Élmények a világ körül

Keresés
 
Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kína feltárja Ön előtt minden titkát.

Kína

Úti célok Kínában

Kína, ez a természeti kincsekben és páratlan kulturális örökségekben gazdag ország a világ egyik legdinamikusabban fejlődő állama. Az európai léptékhez szokott szem csak ámul csillogó metropoliszain, óriás hegyein és folyóin. Míg az egykori császárvárosok, Peking, Xi’an, Nanjing, Luoyang, Hangzhou az ősi Kína múltját idézik meg, Shanghai a jövő képzeletet felülmúló világába repít. A Kr.e. I-V.sz. között épült Nagy Fal hegyvonulatokon húzódó, lenyűgöző erődítményrendszere, a pagodák, paloták és művészi kertek mind a kínai építészetet dicsőítik. Hongkong Kína különleges közigazgatású területe, a világ egyik pénzügyi központja, égig érő felhőkarcolóival éles kontrasztot mutat a tőle 50 perces kompútra lévő Makaó portugál gyarmati emlékeivel. Kína legdélebbi csücske, a Hainan-félsziget hófehér homokú partjai és klímája vetekszik a legszebb karibi strandok szépségével. A látványos mészkőformációiról híres Dél-Kínai karsztvidék és a Li folyó környékének tájai, a rizsföldeken szántó vízi bivalyok és a folyón ringó halásztutajok képeslapra kívánkoznak.

A legkellemesebb időszak a kínai utazásra a tavasz vagy az ősz, de ez az esős szezontól és az úti céltól is függ.
Budapestről közvetlen repülőjárattal Pekingbe és Sanghajba, átszállással Kína számtalan városába el lehet jutni. A repülési idő Pekingbe kb. 9,5 óra.
A Kínába történő utazáshoz vízum szükséges.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kina


PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Kína

  Főváros: Peking
  Legnagyobb város : Sanghaj
  Nyelv: mandarin
  Államforma: kommunista népköztársaság
  Terület: 9 596 961 km2
  Népesség: 1 376 049 000 (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 145/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 8 391 (2016-os becslés)
  Hivatalos pénznem: renminbi (yüan) (CNY)
  Időeltérés: +7 óra (UTC+8)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: A, I
  Országhívószám: +86
  Internet TLD: .cn
   

  A Kínai Népköztársaságba csak érvényes útlevéllel, valamint – Hongkong és Makaó kivételével – érvényes vízummal lehet belépni. (Hongkong és Makaó területén – külön megállapodás alapján – a magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak.)

  A KNK szárazföldi területére magánútlevéllel utazóknak előzetesen vízumot kell igényelniük a kínai nagykövetségek/főkonzulátusok valamelyikén. Ennek feltétele, hogy útlevelük a vízumigénylés időpontjában még legalább 6 hónapig érvényes legyen. A vízumigénylés pontos feltételeiről a budapesti kínai nagykövetség ad részletes felvilágosítást. A határon főszabályként nem lehet érkezéskor vízumot igényelni.

  Az engedélyezett beutazási céllal megegyező tartózkodás tényét, a vízum érvényességét a kínai hatóságok többször is ellenőrizhetik a tartózkodás idején, pl. szállodai bejelentkezéskor. Külföldiek csak érvényes útlevél birtokában utazhatnak belföldi vonat- és repülőjáratokon.

  Tizenhét kínai nagyvárosban élni lehet a 72 órás vízummentes tranzitálási lehetőséggel: (angol írásmód szerint) Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Shenyang, Kunming, Dalian, Guilin, Hangzhou, Xi'an, Xiamen, Wuhan, Tianjin, Harbin, Nanjing, Qingdao. A szabályozás értelmében meghatározott országok, köztük Magyarország állampolgárai – amennyiben érvényes úti okmánnyal, a továbbutazást biztosító repülőjeggyel és indokolt esetben a célországba szóló érvényes vízummal rendelkeznek – legfeljebb 72 órás időtartamra kínai vízum nélkül tartózkodhatnak az adott terület közigazgatási határán belül (a Nagy Fal valamennyi, Pekinghez közel eső és népszerű turistacélpontot jelentő szakasza – pl. Badaling, Mutianyu, Simatai – a főváros közigazgatási határain belül található). Fontos feltétel továbbá, hogy a kiindulási ország és a továbbutazás célországa nem lehet azonos, illetve, hogy a Kínába történő be- és kilépés csak ugyanazon a repülőtéren lehetséges.

  Hongkongba és Makaóra a magyar állampolgárok turizmus, látogatás, üzleti vagy konferencián történő részvétel céljából vízummentesen utazhatnak. A vízummentes tartózkodás belépésenként maximum 90 nap lehet. A Hongkongba és Makaóra történő belépés feltétele, hogy az utas útlevelének érvényessége legalább 1 hónappal haladja meg a tervezett tartózkodás időtartamát.

  A hongkongi idegenrendészeti szervek megszüntették a be- és kilépő pecsétek elhelyezését a külföldiek útlevelébe. A belépő külföldi két részből álló, az adatait tartalmazó nyomtatványt kap, amelynek „departure card” részét a hongkongi tartózkodás idején meg kell őrizni, és kilépéskor leadni az útlevél ellenőrzését végző tisztviselőnek.

  Ugyanakkor továbbra is hatályban van az a rendszer, amely szerint Hongkong és Makaó különleges igazgatású övezetei önálló idegenrendészeti egységek. Azok a vízumkötelezett külföldi állampolgárok, akik kínai tartózkodásuk idején Hongkongba vagy Makaóra látogatnak, csak kétszeri (vagy többszöri) beutazásra jogosító vízummal térhetnek vissza a szárazföldi Kínába (Mainland China). A kétszeri/többszöri belépésre jogosító vízumot célszerű a budapesti kínai nagykövetségen beszerezni, vagy szükség esetén ilyen vízum Hongkongban kérelmezhető.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Előfordulhat, hogy egyes tartományok bizonyos járásait ideiglenesen hosszabb-rövidebb időre lezárják a külföldiek elől természeti vagy egyéb (köz)biztonsági okok miatt. A tartományok és a járások nagy száma miatt, utazás előtt érdemes az úti cél szerinti tartomány fővárosának közbiztonsági hivatalánál, illetve a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségén érdeklődni az aktuális helyzetről.

  Kínában a közbiztonság általános helyzete jó. Az ország egész területén - beleértve Hongkong és Makaó körzeteit is – jól látható és állandó a rendőri jelenlét. A külföldiek sérelmére ritkán követnek el erőszakos bűncselekményeket, ugyanakkor ilyen esetekben, többek között a kommunikációs nehézségek miatt, a rendőrségi közreműködés biztosítása nehézségekbe ütközhet. A külföldiek, turisták által gyakran látogatott helyeken figyelmet kell fordítani a személyes holmik védelmére.

  Az európai és a kínai értékrendben, kultúrában meglévő, gyakran jelentős különbségekre tekintettel, a külföldi utazóknak ajánlott kiemelt figyelmet fordítania a helyi szabályok és szokások feltétlen tiszteletben tartására.

  Javasoljuk, hogy állampolgáraink útlevelüket, okmányaikat lehetőleg biztonságos helyen zárják el, az útlevél adatoldaláról és a vízumról/tartózkodási engedélyről készítsenek fénymásolatot, és azzal közlekedjenek. A kínai idegenrendészeti szabályokat tartsák be. Szükség esetén a nagykövetség a konzuli segítségnyújtás keretében tud támogatást adni.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A kínai hatóságok döntése értelmében 2023. január 08-tól általános jelleggel lehetséges a beutazás a Kínai Népköztársaság területére, a kínai külképviseletek valamint a kínai bevándorlási hivatal újraindítja a kínai vízumok (a turista célú vízumok kivételével) és tartózkodási engedélyek rendes kiadását és hosszabbítását külföldiek részére. A beutazás feltétele az érvényes útlevél és kínai vízum, eleget kell tenni az előzetes tesztelési kötelezettségnek (lásd b. pont), továbbá előzetes regisztráció szükséges: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kina
   
  A kínai hatóságok – az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködésben – szoros figyelemmel kísérik a különböző járványhelyzeteket, és jellemzően hatékonyan lépnek fel a járványok megfékezésére, továbbterjedésük megakadályozására.

  Közegészségügyi téren Kína magán viseli a fejlődő országok jellegzetességeit. Kínában nem működik ingyenes orvosi és életmentési rendszer, az orvosi ellátásért fizetni kell. Európai szintű orvosi ellátás csak néhány nagyvárosban vehető igénybe (ideértve Hongkongot és Makaót) és rendkívül magas költségekkel! Néhány, külföldiek által működtetett kórház kivételével a nemzetközi utasbiztosításokat direct billing rendszerben nem fogadják el, az igénybe vett szolgáltatásokért helyben fizetni kell. Az igénybe vehető orvosi szolgáltatások elérhetőségeiről a külképviseletek tudnak tájékoztatást adni.

  Kínában a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette javasoljuk a mindenhol könnyen hozzáférhető palackozott ivóvizet.
   
 • Térkép

Inspirációk

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

A 15 legjobb pekingi étel, amit ki kell próbálni - OTP Travel Utazási iroda
Megmutatjuk, mit érdemes megkóstolni Pekingben. Értékes lista, hiszen Kínában megszámlálhatatlan finomság között válogathatunk.

Kína a tények tükrében - OTP Travel Utazási iroda
Kína hatalmas ország, óriási természeti értékkel, szinte végtelen forrásokkal. Egyszerre ősi és ultramodern.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!