Élmények a világ körül

Keresés

CIPRUSI CSILLAGTÚRA ÜDÜLÉSSEL

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetéssel

A mitológia szerint Afrodité, a szerelem és szépség istennője a Ciprus dél-nyugati partjainál a tengerből kibukkanó híres sziklacsoportnál emelkedett ki a habokból, s a sziklák drámai látványát elnézve ez könnyen elképzelhető. Kellemes időjárása, gyönyörű szállodái miatt Ciprus kedvelt nyaralóúticél -  és annál sokkal több. A látnivalókban is igencsak bővelkedő szigeten a gazdag történelemnek köszönhetően neolitikus falvak, római romok, középkori várak között bolyonghat a kultúrára fogékony utazó. Ciprus híres bora a Commandaria egyben a világ legrégebbi bora, maradványait 5000 éves ókori edényekben is megtalálták, s állítólag Oroszlánszívű Richárd kedvenc itala volt. Ciprus balzsamos klímájáért is csak rajongani lehet: hosszan őrzi a mediterrán napsugarakat, még késő ősszel is meleg, napsütötte napokkal deríti fel látogatóit.

1. nap: Budapest – Larnaca - Limassol

Elutazás Larnacába repülőgéppel. Érkezés után transzfer Limassolba, ahol a szálláshely elfoglalása, majd este vacsora a szállodában.

2. nap: Limassol

Reggeli után látogatás Limassol középkori lovagvárában, ahol a szóbeszéd szerint 1192-ben, a sziget felfedezése után Oroszlánszívű Richárd és Berengária hercegnő összeházasodott. Citromültetvények mellett elhaladva látogatás a középkori Kolossi várban, melyet a XIII. században a kereszteslovagok építettek. Az egykori városállam, a Kourion királyság területén megannyi ókori emlék található, így például színházak, lakó- és közösségi épületek maradványai a pogány és ókeresztény időszakból, a gladiátorok háza, illetve számos mozaikpadló. Továbbutazás Omodos faluba, ebéd egy helyi étteremben, majd bemutató a hagyományos ciprusi borkészítésből. Szabadprogram, vásárlási lehetőség a tradicionális faluban. Visszautazás Limassolba, ahol vacsora és szállás.

3. nap: Limassol

Reggeli után utazás az UNESCO Világörökség részét képező Paphosba, ahol látogatás a hellén és a korai római korból származó Királyok Sírjánál. Majd a város egykori legnagyobb bazilikájának, a XIII. századi Hriszopolitissza bazilika romjainak megtekintése, melynek padlózatát remek állapotban fennmaradt színes mozaik borítja. A városnézés következő látnivalója Szent Pál oszlopa, ahol a legenda szerint Pál apostolra 39 korbácsütést mértek, mielőtt meg tudta téríteni a római helytartót, Sergius Paulust. A római időkből származó, görög mitológiai jelenetet ábrázoló mozaikok megtekintése. Továbbutazás Yeroskipou-ba, ahol az ötkupolás, hatalmas freskókkal borított Ayia Paraskevi templom látható. Ezt követően egy jellegzetes ciprusi édesség, a lokum, más néven szultánkenyér egyik helyi műhelyének meglátogatása. A visszafelé vezető úton megálló Afrodité, a szerelem és a szépség istennőjének festői szikláinál, ahol a mitológia szerint az istennő a tenger habjaiból kiemelkedve megszületett. Vacsora és szállás Limassolban.

4. nap: Limassol (Nicosia)

Reggeli után egész napos szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: elutazás Nicosiába, a fővárosba, mely Európában egyedülálló módon két ország fennhatósága alá tartozik. A görög fennhatóságú Dél-Nicosiában a városnézés során a XVI. századi velencei városfalak, a Famagusta kapu, a Szent János-katedrális, a Régészeti Múzeum megtekintése, majd szabadidő az óvárosban. Ebéd egy helyi étteremben, majd határátlépés a török fennhatóságú Észak-Nicosiába. A városnézés folytatása, mely során látogatás a Selimiye mecsetben, mely egykor a Szent Zsófia-székesegyház volt, valamint a XVI. századi Büyük Han karavánszerájban. Visszautazás Limassolba, ahol vacsora.

5. nap: Limassol (a Troodos-hegység bizánci kolostorai)

Reggeli után egész napos szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: reggeli után kirándulás a sziget legnagyobb hegyvonulatához, a Troodos-hegységhez, ahol számos bizánci templom és kolostor található. Látogatás a XI. századi Kykkos kolostorban, melyben a sziget leggazdagabb vallási gyűjteménye található. A hercegek és vallási elöljárók mindig gondoskodtak a kolostorról, így a szerzetesek az évszázadok alatt sok kincset és vallási relikviát gyűjtöttek össze. A Kykkos kolostorban több értékes ikonosztáz is látható, melyek közül a legnagyobb tisztelet és érdeklődés a feltételezhetően a XII. századból származó Szűz Mária ikont övezi. Továbbutazás az Agios Ioannis Lampadistis kolostorhoz. Az eredeti kolostor és a mai UNESCO Világörökség részét képező komplexum valójában három templomból áll (Ioannis Lampadistis, Agios Iraleidios, valamint egy latin kápolna), amelyek mindegyike hatalmas fatető alatt található. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután látogatás az Agios Nikolaos tos Stegis kolostorban, melynek falait a XI. – XVII. századból származó képek, freskót borítják. Visszautazás Limassolba, ahol vacsora és szállás.

6. nap: Limassol

Reggeli után szabadprogram, a szálloda szolgáltatásainak kipróbálása. Egész napos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás az Földközi-tengeren, mely során fürdőzésre, snorkelezésre, kenuzásra, és napozásra nyílik lehetőség a feldézeten. A program részvételi díja tartalmazza a hajó fedélzetén az ebédet (3 féle saláta, 5 főétel és gyümölcs választékkal), és az út ideje alatt az italfogyasztást (gyümölcslevek, és bor, sör, egyéb üdítők). A program csak májusban elérhető.

7. nap: Limassol

Reggeli után szabadprogram, a szálloda szolgáltatásainak kipróbálása.

8. nap: Limassol - Budapest

Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre hazautazás repülőgéppel.

 

Minimum létszám: 20 főCiprus hűsítő szeglete a Troodos-hegység | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Bár Ciprusra forró nyaralási desztinációként gondolunk, a Troodos-hegységben frissítő kirándulást tehetünk.

5 érdekesség Nicosiáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus fővárosa Nicosia történelmi és kulturális értelemben egyaránt különleges város. Ismerje meg velünk a kettéosztott ciprusi fővárost.

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szerelemhez a világ minden táján számos legenda kötődik, nincs ez másként Cipruson sem. Fedezze fel velünk a sziget legromantikusabb helyszíneit.

Ciprus – a kincses sziget - OTP Travel Utazási Iroda
A gyönyörű Ciprus szigetén nem csak csodás tengerpartokból, de kivételes régészeti lelőhelyekből és történelmi emlékekből is akad bőven. Így tud most Ciprusra utazni!

7 ókori emlék Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Merüljön el velünk Ciprus gazdag történelmi múltjába és helyszíneibe.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszaka szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Ciprusi borkészítés bemutató

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda
Coimbra mindössze 200 kilométerre északra fekszik Lisszabontól. A nyüzsgő egyetemváros számtalan felfedezni valóval csalogat!

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Larnaca – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • 7 éjszaka szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás és egy ebéd Omodosban
 • repülőtéri transzferek autóbusszal
 • két egész napos kirándulás a szükséges belépőkkel és ebéddel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók
 • fakultatív programok
  (minimum létszám: 10 fő)

  - Nicosia kirándulás ebéddel
  - Hajókirándulás
  - Trodos hegység és bizánci kolostorok kirándulás ebéddel