Élmények a világ körül

Keresés
 
Grúzia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a fjordok, gleccserek és vad szépségek hazáját!

Norvégia

Úti célok Norvégiában
 


Norvégia a Föld egyik legboldogabb országa, s ez nem is csoda ilyen földrajzi díszletek között. Természeti szépségeit nehéz felülmúlni, az érintetlen jégmezők, a tekintélyes hegyek, a sűrű erdőségek, a hihetetlenül meredek fjordok szabdalta partok látványa elsöprő. Norvégia tavai olyanok, akár a legsimább tükör, az óriás hegyek között megbúvó kis városkák pedig mintha csak egy mesekönyv lapjairól léptek volna elő. A zöldben és kékben úszó norvég tájak hűs csendjét csupán a jellegzetes, vörös színű faházak törik meg.
Oslótól, az élhető és kellemes fővárostól 7 órás, páratlan vonatútra fekszik Bergen gyönyörű kikötővárosa. Girbegurba utcácskáinak, színes házainak és halpiacának felfedezése mellett a környező fjordokat is érdemes meghódítani. Norvégia közel 1200 fjordja közül Geriangerfjord és Nærøyfjord az UNESCO világörökségét képezi. A norvégiai látogatást nyáron a hosszúra nyúlt nappalok teszik még izgalmasabbá. A sarkkörön túl májustól augusztusig nem megy le a Nap, ilyenkor még éjszaka is lehet „sütkérezni” a napsütésben. A téli hónapok különlegessége az északi országrészben az aurora borealis égi tüneménye.

Norvégia csodálatos vidékeinek bebarangolására a májustól augusztusig tartó időszak a legalkalmasabb. Oslóban nyáron akár a 20 °C-ot jóval meghaladó hőmérséklet is előfordulhat. Bergen Európa legcsapadékosabb városa, évi 213 napon esik itt az eső. A téli sportok szezonja november és április között van. Az északi fény szezonja hideg és száraz időben, szeptember végétől március végéig van.
Oslóba és Stavangerbe közvetlen járattal is el lehet jutni Budapestről, a repülési idő kb. 2,5 óra.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/norvegia

Csoportos ajánlatok

NORVÉG FJORDOK - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Norvégia
1 195 000 Ft-tól/fő

SPITZBERGÁK ÉS NORVÉG FJORDOK

Norvégia
1 890 000 Ft-tól/fő

Egyéni ajánlatok

NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
990 000 Ft-tól/fő
 

Fontos információk

 • Vízum

  Norvégia

  Főváros és legnagyobb város : Oslo
  Nyelv: norvég
  Vallás: evangélikus (86%)
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 385156 km2
  Népesség: : 5 213 985 fő (2016. januári adat)
  Népsűrűség: 13,3 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 99 170
  Hivatalos pénznem: norvég korona (NOK)
  Időeltérés: nincs (CET, UTC+1)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: C, F
  Országhívószám: +47
  Internet TLD: .no

  A beutazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges. Norvégia nem rendelte el az útlevelek kizárólagos használatát az országba történő beutazások esetében, azonban annak használatát erősen javasolják. Azok, akik kártya típusú személyazonosító igazolvánnyal kívánnak utazni, időben jóval hosszabb ellenőrzésre számíthatnak. A régi típusú, illetve ideiglenes személyi igazolvánnyal történő utazás nem javasolt, a norvég hatóságok a nem digitalizált adattartalommal kiállított okmányokat az esetek többségében nem fogadják el.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Norvégia közbiztonsága általában jónak nevezhető.

  Az utóbbi időben megnőtt a bankkártyákat érintő trükkös lopások száma. Egyre gyakoribbá válnak a zsebtolvajlások, kedvelt célpontok a zsúfolt helyek (pl. a repülőtéri gyorsvasút is). Az utazóknak ajánlatos fokozottan ügyelniük úti okmányaikra és értéktárgyaikra, mivel - különösen a fővárosban - a repülőtereken, vonatállomásokon, turisták által közkedvelt látogatóhelyeken, bevásárlóközpontokban, szállodákban és szórakozóhelyeken gyakoribbá váltak a bűnelkövetések. Javasoljuk, hogy az utazó mind a kártya típusú személyi igazolványát, mind az útlevelét hozza magával, mivel mindkét okmány úti okmányként használható. Az úti okmányokat és értéktárgyakat célszerű elkülönítve, külön-külön irattárcában, kézitáskában tartani.

  Közbiztonsági szempontból nincsenek kockázatos területek, illetve országrészek, de a bűncselekmények előfordulásának valószínűsége Oslóban, illetve annak egyes kerületeiben jóval nagyobb, mint az ország más területein.

  Az ország ritkán lakott területein nem tanácsos egyedül útnak indulni és úgy sem, hogy nincs megfelelő kapcsolat a külvilággal. A különböző hegyi túrákon, illetve a gleccsereken tett kirándulásokon bármikor történhet olyan baleset, amikor életfontosságú lehet a gyors orvosi segítség. A ritkán lakott vidékeken feltöltött mobiltelefon és navigációs rendszer (GPS) szükséges. Az ország földrajzi adottságai miatt a mobilhálózat lefedettsége hiányos, ezért legyenek a tervezett útvonalba és a visszatérés időpontjába beavatott személyek.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Norvégiában a közegészségi helyzet jó, az egészségügyi intézmények működése megfelelő.

  Aktuális tájékoztatás a norvég egészségügyi, illetve járványügyi helyzetről a következő oldalakon található:

  Egészségügyi Főigazgatóság: www.helsedirektoratet.no
  Népegészségügyi Hivatal: www.fhi.no
  Egészségügyi Minisztérium honlapja: www.regjeringen.no/nb/dep/hod.html?id=421
  Világjárvány: www.pandemi.no

  A Magyarországon egészségbiztosítási jogviszonnyal rendelkezőknek javasolt a Norvégiába érkezés előtt az Európai Egészségbiztosítási kártya kiváltása az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, amellyel a norvég biztosítottakkal azonos egészségügyi ellátásban részesülhetnek. Részletes információért forduljanak az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz: http://www.neak.gov.hu/
 • Térkép

 

Inspirációk

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

A fenséges szikláktól az ősi várakon át, a misztikus műemlékekig a Smaragd sziget igazi kincsesbánya a történelem szerelmeseinek. Tartson velünk Írország legszebb vidékeire.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Írország, az ősi folklór, a lélegzetelállító tájak és a különleges gasztronómiai különlegességek hazája.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Tartson velünk egy képzeletbeli utazásra, ahol az ír mitológia varázslatos lényei elevenednek meg.

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda

Csatlakozzon hozzánk egy ínycsiklandó utazásra, miközben felfedezzük az Athén kultúráját megtestesítő autentikus ételeket.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!