Élmények a világ körül

Keresés

BORTÚRA GEORGIÁBAN

Katalógus ár: 699 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel – az építészet és a különleges borok kedvelőinek

Kutaiszi – Gori – Upliszcihe – Tbiliszi – Mukhrani – Ananuri – Sztepancminda – Telavi – Tsinandali – Sighnaghi – Mcheta – Kaspi – Kutaiszi – Gelati

Georgia (Grúzia) gyönyörű országában elsősorban a természet megkapó és vad szépsége az, ami teljesen magával ragadja a látogatókat. A kaukázusi térség szívében fekvő ország hatalmas hegyeinek, folyóinak-völgyeinek, zöldellő rétjeinek érintetlen látványa elsöprő erejű. Georgia egy csiszolatlan drágakő Ázsia és Európa között, találó és festői hasonlattal nevezik Európa balkonjának is. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Georgiában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Ismerje meg ezt a különleges országot ízein és építészetén keresztül.

Garantált indulás: 2024. június 25. - július 3.

 

2024. júniusi és októberi időpontok

1. nap • Budapest – Kutaiszi

Elutazás repülőgéppel Budapestről a késő esti órákban.

2. nap • Kutaiszi – Gori – Upliszcihe – Tbiliszi

Érkezés Kutaisziba a hajnali órákban, transzfer a szállodába. Rövid pihenési idő, majd reggelit követően utazás Tbiliszi felé. Pihenő Goriban, majd látogatás Upliszcihében. A sziklába vájt város Georgia egyik legfontosabb antik települése; itt haladt el a Selyemút egyik ága. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több mint 700 mesterségesen vájt „épületet” számlált. Visszatérés Goriba, Sztálin szülővárosába, ahol a világ egyetlen Sztálin múzeumának megtekintése. Továbbutazás, megérkezés késő délután Tbiliszibe és vacsora egy helyi étteremben. Szállás Tbilisziben.

3. nap • Tbiliszi – Mukhrani – Tbiliszi

Reggeli után gyalogos városnézés keretében ismerkedés Tbiliszi látnivalóival: a XIII. században alapított Metheki templom, a zsinagóga, a Béke hídja, az Ancsiszkati templom, a Narikala erőd, majd az óvárosban elhelyezkedő kénes fürdő megtekintése. A városnézés során utazás felvonóval. Délután látogatás a főváros környékén elhelyezkedő Chateau Mukhrani borászatban. A történelmi kastély falai között 1878-ra nyúlnak vissza a borkészítés hagyományai. Borkóstoló során ismerkedés a borászat méltán híres boraival. Szállás Tbilisziben.


Bortúra Georgiában (Grúziában) - csoportos körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

4. nap • Tbiliszi – Ananuri – Sztepancminda – Gergeti – Tbiliszi

Reggeli a szállodában, majd az Ananuri erőd- és templomkomplexum felkeresése. Ebéd egy helyi családnál, ahol az utazók megtapasztalhatják a grúz vendéglátás hagyományait. Továbbutazás Sztepancminda térségébe, a 2170 méter magasan fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz. Tiszta idő esetén lenyűgöző kilátás nyílik innen az egyik legmagasabb kaukázusi vulkánra, az 5047 méter magas Kazbegire. Visszatérés Tbiliszibe, ahol szállás.

5. nap • Tbiliszi – Telavi – Tsinandali – Kondoli – Tbiliszi

Reggeli után utazás Georgia leghíresebb borrégiójába, Kakhetibe. Útközben rövid megálló Telavi városában. Borkóstolás és ebéd a Kaukázus lábánál elhelyezkedő régió egyik meghatározó borászatában, a Mosmieri borászatban, mely egy évszázadok óta alkalmazott technológiával készíti borait. Délután Alexander Chavchavadze múzeumának megtekintése Tsinandaliban. A grúz romantika atyjának tartott költő híres arisztokrata és császári tábornok volt a XIX. században. Ezután továbbutazás Kondoliba, ahol látogatás egy hagyományos grúz borászatba. A különleges „Zhghia” bor kóstolása, ami egy ritka Kakheti térségi szőlőfajtából készül. Szállás Tbilisziben.

6. nap • Tbiliszi – Sighnaghi – Sagarejo – Tbiliszi

Reggelit követően látogatás a Bodbe kolostorhoz, ahol a legendák szerint Szent Nino-t, a grúzok keresztény hitre térítőjét temették el. Továbbutazás Sighnaghiba. A szerelem városának is nevezett településről jó idő esetén gyönyörű kilátás nyílik az Alazani-völgyre, a szőlőtermő területekre és a Kaukázus csúcsaira. A város megismerése után rövid szabadidő nyílik a város egyéni felfedezésére, valamint az ebéd elfogyasztására. A visszafelé úton látogatás egy helyi borászatban, amely tradícionális eljárással, kvevrikben (agyaghordókban) készíti borait. Szállás Tbilisziben.


Bortúra Georgiában (Grúziában) - csoportos körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

7. nap • Tbiliszi – Mcheta – Kaspi – Kutaiszi

Reggeli után látogatás Mcheta-ba, Georgia ősi fővárosába és vallási központjába. A városnézés során az UNESCO Világörökség részét képező Jvari és a Szvetichoveli székesegyházak megtekintése. A Szvetichoveli (Elő Oszlop) székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Továbbutazás Kaspiba, ahol egy helyi borászat meglátogatása. Az új generációs borkészítési eljárást alkalmazó borászat megtekintése után utazás Kutaiszibe, ahol vacsora és szállás.

8. nap • Kutaiszi – Gelati – Motsameta – Kutaiszi

Reggeli után látogatás Kutaiszi élelmiszerpiacán, ahol a város környéki gazdák kínálják friss sajtjaikat, fűszereiket, zöldségeiket, gyümölcseiket eladásra. A délelőtti városnézés során a Gelati kolostor megtekintése. A ma már UNESCO-védelem alatt álló épületegyüttes Georgia fénykorában, a XII. században épült. A kolostor és a hozzá kapcsolódó akadémia sokáig az ország kulturális és szellemi központja volt. Tanítottak itt többek között kánon-jogot, de a komplexumnak volt csillagvizsgálója is. Kérésére itt temették el IV. (Építő) Dávid grúz királyt. Úton Kutaiszibe a Motsameta kolostor megtekintése, melyről csodás kilátás nyílik a Rioni-folyóra. Később látogatás a Bagrati székesegyházba. Ebéd egy helyi étteremben, utána szabadprogram. Vacsora és szállás Kutaisziben.

9. nap • Kutaiszi – Budapest

Transzfer a repülőtérre az éjszakai órákban, majd hazautazás repülőgéppel Budapestre. Érkezés a kora reggeli órákban.


Bortúra Georgiában (Grúziában) - csoportos körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.
 

2025. áprilisi időpont

1. nap • Budapest – Kutaiszi

Elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestről Tbiliszibe. Érkezés a grúz fővárosba a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Vacsora egy helyi étteremben, szállás Tbisziliben.

2. nap • Tbiliszi

Reggeli után gyalogos városnézés keretében ismerkedés Tbiliszi látnivalóival: a XIII. században alapított Metheki templom, a zsinagóga, a Béke hídja, az Ancsiszkati templom, a Narikala erőd, majd az óvárosban elhelyezkedő kénes fürdő megtekintése. A városnézés során utazás felvonóval. Szállás Tbilisziben.

3. nap • Tbiliszi – Ananuri – Sztepancminda – Gergeti – Tbiliszi

Reggeli a szállodában, majd az Ananuri erőd- és templomkomplexum felkeresése. Ebéd egy helyi családnál, ahol az utazók megtapasztalhatják a grúz vendéglátás hagyományait. Továbbutazás Sztepancmindába, ahol jellegzetes grúz fogásokból álló ebéd egy helyi családnál. Látogatás a 2170 méter magasan fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, ahonnan tiszta idő esetén lenyűgöző kilátás nyílik innen az egyik legmagasabb kaukázusi vulkánra, az 5047 méter magas Kazbegire. Visszatérés Tbiliszibe, ahol szállás.

4. nap • Tbiliszi – Sighnaghi – Tsinandali – Kondoli – Telavi

Reggelit követően utazás Sighnaghiba, amelyet a szerelem városának is neveznek és ahonnan jó idő esetén gyönyörű kilátás nyílik az Alazani-völgyre, a szőlőtermő területekre és a Kaukázus csúcsaira. A város megismerése után borkóstoló és ebéd a Kaukázus lábánál elhelyezkedő régió egyik meghatározó borászatában, a Mosmieri borászatban, amely egy évszázadok óta alkalmazott technológiával készíti borait. Továbbutazás Tsinandaliba, ahol Alexander Chavchavadze múzeumának megtekintése. A grúz romantika atyjának tartott költő híres arisztokrata és császári tábornok volt a XIX. században. Kondoliban látogatás egy hagyományos grúz borászatban, ahol a különleges „Zhghia” bor kóstolására nyílik lehetőség, ami egy ritka Kakheti térségi szőlőfajtából készül. Szállás Telaviban.

5. nap • Telavi – Gremi – Kvareli – Tbiliszi

Reggeli, majd látogatás Telavi termelői piacára, ahol friss zöldségek és gyümölcsök, fűszernövények és helyi finomságok várják az utasokat. Továbbutazás Gremibe, látogatás az archeológiai múzeumban, amely a XVI. században virágzó város templomainak, borospincéinek és lakóépületeinek romjait tárja fel az utazók előtt. Kvareliben ebéd egy helyi farmon, ahol a grúz konyha mellett ismerkedés a helyi szokásokkal, a grúz falusi élettel és az ünnepi hagyományokkal. Továbbutazás Kakabeti faluba, ahol borkóstoló egy helyi borászatban. Szállás Tbilisziben.

6. nap • Tbiliszi – Mcheta – Kaspi – Kutaiszi

Reggeli után látogatás Mcheta-ba, Georgia ősi fővárosába és vallási központjába. A városnézés során az UNESCO Világörökség részét képező Jvari és a Szvetichoveli székesegyházak megtekintése. A Szvetichoveli (Elő Oszlop) székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Továbbutazás Kaspiba, ahol egy helyi borászat meglátogatása és ebéd. Az új generációs borkészítési eljárást alkalmazó borászat megtekintése után utazás Kutaiszibe, ahol szállás.

7. nap • Kutaiszi – Gelati – Mostameta – Tskaltubo – Prométeusz-barlang – Kutaiszi

Reggeli után a Bagrati székesegyház megtekintése, majd utazás a Gelati kolostorhoz. Az UNESCO-védelem alatt álló épületegyüttes Georgia fénykorában, a XII. században épült. A kolostor és a hozzá kapcsolódó akadémia sokáig az ország kulturális és szellemi központja volt. Tanítottak itt többek között kánon-jogot, de a komplexumnak volt csillagvizsgálója is. Kérésére itt temették el IV. (Építő) Dávid grúz királyt. A későbbiekben a Motsameta kolostor megtekintése, melyről csodás kilátás nyílik a Rioni-folyóra. Továbbutazás Tskaltubóba, amely a XX. században a térség egyik leglátogatottabb települése volt a földfelszín alatt található, számos betegség gyógyítására alkalmas radon-karbonát ásványianyag tartalmú termálvize miatt. Ma már többségében elhagyatott szanatóriumok és szovjet korabeli épületek alakítják a város látképét. Utazás a közel 60 millió éves cseppköveket őrző Prométeusz-barlanghoz, amelyet színes fényekkel történő megvilágítása tesz még látványosabbá. Vacsora és szállás Kutaisziben.

8. nap • Kutaiszi – Gori – Upliszcihe – Mukhrani – Tbiliszi

Reggeli után utazás Goriba, Sztálin szülővárosába, ahol a világ egyetlen Sztálin múzeumának megtekintése. Továbbutazás Upliszcihébe. A sziklába vájt város Georgia egyik legfontosabb antik települése; itt haladt el a Selyemút egyik ága. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több mint 700 mesterségesen vájt „épületet” számlált. A délután folyamán látogatás a Chateau Mukhrani borászatban. A történelmi kastély falai között 1878-ra nyúlnak vissza a borkészítés hagyományai. Borkóstoló során ismerkedés a borászat méltán híres boraival. Vacsora és szállás Tbilisziben.

9. nap • Tbiliszi – Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás repülőgéppel, átszállással Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Minimum létszám: 12 fő

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Georgia kulturális kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A különleges dallamoktól a 8000 éves borkészítés hagyományáig Georgia számos kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg velünk ezt a páratlanul gazdag örökséget!

Grúzia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Egy különleges ország Európa és Ázsia határán. Tudjon meg mindent Grúziáról!

Isten megteremtette Grúziát, ők meg a bort - OTP Travel Utazási Iroda
Georgia (Grúzia) elképesztő hely, s az országnak mindene adott, hogy Európa új turistaparadicsoma legyen.

Grúzia, Top10 grúz étel | OTP Travel utazási iroda
Ezeket az ízeket egyszer ki kell próbálni!

Légies szépség - OTP Travel
Legszebb légikikötők ezúttal színtisztán építészeti szempontból

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • 2024. júniusi és októberi időpontok: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Kutaiszi – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • 2025. áprilisi időpont: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Tbiliszi – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban (a 2024. júniusi és októberi időpontok alkalmával 2 éjszaka a megérkezés és az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)
 • 2024. júniusi és októberi időpontok: 7 alkalommal reggeli, 3 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora
 • 2025. áprilisi időpont: 8 alkalommal reggeli, 4 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora
 • a leírás szerinti programok és borkóstolók a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Elhelyezés

Szállás leírás

8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban (a 2024. júniusi és októberi időpontok alkalmával 2 éjszaka a megérkezés és az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)
 

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + ebéd és vacsora a leírás szerint
***-****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Mosmieri borászat-ebéd borkóstolással

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.