Élmények a világ körül

HÉVÍZI ÉRZÉSEK ÉS LEGENDÁK

Katalógus ár: 15 900 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Hévízi érzések és legendák

fakultatív Keszthely - Festetics kastély látogatással


Időpont: 2021. június 26. (szombat)
Utazás: autóbusszal
Indulási hely: Budapest, Déli pályaudvar
Részvételi díj: 15 900 Ft/fő

Indulás a reggeli órákban, folyamatos utazás Hévízre. Az első állomás a régi idők hangulatát idéző termelői piac, ahol méztermelők, savanyúság- és gyümölcslé készítők, sajt- és zöldségárusok termékeivel találkozhat a látogató - antikvitások, alkalmanként autentikus népzene kíséretében. Ezt követően a város életébe a „Hévízi érzések és legendák” különleges városnéző séta nyújt élményteli betekintést. A séta útvonalán a fürdőváros egyik kedvelt vendégfogadójában ebéd étkezés (3 fogásos menü, 1 itallal) várja a kirándulókat.

A gyalogos városnézés érinti a belváros nevezetességeit, az ivókutat, a fedett fürdőt, a Schulhof Vilmos sétányt, a Tófürdőt (belépés nélkül). Az idegenvezető tolmácsolásában megismerhetik az "éneklő kerubokat”, a búvárok és Nelly elefánt csodálatos gyógyulásának történetét, sokat megtudhatnak a fürdőépületek és villák építéséről, és hallhatnak a tó legmélyebb pontjának méréséről is, valamint a víz felszínét színező tavirózsákról, a véderdőről és az élővilágról is. Egregy városrészben található román stílusú Árpád-kori templom a magyar falusi kistemplomok egyik legszebbje, míg a római kori emlékek között sétálva megismerhetjük az egykori villagazdaságok működését, és kiderül, mik is azok a Flavius kívánságszalagok. A vendégek ízelítőt kapnak Hévíz város borából a kellemes hangulatot árasztó és kiváló panorámával rendelkező borozó sétányon.

Délután szabadidő biztosított Hévízen, melynek eltöltésére fakultatív fürdőzési lehetőséget ajánlunk a páratlan Hévízi-gyógytóban (3 órás csobbanás!). Akik csak nézelődni szeretnének, a tó körüli díszparkban, kávéházi teraszokon tehetik meg. További programként a keszthelyi Festetics-kastély látogatást is ajánlunk (ez a fakultatív program min. 10 fő előzetes jelentkezése esetén indul).
A fürdőváros világhírű a természetes és ma is aktív tóról, melynek ásványianyagban gazdag forrása 38 m mélyen fakad. A víz három és fél naponta természetes módon kicserélődik (így rendkívül higiénikus az itteni fürdőzés), hőmérséklete télen sem csökken 24 fok alá, nyáron viszont elérheti a 38 fokot is. Gyógyvize és gyógyiszapja a komplex fizioterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas. A több, mint 4 hektár területű tóban meghonosított indiai vörös tündérrózsák és a hűvösebb időben a víz fölött kialakuló gőzbúra különleges hangulatot és nyugalmat biztosít a fürdőzőknek. Az első fürdőházat Festetics György 1772-ben építtette a tavon.

A Festetics család a 18.-19. századi Magyarország egyik legjelentősebb nemesi családja volt és tagjai fontos szerepet játszottak az ország politikai, gazdasági, tudományos és kulturális életében és fejlődésében. A keszthelyi kastély 200 éven keresztül volt a birtokukban. A kiemelkedő jelentőségű barokk stílusú műemlék-kastélyban a 18 termet magába foglaló enteriőr-kiállítás eredeti, illetve korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát mutatják be.
További látogató terek: A korábbi kocsiházban helyezték el a hintókiállítást, mely mintegy 50 darab, a főúri életformához kapcsolódó 18–19. századi kocsi, hintó és lovas szán gyűjteményéből áll. A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett vadfajok trófeát mutatja be a témához kapcsolódó néprajzi és képzőművészeti gyűjteménnyel kiegészítve. A történelmi modellvasút kiállítás a 19-21. századi Magyarország, Ausztria és Németország vasútjait szemléltető óriásmodell az eredeti állomásépületek, vasúti pályák, mozdonyok, szerelvények korhű másaival.

Tervezett visszaindulás Hévízről 17.00 óra körül, visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

Minimum létszám: 30 fő.

A programok sorrendjének változtatási jogát az utazási iroda fenntartja.

Jelentkezés, további információk
1061 Budapest, Andrássy út 29.
Tel: +36 1 3747283 és 3747284
E-mail: vakacio@otptravel.hu

A legszebb kastélyok Magyarországon - OTP Travel Utazási Iroda
Hazánk impozáns kastélyaiban bepillantást nyerhetünk !

Kis magyar divattörténet – színes népviseletek - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar népviselet négy nagyobb táji típusát különböztethetjük meg egymástól: a dunántúlit, a felföldit, az alföldit és az erdélyit.

Tekintse meg pezsgőkóstoló ajánlatainkat!

Balatonudvari szívtemető - Balaton-felvidék - OTP Travel Utazási Iroda
Balatonudvari temetője a barátságos kis község különleges látványossága.


 
Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Egynapos autóbuszos kirándulás
Szoba szolgáltatásokKérje ajánlatunkat az ajanlatkeres@otptravel.hu e-mail címen.

Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Málta 7 csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a hét legjobb helyet, melyet mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra a következő nyaraláskor.

Tunézia legjobb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

4 ínycsiklandó arubai snack - OTP Travel Utazási Iroda
Négy jellegzetes arubai snack-et mutatunk be. Kóstoljon bele a finom falatokba ön is!

15 érdekes tény Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
A 180 négyzetkilométeren elhelyezkedő országról keveset hallunk. Most összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt, hogy jobban megismerhessük ezt a különleges országot.

6 ízletes fogás Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Aruba különleges konyhájában számos nemzetközi vonás, jellegzetesség keveredik.

Adatok betöltése folyamatban...

Hasznos információk

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás autóbusszal Budapestről
  • csoportkísérő idegenvezetés 
  • Hévízi séta „legendákkal”, a város bora és pogácsa kóstolóval
  • ebéd étkezés
  • útlemondási biztosítás

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • fakultatív igényelhető utazásra jelentkezéskor: keszthelyi Festetics kastély +1 kiállítás látogatójegy 2750 Ft/felnőtt, 1350 Ft/nyugdíjas (62+), diák (6-26év)
     
  • fakultatív igényelhető helyszíni fizetéssel: Hévízi-tó fürdőjegy (3 órás): 3500 Ft/felnőtt, 3000 Ft/senior(60+), 1900-2900 Ft/diák (6-14év; és 14+)