Élmények a világ körül

Keresés
 
Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Brazília

Úti célok BrazíliábanA hatalmas kiterjedésű ország a legek hazája: a legnagyobb és legnépesebb dél-amerikai ország, a világ leghosszabb és legszélesebb folyója, az Amazonas itt folyik az Atlanti-óceánba, őserdeje a Föld leggazdagabb biológiai és élővilág rezervátuma, és itt születnek a világ legjobb focistái és legszebb topmodelljei… Régiói annyira különbözőek, mintha nem is egy országban járnánk. Változatossága miatt Brazília igazi paradicsom. Az utazásra ajánlott időszak: nincs rossz időszak a Brazíliába való utazáshoz, az esős évszak a nyár, novembertől áprilisig nagy meleggel és sok csapadékkal. A májustól októberig tartó tél szárazabb, ilyenkor az idő is hűvösebb. Repülési idő Rióba kb. 13 óra, Salvadorba kb. 11 óra átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/brazilia

Csoportos ajánlatok

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
1 198 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Brazília

  Főváros : Brasília
  Legnagyobb város: São Paulo
  Nyelv: portugál
  Vallás: római katolikus
  Államforma: szövetségi köztársaság
  Terület: 8 515 767km2
  Népesség: 215 800 000 fő (2022-es becslés)
  Népsűrűség: 25 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $9 312 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: real (BRL)
  Időeltérés: -3-5 óra (BRT, UTC-2 – UTC-4)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 110-220V
  Csatlakozó és aljzat: A, B, C
  Országhívószám: +55
  Internet TLD: .br

  A magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok 90 napot meg nem haladó, turista célú beutazásaik esetén vízum nélkül léphetnek be, és tartózkodhatnak Brazília területén. Az útlevélnek a belépés napjától számított legalább fél évig még érvényesnek kell lennie. A 90 napos tartózkodási lehetőség helyben történő meghosszabbítására nincs lehetőség. Többszöri belépés esetén a tartózkodási napok az utolsó 180 naptári napban összesítve sem haladhatják meg a 90 napot. A túltartózkodás pénzbüntetéssel és a későbbi beutazás esetleges megtagadásával jár, ezért a kiszabott büntetés összegét célszerű az ország elhagyásakor kifizetni.

  Az országba történő belépéskor statisztikai lapot és vámáru-nyilatkozatot kell kitölteni. A statisztikai lap lepecsételt másodpéldányát visszaadják és kiutazáskor elkérik, ezért fontos megőrizni. Turistaforgalomban tilos mindenféle élelmiszer vagy mezőgazdasági termék bevitele. Készpénzt legfeljebb 10 000 USD értékben lehet bevinni az országba.

  Az országból történő elutazáskor a jegykezelésnél ellenőrzik, hogy a megváltott repülőjegy tartalmazza-e a reptéri illetéket. Ha nem, akkor a kb. 30 eurónak megfelelő összeget a helyszínen kell kifizetni. Ugyanez az összeg belföldi járat igénybevétele esetén kb. 10 euró.

  Bár az utazók többsége Rio de Janeiróba, vagy São Paulóba utazik, fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy Budapesten a csomagokat csak az első nemzetközi repülőtérig lehet feladni, mivel a vámvizsgálat csak e repülőtereken lehetséges. (Ha például valaki Rio de Janeirón keresztül Brazíliavárosba utazik, akkor a Rio de Janeiró-i repülőtéren ki kell vennie a csomagot, ahol megtörténik az útlevél- és vámvizsgálat, majd át kell mennie a belföldi járatok részre, és ismét fel kell adni a csomagot.) Az országból kiutazáskor azonban bármely brazil repülőtérről Budapestig fel lehet adni a csomagot, ha a turista azonos légitársasággal, vagy egymással szerződésben álló társaságokkal repül. Amennyiben nem azonos, vagy egymással szerződéses viszonyban nem álló légitársasággal utazik, akkor csak az utolsó brazil nemzetközi repülőtérig veszik fel a csomagot, s az utasnak magának kell gondoskodnia a csomag ottani további feladásáról. Erre az átszállásra szánt idő tervezésénél különös figyelmet kell fordítani.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Felhívjuk a Brazíliába utazók figyelmét, hogy a közbiztonság a magyarországi helyzethez viszonyítva körültekintőbb magatartást követel meg az utazóktól.

  A turisták által látogatott helyeken (Rio de Janeiro, São Paulo, Foz de Iguaçu, Salvador, Fortaleza, Recife, Belo Horizonte) bármikor és bárhol lehet számítani kisebb-nagyobb bűncselekményekre. A leglátogatottabb helyeken (nevezetességek környéke, strandok, szállodák, éttermek, bárok, diszkók, stb.) gyakoriak a külföldiek sérelmére elkövetett lopások, fegyveres rablások, utcai zsebtolvajlás, őrizetlenül hagyott értékek eltulajdonítása. Gyakran fiatalkorúak az elkövetők, akikről nem feltételezünk hasonló cselekményeket. A rablók nem egyedül cselekszenek, ezért még saját erőfölényünk megléte esetén sem szabad ellenállást tanúsítani, mert az a számunkra az adott pillanatban nem látható bűntársak erőszakos reakcióját váltja ki. Rablás esetén általában ne próbáljunk meg ellenállni, mert az elkövetők a tapasztalatok szerint a habozás nélkül erőszakhoz fordulnak és használják fegyverüket. A bűnözők könnyen jutnak fegyverhez és azt meggondolás nélkül használják is. Javasoljuk, hogy az nyilvános helyeken járva a turistánál mindig legyen 20-30 USD-nek megfelelő helyi pénzmennyiség, amit rablás esetén át lehet adni.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A beutazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra kivétel a sárgaláz elleni védőoltás, ha az utazó fertőzött országból érkezik, vagy azon utazik át (Latin-Amerikából: Bolívia, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Peru, Venezuela. Afrikából: Angola, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Kongó, Gabon, Gambia, Libéria, Szudán, Guinea, Nigéria, Sierra Leone). A sárgaláz 2017. évi nagyobb arányú megjelenése miatt az országba történő belépésnél sárgaláz elleni oltás igazolását kérhetik olyan országból történő tovább utazásnál, ahol sárgaláz fordul elő. Oltás hiányában visszafordítják az utazót!
  A sárgaláz elleni védőoltás felvétele régiótól függetlenül tanácsos és javasolt, mert az aktuális sárgalázas megbetegedések függvényében az EU-ba való beutazáskor is kérhetik a védőoltást igazoló, a WHO által előírt sárga nemzetközi oltókönyv bemutatását.
  A védőoltást legalább 10 nappal a sárgaláz-veszélynek kitett területekre történő látogatás előtt kell beadatni. A védőoltással kapcsolatos további információért kérjük, forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz (+36 20 208 7878, +36 1 78 78 770, +36 1 78 08 553), vagy a Trópusi és Utazási Betegségek Intézetéhez (előjegyzés: hétfő, szerda, péntek, +36-1-218-06-79).

  Brazília a Zika-vírus által érintett országok között van. A Zika-vírust elsősorban szúnyogok terjesztik, de szexuális úton történő fertőzésről is van tudomása az egészségügyi hatóságoknak. A kismamákra vagy gyermeket tervező hölgyekre kifejezetten veszélyes az eddigi adatok alapján, mivel súlyos születési rendellenességet okozhat a magzatnál vagy születendő gyermeknél. Az egyik legfontosabb védekezés a megelőzés a bőrt fedő hosszú, vékony, lehetőség szerint pamut vagy lenvászon ruházattal és sapkával, valamint magas hatóanyag tartalmú szúnyogriasztó készítmények használatával a megérkezéstől a hazautazásig.

  A Dengue-láz (Csonttöréses láz) gyakorlatilag az ország egész területén előfordul, különösen az esős évszakban. Kórokozója vírus (Dengue vírus), melyet emberről emberre bizonyos szúnyogok (Aedes aegypti) vihetnek át csípésükkel. Védőoltás nincs ellene. A csípés ellen szintén a megelőzéssel lehet védekezni.

  Magyarország és Brazília között nincs olyan megállapodás, amely ingyenes orvosi ellátást biztosítana a magyar állampolgárságú beutazóknak. Ezért okvetlenül ajánljuk mindenkinek, hogy egészség- és balesetbiztosítás nélkül ne induljon útnak. A közkórházakban rendkívül rossz az ellátás, még sürgősségi esetekben is órákat kell várni a vizsgálatokra, gyakran nincs jelen orvos, és a diagnosztikai berendezések működése is bizonytalan.

  Brazíliában a vezetékes víz nem ivóvíz minőségű, fogyasztása nem javasolt - fogmosásra sem!

  Palackozott víz szinte mindenhol kapható. Lehetőség szerint kerüljék az utcai árusoknál való étkezést. Sült, főtt ételeket, héjas gyümölcsöket bárhol ehetünk, de salátákat és eperféléket csak drágább éttermekben fogyasszunk.

  A brazil magánorvosi ellátás igen magas színvonalú, azonban nagyon drága. A gyógyszerek esetében ugyanez a helyzet. Ezért okvetlenül ajánljuk mindenkinek, hogy betegség- és baleset biztosítás nélkül ne induljon útnak, és a rendszeres szedett gyógyszereket vigyék magukkal. Az esetlegesen szükséges, javasolt védőoltásokkal kapcsolatosan javasoljuk, hogy elindulás előtt az utazók tájékozódjanak az illetékes magyar egészségügyi hatóságoknál, beszéljenek háziorvosukkal és látogassák meg a www.utazaselott.hu és a www.oek.hu oldalakat.
   
 • Időjárás

  A kontinensnyi ország éghajlata régiónként változik. Rio de Janeiróban a nyár - és egyben a főszezon – december és március között van, ilyenkor forró és párás az idő. A téli hónapok a június, a július és az augusztus, ilyenkor az átlaghőmérséklet 22 ° C és jellemzően ekkor esik a legkevesebb eső. Az április-májusi és a szeptember-november közötti átmeneti hónapokban kellemes kirándulóidő a jellemző. A legmelegebb hónap a február 27 ° C-os átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig július 21 ° C fokos átlaghőmérséklettel. Az óceán márciusban a legmelegebb, átlagosan 26 ° C fokos. A legtöbb csapadék decembertől áprilisig esik, de az óceán közelsége miatt a város időjárása egész évben párás, felhőkre és esőre minden évszakban számítani lehet. Iguacuban a dús növényzet miatt nagy a pára és sok a szúnyog, melyek ellen erős védekezés szükséges.
   
 • Térkép

Inspirációk

Peru és Bolívia: az inkák földjén - OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Inka Birodalom két központi országának felfedezése jóval több egy egzotikus körutazásnál.

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!