Élmények a világ körül

Keresés

NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Katalógus ár: 1 855 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Norvégia – Fly-and-drive program egyénileg (13 éjszaka)
 

1.nap: Budapest – Oslo

Elutazás Budapestről repülőgéppel Oslóba. Transzfer a szállodába. Délután a főváros felfedezése egyénileg. Főbb látnivalók: A XIII. században épült Akershus erőd, az elhagyott hajógyár köré épült Aker kikötő, a Királyi Palota, a Városháza, az oslói Operaház és a Viking Hajó Múzeum. Szállás Oslóban.

2.nap: Oslo – Lillehammer

Reggeli után a bérelt autó felvétele, majd utazás az 1994-es téli olimpia helyszínére Lillehammerbe. A festői környezetben elhelyezkedő városban érdemes felkeresni az olimpiai múzeumot és a Maihaugen skanzent, ahol több mint kétszáz XII. századbeli ház látható, köztük az 1150 körül épült Garmo fatemplom.
Szállás Lillehammerben. Távolság: 168 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 2,5 óra

Norvégia körutazás - Norvégia egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

3.nap: Roros

Reggeli után továbbutazás a Rondane Nemzeti Parkba, mely a svéd határ mellett fekszik. A park Norvégia legrégebbi nemzeti parkja, egyben fontos élőhelye a vadon élő rénszarvascsordáknak. Legmagasabb csúcsa a 2178 méter magas Rondeslottet. Látogatás az egykoron bányásztelepként üzemelő Roros faluba, mely világörökségi helyszín. A faluban bájos légkör fogadja az ide látogatót, a szűk kis utcáival és a régi, ám jó állapotban megőrzött fa házaival. Érdemes felkeresni az Olav’s bányászmúzeumot, ahol a helység múltjával lehet megismerkedni.
Szállás Rorosban. Távolság: 264 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 4 óra

4.nap: Trondheim

Reggeli után utazás északra Trondheim városába, mely a vikingek fővárosa. A nyüzsgő kikötővárosban található a párizsi Notre Dame riválisaként is emlegetett Nidaros székesegyház, mely sok-sok évig a norvég királyok koronázási helyszíne volt. A város és környékének főbb látnivalói a Ringve múzeum és kert, a Trondelag szabadtéri múzeum, valamint a régi rakpart mellett elhelyezkedő Bakklandet városnegyed, ahol színes faházak láthatók.
Szállás Trondheimben Távolság: 154 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 2,5 óra

Norvégia körutazás - Norvégia egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

5. nap: Kristiansund

Reggeli után továbbutazás a településekkel és szigetekkel határolt Kristiansund városába, ahol élénk színes házikók díszítik az utcákat. A helységet „opera városként” is emlegetik, mivel számos operaelőadás és operafesztivál kerül itt megrendezésre. Érdemes megkóstolni a helyi „fish & chips” ételt, mely nagyon ízletes és közkedvelt.
Szállás Kristiansundban. Távolság: 198 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 3,5 óra

6.nap: Atlanti-óceáni út - Alesund

Reggeli után talán az egyik legizgalmasabb program következik. Vezetés a híres és lélegzetelállító, egyben Norvégia legszebb útszakaszán, az Atlanti-óceáni úton. Egyik oldalról az óceán és a felcsapó hullámok, másik oldalon a csodálatos hegyvonulatok látványa kíséri az utazót. Látogatás Bud halászfaluba, mely a XVI-XVII. században fontos kereskedelmi központ volt Bergen és Trondheim között. Továbbutazás Molde községbe, ahonnan komppal lehet átjutni Vestnesbe és folytatni az autózást Alesundba. A város teljesen újjáépült egy hatalmas tűzvész után. Látványa a számos díszített toronnyal olyan mintha egy mesevilágba csöppenne a látogató. Érdemes ellátogatni az Atlanti-óceán parkba, mely egy hatalmas akvárium. Szintén a közelben található Fjellstua városrészre, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra.
Szállás Alesundban. Távolság: 175 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 3,5 óra

Norvégia körutazás - Norvégia egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

7.nap: Trollstigen - Geiranger

Reggeli után Norvégia egyik leglátogatottabb látványossága a cél. A lenyűgöző Trollstigen útvonal, vagy ahogy a helyiek hívják: Troll létra, 11 éles hajtűkanyarral „megtűzdelve” halad a Romsdalen-völgyön át. A festői látványú, izgalmas út után komppal utazás Eidsdal és Linge között. A „SAS” úton keskeny, kanyarokkal teli hegyvidéken utazva Norvégia legszebb fjordja, a 18 km hosszú, 1600 méter magas sziklafalakkal körülölelt Geiranger-fjord látványa tárul a látogatók elé.
Szállás Geirangerben. Távolság: 186 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 3,40 óra

8.nap: Geiranger-fjord

Reggeli után Geiranger felfedezése, rövid túrázás a vidéken. Pihentető kikapcsolódáshoz érdemes felkeresni a Hotel Union spa szolgáltatásait, vagy látogatást tenni a helyi csokoládémúzeumba. Délután továbbutazás komppal Hellesyltig a fjordon át, majd autóval Loenbe. A hajóút közben csodálatos panoráma, híres vízesések – a Hét nővér és a Menyasszony fátyol – ejtik ámulatba a turistákat.
Szállás Loenben. Távolság: 61 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 2,5 óra

Norvégia körutazás - Norvégia egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

9.nap: Loen - Fjærland

Reggeli után érdemes felmenni a felvonóval az 1011 méter magas kilátóponthoz, ahonnan csodálatos a kilátás a fjordra. Továbbutazás délre a 487 négyzetkilométeren elterülő Jostedal gleccser mellett, mely a kontinentális Európa legnagyobb gleccsere. Érdemes megállni és megtekinteni a Norvég Gleccser Múzeumot Fjærland-ben.
Szállás Sogndalban. Távolság: 128 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 2 óra

10.nap: Sognefjord - Flåm

Reggeli után rövid hajózás (komp) Sognefjordon át Aurlandsfjordig. Autóval továbbutazás Flåm városába. Útközben javasolt útba ejteni a Stegastein kilátót, ahonnan pazar panoráma nyílik a környékre. Flåm községben található a híres Flåm vonat, amely egy meredek útvonalon közlekedik Myrdalba. A rövid flami látogatás után, utazás Bergenbe Gudvangen, Stalheim és Voss városokon át.
Szállás Sogndalban. Távolság: 237 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 4 óra

Norvégia körutazás - Norvégia egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

11.nap: Bergen

Reggeli után Bergen felfedezése. Itt található az UNESCO Világörökség részét képező Bryggen, a város régi rakpartja, ahol a Hanza-szövetség virágkorából származó kereskedelmi épületek sora díszeleg. Nagyszerű múzeumok (Edvard Grieg, KODE), lenyűgöző kilátást nyújtó felvonók (Floibanen siklóvasút) és túraútvonalak gondoskodnak a szabadidő eltöltéséről.
Szállás Bergenben.

Norvégia körutazás - Norvégia egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

12.nap: Hardanger-fjord - Geilo

Reggeli után egy csodálatos panoráma útvonalon, a Hardangerfjord mentén haladva folytatódik a kirándulás. Útközben látható a Hardangervidda Nemzeti park, a Voringfossen vízesés, mely 182 méterével Norvégia legmagasabb zuhataga, valamint a szűk és drámai szépségű Måbødalen völgy. Geilához érve érdemes meglátogatni Geilojordet, amely egy idilli kis terület 1700-1800-as évekbeli épületekkel. Szállás Geilo-ban. Távolság: 244 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 4 óra

13.nap: Oslo

Reggeli után visszautazás Oslóba. Útközben Gol városában érdemes felkeresni az eredetileg XII. századból származó fatemplomot, a viking falut és Hahaug troll barlangját. Oslóba érve javasolt leadni a bérelt személyautót.
Szállás Oslóban. Távolság: 220 km, becsült vezetési idő pihenők nélkül: 3,5 óra

Norvégia körutazás - Norvégia egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

14.nap: Oslo – Budapest

Korai reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.


Minimum létszám: 2 fő

A részvételi díjak irányárak, melyek az utazás dátuma és a létszám függvényében változhatnak. Érdeklődés esetén készítünk személyre szabott ajánlatot. A javasolt szállodák lekérést követően kerülnek meghatározásra. Magasabb kategóriájú bérautó lekéréssel, ráfizetéssel kérhető.

A hegyi és panoráma utak miatt a program tapasztalt gépkocsivezetőknek ajánlott.

Javasolt utazási időszak: májustól – szeptemberig

Grúzia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a fjordok, gleccserek és vad szépségek hazáját!

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket!

Nevezetes másolatok - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

5 különleges európai panoráma-vonatút - OTP Travel Utazási Iroda
Olyan különleges vonatutakra invitáljuk, ahol mesés panoráma koronázza meg a nem mindennapi utazást.

Európa legszebb szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
A brit The Guardian összeállítást közölt Európa legszebb szigeteiről. A legjobbak között helyet kapott a budapesti Margitsziget is.

Képek
A programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Oslo – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladható poggyásszal
 • 13 éjszakai szállást az adott kategóriában
 • reggelit
 • autóbérlést korlátlan km használattal 12 napra
  Compact kategória esetén B kategóriás bérautó (légkondicionálóval ellátott Toyota Auris (automata)
  vagy hasonló kategória alap biztosítással
 • térképet és részletes személyre szabott útitervet
 • 24 órás angol nyelvű asszisztenciát a norvég partner részéről
 • helyi adókat és szolgáltatási díjakat

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • útlemondási biztosítást (részvételi díj 2%-a)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
 • transzfereket
 • további étkezéseket (ebéd, vacsora, minibár stb)
 • belépőjegyeket
 • kompjegyeket
 • útdíjat (az autóbérlő cég biztosít egy „AutoPASS”-t, melyről az egyes kapuknál automatikusan leemelik az adott összeget.
  Az útdíjak összegét a bérelt autó leadásakor a cég egy összegben leveszi az utas bankkártyájáról.) Az útdíj kb. 50- 80 EUR között mozog.
 • parkolást
 • üzemanyagot (a gépjárművet teli tankkal kell leadni, az esetleges extra költségek elkerülése végett)

Elhelyezés

Szállás leírás
13 éjszakai szállás kétágyas szobákban, Comfort kategória esetén helyi 3* és vidéki szállodákban, Superior kategória esetén helyi 3* superior szobáiban vagy 4* szállodákban.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Reggeli

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.