Élmények a világ körül

Keresés

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Katalógus ár: 599 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Rio de Janeiro - élmények a cariocák városában


Csoportos városlátogatás és üdülés magyarul beszélő idegenvezetővel

Nincs még egy olyan hely, mint Rio de Janeiro! A világ sokak szerint egyik legszebb városában szinte eláll az utazó lélegzete, amikor először pillantja meg a Copacabanát és a Cukorsüveg-sziklát, vagy a Corcovadót a Krisztus szoborral.  Rio de Janeiro önmagában is tökéletes úti cél, mert megannyi élményt kínál egyszerre: kulturális értékeket, természeti kincseket, világhírű strandokat, a szambát és a bossanovát, izgalmas gasztronómiai kalandozásokat. Rióban senki nem unatkozik; a cariocák, vagyis a helyi lakosok derűje egy pillanat alatt átragad az utazókra, akik az itt eltöltött napok alatt nem csak felejthetetlen emlékekkel, de pozitív életérzéssel is feltöltekeznek.
A program során megannyi autentikus élmény felfedezhető. A város emblematikus szépségeinek megismerése mellett a caipirinha-készítés és a szanba lépései is elsajátíthatók. Az elhelyezés helyi négycsillagos, a népszerű Copacabana-Leme városrészben lévő szálloda kétágyas szobáiban történik, a világ egyik legszebb tengerpartjára is kilátást nyújtva.
A csoport kis létszámú, Budapestről kíséri magyar idegenvezető.

Időpont: 2022. január 11-18. (5 éjszaka)


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

1. nap 

Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Rio de Janeiro-ba a délutáni órákban.

2. nap

Megérkezés Rio de Janeiro-ba reggel. Transzfer a Copacabana-Leme városrészben lévő négycsillagos óceánparti szállodába, ahol reggeli, majd rövid szabadidő felfrissülésre. Félnapos városnézés a világ egyik legszebb városában. Látogatás a Centro városrészben, ahol az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális is található. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár található. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Porto Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. Itt látható Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiai öt karikára rímelve ábrázolja az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait. A 2 hónapig készült műalkotás a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, egyetlen művész által készített graffitije. A program során ebéd a Confeitaria Colombo étteremben, Rio leghíresebb kávéházában. A 165 éves étterem ragyogó belső tereivel, üvegablakaival, gyönyörű bútoraival a Belle Époque korszakét idézi.
Szállás Rio de Janeiro-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos óceánparti szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

3. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. Szállás Rio de Janeiro-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos óceánparti szállodában.

4. nap 

Szabad program Rio de Janeiro-ban.
Délután igazi carioca-élmények várnak az utazókra naplemente idején a szálloda tetőteraszán. Először a Caipirinha-készítés fortélyait sajátíthatják el a panorámás bárban, majd a leghíresebb brazil táncok, a szamba, a zouk, a forró és a salsa lépéseit tanulhatják meg tánctanár segítségével.
Akinek van kedve még folytatni a helyi élményeket, egy különleges esti fakultatív programhoz csatlakozhat, mely grillvacsora a Churrascaria Palace étteremben. A több mint fél évszázados, nagy hagyományokkal rendelkező étterem grillezett specialitásairól híres. A churrascaria vacsora során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. Az éteremben gazdag előétel- és salátaválaszték is rendelkezésre áll büféasztalokon.
Szállás Rio de Janeiro-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos óceánparti szállodában.

Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

5. nap

Szabad program a cariocák városában.
Délután fakultatív program: látogatás egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A kb.1,5-2 órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, sőt, még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve a szamba táncosokkal kipróbálják a tánclépéseket.
Szállás Rio de Janeiro-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos óceánparti szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

6. nap 

Szabad program a cariocák városában, vagy fakultatív kirándulás:
Utazás dzsippel a Tijuca esőerdőbe, mely a világ legnagyobb városi esőerdeje. Az erdőség betelepítését II. Péter brazil császár rendelte el a XIX. században a kávéültetvények miatt megrongálódott őshonos növényzet helyreállítására. Az esőerdőbe érkezve a békés dzsungelbe csöppen az utazó. A kirándulás során különleges növények, ritka állatok, csobogó vízesések, régi portugál gyarmati emlékek is láthatók. Visszautazás dzsippel a városba. Az út Rio egyik leghíresebb strandja, az Ipanema mentén halad. A partszakasz világhírnevét egy ipanemai lányról szóló dalnak köszönheti, melyet a hatvanas években szerzett Tom Jobim és Vinicius de Moraes, a kor két híres brazil zenésze. A program során rövid megálló egy italra a legendás hírű bárban (Garota de Ipanema), ahol a sláger született; itt a zenészek és a dal emlékei is láthatók. Ezt követően ebéd az Ipanema és Copacabana találkozásánál lévő Casa da Feijoada étteremben, ahol az egyik legjellegzetesebb brazil étel, a feketebabból és húsokból készített, különböző köretekkel tálalt feijoada kóstolható meg. A laktató ebéd után vásárlási lehetőség az étterem melletti szabadtéri vasárnapi bohém piacon (a piacról a szállodáig a visszautazás egyénileg történik, az idegenvezetővel).
Szállás Rio de Janeiro-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos óceánparti szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

7. nap

Szabad program a kijelentkezésig. Délelőtt fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

8. nap 

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Minimum létszám: 10 fő.

A sárgaláz elleni védőoltás ajánlott! Az ajánlott védőoltásokról részleteket itt talál!


Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Brazília utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Mesés tájak a világ egyik legszebb országában.

A vilag egy nagy színpad - OTP Travel utazási iroda
Szeret bulizni? Akkor jó helyen jár! Íme a legfontosabb ünnepek és fesztiválok listája, amelyeken az életben legalább egyszer részt kell venni.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel utazási iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília, Pantanal, jaguár | OTP Travel utazási iroda
Pantanal, Brazília hatalmas ártere csodálatosan gazdag élővilágnak ad otthon.

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros | OTP Travel utazási iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság a Karib-térség egyik legsokoldalúbb országa. Buja trópusi erdők, hegyek, tiszta vizű patakok és csodálatos vízesések csábítják felfedezésre az utazót.

Dominikai Köztársaság - Az életre kelt karibi álom
Dominikai Köztársaság - Punta Cana

Ecuador - Mitad del Mundo | OTP Travel utazási iroda
Ecuador leglátogatottabb turista attrakciója a Mitad del Mundo, ami (elvileg) a világ közepe.

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Helyi osztályba sorolás szerint négycsillagos szállodában:

Arena Leme Hotel****
A négycsillagos szálloda közvetlenül Leme óceánpartján emelkedik, mely a Copacabana folytatása; a két tengerparti szakasz nincs elkülönülve, egymás után következnek és együtt összesen 5 km hosszúak (a Copacabana 4 km, a Leme 1 km hosszúságú). A tetőn kis medence és bár, a hotelben étterem és fitnesz központ várja a vendégeket. A superior szobák az alacsonyabb emeleteken helyezkednek el és az Avenida Atlanticóra illetve részlegesen az óceánra nyújtanak kilátást. A deluxe szobák a magasabb elemeteken vannak és az óceánra panorámásak. A szobák felszereltsége: fürdőszoba, légkondicionáló, minibár, síkképernyős TV, telefon, hajszárító. A szálloda ingyenes Wi-Fi-t biztosít vendégeinek.


A szálloda azonos kategórián belül változhat!
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Összegyüjtöttük a 10 legszebb partot, ahol bátran a habokba vethetjük magunkat.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulóhelyeket, melyeket mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

25 furcsa tény az USA-ról OTP Travel Utazási Iroda
Íme 11 fantasztikus élmény és érdekesség a különleges és ellenállhatatlan Isztambulból!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, turista osztályon
   
 • illetékek
 • a programok és a transzferek alatt közlekedés légkondicionált minibusszal
   
 • 5 éjszakai szállás Rio de Janeiro-ban helyi négycsillagos óceánparti szálloda kétágyas szobájában
   
 • 6 alkalommal reggeli és 2 alkalommal ebéd a leírás szerint
   
 • a leírásban szereplő programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel
   
 • magyarul beszélő idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó (mértéke kb. USD 2/szoba/éj, a szállodában Realban fizetendő)
   
 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)

  Vacsora a Churrascaria Palace étteremben
  Látogatás egy szambaiskolában
  Dzsiptúra a Tijuca esőerdőben és az Ipanema parton feijoada-ebéddel
  Hajókirándulás a Guanabara-öbölben