Élmények a világ körül

Keresés
 
Grúzia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Egy különleges ország Európa és Ázsia határán. Tudjon meg mindent Grúziáról!

Grúzia

Úti célok Grúziában
 


Ázsia és Európa találkozásánál, a Nagy-és Kis-Kaukázus ölelésében, nyugatról a Fekete-tenger által szegélyezve húzódik az egzotikus Grúzia országa, ahol a változatos vidékek és háromezer év kulturális öröksége különleges látnivalókat kínál. A fantasztikus és érintetlen hegyi tájak régi templomokat, tornyokat és ősi katedrálisokat rejtenek, a harsogó zöld völgyekben a világ legrégebbi szőlőtőkéi húzódnak, többezer méteres magasságba szökő hegyei és lágy dombjai a természetkedvelő utazók igazi paradicsoma.

Grúzia a világ második országa, ahol a kereszténység államvallás lett a IV. században, saját vallása –a grúz ortodox -, saját nyelve és saját abc-je egyedivé teszi a világ országainak sokaságában.
Tbiliszi, a főváros hangulatos utcácskái és régi fürdői, Mesztia vadregényes hegyvidéke és jellegzetes tornyai, Szvanétia eldugott kis falvai, Kazbegi csodálatos hegyi kolostora csak egy-egy szelete a gyönyörű látnivalók sokaságának. De nem csak a tájak és kulturális kincsek szépségei, a grúz emberek híres vendégszeretete és kedvessége is gondoskodik róla, hogy örökké szívükbe zárjuk Grúziát!

Grúzia tájainak felfedezése május közepétől július elejéig, valamint szeptember elejétől október közepéig a legideálisabb, ilyenkor általánosságban meleg az idő, sok napsütéssel. A Nagy-Kaukázusban való túrázásra július-szeptember között a legmegfelelőbb az idő.
Kutaisi városába a Wizzair közvetlen járatai  nyáron hetente háromszor, télen kétszer közlekednek, a repülési idő kb. 3 óra.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/georgia-gruzia

Csoportos ajánlatok

BORTÚRA GEORGIÁBAN

Grúzia
699 000 Ft-tól/fő

AZERBAJDZSÁN - GEORGIA – KAUKÁZUSI KÖRUTAZÁS

Azerbajdzsán, Grúzia
849 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Grúzia (Georgia)

  Főváros és legnagyobb város : Tbiliszi
  Nyelv: grúz
  Vallás: grúz ortodox
  Államforma: köztársaság
  Terület: 69 700 km2
  Népesség: 3 729 500 fő (2014-es becsült adat)
  Népsűrűség: 67 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 3 038
  Hivatalos pénznem: Lari (ლ) (GEL)
  Időeltérés: +2 óra (MSK/UTC+3, nyáron +1)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: C, F
  Országhívószám: +995
  Internet TLD: .ge

  Grúziába Magyarország állampolgárai egy évet meg nem haladó tartózkodás céljából vízummentesen utazhatnak be. A beutazás történhet érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal (ideiglenes személyi igazolvánnyal nem). Az úti dokumentumoknak a beutazáskor és az ország elhagyásakor is érvényesnek kell lenniük. Bár a grúz jogszabályok szerint a személyi igazolvány is elegendő a beutazáshoz, a repülőtereken (különösen átszállás esetén pl. Isztambulban vagy Kijevben) az iratokat ellenőrző személyzet sokszor nincs tisztában ezzel a lehetőséggel, és az útlevél bemutatását kérik. Amennyiben átszállással utaznak Budapestről Tbiliszibe (pl. Isztambulon vagy Kijeven keresztül), a tranzit ország nemzetközi repülőterét az átszállásra várva ne hagyják el, ugyanis az adott ország (pl. Törökország vagy Ukrajna) területére lépve már útlevél bemutatási kötelezettség merülhet fel.

  A Konzuli Szolgálat nyomatékosan felhívja a Grúziába utazók figyelmét, hogy be- és kilépésükhöz csak és kizárólag a grúziai hatóságok által kijelölt szárazföldi, légi és vízi határátkelőket használják, tartózkodjanak az orosz/abház, valamint az orosz/dél-oszét határon való átlépés megkísérléstől.

  További információ:
  https://new.geoconsul.gov.ge/
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Grúzia bűnözés szempontjából biztonságosabbnak tekinthető, mint a legtöbb EU-tagország.

  A Külügyminisztérium nem javasolja az utazást az I. Nem javasolt, valamint fokozott biztonsági kockázatot rejtő utazási térségek kategóriájába tartozó szakadár területekre (Abházia és Dél-Oszétia), valamint ezen adminisztratív határok melletti 5 - 10 km- es sáv területére.
  Grúzia többi részét a Külgazdasági és Külügyminisztérium a II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek kategóriába sorolja.
  A Konzuli Szolgálat nem tanácsolja a dél-oszét/grúz, valamint az abház/grúz adminisztratív határvonal (ABL) megközelítését. Nyomatékosan felhívja a Grúziába utazók figyelmét, hogy az országba történő be- és kilépésükhöz csak és kizárólag a grúz hatóságok által kijelölt szárazföldi, légi és vízi határátkelőket használják, tartózkodjanak az orosz/abház, valamint az orosz/dél-oszét határon való átlépés megkísérléstől.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Kiutazás előtt ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése!

  1991-ig Grúzia egészségügyi rendszere a szovjet egészségügyi rendszer részét képezte, a Szovjetunió felbomlásával azonban a grúziai egészségügyi rendszer összeomlott és infrastruktúrája teljes mértékben elavult. A fővárosban és a nagyobb városokban van megfelelő magán orvosi ellátás, de rendkívül drága. A grúziai orvosok és kórházak gyakran előre kérik befizetni a gyógykezelés költségét. Tbilisziben sürgős esetekben a Medi- Club Georgia rendelőt célszerű felkeresni, melynek szolgáltatása drága, de a rendelő hivatalos számláját a magyar egészségbiztosító elfogadja.

  Medi Club Georgia
  22a, Tashkenti Street, 0160 Tbilisi
  Tel: + 995 32 2251991
  Fax: +995 32 2250911
  E-mail: mcg@mediclubgeorgia.ge
  www.mediclubgeorgia.ge
  Sürgősségi ellátás: +995 599 251991; +995 599 581991

  Gyógyszer vásárláskor ajánlott kiemelt figyelmet fordítani a készítmény szavatosságára!
  Csapvíz fogyasztása nem javasolt, a boltokban kapható palackozott víz biztonságosnak tekinthető.

   
 • Térkép

Inspirációk

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Georgia kulturális kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A különleges dallamoktól a 8000 éves borkészítés hagyományáig Georgia számos kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg velünk ezt a páratlanul gazdag örökséget!

Isten megteremtette Grúziát, ők meg a bort - OTP Travel Utazási Iroda
Georgia (Grúzia) elképesztő hely, s az országnak mindene adott, hogy Európa új turistaparadicsoma legyen.

Grúzia, Top10 grúz étel | OTP Travel utazási iroda
Ezeket az ízeket egyszer ki kell próbálni!

Légies szépség - OTP Travel
Legszebb légikikötők ezúttal színtisztán építészeti szempontból

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!