Élmények a világ körül

Keresés

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Jeges-meleg éjszakák

Most, amikor a tél nem enged a szorításából leginkább egy meleg szobára vágyunk. A világ lenyűgöző jéghoteljeiben a mínusz 5 már melegnek számít, de fázni még így sem fogunk, csak szájtátva ámulni e különleges szállodák láttán.

SnowCastle (Kemi) Finnország

A finnországi Kemi városában található a világ legnagyobb hó és jégkastélya, mely idén ünnepi rendezvénysorozattal fogadja látogatóit.  Finnország függetlenségének centenáriumát ünnepli, erre a neves évfordulóra a Hókastély is különlegességekkel készül. Na nem mintha egyébként egy átlagos szállodáról lenne szó! Az idei szezont január 21-én kezdik meg látványos műsorral, mely 15€-s belépőjeggyel szállásfoglalás nélkül is megtekinthető. A szállodát, éttermet, kápolnát is magában foglaló épületegyüttes egyébként is látogatható; 11-kor és 17-kor vezetett túra indul. 200 fős éttermében teljes menüt fogyaszthatunk el már 49€-tól. A minden évben újraépített jégkastély idén április 9-ig fogadja a turistákat, köztük a magyarokat is, hiszen Kemi  reptere egy átszállással Budapestről is könnyen megközelíthető.

jeghotelek-jeges-meleg-ejszakak - OTP TRAVEL utazási irodahttp://www.experience365.fi/snowcastle/winter/

Snow Village (Kittilä) Finnország

A hó és a jég varázslatos világa tárul elénk a finn Snow Village-ban, mely évről évre megújuló designnal, alakkal és mérettel várja látogatóit. Jövőre talán éppen az Ön tervei alapján készült iglu lesz az ide érkezők ideiglenes otthona. Lehetséges, ugyanis 2017.március 31-ig elküldhetik pályázatukat, mellyel a saját tervezésű kunyhóban szállást és ellátást nyerhetnek. Ha ehhez nem érez (még) magában elég tehetséget, akkor látogasson el és szerezzen a helyszínen inspirációt. Az itt megszálló kalandos kedvűek részt vehetnek lékhalászaton, kutyaszán kiránduláson vagy akár motoros szán és rénszarvas szafarin. A szobákban -5 fok van, speciális hálózsákokban nyugodtan aludhatunk. De ha még így is maradt kétely, akkor megnyugtatásul: van egy fűtött tartalék szoba, ha az éj közepén meggondolnák magukat. A város reptere az Északi-sarkkörön belül található, több európai nagyvárosból közlekedik ide járat, így egy átszállással  Magyarországról is rövid idő alatt ott lehetünk.
 

Kirkenes Snowhotel (Kirkenes) Norvégia

A 2006 óta minden évben felépített 24 szobás Kirkenes Snowhotel szállodakomplexum minden létező komforttal rendelkezik, egyedülálló élményben lehet részünk. Gyönyörűen kivilágított jégszobrok kápráztatják el a jégtömbből faragott jégbárba belépőket, ahol megízlelhetjük a helyi bogyós gyümölcsökből készített specialitást. A kikapcsolódásról, hogy csak néhányat említsünk, hómobilozás, husky szafari, jéghalászat gondoskodik. A téli csodavilág április 20-án zár, addig viszont látogatóként, szállóvendégként egyaránt fogad vendégeket. Nem is beszélve a 180 csodás husky-ról, akik a 45 perces reptéri transzfert is szolgáltatják Norvégia legészakibb légi kikötőjéből.
 

Kakslauttanen Arctic Resort (Saariselka) Finnország

Ez a szálláshely talán kicsit kilóg a sorból, itt nem klasszikus jéghotelről van szó. Építenek ugyan hókunyhókat is, de a fő attrakció nem ez. Egyedülálló ahogy üvegkupola alól, földbe ásott iglukból gyönyörködhetünk a lappföldi tájban, ágyunkból élvezhetjük az északi fény lenyűgöző látványát. A standard kétszemélyes lakóegységek kérésre pótágyazhatók. A szobákban WC van, ám a szauna és a zuhanyzó külön épületben kapott helyet. Éttermek, ajándékbolt teszik még kényelmesebbé az itt tartózkodást, színes programok hosszú sora pedig az egész jeges kalandot.

jeghotelek-jeges-meleg-ejszakak - OTP TRAVEL utazási iroda http://www.kakslauttanen.fi/

IceHotel (Jukkasjärvi ) Svédország

A svédországi Jéghotel a világ egyik legkülönlegesebb szállodája, a világ első jéghotelje. Az északi sarkkörön túl, Jukkasjärviben található. A tél beköszöntével hóépítők, építészek, tervezők és művészek hada lepi el az Északi Sarkkör közelében fekvő Jukkasjärvi kis városkáját,és az Icehotel Art és Design Group cég irányításával és felügyeletével elkészítik a Jéghotelt. A Torne folyóból kiszivattyúzott és hóvá alakított vizet, a jéghotel vázára, és az előre csomagolt folyósok boltívére permetezik, ahol a külső hőmérséklettől függően egy-két nap alatt keményre fagynak a falakat szolgáló hótömbök. A szobákban -5 fok az átlagos hőmérséklet. Azonban a vendégek nem szoktak fázni, mivel kapnak megfelelő felszerelést.A jégkápolnában lehetőség nyílik a fiatal párok házasságkötésére, a jégarénában pedig színházi előadásokat és különböző konferenciákat rendeznek. A jéghotel extrém programjai közül a legkedveltebbek a kutyaszán- és a rénszarvasszán-túrák vagy az „északi fény kirándulás” hómobillal. De már azoknak is különleges élményben van részük akik a szállodáig utaznak, mivel a vendégek kutyaszánnal suhannak a Jukkasjarvi-i jégszállóig. Az idei évtől igazi világszenzáció van készülőben, az ICEHOTEL 365! A napenergiát hívják segítségül, s így áprilistól hiába lesz a külső hőmérséklet jóval a fagypont fölött, a hotelben akkor is marad a -5 fok és a jégvirágok. Nyáron pedig bentről nyugodtan kivihetjük a jéggel teli poharainkat a hotel elé, hogy egy kellemes koktél társaságában élvezzük a heteken át le nem nyugvó napot.

Hotel of Ice (Bilea –tó) Románia

Nem feltétlenül kell messzire utaznunk, hogy megcsodálhassunk vagy kipróbálhassunk egy jéghotelt. Kelet-Európa egyetlen jégszállója Romániában, a Fogarasi-havasokban, 2034 méter tengerszint feletti magasságban található, mely kizárólag felvonóval közelíthető meg. A tizedik szezonját megkezdő Jégszálloda szobái minden évben egyediek és eredetiek: ebben az évben 13 szobával, templommal, bárral „Európa” várja a vendégeket. Legyen egy egyedülálló élménye – töltsön felejthetetlen éjszakákat a Kárpátok csúcsán.
A szálloda nappal a nagyközönség számára is látogatható, ám 21:00 és 8:00 óra között kizárólag a vendégek számára van fenntartva. A tó körüli sípályák a tapasztalt sízők paradicsoma, tartós hóréteggel vannak borítva az év hét-nyolc hónapjában. A szálloda megközelítése is romantikus és kalandos. Télen csak a Balea-vízesésig lehet gépkocsival eljutni, innen felvonóval kell folytatni az utat.

jeghotelek-jeges-meleg-ejszakak - OTP TRAVEL utazási iroda http://hotelofice.ro/

Sorrisniva Igloo Hotel (Alta) Norvégia


Az Alta-folyó mentén elhelyezkedő, művészi jégszobrokkal díszített igluszálloda Norvégia legnagyobb és első jéghotelje (a világon pedig a második). 26 szobájában és 4 lakosztályában rénszarvasbőr alvópárnák és ultrameleg hálózsákok gondoskodnak a melegről, éttermében pedig lapp különlegességekkel kényeztetik a vendégeket. Alta városközpontja 20, míg a repülőtér 30 perces autókázással érhető el. A környék felderítésében, a csodálatos északi fény megtekintésében szervezett hómobilszafarik segítenek. Az április 2-ig nyitva tartó hotel fogad külsős látogatókat is, akik csupán megcsodálni szeretnék a hihetetlen jégcsodát, de nem maradnak éjszakára.

jeghotelek-jeges-meleg-ejszakak - OTP TRAVEL utazási iroda http://sorrisniva.no/

Eskimska Vas (Kranjska Gora) Szlovénia

Aki Szlovéniába jár síelni, az talán már hallott róla vagy el is utazott mellette: délnyugati szomszédunk Eszkimó faluval büszkélkedhet. Rövid hótalpas bandukolással közelíthetjük meg a falut ahol szintén próbára tehetjük fagyálló képességünket. A jégkunyhók között találhatunk nagyobb társaságok számára kialakított szobákat, de természetesen gondoltak a romantikára vágyó párokra is. A nagyobb kunyhókban akár 8 fő is kényelmesen elfér (min. 4 fő szükséges a foglaláshoz), igazi közösségi élmény lehet az eszkimó este. Az iglu-bár évfordulóknak, szülinapi buliknak, esküvőknek nyújt különleges helyszínt.
http://www.eskimska-vas.si/en/

Engelberg-Titlis Igloo Village (Engelberg) Svájc

Felvonóval, majd egy rövidke sétával érhetjük el az 1800 méter tengerszint feletti magasságban található iglu falut. A jégfalu a Trübsee körül elterülő vadregényes tájba ékelődve, csodálatos díszlettel körülölelve ejti ámulatba az utazókat. 42 fő tud egyszerre itt lakni és mindenkinek jár az ágyba illetve hálózsákhoz hozott tea reggelenként. Foglaláskor számtalan opció közül lehet választani, a hatszemélyes vegyes kunyhótól a romantikus iglu-fészekig. Az ár minden esetben magában foglalja a megfelelő hálózsákot, reggelit, fondüvacsorát, pezsgőfürdőt.

jeghotelek-jeges-meleg-ejszakak - OTP TRAVEL utazási iroda http://www.iglu-dorf.com/en/standorte/engelberg

 
The Ice Cave (Tomamu) Japán

A világ legkisebb jégszállodája Japánban található, a szigetország legészakibb szigetén, Hokkaidon. Az Alpha Resort Tomamu síközpont területén kialakított „szálloda” mellett kápolna is található házasodni vágyó fiatal párok részére. A Jégfalu március 17-ig ingyenesen látogatható, ám csak esténként tart nyitva 17 és 22 óra között.

jeghotelek-jeges-meleg-ejszakak - OTP TRAVEL utazási iroda http://www.snowtomamu.jp

Kapcsolódó ajánlatok:


NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
990 000 Ft-tól/fő
 

További ajánlatok:

NORVÉG FJORDOK - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Norvégia
939 000 Ft-tól/fő

NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
990 000 Ft-tól/fő

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00