Élmények a világ körül

Norvégia felejthetetlen látnivalói

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket!

Norvégia felejthetetlen látnivalói

Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. A kozmopolita Oslótól a végtelen hófödte hegycsúcsokig és a mély fjordokig, az utazóknak végtelen választási lehetőséget kínál tálcán az éjféli nap és a lenyűgöző sarki fény országa.
A világ egyik legvirágzóbb nemzetének, Norvégiának úgy tűnik, szinte minden fontos aspektusára van egy izgalmas múzeuma, melyekben megismerkedhetünk a vikingektől kezdve a tengerészeten és halászaton át a művészetig és a kultúrájukig mindennel.
Norvégia látványos tájakban is gazdag. Európa egyik legsokoldalúbb országa a lélegzetelállító fjordoktól kezdve a látványos hegyekig és gleccserekig - melyek közül sok könnyen megközelíthető a turisták számára is – tartogat látnivalókat. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket, melyeket mindenképpen érdemes bakancslistánkra tűzni.

Roros

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Roros egykori bányavárosában rézércet bányásztak a XVII. századtól kezdve, mely nagyban meghatározta a település életét. Az UNESCO világörökségi helyszínnek számító város az ország egyik leghidegebb vidékén fekszik. A sajátos hegyi városkában az épületek szinte csak kizárólag fából készültek. A kultúrák olvasztótégelyének számított, mivel Norvégiának nem voltak bányász hagyományai, így egész Európából érkeztek ide az elhivatott bányászok.

Trondheim

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Trondheim-fjord partján fekvő településen május és július között nincs valódi éjszakai sötétség, hiszen a nap éjszaka is igen kevéssel ereszkedik a horizont alá. A város több ezer éves történelmi múltra tekint vissza, az ősi királyokat az itt tartott népgyűlés választotta meg. A város két fő látványossága a Nidarosi katedrális és az érseki palota. A katedrális Norvégia legjelentősebb gótikus épülete, Észak-Európa legjelentősebb zarándokhelyének számított, a norvég királyok koronázó temploma.

Atlanti-óceáni út – Alesund

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
1989-en épült Norvégia egyik legszebb útja, mely Averøy-szigetét köti össze a kontinensen található Eidével. A 8274 méteres Atlanti-óceáni út számos kis szigetet és sziklaképződményt érint, melyeket több kanyargó viadukt és híd köt össze - a legjelentősebb a Storseisundet híd. Az út a kulturális örökség része, nemzeti turisztikai útvonal és az „Évszázad norvég konstrukciója” lett 2005-ben. A környéken előforduló viharok drámai látványát gyakran örökítik meg reklámokban és a fotósoknak is kedvelt helyszíne.

Trollstigen – Geiranger

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A festői útvonalat Trollstigen – Geiranger között a meredek hegyoldalak és a kékeszöld fjordok teszik nemzeti jelképpé. Az útvonal a nyugat-norvégiai természeti értékeket a legvadabb formájában mutatja be, szédítő kilátással a meredek hegyoldalakra, mély fjordokra és termékeny völgyekre. Trollstigen az út 1936-os megnyitása óta mágnesként vonzza a turistákat. A mérnökök és útépítők szakértelmének köszönhetjük, hogy a Trollstigfotenről Stigrøra felé haladva fel tudunk hajtani ezeken a meredek hegyoldalakon. Geirangerre is rányomták bélyegüket a lélegzetelállító helyek, ahol az Ørnevegen, a Geirangervegen és a Dalsnibba felé vezető úton számos egyedülálló kilátópontot találunk. A Geirangerfjord és a Nærøyfjord az UNESCO világörökségi listáján szereplő nyugat-norvégiai fjordvidéket képviseli. A nyár rövid hónapjaiban sétahajók nemzetközi serege pöttyözi a fjord vizét, de az ősi természetben és a környék magas legelőire és hegyeihez vezető utak között békére lelnek azok is, akik a szárazföldön maradnak.

Geiranger-fjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A fjord Norvégia egyik leglátogatottabb turistalátványossága, melyet 2005-ben a Nærøyfjorddal együtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. A fjord mentén számos lenyűgöző hajókirándulást találunk, a tervek szerint a környezettudatosság jegyében 2026-tól a fjordon csak nulla károsanyag-kibocsátású hajók közlekedhetnek. A fjord oldalai mentén számos, ma már elhagyatott tanya található, melyeken a Storfjordens venner egyesület némi helyreállítást végzett. Ezek közül a leggyakrabban látogatottak Skageflå, Knivsflå és Blomberg. Skageflå Geirangerből gyalogosan is megközelíthető, míg a többihez hajós kirándulás szükséges. A fjord több lenyűgöző vízesésnek is otthont ad, mint például a Seven Sisters Falls és a Suitor.

Bergen

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bergen Norvégia második legnagyobb városa, egyben a világhírű fjordok „kapuja”. Az 1070-ben alapított város a XIII. századtól a Hanza-szövetség legfontosabb telepe lett az északi partokról ide érkező szárított tőkehal miatt. A német kereskedők külön városrészben éltek, melyet kerítéssel választottak el a többi városrésztől. Az itt álló jellegzetes Hanza-házakat 1979-ben nyilvánították az UNESCO Világörökség részének. Érdekesség, hogy a Hanza-házakban nem gyújthattak tüzet az ott lakók, csak egy központi házban, valamint a Hanza-hivatalnokoknak cölibátust kellett fogadniuk. Legfőbb nevezetessége a Bryggen, mely a Hanza kereskedőházak sorát jelöli a fjord mentén, de számos egyéb történelmi épület, illetve kilátópont is csalogatja a turistákat.

Hardanger-fjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Hardangerfjord Bergen közelében található, Norvégia egyik legszebb vidékének tartják. Két nemzeti park, két lélegzetelállító autós útvonal, fjordok, vízesések és gleccserek várják az ide érkezőt. Hardanger évtizedek óta Norvégia egyik legfontosabb turisztikai célpontja. Azok a látnivalók, amelyek több mint 100 évvel ezelőtt is vonzották a látogatókat Hardangerbe, ma ugyanolyan turistamágnesek, a fjordok, gleccserek, hegyek és vízesések szépsége örök érvényű. 1904-ben Odda volt Norvégia legfontosabb sétahajókikötője, 88 hajó kötött ki itt, Hardanger legrégebbi szállodái pedig az 1700-as évekből származnak, így a város minden utcasarka történelemmel átitatott. Számos túraútvonalat tartogat a környék, mely közül a leghíresebb a Trolltunga – azaz a Troll nyelve -, mely 10-12 órás gyalogtúra. A másik lenyűgöző gyalogtúra Kinsarvikból a Husedalen-völgybe vezet, ahol négy vízesés található. Annak sem kell elkeseredni, aki más kihívásokra vágyik, felfedezheti a gleccsereket, kajakozhat, Via Ferrata útvonalakat mászhat meg, valamint nagyszerű kerékpárutak futnak a környéken.

Sognefjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia legnagyobb fjordja, a Sognefjord 204 kilométerre nyúlik a szárazföld felé a tengerparti Skjolden falutól, útközben pedig számtalan kisebb öbölre és fjordra ágazik szét. A fjordok királya - ahogy a norvégok nevezik - a legszélesebb pontján csaknem öt kilométer széles, a sziklafalak pedig egészen 1307 méter magasra nyúlnak, lélegzetelállító látványt nyújtva. A turisták a szűkebb ágakat is szívesen felfedezik, például a Naeroyfjordot, egy 17 kilométeres, látványos szakaszt, amelynek sziklafalait mindössze 250 méteres távolság választja el egymástól, és több mint 1700 méterrel magasodik a víz fölé.

Kapcsolódó inspirációk:


Kóstoljon bele Zakynthos-ba! - OTP Travel Utazási Iroda
Hol találunk autentikus helyi ételeket Zakynthos szigetén? Mutatjuk a legjobbakat!

10 kihagyhatatlan program Santorinin - OTP Travel Utazási Iroda
Santorini rengeteg látnivalóval kecsegtet, amelyeket érdemes beiktatni az útitervbe. Íme, egy egyszerű top 10-es lista a kezdéshez.

Zakynthos éke: a Hajóroncs-öböl - OTP Travel Utazási Iroda
A Navagio-öböl vagy Csempész-öböl minden bizonnyal Görögország és egyesek szerint a világ egyik legszebb strandja.

Santorini 10 attrakciója - OTP Travel Utazási Iroda
Santorini rendszeresen szerepel a világ legjobb nyaralóhelyeinek listáján. Lélegzetelállító kilátás a magasba szökő sziklákról, fehérre meszelt templomok kék kupolákkal, archeológiai kincsek.

Zakynthos: a kincses sziget - OTP Travel Utazási Iroda
Zakynthos szigete a család minden tagja számára kínál valamit. Könnyen megközelíthető, mindössze 16 kilométerre fekszik a Peloponnészosz nyugati partjaitól a Jón-tengeren.

A 10 legnépszerűbb horvát étel | Horvátország - OTP Travel Utazási Iroda
A világ ízeit bemutató sorozatunkban ezúttal déli szomszédunk, Horvátország kedvenc ételeit vettük sorra.

A legnépszerűbb horvát sütemények | Horvátország - OTP Travel Utazási Iroda
A világ ízeit bemutató sorozatunkban ezúttal déli szomszédunk, Horvátország kedvenc édességeit vettük sorra. Van közöttük néhány ismerős is.

Zára orgonája | Horvátország - OTP Travel Utazási Iroda
A zárai tengerparti sétány végén hét párhuzamos lépcsősort találunk. A lépcsők 10 méter hosszúak, és 5 furat található rajtuk, így a zadari tengeri orgona 35 sípból áll.

30 tény Horvátországról - OTP Travel Utazási Iroda
Összeszedtünk néhány érdekes tényt, amit talán azok sem ismernek, akik rendszeres látogatói Horvátországnak.

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Máltán | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csipkekészítés, a filigrán megmunkálásának mestersége és a tradicionális luzzu csónakok megmunkálása igazi művészet, melyet mindenképpen érdemes megcsodálni Máltán.

Málta építészeti különlegességei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A kis településeken andalogva pillantsunk fel a különleges erkélyeikre és vessünk egy pillantást a máltai ajtók szín kavalkádjára és kopogtatóikra, hiszen mindegyiknek külön története van.

Málta 7 csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a hét legjobb helyet, melyet mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra a következő nyaraláskor.

10 érdekes tény Pugliáról - OTP Travel Utazási Iroda
Puglia magával ragadó varázsa a kedvencek közé emeli ezt a fantasztikus olasz régiót. Összegyűjtöttünk tíz érdekes tényt, amelyet talán nem ismer mindenki.

Izraeli kisokos | OTP Travel Utazási Iroda
Izraelben is vannak olyan szokások, amelyek számunkra kissé furcsának tűnhet. Összeszedtünk néhányat.

13+1 érdekesség Izlandról - OTP Travel Utazási Iroda
Izland, a tűz és a jég földje az elmúlt években rendkívül népszerű utazási célponttá vált.

Izlandi csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
Izlandi specialitások, amelyeket nem szabad kihagyni.

Izland természeti csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Izland varázslatos. A sziget tele van a természet csodáival. Fedezze fel ezt a semmihez sem fogható világot!

Oroszország | Szentpétervár | 9 dolog, amit Szentpéterváron ki kell próbálni - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk Szentpétervárt, most egy kicsit másképpen is!

Oroszország | Moszkva | Novikov étterem - OTP Travel Utazási Iroda
A név, amely valódi garanciát jelent a minőségre. Ismerje meg velünk Moszkva legjobb Novikov éttermeit!

Oroszország | Moszkva | Hasznos tippek Moszkvához - OTP Travel Utazási Iroda
Összeszedtünk néhány hasznos információt, amire feltétlenül szüksége lesz ahhoz, hogy eligazodjon ebben a nagyvárosban.

Kapcsolódó ajánlatok:


NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
990 000 Ft/fő -től

FERTŐD - RUSZT, A FERTŐ-TÁJ ÉKKÖVEI

Magyarország
érdeklődésre

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
érdeklődésre

ZALA MEGYE ÉS A GÖCSEJ LANKÁIN

Magyarország
érdeklődésre

MAYIA EXCLUSIVE RESORT & SPA***** - KIOTARI

Görögország
érdeklődésre

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
érdeklődésre

BALATONFÜRED LÁTNIVALÓI CSOPORTOS UTAZÁS

Magyarország
érdeklődésre

REID’S PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
érdeklődésre

REPTÁR ÉS REPÜLŐTÉR LÁTOGATÁS CSOPORTOS UTAZÁS

Magyarország
érdeklődésre

KÁROLYI- ÉS BRUNSZVIK-KASTÉLY, BORY-VÁR

Magyarország
érdeklődésre

FELVIDÉKI BARANGOLÁS

Szlovákia
érdeklődésre

EGRI ÉLMÉNYEK

Magyarország
érdeklődésre

MARTONVÁSÁR - SZÉKESFEHÉRVÁR

Magyarország
érdeklődésre

MAGYAR KULTÚRA KINCSEI A DUNAKANYARBAN

Magyarország
érdeklődésre

ÉRSEKSÉGEK

Magyarország
érdeklődésre

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
3 300 Ft/fő -től