Élmények a világ körül

Keresés

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Katalógus ár: 699 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Rio de Janeiro - élmények a cariocák városában

Csoportos városlátogatás és üdülés magyarul beszélő idegenvezetővel

Nincs még egy olyan hely, mint Rio de Janeiro! A világ sokak szerint egyik legszebb városában szinte eláll az utazó lélegzete, amikor először pillantja meg a Copacabanát és a Cukorsüveg-sziklát, vagy a Corcovadót a Krisztus szoborral. Rio de Janeiro önmagában is tökéletes úti cél, mert megannyi élményt kínál egyszerre: kulturális értékeket, természeti kincseket, világhírű strandokat, a szambát és a bossanovát, izgalmas gasztronómiai kalandozásokat. Rióban senki nem unatkozik; a cariocák, vagyis a helyi lakosok derűje egy pillanat alatt átragad az utazókra, akik az itt eltöltött napok alatt nem csak felejthetetlen emlékekkel, de pozitív életérzéssel is feltöltekeznek.
A program során megannyi autentikus élmény felfedezhető. A város emblematikus szépségeinek megismerése mellett a caipirinha-készítés és a szamba lépései is elsajátíthatók. Az elhelyezés helyi négycsillagos, a népszerű Copacabana-Leme városrészben lévő szálloda kétágyas szobáiban történik, a világ egyik legszebb tengerpartjára is kilátást nyújtva.
A csoport kis létszámú, Budapestről kíséri magyar idegenvezető.

Garantált indulás: 2022. augusztus 24-30.
Őszi szüneti időpont: 2022. október 26. - november 1.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

1. nap

Elutazás repülőgéppel, átszállással Rio de Janeiró-ba. Megérkezés aznap az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Rio de Janeiró-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos óceánparti szállodában.

2. nap

Félnapos városnézés a világ egyik legszebb városában. Látogatás a Centro városrészben, ahol az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális is található. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár található. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Porto Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. Itt látható Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiai öt karikára rímelve ábrázolja az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait. A 2 hónapig készült műalkotás a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, egyetlen művész által készített graffitije. A program során háromfogásos ebéd a Confeitaria Colombo étteremben, Rio leghíresebb kávéházában. A 165 éves étterem ragyogó belső tereivel, üvegablakaival, gyönyörű bútoraival a Belle Époque korszakát idézi.
Naplementekor igazi carioca-élmények várnak az utazókra a szálloda tetőteraszán. Először a Caipirinha-készítés fortélyait sajátíthatják el a panorámás bárban, majd a leghíresebb brazil táncok, a szamba, a zouk, a forró és a salsa lépéseit tanulhatják meg tánctanár segítségével. (Az októberi időpontban csak Caipirinha-készítést tartalmaz a program, tánclecke ebben az időpontban nem lehetséges!)
Szállás Rio de Janeiró-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos óceánparti szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

3. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót.
Este fakultatív program: grillvacsora a Churrascaria Palace étteremben, majd bossanova-est a Rio Scenariumban. A több mint fél évszázados, nagy hagyományokkal rendelkező Churrascaria Palace étterem grillezett specialitásairól híres. A churrascaria vacsora során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. Az éteremben gazdag előétel- és salátaválaszték is rendelkezésre áll büféasztalokon. A vacsora után látogatás az egyik hagyományos riói szórakozóhelyre, a Rio Scenariumba. A leginkább egy többemeletes régiségboltra hasonlító klubban különleges atmoszféra, élő zene és tánc várja a vendégeket. Visszautazás a szállodába késő esti órákban.
Szállás Rio de Janeiró-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos óceánparti szállodában.

4. nap

Szabad program a cariocák városában. Fakultatív programlehetőség:
Délelőtt: utazás dzsippel a Tijuca-esőerdőbe, mely a világ legnagyobb városi esőerdeje. Az erdőség betelepítését II. Péter brazil császár rendelte el a XIX. században a kávéültetvények miatt megrongálódott őshonos növényzet helyreállítására. Az esőerdőbe érkezve a békés dzsungelbe csöppen az utazó. A kirándulás során különleges növények, ritka állatok, csobogó vízesések, régi portugál gyarmati emlékek is láthatók.
Délután: látogatás egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A kb. 1,5-2 órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, sőt, még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve a szamba táncosokkal kipróbálják a tánclépéseket.
Szállás négycsillagos óceánparti szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

5. nap

Szabad program a cariocák városában. Fakultatív programlehetőség:
Reggel transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére hajóról a híres öbölből nyíló festői panorámával. A hajókirándulás kb. kétórás. Ezt követően transzfer az Ipanema és Copacabana találkozásánál lévő Casa da Feijoada étteremhez, mely a város egyik leghíresebb feijoada étterme. Itt az egyik legjellegzetesebb brazil étel, a fekete babból és húsokból készített, különböző köretekkel tálalt feijoada kóstolható meg. Az ebéd után a híres Ipanema part meglátogatása, mely világhírnevét egy ipanemai lányról szóló dalnak köszönheti, melyet a hatvanas években szerzett Tom Jobim és Vinicius de Moraes, a kor két híres brazil zenésze. Rövid megálló egy italra a legendás hírű Garota de Ipanema bárban, ahol az Ipanemai lány című sláger született; itt a zenészek és a dal emlékei is láthatók. Ezt követően visszautazás a szállodába a transzferbusszal, vagy vásárlási lehetőség a csak vasárnaponként megrendezésre kerülő ipanemai piacon (Hippie Fair), ahol a szuvenírek is beszerezhetők. A piacot meglátogató utazók az idegenvezetővel, tömegközlekedéssel (vagy taxival) tudnak egyénileg visszautazni a szállodához.
Szállás négycsillagos óceánparti szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

6. nap

Szabad program a kijelentkezésig. Délben kijelentkezés a szállodából. Utazás autóbusszal a város egyik legtrendibb, turisták által mégis kevéssé ismert kerületébe, a Barra da Tijucába, melynek széles, arany homokú tengerpartján elegáns szállodák és lakóházak sorakoznak. Szabadprogram, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

7. nap

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Minimum létszám: 15 fő.

A sárgaláz elleni védőoltás ajánlott! Az ajánlott védőoltásokról részleteket itt talál!


A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok? Két lehengerlő latin-amerikai ország, tengernyi látnivalóval és kultúrával!

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros - OTP Travel Utazási Iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Brazília - Noé bárkája - OTP Travel Utazási Iroda
Pantanal, Brazília hatalmas ártere csodálatosan gazdag élővilágnak ad otthon.

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A Copacabana és az Ipanema neve az egész világon legendás. Tartson velünk és ismerje meg Rio de Jainero legjobb tengerpartjait.

Rio-i gasztro kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A brazil konyha afrikai és európai ízelemek izgalmas kombinációjából született. Tartson velünk egy pikáns gasztronómiai utazásra!

Megváltó Krisztus szobrának a története - OTP Travel Utazási Iroda
A Corcovado hegy csúcsán álló gigantikus Megváltó Krisztus a világ legnagyobb art deco stílusú szobra. Ismerje meg izgalmas történetét és érdekességeit.

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a távoli Paradicsom rejtelmeit!

11 őshonos állat Costa Ricán - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Ricán több mint 500 000 állat- és növényfaj él, így a világ 20 leggazdagabb élővilággal rendelkező országának egyike. Ismerje meg Ön is a természet csodáit!

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Helyi osztályba sorolás szerint négycsillagos szállodában:

Arena Leme Hotel****
A négycsillagos szálloda közvetlenül Leme óceánpartján emelkedik, mely a Copacabana folytatása; a két tengerparti szakasz nincs elkülönülve, egymás után következnek és együtt összesen 5 km hosszúak (a Copacabana 4 km, a Leme 1 km hosszúságú). A tetőn kis medence és bár, a hotelben étterem és fitnesz központ várja a vendégeket. A superior szobák az alacsonyabb emeleteken helyezkednek el és az Avenida Atlanticóra illetve részlegesen az óceánra nyújtanak kilátást. A deluxe szobák a magasabb elemeteken vannak és az óceánra panorámásak. A szobák felszereltsége: fürdőszoba, légkondicionáló, minibár, síkképernyős TV, telefon, hajszárító. A szálloda ingyenes Wi-Fi-t biztosít vendégeinek.


A szálloda azonos kategórián belül változhat!
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Caipirinha-készítés elsajátítása

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Costa del Sol utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a nagyszerű napot egy tökéletes követi.

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, turista osztályon
   
 • a programok és a transzferek alatt közlekedés légkondicionált minibusszal
   
 • 5 éjszakai szállás Rio de Janeiro-ban helyi négycsillagos óceánparti szálloda kétágyas szobájában
   
 • 5 alkalommal reggeli és 2 alkalommal ebéd a leírás szerint
   
 • a leírásban szereplő programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel
   
 • magyarul beszélő idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
   
 • fakultatív programok
  (minimum létszám: 10 fő)

  Vacsora a Churrascaria Palace étteremben és látogatás a Rio Scenarióban

  Látogatás egy szambaiskolában

  Dzsiptúra a Tijuca esőerdőben és az Ipanema parton ebéddel

  Hajókirándulás a Guanabara-öbölben