Élmények a világ körül

Keresés
 
Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kína feltárja Ön előtt minden titkát.

Kína

Úti célok Kínában

Kína, ez a természeti kincsekben és páratlan kulturális örökségekben gazdag ország a világ egyik legdinamikusabban fejlődő állama. Az európai léptékhez szokott szem csak ámul csillogó metropoliszain, óriás hegyein és folyóin. Míg az egykori császárvárosok, Peking, Xi’an, Nanjing, Luoyang, Hangzhou az ősi Kína múltját idézik meg, Shanghai a jövő képzeletet felülmúló világába repít. A Kr.e. I-V.sz. között épült Nagy Fal hegyvonulatokon húzódó, lenyűgöző erődítményrendszere, a pagodák, paloták és művészi kertek mind a kínai építészetet dicsőítik. Hongkong Kína különleges közigazgatású területe, a világ egyik pénzügyi központja, égig érő felhőkarcolóival éles kontrasztot mutat a tőle 50 perces kompútra lévő Makaó portugál gyarmati emlékeivel. Kína legdélebbi csücske, a Hainan-félsziget hófehér homokú partjai és klímája vetekszik a legszebb karibi strandok szépségével. A látványos mészkőformációiról híres Dél-Kínai karsztvidék és a Li folyó környékének tájai, a rizsföldeken szántó vízi bivalyok és a folyón ringó halásztutajok képeslapra kívánkoznak.

A legkellemesebb időszak a kínai utazásra a tavasz vagy az ősz, de ez az esős szezontól és az úti céltól is függ.
Budapestről közvetlen repülőjárattal Pekingbe és Sanghajba, átszállással Kína számtalan városába el lehet jutni. A repülési idő Pekingbe kb. 9,5 óra.
A Kínába történő utazáshoz vízum szükséges.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kina

Csoportos ajánlatok

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 149 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Kína

  Főváros: Peking
  Legnagyobb város : Sanghaj
  Nyelv: mandarin
  Államforma: kommunista népköztársaság
  Terület: 9 596 961 km2
  Népesség: 1 376 049 000 (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 145/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 8 391 (2016-os becslés)
  Hivatalos pénznem: renminbi (yüan) (CNY)
  Időeltérés: +7 óra (UTC+8)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: A, I
  Országhívószám: +86
  Internet TLD: .cn
   

  A kínai Külügyminisztérium 2024. március 07. napján tartott sajtótájékoztatója szerint 2024. március 14. 00:00 órától 2024. november 30. 24:00 óráig (UTC+8, pekingi idő szerint) a magyar hatóságok által kibocsájtott érvényes magánútlevéllel rendelkező utasok, akik üzleti, turisztikai, családi látogatás vagy tranzit céljából utaznának be a szárazföldi Kína területére, a belépéstől számítva 15 napig kínai vízum igénylése nélkül léphetnek be és tartózkodhatnak az országban.
  A határellenőrzés során a kínai hatóságok továbbra is kérhetik a belépés célját és időtartamát igazoló támogató dokumentumok bemutatását, így például szállásfoglalás-igazolást, repülőjegyet (visszaútra vagy tovább utazáshoz), meghívó levelet és további kapcsolódó iratokat. A 15 napot meghaladó vagy egyéb célú tartózkodás esetén a beutazáshoz továbbra is szükséges vízumot igényelni!
  https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kina

  Hongkongba és Makaóra a magyar állampolgárok turizmus, látogatás, üzleti vagy konferencián történő részvétel céljából vízummentesen utazhatnak. A vízummentes tartózkodás belépésenként maximum 90 nap lehet. A Hongkongba és Makaóra történő belépés feltétele, hogy az utas útlevelének érvényessége legalább 1 hónappal haladja meg a tervezett tartózkodás időtartamát.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Előfordulhat, hogy egyes tartományok bizonyos járásait ideiglenesen hosszabb-rövidebb időre lezárják a külföldiek elől természeti vagy egyéb (köz)biztonsági okok miatt. A tartományok és a járások nagy száma miatt, utazás előtt érdemes az úti cél szerinti tartomány fővárosának közbiztonsági hivatalánál, illetve a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségén érdeklődni az aktuális helyzetről.

  Kínában a közbiztonság általános helyzete jó. Az ország egész területén - beleértve Hongkong és Makaó körzeteit is – jól látható és állandó a rendőri jelenlét. A külföldiek sérelmére ritkán követnek el erőszakos bűncselekményeket, ugyanakkor ilyen esetekben, többek között a kommunikációs nehézségek miatt, a rendőrségi közreműködés biztosítása nehézségekbe ütközhet. A külföldiek, turisták által gyakran látogatott helyeken figyelmet kell fordítani a személyes holmik védelmére.

  Az európai és a kínai értékrendben, kultúrában meglévő, gyakran jelentős különbségekre tekintettel, a külföldi utazóknak ajánlott kiemelt figyelmet fordítania a helyi szabályok és szokások feltétlen tiszteletben tartására.

  Javasoljuk, hogy állampolgáraink útlevelüket, okmányaikat lehetőleg biztonságos helyen zárják el, az útlevél adatoldaláról és a vízumról/tartózkodási engedélyről készítsenek fénymásolatot, és azzal közlekedjenek. A kínai idegenrendészeti szabályokat tartsák be. Szükség esetén a nagykövetség a konzuli segítségnyújtás keretében tud támogatást adni.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A kínai hatóságok döntése értelmében 2023. január 08-tól általános jelleggel lehetséges a beutazás a Kínai Népköztársaság területére, a kínai külképviseletek valamint a kínai bevándorlási hivatal újraindítja a kínai vízumok (a turista célú vízumok kivételével) és tartózkodási engedélyek rendes kiadását és hosszabbítását külföldiek részére. A beutazás feltétele az érvényes útlevél és kínai vízum, eleget kell tenni az előzetes tesztelési kötelezettségnek (lásd b. pont), továbbá előzetes regisztráció szükséges: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kina
   
  A kínai hatóságok – az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködésben – szoros figyelemmel kísérik a különböző járványhelyzeteket, és jellemzően hatékonyan lépnek fel a járványok megfékezésére, továbbterjedésük megakadályozására.

  Közegészségügyi téren Kína magán viseli a fejlődő országok jellegzetességeit. Kínában nem működik ingyenes orvosi és életmentési rendszer, az orvosi ellátásért fizetni kell. Európai szintű orvosi ellátás csak néhány nagyvárosban vehető igénybe (ideértve Hongkongot és Makaót) és rendkívül magas költségekkel! Néhány, külföldiek által működtetett kórház kivételével a nemzetközi utasbiztosításokat direct billing rendszerben nem fogadják el, az igénybe vett szolgáltatásokért helyben fizetni kell. Az igénybe vehető orvosi szolgáltatások elérhetőségeiről a külképviseletek tudnak tájékoztatást adni.

  Kínában a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette javasoljuk a mindenhol könnyen hozzáférhető palackozott ivóvizet.
   
 • Térkép

Inspirációk

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Tibeti csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
A tibetiek többsége a több mint 3000 méter magasan fekvő Qinghai-Tibet fennsíkon él. A nagy földfelszíni magasság miatt sajátos ételeik és étkezési szokásai vannak. Kóstoljon bele Tibet ízeibe!

Tibet és a fekete hit - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet spirituális és kulturális öröksége páratlan. A lenyűgöző természeti szépségek díszletei között az ősi és a modern kultúra keveredik itt, csodálatot és tiszteletet ébresztve mindenkiben.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!