Élmények a világ körül

Keresés

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Katalógus ár: 839 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Rio de Janeiro - élmények a cariocák városában

Csoportos városlátogatás és üdülés magyarul beszélő idegenvezetővel

Időpont: 2023. augusztus 25-31., november 29. - december 5.


Nincs még egy olyan hely, mint Rio de Janeiro! A világ sokak szerint egyik legszebb városában szinte eláll az utazó lélegzete, amikor először pillantja meg a Copacabanát és a Cukorsüveg-sziklát, vagy a Corcovadót a Krisztus szoborral. Rio de Janeiro önmagában is tökéletes úti cél, mert megannyi élményt kínál egyszerre: kulturális értékeket, természeti kincseket, világhírű strandokat, a szambát és a bossanovát, izgalmas gasztronómiai kalandozásokat. Rióban senki nem unatkozik; a cariocák, vagyis a helyi lakosok derűje egy pillanat alatt átragad az utazókra, akik az itt eltöltött napok alatt nem csak felejthetetlen emlékekkel, de pozitív életérzéssel is feltöltekeznek.
A program során megannyi autentikus élmény felfedezhető. A város emblematikus szépségeinek megismerése mellett a caipirinha-készítés és a szamba lépései is elsajátíthatók. Az elhelyezés helyi négycsillagos, a népszerű Copacabana-Leme városrészben lévő szálloda kétágyas szobáiban történik, a világ egyik legszebb tengerpartjára is kilátást nyújtva. A program nagyobb (tizenéves) gyerekkel utazó családoknak is tartalmas kikapcsolódást nyújt.
A csoport kis létszámú, Budapestről kíséri magyar idegenvezető.Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

1. nap

Elutazás repülőgéppel, átszállással Rio de Janeiró-ba. Megérkezés aznap az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Rio de Janeiró-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő négycsillagos, óceánpart közeli szállodában.

2. nap

Félnapos városnézés a világ egyik legszebb városában. Látogatás a Centro városrészben, ahol az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális is található. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár található. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Porto Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. Itt látható Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiai öt karikára rímelve ábrázolja az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait. A 2 hónapig készült műalkotás a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, egyetlen művész által készített graffitije. A program során háromfogásos ebéd egy helyi étteremben.
Naplementekor igazi carioca-élmények várnak az utazókra a szálloda tetőteraszán: a Caipirinha-készítés fortélyait sajátíthatják el a panorámás bárban, melyet meg is kóstolhatnak. Ezt követően a szamba alaplépései is megtanulhatók helyi tánctanár segítségével.
Szállás Rio de Janeiró-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő óceánpart közeli négycsillagos szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

3. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót.
Szállás Rio de Janeiró-ban, a Copacabana-Leme városrészben fekvő óceánpart közeli négycsillagos szállodában.

4. nap

Szabad program a cariocák városában. Fakultatív programlehetőség:

Utazás dzsippel a Tijuca-esőerdőbe, mely a világ legnagyobb városi esőerdeje. Az erdőség betelepítését II. Péter brazil császár rendelte el a XIX. században a kávéültetvények miatt megrongálódott őshonos növényzet helyreállítására. Az esőerdőbe érkezve a békés dzsungelbe csöppen az utazó. A kirándulás során különleges növények, ritka állatok, csobogó vízesések, régi portugál gyarmati emlékek is láthatók.Ezt követően transzfer az Ipanema és Copacabana találkozásánál lévő Casa da Feijoada étteremhez, mely a város egyik leghíresebb feijoada étterme. Itt az egyik legjellegzetesebb brazil étel, a fekete babból és húsokból készített, különböző köretekkel tálalt feijoada kóstolható meg. Az ebéd után a híres Ipanema part meglátogatása, mely világhírnevét egy ipanemai lányról szóló dalnak köszönheti, melyet a hatvanas években szerzett Tom Jobim és Vinicius de Moraes, a kor két híres brazil zenésze. Rövid megálló egy italra a legendás hírű Garota de Ipanema bárban, ahol az Ipanemai lány című sláger született; itt a zenészek és a dal emlékei is láthatók. Ezt követően visszautazás a szállodába a transzferbusszal.

Szállás négycsillagos óceánpart közeli szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

5. nap

Szabad program a cariocák városában. Fakultatív programlehetőségek:

 • Látogatás egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A kb. 1,5-2 órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, sőt, még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve kipróbálják a tánclépéseket.
 • Este grillvacsora a Churrascaria Palace étteremben, majd bossanova-est a Rio Scenariumban. A több mint fél évszázados, nagy hagyományokkal rendelkező Churrascaria Palace étterem grillezett specialitásairól híres. A churrascaria vacsora során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. Az éteremben gazdag előétel- és salátaválaszték is rendelkezésre áll büféasztalokon. A vacsora után látogatás az egyik hagyományos riói szórakozóhelyre, a Rio Scenariumba. A leginkább egy többemeletes régiségboltra hasonlító klubban különleges atmoszféra, élő zene és tánc várja a vendégeket. Visszautazás a szállodába késő esti órákban.

Szállás négycsillagos óceánpart közeli szállodában.


Rio de Janeiro - csoportos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

6. nap

Szabad program a kijelentkezésig. Délben kijelentkezés a szállodából. Szabadprogram, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg. A decemberi időpontban délelőtt fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt meg egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

7. nap

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Minimum létszám: 15 fő.

A sárgaláz elleni védőoltás ajánlott! Az ajánlott védőoltásokról részleteket itt talál!


Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok? Két lehengerlő latin-amerikai ország, tengernyi látnivalóval és kultúrával!

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros - OTP Travel Utazási Iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Brazília - Noé bárkája - OTP Travel Utazási Iroda
Pantanal, Brazília hatalmas ártere csodálatosan gazdag élővilágnak ad otthon.

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A Copacabana és az Ipanema neve az egész világon legendás. Tartson velünk és ismerje meg Rio de Jainero legjobb tengerpartjait.

Rio-i gasztro kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A brazil konyha afrikai és európai ízelemek izgalmas kombinációjából született. Tartson velünk egy pikáns gasztronómiai utazásra!

Mexikói utazások - OTP Travel Utazási Iroda
Tengerparti nyaralás vagy ősi indián kultúrák: Mexikó Önre vár!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzon a hófehér homokú karibi álomstrandok hazájába!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Helyi osztályba sorolás szerint négycsillagos szállodában:

Novotel Rio de Janeiro Leme****

A négycsillagos szálloda egy utcára emelkedik a Leme óceánpartjától, mely a Copacabana folytatása; a két tengerparti szakasz nincs elkülönülve, egymás után következnek és együtt összesen 5 km hosszúak (a Copacabana 4 km, a Leme 1 km hosszúságú). A tetőn kis medence és bár, a hotelben étterem várja a vendégeket. A superior szobák kb. 22 m2 alapterületűek, felszereltségük: fürdőszoba, légkondicionáló, síkképernyős TV, telefon, hajszárító. A szálloda ingyenes Wi-Fi-t biztosít vendégeinek. A szobákból a szálloda fekvéséből adódóan nincs kilátás az óceánpartra.


A szálloda azonos kategórián belül változhat!
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Caipirinha-készítés elsajátítása

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, turista osztályon
   
 • a programok és a transzferek alatt közlekedés légkondicionált minibusszal
   
 • 5 éjszakai szállás Rio de Janeiro-ban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában
   
 • 5 alkalommal reggeli és 2 alkalommal ebéd a leírás szerint
   
 • a leírásban szereplő programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel
   
 • magyarul beszélő idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
   
 • fakultatív programok
  (minimum létszám: 10 fő)

  Vacsora a Churrascaria Palace étteremben és látogatás a Rio Scenarióban

  Látogatás egy szambaiskolában

  Dzsiptúra a Tijuca esőerdőben és az Ipanema parton feijoada ebéddel