Élmények a világ körül

Keresés
 
USA-beli útjaink csak Önt várják!

Amerikai Egyesült Államok

Úti célok az Amerikai Egyesült Államokban

A közel 10 millió négyzetkilométer területű Amerikai Egyesült Államok történelmének és bevándorlóinak köszönhetően a világ nemzetileg és kulturálisan egyik legváltozatosabb társadalma. Természeti szépségeinek, látnivalóinak sokasága megszámlálhatatlan, bárhová is utazunk, felejthetetlen élményeket ígér az itt eltöltött idő.

Az utazásra ajánlott időszak: Las Vegasban a legmelegebb nyári hónapok kivételével egész évben utazási szezon van, New Yorkba tavasszal és ősszel a legkellemesebb az utazás a mérsékelt hőmérséklet miatt, Floridában mindig süt a nap és jó idő van, de a szeptember-október hónapok hurrikán szezonját kerülni kell.
Budapestről közvetlen járat közlekedik New Yorkba és Chicagóba, a menetidő kb. 10 óra. Az USA többi nagyvárosába átszállással lehet eljutni, rengeteg légitársaság és járat közül lehet választani.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/amerikai-egyesult-allamok
 
Változás az Amerikai Egyesült Államokba utazást tervező magyar állampolgároknak

Az Amerikai Egyesült Államok 2021. január 12-én Kubát terrorizmust támogató országgá nyilvánította. A Vízummentességi Program és a Terroristák Beutazásának Megelőzéséről szóló 2015-ös törvény értelmében azok, akik 2021. január 12. óta beutaztak, illetve tartózkodtak Kubában, nem jogosultak a Vízummentességi Program keretén belül utazni, vagyis ESTA-engedélyt igényelni utazásukhoz. Ezek az követelmények nem gátolják az Egyesült Államokba történő beutazást. Ezek a személyek továbbra is beadhatnak vízumkérelmet a szokásos módon, időpontot egyeztetve az Amerikai Nagykövetséggel. A vízumkérelem beadásánál kérjük vegyék figyelembe, hogy több hónapos várakozás is előfordulhat a vízuminterjúra, ezért ennek megfelelően tervezzék meg utazásukat.
A Vízummentességi Program Továbbfejlesztéséről és a Terroristák Beutazásának Megelőzéséről szóló 2015-ös törvény alapján továbbra sem jogosultak vízummentes beutazásra azok, akik 2011. március 1-jén vagy az után utaztak Iránba, Irakba, Szudánba, Líbiába, Szomáliába, Jemenbe, Szíriába, Észak-Koreába, és akik egyben Irán, Irak, Szudán vagy Szíria állampolgárai is.
Fontos változás még, hogy ESTA helyett ugyancsak vízumot kell igényelnie annak a magyar állampolgárnak, aki Magyarország határain kívül született, hiába él életvitelszerűen Magyarország területén

ESTA engedély kérelem benyújtása:
https://esta.cbp.dhs.gov/

USA vízumkérelem benyújtása:
https://www.ustraveldocs.com/hu_hu/index.html

Belbiztonsági Minisztérium:
https://www.dhs.gov/visa-waiver-program

Külügyminisztérium:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visa-waiver-program.html

Csoportos ajánlatok


MIAMI BEACH VARÁZSA

Usa
799 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 259 000 Ft-tól/fő

NEW YORK ÉS MIAMI BEACH

Usa
1 399 000 Ft-tól/fő

NYUGAT-KARIB CSODÁK

Usa
1 179 000 Ft-tól/fő

NEW YORK – FLORIDA – BAHAMÁK

Usa
1 289 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
1 649 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
1 879 000 Ft-tól/fő

 

Egyéni ajánlatok 

Üdülőprogramok a Hawaii-szigeteken


OUTRIGGER WAIKIKI BEACH RESORT ****

Usa
1 359 000 Ft-tól/fő

PRINCE WAIKIKI HOTEL****

Usa
1 429 000 Ft-tól/fő

OUTRIGGER REEF WAIKIKI BEACH RESORT ****

Usa
1 469 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Amerikai Egyesült Államok

  Főváros: Washington D. C.
  Legnagyobb város: New York City
  Nyelv: angol
  Vallás: protestáns, római katolikus
  Államforma: elnöki szövetségi köztársaság
  Terület: 9 857 306 km2
  Népesség: 335 000 000 fő (2022-es becslés)
  Népsűrűség: 36 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $54 629 (2014-es becslés)
  Hivatalos pénznem: amerikai dollár ($) (USD)
  Időeltérés: -5 - -13, +9, +10 óra (UTC−4 - −12, +10, +11)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 120V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1
  Internet TLD: .us, .gov, .mil, .edu

  A magyar állampolgárok turista és üzleti célból vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, amennyiben regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a kedvezmény kizárólag a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik.

  Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a beutazáshoz elengedhetetlen az elektronikus beutazási engedély (ESTA) előzetes kiváltása, mivel ennek hiánya minden esetben a beléptetés megtagadásához és visszafordításhoz vezet! Az ESTA engedély legkésőbb 72 órával indulás előtt igényelhető.Az engedélyben szereplő adatoknak az útlevél adataival karakterre egyeznie kell!


  Az engedély kiváltása elektronikusan történik, az alábbi felületen: ESTA weboldala
  A rendszer kódot kér 2 lépésben, melyet a megadott e-mail címre küld el. Az engedélyt készítő személy e-mail címét szükséges megadni, mely azonnal megérkezik e-mailen.

  Az ESTA elektronikus beutazási engedély díjköteles. A 14 dolláros díjat a kérelem rögzítésekor, bankkártyával kell kifizetni. Az amerikai rendszer jelenleg a „Mastercard”, „VISA”, „American Express” és a „Discover” emblémával ellátott bankkártyákat fogadja el.

  Az utazási engedély jellemzően két évig, illetve a kérelmező útlevele érvényességének lejártáig – illetve e kettő közül a korábbi napig – érvényes. Az ESTA a kérelem jóváhagyásakor megadja az érvényességi dátumokat is. Ennek megfelelően az utazóknak új utazási engedélyt kell kérelmezniük, amikor egy korábbi ESTA engedély vagy a kérelmezők útlevele lejár. Minden benyújtott új kérelemért ki kell fizetni az ESTA-díjat. Az utazási engedély az adott időszakban többszöri belépésre jogosít.

  FONTOS! A Külügyminisztérium felhívja a figyelmet, hogy az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) megkezdte a vízummentességi program 2015. decemberében elfogadott szigorításának végrehajtását.

  A törvény értelmében a továbbiakban nem jogosult a vízummentes beutazást lehetővé tevő Electronic System for Travel Authorization (ESTA) program használatára és előzetesen vízumot szükséges igényelnie annak a személynek, aki a vízummentességi programban résztvevő ország (pl. Magyarország) állampolgára, de:

  a. kettős állampolgárként Irak, Szíria, vagy az USA által terrorizmust támogatónak minősített ország állampolgára is (jelen pillanatban: Irán, Szudán, Szíria);

  b. 2011. március 1-je után Irak, Irán, Szíria, Szudán, Szomália, Szíria, Jemen, Észak-Korea területén járt;

  További feltétel, hogy 2016. április 1. után csak az folyamodhat ESTA-ért, akinek az USA-ba történő tervezett beutazásának pillanatában még legalább 3 hónapig érvényes az elektronikus és biometrikus adatokat is tároló útlevele.

  További részletekkel az USA Budapesti Nagykövetségének konzuli részlege szolgál.

  Bővebb információ:
  https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa


  Az USA-ban minden fajta tranzit, a repülőtéri tranzit is vízumköteles, függetlenül attól, hogy a tranzitáló elhagyja-e a repülőtéri tranzitváró területét. A biometrikus útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak tanzitvízumot (C1) nem szükséges kiváltani, de az ESTA engedély megléte tranzitálás esetén is kötelező! Csatlakozó járatok esetében a biztonsági, útlevél és vámellenőrzés miatt legalább 4 óra átszállási idő szükséges.
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Az USA-ban a közbiztonság világviszonylatban jónak mondható, köszönhetően a nagyszámú és jól felszerelt rendőri erőknek. A bűncselekmények túlnyomó része nem a turisták által látogatott helyeken történik. Ennek ellenére ajánlatos az alapvető biztonsági óvintézkedések betartása: kerüljük a félreeső helyeket, ne viseljünk feltűnő ékszereket, és ne hordjunk magunkkal nagyobb mennyiségű készpénzt. Különösen figyelni kell a fényképezőgépet, videokamerát tartalmazó táskákra, amik a zsebtolvajok kedvelt célpontjai a külföldiek által kedvelt helyeken. Szállodai szobában nem célszerű pénzt, értéktárgyat hagyni; ajánlott a szállodai széf igénybe vétele.

  Bank-automata (ATM) használatakor törekedni kell arra, hogy az lehetőség szerint nappal, vagy jól megvilágított, forgalmas utcákon történjen. Az útlevélről, vízumról, bankkártyákról, utazási csekkről, a helyszínen vásárolt értékesebb tárgyak blokkjáról célszerű több fénymásolatot készíteni és ezeket különböző helyen tárolni.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi rendszere és az egészségügyi ellátás magas színvonalon működik.

  Minden körülmények között ajánlatos, hogy az Egyesült Államokba utazó magyar állampolgárok az utazás előtt kössenek egészségbiztosítást; az amerikai egészségügyi ellátás egyéni igénybe vétele ugyanis rendkívül magas költségekkel járhat. Biztosítás és/vagy fizetőképesség hiányában az ügyeletet ellátó állami és városi kórházak is csak súlyos - az életet fenyegető - esetekben kötelesek ingyenes sürgősségi ellátást biztosítani.

  Amerikában a szolgáltatások ára elég magas igy, a legegyszerűbb orvosi vizsgálat díja is 100 -150$ körül mozog, kórházban történő vizsgálat esetén sok esetben még egy kb. 100$-os regisztrációs díjat is fizetni kell. A kórházak szigorú nyilvántartási rendszere az első alkalommal érkező pácienst nem egyszeri vizsgálatra, hanem új kliensként ütemezi, ami 1-2 óra alapos kivizsgálást és elbeszélgetést jelent. A már betáblázott vizsgálatok miatt azonban elképzelhető, hogy egy ilyen hosszú idejű kivizsgálástra csak egy hónap múlva kapunk időpontot. A fogászati kezelések csillagászati összegeket is elérhetnek (pl egy gyökérkezelés kb. 1000$.) A fentiek miatt mindenképpen érdemes utazási előtt biztosítást kötni, hogy a leadott számlák alapján legalább utólag meg lehessen téríttetni a kifizetett összegeket. Gyógyszertárakat, patikákat mind a belvárosban, mind a külváros főútjai mellett elhelyezkedő üzletekben vagy hipermarketekben találhatunk. A legnagyobb gyógyszertár-lánc a CVS.
   
 • Tudnivalók az Egyesült Államokról
   

  Éghajlat: az USA területének nagy része a mérsékelt övezetben fekszik. Alaszka északi része hideg, míg Texas, Louisiana és Florida déli szegélye a forró övezetbe is átnyúlik. Ugyanakkor a domborzati viszonyok az ország éghajlatát szélsőségessé és szeszélyessé teszik. A hideg-és meleg hullámok betörései bármely évszakban hirtelen és nagymértékű hőmérséklet-változással járhatnak az ország szinte minden egyes részén. Javasolt, hogy az USA-ba utazók kiutazás előtt tájékozódjanak az időjárással kapcsolatos esetleges veszélyekről az alábbi elérhetőségen: www.nhc.noaa.gov/index.shtml.

  Közlekedés, járművezetés: A jobb oldali közlekedés van érvényben, a távolságokat mérföldben, a sebességet mérföld/h-ban adják meg. A biztonsági öv használata és négy éves korig a speciális gyerekülés használata mindenütt kötelező. A stop táblát gyakran a kereszteződés mind a négy oldalára kiteszik, ilyenkor a kötelező megállás után érkezési sorrendben haladnak tovább a járművek. Ahol tábla nem tiltja, piros lámpánál is lehet kis ívben jobbra kanyarodni. A parkolásra és a sebességkorlátozásra vonatkozó jelzések betartása ajánlatos, ellenkező esetben hatékonyan és szigorúan büntetnek.

  A magyar jogosítvány maximum egyéves tartózkodásra érvényes. Nemzetközi jogosítvány nem szükséges, de érdemes kiváltani. Azoknak, akik autót akarnak bérelni, tanácsos az utazás előtt kiváltani a nemzetközi jogosítványt, mert a bérlésnél és esetleges vészhelyzetekben, mint pl. közlekedési vétség vagy baleset, segítséget jelenthet, különösen nyelvi nehézségek esetén.

  A mobiltelefon használatát, illetve az SMS-ezést vezetés közben több szövetségi államban tiltják. Információ az egyes államokban érvényben lévő törvényekről

  Hasznos honlapok:
  Amerikai Automobil Szövetség (AAA)
  Az egyes államok közlekedési honlapjai
  A történelmi 66-os út
   
 • Térkép

Inspirációk

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
Az USA nyugati partján megszámlálhatatlan csoda várja az utazót.

Grand Canyon kortalan szépség - OTP Travel Utazási Iroda
2019-ben lett 100 éves a Grand Canyon Nemzeti Park.

Az USA felfedezésre váró nemzeti parkjai | OTP Travel Utazási Iroda
A Grand Canyon, Yellowstone neve ismerősen csenghet, azonban az USA számos eldugott, megzabolázatlan nemzeti parkot is tartogat. Kalandozzon velünk!

Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

New York híres film helyszínei | OTP Travel Utazási Iroda
New York ikonikus helyszínei a legnagyobb filmrendezőket is megihletik. Tartson velünk a legemlékezetesebb filmes helyszínekre!

New York: túl Manhattanen | OTP Travel Utazási Iroda
New York híres negyedei, mint Brooklyn, Bronx, Queens vagy Staten Island megérnek egy kitérőt. Tartson velünk és fedezze fel a Nagy Alma másik arcát.

New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

New York titkos gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Titokzatos metróállomás, képeslapra illő kis piros világítótorony vagy a Central Park titkos barlangja? Tartson velünk és ismerje meg a Nagy Alma kevéssé ismert látványosságait!

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
„Ami Vegasban történt, az Vegasban marad.” – tartja a népszerű mondás. Las Vegas azonban a kaszinók világán túl, jóval több érdekességet tartogat. Ismerje meg velünk „a bűnös város” másik arcát!

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

AZ USA legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az Amerikai Egyesült Államok természeti kincsestára kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat. Tartson velünk az USA legszebb nemzeti parkjaiba!

USA, Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Honnan kapta a város ikonikus nevét? Melyek a fő látványosságai? Ismerje meg velünk Amerika egyik legnépszerűbb városának titkait.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

USA | Hawaii a tények tükrében II. | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii számtalan természeti szépséggel, kulturális és történelmi érdekességgel csábít. Összeállításunkban ezúttal újabb rendkívüli tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Államok 50. államáról.

USA | Hawaii a tények tükrében | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii az Egyesült Államok 50 állama közül a 40. legnépesebb méretét tekintve a 43. Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, amely Észak-Amerikán kívül található.

USA | Hawaii 5 legjobb strandja | OTP Travel Utazási Iroda
Nem egyszerű feladat kiválasztani Hawaii legjobb strandjait, hiszen a szigetcsoport képeslapra illő tengerpartok végeláthatatlan listájáról ismert. Mutatjuk a legjobbakat!

USA | Hawaii csemegék | OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiai sorozatunk Hawaii szigetein kalandozik, bemutatva egy különleges konyha, sokszínű ízvilágát. Kóstoljon bele a hawaii szakácsművészet remekeibe!

USA | Hawaii legszebb szigetei | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii a azúrkék víztől a zöldellő, buja növényzeten át a homokos strandokig rengeteg természeti szépségnek az otthona. Bemutatjuk Hawaii különleges szigetvilágát.

Az amerikai vadon ünnepe | OTP Travel Utazási Iroda
Járja be velünk Amerika vad, lenyűgöző, méltán világhírű nemzeti parkjait!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!