Élmények a világ körül


Élje át élete élményét a Seychelle-szigeteken!

Seychelle-szigetek

Úti célok a Seychelle-szigeteken

Mindazt, amit az ember egy trópusi szigettől elvárhat, Seychellen megtalálja. A több mint 100 szigetből álló szigetcsoport kb. 1500 kilométerre fekszik Afrika keleti partjaitól. A 3 fő sziget – Mahé, Praslin és La Digue – gránitsziklákon fekszik, a többiek korallzátonyokon. A szigetcsoportokon több nemzeti park mutatja be Seychelles egyedülálló növény és állatvilágát. Sok látogató keresi fel a Bird szigetet, ahol óriás teknősök és színes madarak élnek. A Vallée de Mai Nemzeti Parkban pedig a világ legnagyobb kókuszdiója, a Coco de Mer látható. A szigetcsoport maga a paradicsom, fehér homokos, pálmafás, korallzátonnyal védett strandjai, buja zöld növényvilága, a kiváló közbiztonság zavartalan kikapcsolódást jelent a messziről jött turisták számára. A szállodák szolgáltatásainak színvonala viszont még nem éri el a „testvérsziget”, Mauritius szintjét. Érdemes kipróbálni a szigetek konyháját, hiszen a kreol és az afrikai konyha keverékei indiai fűszerekkel ízesítve különleges gasztronómiai élményt nyújtanak.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


AVANI SEYCHELLES BARBARONS RESORT AND SPA ****

Seychelle-szigetek
385 500 Ft/fő -től

CORAL STRAND SMART CHOICE***

Seychelle-szigetek
585 000 Ft/fő -től

HILTON SEYCHELLES NORTHOLME RESORT *****

Seychelle-szigetek
615 000 Ft/fő -től

SEYCHELLES - AZ INDIAI ÓCEÁN ÁLOMSZIGETEI

Seychelle-szigetek
1 099 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Seychelle-szigetek

  Főváros és legnagyobb város : Victoria
  Nyelv: seselwa (kreol), angol, francia
  Vallás: római katolikus, anglikán
  Államforma: köztársaság
  Terület: 459 km2
  Népesség: 92 000 (2012-es becslés)
  Népsűrűség: 186,2/km2
  Egy főre jutó GDP: $15 673 (2014-es becslés)
  Hivatalos pénznem: seychelle rúpia (SCR)
  Időeltérés: +3 óra (SCT, UTC+4)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 240V
  Csatlakozó és aljzat: G
  Országhívószám: +248
  Internet TLD: .sc

  Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Seychelles-szigetekre. A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei:
  • Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél;

  • Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy;

  • Visszaigazolt szállásfoglalás;

  • Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre;

  • A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap)
 • Elérhető külképviselet/ek

  A szigeteken nincs magyar külképviselet, konzuli segítséget Magyarország Nairobi Nagykövetsége tud adni. Azonban a segítségnyújtás és az esetleges ügyintézés több időt vehet igénybe.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  A szigetek alapvetően biztonságos helynek számítanak, ugyanakkor az elmúlt időszakban nőtt a turisták ellen elkövetett bűncselekmények száma. Jellemzően lopás, rablás és autófeltörések történtek. Ezért javasoljuk a távoli egzotikus országok esetében, általánosan javasolt szabályok betartását. Lehetőség szerint kerüljék a szigeteken való éjszakai sétákat, látogatásaik alatt mellőzzék készpénz tárolását. A szigeteken való tartózkodás alatt az értékei (készpénz, személyes és üzleti dokumentumok) elhelyezést széfben javasoljuk. Az útlevél adatoldaláról és a beléptető pecsétről javasoljuk fénymásolat elkészítést és a másolatok használatát a kirándulások, városnézések, üzleti tárgyalások alkalmával.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. Utazás előtt javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot (www.oek.hu), ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.

  "Chikungunya"-vírus: A szúnyogcsípés útján terjedő vírus ellen védőoltás jelenleg nincs, de a vírus maga nem halálos, gyenge egészségi állapot esetén a legrosszabb esetben magas lázzal járhat. A járvány elszórtan alakult ki. Legutóbb 2005/2006-ban volt jelentősebb "Chikungunya"-vírus járvány. Naptej és szúnyogok riasztására alkalmas krém használatát javasoljuk.

  Az egészségügyi ellátás minimális, a központi kórház Victórián található.
   
 • Térkép

Inspirációk

Nem kétséges, itt a szezon! Frissüljön fel a hűsítő habokban!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!