Élmények a világ körül

Keresés
 
Dél-Korea utazás utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a Távol-Kelet egyik legkülönlegesebb országát, Dél-Koreát!

Dél-Korea (Koreai Köztársaság)

Úti célok Dél-Koreában

A Koreai-félsziget déli részén elterülő, hazánknál kevéssel nagyobb területű országban járva talán a természet változatos szépsége az, ami elsőre lenyűgözi az utazókat. Élénkzöld rizsföldek, égbe szökő hegyek, idilli tengerpartok, gazdag flórájú és faunájú nemzeti parkok teszik változatossá tájait. Szöul éjjel-nappal nyüzsgő nagyvárosa egyik ámulatból a másikba ejti látogatóit. Építészetében, kultúrájában a múlt és a jövő találkozik. A második legnagyobb várost, Busant hangulata és fekvése miatt Ázsia Miami-jának is szokták nevezni. Dél-Korea 5000 éves gyökerekkel rendelkező történelme számos érdekességet és ritka látnivalót tartogat: akár Gyeongju ősi épületekből álló, falak nélküli múzeumát, akár Szöul palotáit, akár a koreai háború emlékhelyeit látogatja meg az utazó.
A dél-koreai konyha világszerte híres, így az ázsiai ételek kedvelői valósággal tobzódnak itt a gasztronómiai örömökben. A gyönyörű látnivalókban bővelkedő Dél-Korea vendégszeretetét a kedves helyiek teszik felejthetetlenné. Az ország nemzeti mottója: Hongik Ingan - jóakarat az emberiségnek.
A mérsékelt égövben fekvő Dél-Korea időjárása négy évszakból áll, melyek kontinentális jellegűek. Télen száraz és hideg, nyáron párás és forró idő a jellemző. Utazás szempontjából az április-május és szeptember-október hónapok a legkedvezőbbek. Júniustól szeptemberig tart az ázsiai monszun heves, hetekig tartó esőzésekkel. A déli partokat nyár végén tájfun érintheti, tavasszal pedig a Kína felől érkező porvihar okozhat kellemetlenségeket.
Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással, vagy a LOT légitársaság közvetlen repülőjáratával, átszállás nélkül lehet eljutni Szöulba. Repülési idő kb.10,5 óra, átszállás nélkül.


Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/koreai-koztarsasag-del-korea

Csoportos ajánlatok

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
1 189 000 Ft-tól/fő

Egyéni ajánlatok

SZÖUL – HAGYOMÁNYOK ÉS MODERN KULTÚRA

Dél-Korea
965 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Dél-Korea (Koreai Köztársaság)

  Főváros és legnagyobb város : Szöul
  Nyelv: koreai
  Vallás: nem vallásos (56,9%), keresztény (27,6%), buddhista (15,5%)
  Államforma: köztársaság
  Terület: 100 210 km2
  Népesség: 51 069 375 fő (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 501/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 30 919
  Hivatalos pénznem: dél-koreai won (KRW)
  Időeltérés: nyáron +7 óra, télen +8 óra
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 220 V/60Hz
  Csatlakozó és aljzat: C (Europlug), F (German Schuko)
  Országhívószám: +82
  Internet TLD: .kr

  Magyar állampolgár 90 napot meg nem haladó időre turista céllal a belépéstől számított legalább három hónapig érvényes útlevél birtokában utazhat Dél-Koreába.

  2012. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek (ez alól csak a 17 év alattiak és diplomata útlevéllel utazók mentesülnek), ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést. 2018. január 1-től az országba érkező külföldi utasok számára (egyelőre csak az Incheon nemzetközi repülőtéren) a korábban az útlevélbe helyezett pecsét helyett egy külön kis papírcédula („Entry confirmation”) igazolja a belépés napját (az igazolás tartalmazza még az utas nevét, útlevélszámát, az ország elhagyására előírt határidőt, a beutazás jogcímkódját, valamint egy QR-kódot). A papír hátoldalán található tájékoztató felhívja a beutazók figyelmét arra, hogy koreai tartózkodásuk idejére mindenki őrizze meg a saját igazolását; elvesztése esetén azonban nincs szükség az igazolás pótlására az ország elhagyásához. Az országból történő távozáskor a beutazáskor használt útlevelet kell bemutatni. Amennyiben valaki a beutazáskor használt útlevéltől eltérő okmányt mutat fel a kilépésnél, a hatóságok megtagadhatják a kilépést.

  Utazása során mindig legyen Önnél útlevelének másolata!
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Az ország közbiztonsága kiemelkedően jónak tekinthető. Külföldi állampolgár ellen ritkán követnek el bűncselekményeket. Ennek ellenére ajánlott az óvatosság; sötétedés után, amennyiben egyedül közlekednek, a taxi helyett válasszák a tömegközlekedést. Mindig figyeljenek oda személyes tárgyaik, úti okmányaik biztonságára. A közbiztonság szempontjából nincsenek különösebben kockázatos területek, országrészek. A vidéki városok a fővároshoz hasonlóan biztonságosak.
  A fővárostól kb. 40 km-re, a 38. szélességi fok közelében található a kb. négy km széles és 250 km hosszú határsáv, az ún. Demilitarized Zone (demilitarizált övezet - DMZ), mely a Koreai-félszigetet választja ketté és Észak- és Dél-Korea között húzódik. A DMZ mindkét oldalán jelentős haderők állomásoznak. A dél-koreai hatóságok a DMZ közvetlen közelében korlátozzák/tiltják egyes katonai területek megközelítését. A helyi utazásszervezők által ajánlott ide látogató túrák részvétele szigorú szabályokhoz van kötve, melyekről (úti okmányok, fénykép/videó rögzítése, öltözködés, viselkedés stb.) előzetesen szükséges tájékozódni. A katonai objektumokról, bizonyos kormányzati épületekről (pl. a Kék Ház – elnöki palota) tilos bármilyen eszközzel fényképfelvételt készíteni. Erre kihelyezett táblák is felhívják a figyelmet – a nem engedélyezett tartalmakat a hatóság képviselői eltávolítják, vagy elkobozzák.

  A nyári monszun időszakában (július vége - augusztus eleje) nagy mennyiségű csapadék hullhat le. Június és szeptember között előfordulhatnak tájfunok, heves esőzések, földcsuszamlások. Monszun és tájfun időszakában nem javasoljuk az utazást!

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése! A személyes úti okmányok (útlevél, jogosítvány) másolatát mindig tartsák maguknál.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az általános higiéniás körülmények megfelelőek. A városi vezetékes víz minősége elfogadható, bár több helyen fogyasztását nem ajánlják (a legtöbb háztartásban elterjedt a ballonos víz rendelése, vagy szűrők beszerelése). Az egészségügyi ellátás magas színvonalú (a kórházak a legmodernebb eszközökkel vannak felszerelve). Mivel az ellátás drága, az utazásra feltétlenül javasolt betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötése. Az ellátásra szorulók számára nehézséget okozhat a kórházi alkalmazottak esetenként hiányos nyelvismerete.

  A tavaszi időszakban gyakran okoz problémát a szárazföld belseje felől érkező sárga por/homok.
  A levegőben található szállópor és finompor koncentrációjának drasztikus emelkedése tapasztalható az elmúlt időszakban Szöulban és a Koreai Köztársaság egyéb területein egyaránt. A koreai egészségügyi hatóság ajánlása szerint, azokban az időszakokban, amikor a levegőben található szálló por és finom por mennyisége eléri, vagy meghaladja az egészségügyi határértéket, maszk viselése ajánlott. Az aktuális értékekről telefonos applikációk (pl. AirVisual) alapján tájékozódhatunk, illetve a Namsan torony is támpontot adhat, amelynek színe tükrözi a levegő minőségét (kék-kiváló, zöld-jó, sárga-gyenge, piros-rossz). További tanácsok a Koreai Meteorológiai Szolgálat weboldalán találhatók: http://web.kma.go.kr/eng/index.jsp

  Utazás előtt konzultáljon a régiót ismerő szakorvossal, háziorvosával és keresse fel az Országos Epidemiológiai Központot (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476-1100, http://www.oek.hu/oek.web), ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.
   
 • További tudnivalók Dél-Koreáról

  Éghajlat: Dél-Korea kontinentális éghajlatú, Magyarországhoz hasonlóan négy évszak jellemző. A szibériai légáramlat következtében a tél (december-február) rendkívül hideg és száraz, a nyár (június-augusztus) pedig nedves és csapadékos a kelet-ázsiai monszun, az ún. „Changma” hatása miatt. A nyári monszun időszakában (július vége - augusztus eleje) nagy mennyiségű csapadék hullhat le. Június és szeptember között előfordulhatnak tájfunok, heves esőzések, földcsuszamlások. Monszun és tájfun időszakában nem javasoljuk az utazást! Bővebb információ a Koreai Meteorológiai Szolgálat weboldalán található: http://web.kma.go.kr/

  Hivatalos pénznem, bankkártya használat: A helyi fizetőeszköz a koreai won (KRW). EURO-t vagy USD-t is könnyen át lehet váltani won-ra. A bankkártyás fizetés lehetősége széles körben elterjedt (ez alól kisebb települések kivételt jelenthetnek). Az ATM lefedettség szintén megfelelő, de külföldi bankkártyákkal nem mindig lehetséges a pénzfelvétel (a „Global ATM” felirattal ellátott bankautomaták általában külföldi bankkártyákat is elfogadnak a PIN-kód megadását követően). Utazás előtt mindenkinek érdemes konzultálnia saját pénzintézetével a kártyák elfogadottságát, ill. a kézpénzfelvételi lehetőségeket illetően.

  Telefonálás, internet: A külföldi mobiltelefonok használhatóságával kapcsolatban még elutazás előtt javasolt a szolgáltatónál tájékozódni. Régebbi, hagyományos GSM- készülékek nem működnek Koreában, viszont az otthon vásárolt, 3G-t is támogató telefonokat lehet használni. A külföldre irányuló hívások meglehetősen sokba kerülhetnek. Szinte az összes dél-koreai szállodában biztosított az internet-hozzáférés. A repülőtéren szintén lehetőség van hordozható router (Wifi Egg, vagy pocket wifi) bérlésére.
   
 • Térkép

Inspirációk

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Különös múzeumok a nagyvilágban - OTP Travel Utazási Iroda
Hol vannak már a posztópapucsos kastély-, és múzeumlátogatások?!

Színes őrségváltások a nagyvilágban.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!