Élmények a világ körül

Keresés
 
A mesés Kelet egyik ismeretlen gyöngyszeme.

Vietnám

Úti célok Vietnámban

Ez a sokak által még felfedezetlen, csodálatos ország számtalan egyedi természeti és történelmi látnivalót kínál. Északon a Vörös folyó deltája, délen a Mekong torkolatvidéke határolja, közte pedig magas hegységeket, buja őserdőt, zöldellő rizsföldeket találunk. Vietnámban sikerült az, ami sok helyütt nem, az ország és lakossága megőrizte kultúráját és hagyományait, de nyitott maradt az újdonságra. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy az ország nagyvárosai, műemlékei mellett azt a páratlan természeti környezetet is megcsodálhassuk, ami egyedülálló Ázsiában. Legyen szó triciklis városnézésről, vagy egy felejthetetlen naplementéről a Halong-öbölben, Vietnám nem okoz csalódást. Utazásra ajánlott időszak: szeptembertől áprilisig (a nyári hónapokban jellemző a gyakori heves esőzésekkel járó monszun). Repülési idő Hanoi-ba: kb. 16 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/vietnam

Csoportos ajánlatok

VIETNÁM - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Vietnám
1 359 000 Ft-tól/fő

VIETNÁM – KAMBODZSA

Vietnám, Kambodzsa
1 695 000 Ft-tól/fő

Egyéni ajánlatok

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

Fontos információk

 • Vízum

  Vietnám

  Főváros: Hanoi
  Legnagyobb város: Ho Si Minh-város
  Nyelv: vietnámi
  Vallás: buddhista, taoista, konfucionista
  Államforma: szocialista köztársaság
  Terület: 332 698km2
  Népesség: 99 000 000 fő (2022-es becslés)
  Népsűrűség: 314 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $2 233 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: đồng (dong) (VND)
  Időeltérés: +6 óra (CET, UTC +7)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: A, C
  Országhívószám: +84
  Internet TLD: .vn

  Magyar állampolgárok valamelyik vietnámi külképviseleten előzetesen beszerzett, általában egyszeri beutazást lehetővé tévő, 30 nap tartózkodást biztosító turista vagy üzleti vízummal léphetnek be az országba. Az úti okmány érvényessége legalább 6 hónappal haladja meg a tervezett elutazás időpontját. Az országba való beléptetés a nemzetközi normáknak megfelelő.

  2017 februárjától lehetővé vált turista célból egyszeri belépésre legfeljebb 30 napos vietnámi tartózkodásra jogosító vízum online igénylése (e-vízum). Az igénylőlap kitöltését követően az utazó regisztrációs számot kap. A vízumdíj 25 USD, amelynek kiegyenlítése banki átutalással történik (elutasítás esetén a vízumdíj nem igényelhető vissza). A vietnámi hatóságok az online vízumigénylésről 3 munkanapon belül döntenek. A jóváhagyást követően a vízumot ki kell nyomtatni, és az országba való belépéskor be szükséges mutatni.
  Az igénylés az alábbi weblapon keresztül történik: https://www.vietnam-immigration.org.vn/

  A Hanoi, Da Nang és Ho Si Minh nemzetközi repülőterekre érkezés esetén lehetőség van a repülőtéren vízumot felvenni (visa on arrival). Szükséges hozzá két darab útlevélfénykép és kitöltött vientam entry exit form . Az eljárással kapcsolatban az alábbi weblapon tájékozódhat: www.vietnamonline.com/visa/airport-procedures.html.
  A "visa on arrival" típusú vízum díja: USD 25/egyszeri belépésre jogosító vízum, USD 50/többszöri belépésre jogosító vízum.
  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy tengeri/folyami, illetve szárazföldi határátkelőhelyeken érkezéskor vízum nem igényelhető.

  A Külügyminisztérium http://visa.mofa.gov.vn/Homepage.aspx honlapján valamennyi, a beutazással, vízumokkal és tartózkodással kapcsolatos információ megtalálható. Ugyanitt online regisztrációval gyorsítható a vízumkérelem elbírálása a lakóhelyünk szerint legközelebbi vietnámi konzuli hivatalnál: 1146 Budapest, Thököly út 41, telefon: +36 1 342 5583 web: www.vietnamembassy-hungary.org/

  A légi úton érkező utasoknak Vietnámba való belépéskor az alábbi nyomtatványt kell kitölteniük: www.vietnamonline.com/visa/vietnam-entry-and-exit-form.html

 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Az országban biztonsági szempontból az egyes országrészek között kisebb különbségek tapasztalhatók. Hanoiban és délen a nagyobb városokban (Ho Chi Minh City, újabban Danang és Nha Trang is) gyakrabban fordulnak elő motoros rablások, lopások.

  Vietnám a délkelet-ázsiai térség biztonságosnak számító országa, terrorista cselekmények előfordulásának csekély a valószínűsége.

  Javasolt a drága vagy annak tűnő ékszerek, karórák viselésének mellőzése. Érdemes fontosabb értéktárgyaikat elzárt helyen tartani, útlevél helyett az útlevél adatoldalának másolatával kirándulni indulni.

  Gyakori a kiemelt turista útvonalakon (Sapa-ba közlekedő éjszakai vonat, a Hanoi és Hue közötti gyorsvonat, Ha Long öbölbeli, Mekong deltavidék kirándulóhajóin) a turisták figyelmetlenségének kihasználása, ajánlatos elővigyázatosságot tanúsítani. Nem javasolt este, éjszaka egyedül vagy ismeretlen személyekkel elhagyott környéken sétálni.

  A többi délkelet-ázsiai országhoz hasonlóan a bárokban, diszkókban, karaoke szórakozóhelyeken előfordulhat jelentős túlszámlázás, ritkábban az italok manipulálása, majd a vendég kifosztása. Célszerű utazási honlapokon tájékozódni a bejáratott, megfelelő színvonalú helyszínekről, vagy előre tisztázni mit tartalmaz és mennyiért a szolgáltatás.

  Természeti katasztrófák:
  Elsősorban az esős évszakban jelentkező tájfunok és áradások jelentenek veszélyt. Trópusi viharokra júniustól decemberig Közép-Vietnámban lehet számítani. Javasoljuk az alábbi honlapok figyelemmel kísérését:
  Helyi meteorológiai szolgálat: www.nchmf.gov.vn/
  Meteorológiai Világszervezet: http://severe.worldweather.org
  MET: www.metoffice.gov.uk/weather/tropicalcyclone
  Amennyiben a helyi hatóságok tájékoztatása szerint az Ön tartózkodási helyén és idején tájfun érkezése várható, kérjük lépjen haladéktalanul kapcsolatba utazási irodájával, továbbá jelezze elérhetőségeit a Hanoi Magyar Nagykövetségnek (https://hanoi.mfa.gov.hu/eng) és maradéktalanul tartsa be a helyi hatóságok rendelkezéseit.
 • Egészségügyi tudnivalók

  Fertőzött területekről érkezőknek kötelező a sárgaláz elleni védettség igazolása.
  Javasolt védőoltások: tífusz, kolera, Hepatitis A és B, tetanusz, gyermekbénulás, malária ellen.

  Az egészségügyi infrastruktúra elmaradott, ennek ellenére a közegészségügyi helyzet javul. Színvonalas egészségügyi ellátás korlátozottan, csak a nagyobb városokban hozzáférhető. A Hanoi és Ho Chi Minh-városi külföldi klinikák nívósak, a kezelések költsége magas, bankkártyával kiegyenlíthető.
  Utcai árusoktól vásárolt tisztított, nyers zöldséget, gyümölcsöt lehetőleg ne fogyasszunk. Felhívjuk a figyelmet a higiénés szabályok fokozott betartására.

  A madárinfluenza vírus különösen a téli, náthás megbetegedések idején terjed. Kerüljék az élőállat piacokat, baromfi gazdaságokat és minden szabadon vagy ketrecben tartott madarakkal történő érintkezést.

  Vietnámban is felbukkant a Zika vírus, 2016. május elejéig három esetet diagnosztizáltak. A vírus szúnyogcsípéssel átvitt kórokozó. A fertőzés tünetei enyhe influenzára emlékeztetnek: hőemelkedés, fejfájás, kiütések, kötőhártya-gyulladás vagy ízületi gyulladás jelentkezik az érkezést követő három héten belül, forduljanak orvoshoz és említsék meg utazásuk helyszínét. A fertőzés mindazonáltal súlyos komplikációkat okozhat, különösen az újszülöttek és a várandós nők esetében.

  Ninh Thuan déli vidékein és Ho Chi Minh városban a dengue lázas megbetegedések száma ugrásszerűen megemelkedett, annak ellenére, hogy a betegség főként az esős évszakban szedi áldozatait.

  A vietnámi Egészségügyi Minisztérium jelezte, hogy a sárgaláz szintén megjelenhet Vietnámban.

  A csapvíz nem iható, palackos ivóvíz az ország minden részén beszerezhető.

  Utazás előtt javasoljuk, konzultáljon háziorvosával, védőoltások ügyében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal, illetve az Országos Epidemiológiai Központtal. A beutazást megelőzően kérjük, ne felejtsen el átfogó baleset- és betegségbiztosítást kötni!
 • Tudnivalók Vietnámról
   

  Időjárás: A déli országrészben két évszakot különböztethető meg: a májustól novemberig tartó esős évszak, mely június-augusztusban a legcsapadékosabb, és a decembertől áprilisig tartó száraz évszak, mely február végétől májusig a legforróbb és legpárásabb
  Az ország középső területein májustól októberig száraz, decembertől áprilisig esős időszak a jellemző. A hegyvidékek időjárása hűvösebb, itt az éjszakai hőmérséklet akár 0 °C alá is süllyedhet.
  Északon a novembertől áprilisig tartó hűvös és nyirkos tél és a májustól októberig tartó forró nyár váltakozik. Tájfunok leginkább júliustól novemberig jellemzőek, főleg az északi és középső területeken.

  A vietnámi vámrendelkezések szerint bejelentési kötelezettség terheli a 7.000 USD készpénzt illetve 300 gramm aranyat meghaladó értékkel beutazó személyt. A hivatalos fizetőeszköz a vietnámi dong (VND), a külföldi fizetőeszközök közül az USA dollár a legelfogadottabb. VND-t visszaváltani konvertibilis valutára szinte kizárólag csak repülőjegy birtokában lehetséges. A bankkártya-használat terjed, de Hanoin és HCMC-n kívül csak elvétve találhatók vietnámi dongot kiadó ATM készülékek. Érdemes elegendő készpénzzel útra kelni. Magyarországról a Western Union nemzetközi pénzküldő szolgáltatásán keresztül lehet készpénz átutalást kezdeményezni.
 • Térkép

Inspirációk

Varázslatos Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Sokak számára még felfedezetlen terep Vietnam csodálatos országa.

Illatos Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Thuy Xuan kis faluja a színpompás füstölők készítéséről híres, mely az egyik legrégebbi hagyomány Vietnámban.

Egy falat Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a világ egyik legváltozatosabb és legfinomabb konyháját, ahol az ételekben rengeteg friss alapanyag dominál. Jöjjön velünk egy képzeletbeli gasztro túrára Vietnámba!

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Vietnám kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Vietnám a kontrasztok fura egyvelegével csábítja az élményekre vágyó utazókat. Ismerje meg velünk legszebb részeit.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Sokak számára még felfedezetlen terep Vietnam csodálatos országa.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!