Élmények a világ körül

Keresés

Norvégia felejthetetlen látnivalói

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket!

Norvégia felejthetetlen látnivalói

Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. A kozmopolita Oslótól a végtelen hófödte hegycsúcsokig és a mély fjordokig, az utazóknak végtelen választási lehetőséget kínál tálcán az éjféli nap és a lenyűgöző sarki fény országa.
A világ egyik legvirágzóbb nemzetének, Norvégiának úgy tűnik, szinte minden fontos aspektusára van egy izgalmas múzeuma, melyekben megismerkedhetünk a vikingektől kezdve a tengerészeten és halászaton át a művészetig és a kultúrájukig mindennel.
Norvégia látványos tájakban is gazdag. Európa egyik legsokoldalúbb országa a lélegzetelállító fjordoktól kezdve a látványos hegyekig és gleccserekig - melyek közül sok könnyen megközelíthető a turisták számára is – tartogat látnivalókat. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket, melyeket mindenképpen érdemes bakancslistánkra tűzni.

Roros

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Roros egykori bányavárosában rézércet bányásztak a XVII. századtól kezdve, mely nagyban meghatározta a település életét. Az UNESCO világörökségi helyszínnek számító város az ország egyik leghidegebb vidékén fekszik. A sajátos hegyi városkában az épületek szinte csak kizárólag fából készültek. A kultúrák olvasztótégelyének számított, mivel Norvégiának nem voltak bányász hagyományai, így egész Európából érkeztek ide az elhivatott bányászok.

Trondheim

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Trondheim-fjord partján fekvő településen május és július között nincs valódi éjszakai sötétség, hiszen a nap éjszaka is igen kevéssel ereszkedik a horizont alá. A város több ezer éves történelmi múltra tekint vissza, az ősi királyokat az itt tartott népgyűlés választotta meg. A város két fő látványossága a Nidarosi katedrális és az érseki palota. A katedrális Norvégia legjelentősebb gótikus épülete, Észak-Európa legjelentősebb zarándokhelyének számított, a norvég királyok koronázó temploma.

Atlanti-óceáni út – Alesund

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
1989-en épült Norvégia egyik legszebb útja, mely Averøy-szigetét köti össze a kontinensen található Eidével. A 8274 méteres Atlanti-óceáni út számos kis szigetet és sziklaképződményt érint, melyeket több kanyargó viadukt és híd köt össze - a legjelentősebb a Storseisundet híd. Az út a kulturális örökség része, nemzeti turisztikai útvonal és az „Évszázad norvég konstrukciója” lett 2005-ben. A környéken előforduló viharok drámai látványát gyakran örökítik meg reklámokban és a fotósoknak is kedvelt helyszíne.

Trollstigen – Geiranger

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A festői útvonalat Trollstigen – Geiranger között a meredek hegyoldalak és a kékeszöld fjordok teszik nemzeti jelképpé. Az útvonal a nyugat-norvégiai természeti értékeket a legvadabb formájában mutatja be, szédítő kilátással a meredek hegyoldalakra, mély fjordokra és termékeny völgyekre. Trollstigen az út 1936-os megnyitása óta mágnesként vonzza a turistákat. A mérnökök és útépítők szakértelmének köszönhetjük, hogy a Trollstigfotenről Stigrøra felé haladva fel tudunk hajtani ezeken a meredek hegyoldalakon. Geirangerre is rányomták bélyegüket a lélegzetelállító helyek, ahol az Ørnevegen, a Geirangervegen és a Dalsnibba felé vezető úton számos egyedülálló kilátópontot találunk. A Geirangerfjord és a Nærøyfjord az UNESCO világörökségi listáján szereplő nyugat-norvégiai fjordvidéket képviseli. A nyár rövid hónapjaiban sétahajók nemzetközi serege pöttyözi a fjord vizét, de az ősi természetben és a környék magas legelőire és hegyeihez vezető utak között békére lelnek azok is, akik a szárazföldön maradnak.

Geiranger-fjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A fjord Norvégia egyik leglátogatottabb turistalátványossága, melyet 2005-ben a Nærøyfjorddal együtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. A fjord mentén számos lenyűgöző hajókirándulást találunk, a tervek szerint a környezettudatosság jegyében 2026-tól a fjordon csak nulla károsanyag-kibocsátású hajók közlekedhetnek. A fjord oldalai mentén számos, ma már elhagyatott tanya található, melyeken a Storfjordens venner egyesület némi helyreállítást végzett. Ezek közül a leggyakrabban látogatottak Skageflå, Knivsflå és Blomberg. Skageflå Geirangerből gyalogosan is megközelíthető, míg a többihez hajós kirándulás szükséges. A fjord több lenyűgöző vízesésnek is otthont ad, mint például a Seven Sisters Falls és a Suitor.

Bergen

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bergen Norvégia második legnagyobb városa, egyben a világhírű fjordok „kapuja”. Az 1070-ben alapított város a XIII. századtól a Hanza-szövetség legfontosabb telepe lett az északi partokról ide érkező szárított tőkehal miatt. A német kereskedők külön városrészben éltek, melyet kerítéssel választottak el a többi városrésztől. Az itt álló jellegzetes Hanza-házakat 1979-ben nyilvánították az UNESCO Világörökség részének. Érdekesség, hogy a Hanza-házakban nem gyújthattak tüzet az ott lakók, csak egy központi házban, valamint a Hanza-hivatalnokoknak cölibátust kellett fogadniuk. Legfőbb nevezetessége a Bryggen, mely a Hanza kereskedőházak sorát jelöli a fjord mentén, de számos egyéb történelmi épület, illetve kilátópont is csalogatja a turistákat.

Hardanger-fjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Hardangerfjord Bergen közelében található, Norvégia egyik legszebb vidékének tartják. Két nemzeti park, két lélegzetelállító autós útvonal, fjordok, vízesések és gleccserek várják az ide érkezőt. Hardanger évtizedek óta Norvégia egyik legfontosabb turisztikai célpontja. Azok a látnivalók, amelyek több mint 100 évvel ezelőtt is vonzották a látogatókat Hardangerbe, ma ugyanolyan turistamágnesek, a fjordok, gleccserek, hegyek és vízesések szépsége örök érvényű. 1904-ben Odda volt Norvégia legfontosabb sétahajókikötője, 88 hajó kötött ki itt, Hardanger legrégebbi szállodái pedig az 1700-as évekből származnak, így a város minden utcasarka történelemmel átitatott. Számos túraútvonalat tartogat a környék, mely közül a leghíresebb a Trolltunga – azaz a Troll nyelve -, mely 10-12 órás gyalogtúra. A másik lenyűgöző gyalogtúra Kinsarvikból a Husedalen-völgybe vezet, ahol négy vízesés található. Annak sem kell elkeseredni, aki más kihívásokra vágyik, felfedezheti a gleccsereket, kajakozhat, Via Ferrata útvonalakat mászhat meg, valamint nagyszerű kerékpárutak futnak a környéken.

Sognefjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia legnagyobb fjordja, a Sognefjord 204 kilométerre nyúlik a szárazföld felé a tengerparti Skjolden falutól, útközben pedig számtalan kisebb öbölre és fjordra ágazik szét. A fjordok királya - ahogy a norvégok nevezik - a legszélesebb pontján csaknem öt kilométer széles, a sziklafalak pedig egészen 1307 méter magasra nyúlnak, lélegzetelállító látványt nyújtva. A turisták a szűkebb ágakat is szívesen felfedezik, például a Naeroyfjordot, egy 17 kilométeres, látványos szakaszt, amelynek sziklafalait mindössze 250 méteres távolság választja el egymástól, és több mint 1700 méterrel magasodik a víz fölé.

Kapcsolódó inspirációk:


Nagy szépségek nyomában Rómában - OTP Travel Utazási Iroda
5 különleges római látnivaló, mely felfedezésre vár!

Skócia top 10 - Amit Skóciában látni kell! - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia jóval több kincset rejteget, mint azt gondolnánk! A skóciai célpontok top 10-es listáját a The Telegraph utazás mellékletének szakértői szedték csokorba.

Ízes Itália - OTP TRAVEL utazási iroda
La dolce vita – édes élet. Egy ország, ahol az élvezetes étkezés az élet elválaszthatatlan részét képezi.

Etna túra - OTP TRAVEL utazási iroda
Hasznos tippek a csúcstámadáshoz.

Édes Itália  - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszország többet nyújt mint gondolta. Mesés célpontok az olasz csizma minden szegletében.

Kultúrtripp Toszkánában - OTP TRAVEL utazási iroda
Reneszánsz romantika, mesebeli tájak, lankás borvidékek.

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Gran Canaria legjobb strandjai | OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Gran Canaria legszebb strandjait!

Tenerife éke: a Masca-völgy | OTP Travel Utazási Iroda
A Masca festői hegyvidéki falu északnyugat Tenerifén a Macizo de Teno hegységben. Egy hely, amit látni kell!

Tenerife teteje, a mesés Teide | OTP Travel Utazási Iroda
A Teide Nemzeti Park a Kanári-szigetek látogatóinak bakancslistáján az első helyen szerepel.

Spanyolország, Kanári-szigetek | OTP Travel Utazási Iroda
A Kanári-szigetek nem csak a kiváló borairól, különleges banánjáról, de a sajtjairól is híres.

Spanyolország, Kanári-szigetek | A legfinomabb kanári-szigeteki húsételek | OTP Travel Utazási Iroda
Ínycsiklandó ételkülönlegességek, amelyeket a Kanári-szigeteken feltétlenül meg kell kóstolni!

Barcelona - Gaudí mesevárosa | OTP Travel Utazási Iroda
Egy meghökkentő épület, egy színes palota, egy múzeum, egy tapas-bár. Barcelonában minden adott egy tökéletes városnézéshez.

Madrid pénztárcabarát utazás | OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány ingyenes program, pénztárcabarát tipp:

Sevilla - Andalúzia - vendégszeretet | OTP Travel Utazási Iroda
Aki járt már Sevillában, azt minden bizonnyal rabul ejtette a város és csak szuperlatívuszokban tud beszélni róla.

Sevilla - Húsvét és flamenco fiesta | OTP Travel Utazási Iroda
Többszörösen is érdemes Húsvét táján érkezni Sevillába.

Costa del Sol utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a nagyszerű napot egy tökéletes követi.

Utazás Európa legjobb városaiba  - OTP Travel Utazási Iroda
Kilenc város, ahová feltétlenül el kell utaznia!

Hagia Sofia | OTP Travel Utazási Iroda
A bizánci építésű ortodox bazilika Isztambul egyik éke. Ismerje meg ennek a jelentős építménynek az izgalmas múltját!

Kapcsolódó ajánlatok:


NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
990 000 Ft-tól/fő

EGER ÉS HATVAN LÁTNIVALÓI

Magyarország
érdeklődésre

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
érdeklődésre

FERTŐD - RUSZT, A FERTŐ-TÁJ ÉKKÖVEI

Magyarország
érdeklődésre

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
érdeklődésre

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

FELVIDÉKI TÁJAKON

Szlovákia
érdeklődésre

HAMBURG - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Németország
érdeklődésre

PARASZTHÁZ ORVIETO KÖRNYÉKÉN Monteleone d’Orvieto

Olaszország
érdeklődésre

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA

Olaszország
érdeklődésre

TAVASZI HÉTVÉGÉK A CLUB HOTEL FÜREDBEN

Magyarország
érdeklődésre

TATA - KOMÁROM

Magyarország
érdeklődésre

SZEGED ÉS KÖRNYÉKE

Magyarország
érdeklődésre

TÜRINGIA, SZÁSZORSZÁG ÉS BERLIN FELFEDEZÉSE

Németország
érdeklődésre

KORDA FILMPARK, ETYEKI SAJT ÉS BORKÓSTOLÓ - BRUNSZVIK-KASTÉLY

Magyarország
érdeklődésre

VADREGÉNYES SZARDÍNIA

Olaszország
érdeklődésre