Élmények a világ körül

Keresés

A 10 legjobb hely Szöulban

Busan - a filmfesztiválok hazája  - OTP Travel Utazási Iroda
Szöul vibráló metropolisza számtalan felfedeznivalót tartogat. Összegyűjtöttük a 10 legérdekesebb helyszínt!

A 10 legjobb hely Szöulban

 
A dél-koreai Szöul vibráló és izgalmas város, amely ügyesen ötvözi az ősi történelmet az ultramodern dizájnnal és technológiával.
 

A város tele van mindenféle turisztikai látványossággal, a szabadtéri kalandoktól kezdve, mint például a Namsan-hegy és a környező park felfedezése, a beltéri szórakozásig, Szöul számos múzeumának meglátogatása.

N Seoul Tower

Busan - a filmfesztiválok hazája - OTP Travel Utazási Iroda
A Namsan-hegy oldalában található toronyból lenyűgöző kilátás nyílik a városra. A torony aljához egy drótkötélpálya visz fel a hegyoldalon. Innen feljuthatunk a toronyba, és meglátogathatjuk a négy kilátóterasz bármelyikét, amelyek közül az egyik egy forgó étterem. Az N Seoul Towerben öt különböző étkezési lehetőség van, és természetesen több ajándékbolt is. A legfelső szinten található n.GRILL-t Szöul egyik legjobb francia fine dining éttermének tartják. Mindenképpen látogasson el az új Inside Seoul médiaművészeti kiállításra, ahol 40 lézerprojektor ötdimenziós térképezéssel virtuálisan mutatja be a várost, amelynek középpontjában a torony áll.
 

Fedezze fel a Bukchon Hanok hagyományos falut

Busan - a filmfesztiválok hazája - OTP Travel Utazási Iroda
A több ősi városrészből álló kerületben megtapasztalhatjuk, hogy milyen volt 600 évvel ezelőtt Koreában élni. Szöul központjában, a Gyeongbokgung-palota és a Changdeokgung-palota közötti területen található. A szűk utcákból álló negyedekben hanok vagy hagyományos koreai házak találhatók. A hanokok egy része ma már vendégház és panzió, néhány pedig múzeum. Mások kulturális központok, amelyek a hagyományos kézműves mesterségeket és a koreai élet más történelmi vonatkozásait mutatják be.
 

Koreai Nemzeti Múzeum

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Ázsia egyik legnagyobb múzeuma a város Yongsan kerületében - Itaewon közelében - található. A régészetre, történelemre és művészetre összpontosít, és több mint egymillió évre visszanyúló művek és tárgyak hatalmas gyűjteményét tartalmazza. Ősi és őskori leletek, szobrok, festmények és egyéb műtárgyak találhatók itt, valamint tárgyak és régiségek nagy gyűjteménye.
 

Lotte World Tower

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Szöul egyik legújabb látványossága a Lotte World Tower felhőkarcoló. Dél-Korea legmagasabb épülete 500 méterrel magasodik a föld felett, és jelenleg az ötödik legmagasabb épület a világon. A vázaszerű, lágy ívű formát úgy tervezték, hogy a hagyományos koreai kerámiadarabokat utánozza. A 117-123. emeleten több beltéri és kültéri kilátóhely - Seoul Sky - található. A kilátás mind nappal, mind éjszaka látványos, és 360 fokban körbe lehet látni a várost. A 118. emeleten található a Sky Deck, a világ legmagasabb üvegpadlójával. Mint egy varázslat, a padló a legváratlanabb pillanatban átlátszóvá változik, alaposan megijesztve ezzel a turistákat. Már a feljutás is szórakoztató, az utazás szupergyors, emeletes lifteken keresztül történik, amelyek egyik oldalán ablakok, a másik három oldalon és a mennyezeten pedig LED-képernyők vannak.
 

Gyeongbokgung palota

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1395-ben épült Gyeongbokgung palota Szöul öt nagy palotája közül a legnagyobb, amelyet a hatalmas Csoszon-dinasztia idején építettek. Az évszázadok során többször lerombolták és újjáépítették, majd a második világháború után visszanyerte eredeti pompáját, és az 1990-es években teljesen felújították. A palota területén belül található a Koreai Nemzeti Palotamúzeum és a Koreai Nemzeti Néprajzi Múzeum is, és mindkettő megér egy látogatást. A palotamúzeum különösen lenyűgöző, mivel a Csoszon-dinasztia palotáiból származó tárgyakat mutat be. Ide tartoznak a felbecsülhetetlen értékű régiségek és műtárgyak, valamint a főzéshez, tisztálkodáshoz és a mindennapi élethez szükséges mindennapi tárgyak. A Nemzeti Néprajzi Múzeum a mindennapi élet tárgyaira, valamint ruhadarabokra és diorámákra összpontosít, hogy elmesélje a koreai nép történetét az őskortól kezdve.
 

Kék Ház

A Kék Ház a Fehér Ház koreai változata. Ez a koreai elnök hivatalos rezidenciája, valamint a hozzá kapcsolódó végrehajtó állami hivatalok székhelye. A Kék Ház valójában nem is egyetlen épület, hanem egy egész épületegyüttes, amely hagyományos koreai stílusban épült, és mindegyiken a jellegzetes kék cseréptető található, innen kapta a nevét. Egyórás túrákat tartanak, de a résztvevőknek előzetesen, online kell jelentkezniük és lefoglalni a túra idpontját. A túra során a palotakomplexum számos részébe eljuthatunk, többek között a tárgyalótermekbe, a fogadótermekbe és a rózsakert koreai változatába, ahol a koreai elnök sajtótájékoztatókat tart.

Bongeunsa-templom

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Bongeunsa egyike a Szöulban és környékén található számos buddhista templomnak. Először 794-ben nyitották meg, és több épületből és szentélyből álló komplexum. Könnyen meglátogatható, mivel központi helyen, az izgalmas Gangnam negyedben található. A templom egy alacsony hegy oldalában található, közvetlenül a kongresszusi központtal és bevásárlóközponttal szemben. A kongresszusi látogatók kedvelt helye, ahol megpihenhetnek és élvezhetik a békés légkört. A látogatókat szívesen látják, és a templomban még olyan program is van, amelynek keretében a vendégek néhány órára belekóstolhatnak egy szerzetesek mindennapi életébe.

Gwanghwamun kapu

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
A szöuli Gyeongbokgung-palota legnagyobb és legfőbb kapuja, a Gwanghwamun-kapu ad otthont az őrségváltás szertartásának - 1469 óta tartják -, amely naponta (kedd kivételével) 10 és 14 órakor történik. A kapu számos felújításon és újjáépítésen esett át, legutóbb 2010-ben, amikor eredeti helyére állították vissza, és hagyományos szerszámok és építési technikák felhasználásával, őshonos anyagokból építették újjá. Előtte egy nagy tér található, és a kapu a hatalmas Gwanghwamun térrel szemben helyezkedik el, amely gyakori politikai tüntetéseknek, egy nagy metróállomásnak, egy óriási szökőkútnak és néhány hatalmas, Csoszon-kori vezető szobrának ad otthont.

Séta a Cheonggyecheon, Szöul városi patakja mentén

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
Ezt a természetes patakot, amely Szöul központjában folyik, a Koreai háború utáni gazdasági fellendülés során autópályákkal fedték el. A patak egy szakaszát egy városrehabilitációs projekt részeként tárták fel és 2005-ben megnyitott szabadtéri rekreációs területté alakították át. Jelenleg túra-, séta- és kerékpárút található a patak partján. Ez valóban megváltoztatta Szöul belvárosi részét, mivel a víz és a zöld egyensúlyát hozta a korábban nagyon urbanizált, zsúfolt területre. A patak ad otthont a minden novemberben megrendezett látványos Szöuli Lámpás Fesztiválnak is.

Dongdaemun Design Plaza

Vásárfiák nyomában Dél-Koreában - OTP Travel Utazási Iroda
A DDP egy dizájnközpont Szöul Dongdaemun negyedében. Dongdaemun, Szöul divatnegyede a vásárlás fellegvára. Az ezüstszínű, gömbszerű DDP épület úgy néz ki, mintha az űrből érkezett volna. Tervezője az iraki-brit építész, Zaha Hadid, akit a modern kor egyik nagy női építészének tartanak. Szöul kontrasztját jól bemutatja, hogy a designközpont főbejárata előtt az ősi város erődjének romjai maradtak fenn. A központ tele van bemutatótermekkel, munkaterületekkel, irodákkal és tervezői stúdiókkal. Kiváló hely egyedi ajándékok vásárlására. Éjszaka a dizájnközpont életre kel, az esti fények Szöul egyik legtöbbet fotózott helyévé emelik.

Kapcsolódó inspirációk:

Busan - a filmfesztiválok hazája  - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Korea második legnagyobb városa a filmfesztivál mellett számos nevezetességgel büszkélkedhet. Ismerje meg velünk!

Dél-Korea különleges finomságai  - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Koreában rengeteg különleges és aranyos dolgot találunk, melyekkel érdemes meglepni szeretteinket, hogy mosolyt csaljunk arcukra! Összegyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Gyeongju - A kultúra  kincsesbányája - OTP Travel Utazási Iroda
Korea egyik leglenyűgözőbb városa a falak nélküli múzeum elnevezést kapta. Ismerje meg az ősök városát!

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Koreai nemzeti parkjai a természet és a történelem szerelmeseinek egyaránt kedveznek. Ismerje meg legszebb nemzeti parkjait.

Dél-Korea különleges finomságai  - OTP Travel Utazási Iroda
A dél-koreai ételek a léleknek is szólnak, különleges ízviláguk és az étkezés közösségi élménye nem csak a test táplálásáról gondoskodik. Merüljön el velünk a koreai ízek világában!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Korea egyre népszerűbb úti cél.

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Szöul, a dél-koreai főváros látképe állandóan változik, épp ettől olyan izgalmas.

Kapcsolódó ajánlatok:


SZÖUL – HAGYOMÁNYOK ÉS MODERN KULTÚRA

Dél-Korea
965 000 Ft-tól/fő

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
1 239 000 Ft-tól/fő