Élmények a világ körül

Keresés

KASTÉLYTÚRA MORVAORSZÁGBAN

Katalógus ár: 139 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos autóbuszos csillagtúra magyar idegenvezetéssel

Budapest – Brno – Morva Karszt – Pernstejn – Kroměříž – Olmütz – Lednice – Valtice – Budapest


1. nap: Budapest – Brno

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban autóbusszal, rövid pihenőkkel Brnóba. Gyalogos városnézés Brnóban, az ország második legnagyobb városában. Elsőként a kazamatáiról hírhedt erődítmény, a Spilberk (Spielberg) vár meglátogatása. A XIII. században épült erődítmény Morvaország legnagyobb királyi vára volt. Az Osztrák- Magyar Monarchia idején félelmetes várbörtönként, míg a II. világháború alatt a Gestapo székhelyeként szolgált. Itt raboskodtak többek között a magyar jakobinusok, Kazinzcy Ferenc és Trenck Frigyes báró is. A vár után az Óvárosháza, a piactér, a gótikus Szent Péter és Pál katedrális, és a Szent Jakab templom megtekintése kívülről. Ezt követően a Starobrno sörfőzdében betekintés a sörgyártás rejtélyeibe és sörkostólás, majd vacsora egy helyi étteremben. Szállás Brnóban.

2. nap: Brno – Macocha szakadék – Punkva barlang – Pernstejn- Brno

Reggeli után egész napos kirándulás a csodálatos Morva-karszt területén, ahol több száz barlang és szakadék teszi változatossá a táj szépségét. A tájvédelmi körzet egyik legérdekesebb és legismertebb barlangja a cseppkövek által díszített Punkva barlangrendszer. A barlang elülső kamrájában a terem őre, a 4 méter hosszú függő cseppkő fogadja a látogatókat. A túra során számos hangulatos megvilágítású földalatti tavacska, nevezetes cseppkőalakzatok, mint a hegyi kastély, az esernyő, a síró özvegy, és a két bagoly látható. A gyalogos út végén csónakokban ülve nesztelen suhanás következik a tiszta vizű földalatti patakon. Ezt követően a 140 méter mély Macocha-szakadék örökösen félhomályban lévő moha lepte falainak megtekintése. Ebéd egy helyi étteremben, majd Csehország legtöbbet filmezett vára, Pernstejn felfedezése. A XIII. században épült várban felbecsülhetetlen műkincsgyűjtemény és pazar berendezés található, mely a díszes termeken, fegyvertárakon, könyvtárakon, lakosztályokon áthaladva csodálható meg. Visszautazás Brnóba.

Kastélytúra Morvaországban - Csoportos autóbuszos csillagtúra magyar idegenvezetéssel - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Brno – Kroměříž – Olmütz- Brno

Reggeli után utazás Kroměřížbe. A bájos Morva folyó menti város legfőbb látnivalója az UNESCO Világörökség részét képező barokk Érseki palota, az épületet körülölelő csodálatos palotakert és virágoskert. Az olmützi püspökség nyári rezidenciájaként szolgált épületben mintegy 40 szoba, könyvtárak, művészeti galéria és egy tágas rokokó stílusú díszterem fogadja a látogatókat. A XVII. század kertművészetének ékköve az olasz reneszánsz, a francia barokk és klasszicista kertek elemeit ötvöző virágoskert. A színes virágágyások és zöld labirintusok között számos szökőkút, valamint a freskókkal és szobrokkal díszített rotunda található. Az egyik legvonzóbb része a kertnek a 244 méter hosszú árkádsor, ahol az ókori görög és római mitológia ihlette szobrok sorakoznak. Továbbutazás Olmützbe, Morvaország hajdani fővárosába. A fallal körülvett óvárosban számtalan templom, hangulatos tér látható. A főtéren áll Közép-Európa legnagyobb barokk szoborcsoportja, a 35 méter magas Szentháromságoszlop, mely az UNESCO Világörökség része, talapzatában egy kis kápolna is megtalálható. A téren helyezkedik el a városháza, melynek tornyát az Orloj mintájára készült csillagászati óra díszíti, érdekessége, hogy a második világháborúban elpusztult, és a korabeli figurákat szocialista hősökkel pótolták, mint az olvasztár, a szántó-vető és a vasmunkás. Itt található még a Herkules és Cézár díszkút, az olmützi érseki székesegyház, valamint a Szent Vencel-dóm, ahol 1469-ben Mátyás királyt cseh királlyá kiáltotta a morva nemesség. A látnivalók megtekintése után rövid szabadprogram, majd visszautazás Brnóba.

4 nap: Brno – Lednice – Valtice – Budapest

Reggeli után hazautazás Budapestre, útközben látogatás Európa egyik legnagyobb kultúrtájára, a közel 200 négyzetkilométeren elterülő Lednice - Valtice természetvédelmi területre, mely 1996 óta az UNESCO Világörökség része. Elsőként a Liechtenstein grófok bámulatos mesepalotája, a Lednicei kastély megtekintése. A XIII. században épült gótikus vár, az évszázadok során számos átépítésen esett át, jelenlegi neogótikus formáját a XIX. században nyerte el. A földszinti dísztermeket végig járva csodálatos, fából faragott lépcsők, díszes fakazettás mennyezetek és oldalfalak, fürdőszoba, a kínai szoba, a könyvtár és a páratlan könyvtárlépcső, melyet az elbeszélések szerint egyetlen tölgyfából faragtak ki, pompás csillárok, intarziás fa remekek, a porcelánmúzeum és trófeagyűjtemény nyűgözi le a látogatókat. A mesebeli kastélyt övező, lélegzetelállító francia- és angolparkban tett séta méltó befejezése az itt tett látogatásnak. Ebéd egy helyi étteremben, majd a Liechtenstein család téli rezidenciája, a Valticei kastély megtekintése kívülről, mely az ország egyik legnagyobb barokk épületegyüttese. Rövid séta a kastély környékén, majd hazautazás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Fel- és leszállási lehetőség: Győr – Arrabona pihenő


Minimum létszám: 35 fő


Némelyik csak szokatlan, mások azonban egyenesen furcsának tűnhetnek.

Csehország - OTP Travel Utazási Iroda
Európa ékszerdoboza, a csodálatos Csehország csak arra vár, hogy felfedezzék!

Csehország | Kutna Horá Csonttemplom - OTP Travel Utazási Iroda
Egy órányi autóútra Prágától, Kutna Hora városában található a Kostnice Sedlec, azaz a Csonttemplom.

Csehország | Prága | Károly-híd - OTP Travel Utazási Iroda
A Károly híd (Karlův most) Európa egyik legrégebbi hídja, Prága szimbóluma. Ismerje meg velünk!

Csehország | Karlovy Vary | színes házak - OTP Travel Utazási Iroda
A csehországi Karlovy Vary a világ egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező fürdővárosa. Fedezze fel velünk!

Csehország | Olmütz | főtér - OTP Travel Utazási Iroda
Olmütz (csehül Olomouc, régi magyar nevén Alamóc) fenséges szépségű város, melynek feltétlen helye van a bakancslistákon!

5 csodaszép város Morvaországban - OTP Travel Utazási Iroda
A Cseh Köztársaság legkeletibb régiójában, Morvaországban igazi gyöngyszemek várják a látogatókat.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszakai szállás Brnóban, helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a világ második leglátogatottabb városának kihagyhatatlan látnivalóit.

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás légkondicionált autóbusszal Budapestről
   
 • 3 éjszakai szállás Brnóban, helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • kirándulások és programok a leírás szerint belépővel Spilberk és Pernstejn várába, Starobrno sörkostolóra, Punkva barlangba, Érseki palotába és kertbe, Lednicei kastélyba, 1 alkalommal vacsora, 2 alkalommal ebéd
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a városnézések során

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás (a részvételi díj 2 %-a)