Élmények a világ körül

Keresés
 
Marokkó utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a mesék földjét!

Marokkó

Úti célok Marokkóban

Marokkó az ellentétek országa, ahol keveredik a keleti misztikum a nyugati szemlélettel. Ezen a vad tájon az Atlasz-hegység havas csúcsának árnyékában homok- és sziklasivatagok, cédruserdők terülnek el, és a Királyi városok mellett a romantikus Casablanca kikötője is feltűnik. Utazásra ajánlott időszak: elsősorban tavasszal és ősszel ajánlott utazni, a tengerparton mediterrán az éghajlat, míg a hegyvidékeken hűvösebb, a Szaharában pedig szárazabb. Repülési idő Marrakeshbe: kb. 4 óra, átszállási idő nélkül.

Marokkó hihetetlenül változatos természeti adottságai mellett, egyre népszerűbb tengerparti úti cél, de Agadír és Casablanca mellett építészeti remekművekkel zsúfolt királyi városai jelentik az első számú vonzerőt. A fesztiváloktól nyüzsgő Marrakesh-be kötelező ellátogatni, este a Jemaa el Fna térre, Fez kacskaringós utcáival, történelmi hangulatával egyedi élmény, csak úgy, mint Tanger kikötője a Gibraltár szorosban. Páratlan történelmi emlékek, kulturális látnivalók, ókori romok, egzotikus sivatagi környezet, csodás, fényűző paloták, szökőkutakkal, dús növényzettel díszített zárt kertek várják itt az utazókat, a helyi berber közösségek kultúrája és mindennapi élete testközelből megismerhető. Casablanca romantikus városa minden idők egyik legnézettebb filmjének színhelye, egy helyen megtalálható itt a homok- és kősivatag, a magas hegyek és a tengerpart egyaránt, igazi vásárlóparadicsom, színes piacain és nyüzsgő bazárjaiban minden megkapható.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/marokko
 

Csoportos ajánlatok


NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN

Marokkó
809 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN ÉS ANDALÚZIÁBAN

Marokkó,
1 029 000 Ft-tól/fő

 

Egyéni ajánlatok helyi angol vagy német nyelvű idegenvezetéssel


MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
369 000 Ft-tól/fő

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
569 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Marokkó

  Főváros: Rabat
  Legnagyobb város: Casablanca
  Nyelv: berber, arab
  Vallás: iszlám
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 710 850km2
  Népesség: 33 848 242 (2014-es becslés)
  Népsűrűség: 73,1/km2
  Egy főre jutó GDP: $3 077 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: dirham (MAD)
  Időeltérés: -1 óra (WET, UTC+0)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 127V és 220V
  Csatlakozó és aljzat: C, E
  Országhívószám: +212
  Internet TLD: .ma

  30 napot meg nem haladó tartózkodás esetén Marokkóba a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be és a beutazáskor legalább még 3 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A belépésnél ügyelni kell arra, hogy a marokkói határőr a beutazási pecsétet és a regisztrációs számot bepecsételje az útlevélbe, mivel ezek igazolják a legális belépést az országba. Ezek hiányában a tartózkodás illegálisnak is minősülhet.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  A terrorizmus szélsőséges csoportjainak szele Marokkót is elérte, de a helyi hatóságok minden elővigyázatossági intézkedést megtettek és megerősítették a védelmi szolgálatot. Hangsúlyozzuk, hogy ennek ellenére Marokkó teljes mértékben nyugodt és biztonságos. Javasoljuk, hogy minden a térségbe utazni kívánó személy regisztráljon az „online konzuli védelem”-re a http://konzuliszolgalat.kormany.hu webes felületen, így hollétükről a rabati magyar nagykövetség tudni fog és szükség illetve segítség esetén értesíteni tudja a helyi hatóságokat.

  Nyugat-Szahara területén történő utazásaik során nyomatékosan kérjük és javasoljuk, hogy kerüljék a nyugat-szaharai kérdés érzékenysége miatt a nyilvános véleménynyilvánítást és a félreérthető térképek, jelképek használatát!

  Marokkó a térség legnyitottabb országaként azonban a jövőben is célpontja lehet terrorista merényleteknek. Ennek tudatában, a hatóságok minden erőfeszítést megtesznek a hasonló támadások elhárítása, a veszély csökkentése érdekében.

  Marokkó nemzetközileg kedvelt idegenforgalmi célpont, a magyar turisták szempontjából biztonságos országnak tekinthető. Az idegenforgalmi szektor elsődleges gazdasági jelentősége miatt a marokkói hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a külföldi turisták biztonságára, elhelyezésük, pihenésük és szórakozásuk feltételeire. Marokkó biztonsági, politikai és gazdasági, pénzügyi szempontból stabil ország. A helyi lakosság nyitott, toleráns természetű, a külföldiekkel szemben barátságos.

  Javasolt a fokozott óvatosság, a nagy forgalmú nyilvános helyek (tömegrendezvények, bevásárló központok, szórakozóhelyek stb.), valamint az esetleges utcai megmozdulások elkerülése.

  Bár Marokkó továbbra is nyugodt és stabil a terrorizmus terén, ennek ellenére fokozottan javasolt a legnagyobb turisztikai látnivalók csúcsidőn kívüli megtekintése.

  A közbiztonság általánosan jó. Az idegenforgalmi központokban, közlekedési csomópontokban és a nagyvárosok főútvonalain a rendőri szervek jelenléte szembeötlő.

  A forgalmasabb helyeken számolni kell a legkülönfélébb egészségi állapotú és korú koldusok jelenlétével, esetenként rámenősségével. Egy kevés aprópénz zsebben tartásával, egy-két dirham (20-40 forint) odaadásával ugyanakkor rendszerint könnyen megszabadulhatunk az egyedülálló koldusoktól.

  Az elmúlt időszakban több külföldiek ellen elkövetett, eseti jellegű fegyveres támadás történt, így a zsúfolt köztereken (turisztikai látványosságok környékén, bazárokban) kiemelt óvatossággal, lehetőleg csoportosan tartózkodjanak. Az esti, éjszakai órákban pedig kerüljék a sikátoros belvárosi utcákat, bazárokat (medinákat).
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Kérjük a magyar állampolgárokat, hogy minden esetben utazás előtt tájékozódjanak az aktuális egészségügyi helyzetről.

  A WHO ajánlásai alapján Marokkóban külön oltási kötelezettség nincs, mert az európaitól nagyban eltérő fertőzési veszély nem áll fenn.

  Marokkóba beutazó állampolgárainknak javasoljuk a tartózkodás idejére érvényes és a legteljesebb kockázati területekre (beleértve a további orvosi kezelés céljából való Magyarországra vagy Európába szállítást, illetve a halott szállítást) kiterjedő biztosítás beszerzését.

  A hazaitól eltérő hétköznapi higiéniai körülmények és baktériumflóra miatt azonban gyomor- és bélpanaszok jelentkezhetnek egyeseknél. A fentiek miatt a frissen fogyasztott gyümölcs- és zöldségfélék, valamint a kezek alapos mosása, illetve a húsok alapos megsütése javasolt. A fokozott higiéniai követelmények betartását minden esetben javasoljuk.

  Bár a nagyvárosokban a csapvíz ivásra alkalmas, de nem ajánljuk annak vagy a belőle készült jégnek a fogyasztását.

  A napszúrás és a leégés veszélye jóval magasabb a hazainál, mivel a napsugárzás intenzitása nagyobb.

  Kisebb panaszok esetén a sűrű patikai hálózat gyógyszerészei is hasznos tanáccsal tudnak szolgálni. A közkórházakkal ellentétben a magánklinikák és magán orvosi rendelők többségének színvonala jó, a gyógyszerek és az orvosi ellátás költségei azonban magasak.

  A közszolgálati (állami) mentőszolgálat (protection civile) elsősorban a nagyvárosokban és a jelentősebb országos főutakon működik elfogadható gyorsasággal (de orvos nélkül). Orvossal kiszálló mentőt csak a magán mentőszolgálatok működtetnek.

  A magyar társadalombiztosítás Marokkóban nem érvényes, így még a sürgősségi ellátás költségeit is felszámolják. Ezért javasoljuk, hogy a tartózkodás idejére érvényes és az orvosi kezelés céljából való Magyarországra vagy Európába szállítást, illetve a halott szállítást is lehetővé tevő biztosítással rendelkezzenek.
   
 • Térkép

Inspirációk

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Fez – Marokkó ékköve
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.

Namaste - Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét! - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Casablanca megelevenedett képkockái - OTP Travel Utazási Iroda
„Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” – nem is lehetne igazabb az idézet, mely az ikonikus Casablanca filmben hangzik el. Tartson velünk és barátkozzon Casablanca városával.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!