Élmények a világ körül

Keresés

Norvégia felejthetetlen látnivalói

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket!

Norvégia felejthetetlen látnivalói

Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. A kozmopolita Oslótól a végtelen hófödte hegycsúcsokig és a mély fjordokig, az utazóknak végtelen választási lehetőséget kínál tálcán az éjféli nap és a lenyűgöző sarki fény országa.
A világ egyik legvirágzóbb nemzetének, Norvégiának úgy tűnik, szinte minden fontos aspektusára van egy izgalmas múzeuma, melyekben megismerkedhetünk a vikingektől kezdve a tengerészeten és halászaton át a művészetig és a kultúrájukig mindennel.
Norvégia látványos tájakban is gazdag. Európa egyik legsokoldalúbb országa a lélegzetelállító fjordoktól kezdve a látványos hegyekig és gleccserekig - melyek közül sok könnyen megközelíthető a turisták számára is – tartogat látnivalókat. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket, melyeket mindenképpen érdemes bakancslistánkra tűzni.

Roros

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Roros egykori bányavárosában rézércet bányásztak a XVII. századtól kezdve, mely nagyban meghatározta a település életét. Az UNESCO világörökségi helyszínnek számító város az ország egyik leghidegebb vidékén fekszik. A sajátos hegyi városkában az épületek szinte csak kizárólag fából készültek. A kultúrák olvasztótégelyének számított, mivel Norvégiának nem voltak bányász hagyományai, így egész Európából érkeztek ide az elhivatott bányászok.

Trondheim

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Trondheim-fjord partján fekvő településen május és július között nincs valódi éjszakai sötétség, hiszen a nap éjszaka is igen kevéssel ereszkedik a horizont alá. A város több ezer éves történelmi múltra tekint vissza, az ősi királyokat az itt tartott népgyűlés választotta meg. A város két fő látványossága a Nidarosi katedrális és az érseki palota. A katedrális Norvégia legjelentősebb gótikus épülete, Észak-Európa legjelentősebb zarándokhelyének számított, a norvég királyok koronázó temploma.

Atlanti-óceáni út – Alesund

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
1989-en épült Norvégia egyik legszebb útja, mely Averøy-szigetét köti össze a kontinensen található Eidével. A 8274 méteres Atlanti-óceáni út számos kis szigetet és sziklaképződményt érint, melyeket több kanyargó viadukt és híd köt össze - a legjelentősebb a Storseisundet híd. Az út a kulturális örökség része, nemzeti turisztikai útvonal és az „Évszázad norvég konstrukciója” lett 2005-ben. A környéken előforduló viharok drámai látványát gyakran örökítik meg reklámokban és a fotósoknak is kedvelt helyszíne.

Trollstigen – Geiranger

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A festői útvonalat Trollstigen – Geiranger között a meredek hegyoldalak és a kékeszöld fjordok teszik nemzeti jelképpé. Az útvonal a nyugat-norvégiai természeti értékeket a legvadabb formájában mutatja be, szédítő kilátással a meredek hegyoldalakra, mély fjordokra és termékeny völgyekre. Trollstigen az út 1936-os megnyitása óta mágnesként vonzza a turistákat. A mérnökök és útépítők szakértelmének köszönhetjük, hogy a Trollstigfotenről Stigrøra felé haladva fel tudunk hajtani ezeken a meredek hegyoldalakon. Geirangerre is rányomták bélyegüket a lélegzetelállító helyek, ahol az Ørnevegen, a Geirangervegen és a Dalsnibba felé vezető úton számos egyedülálló kilátópontot találunk. A Geirangerfjord és a Nærøyfjord az UNESCO világörökségi listáján szereplő nyugat-norvégiai fjordvidéket képviseli. A nyár rövid hónapjaiban sétahajók nemzetközi serege pöttyözi a fjord vizét, de az ősi természetben és a környék magas legelőire és hegyeihez vezető utak között békére lelnek azok is, akik a szárazföldön maradnak.

Geiranger-fjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A fjord Norvégia egyik leglátogatottabb turistalátványossága, melyet 2005-ben a Nærøyfjorddal együtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. A fjord mentén számos lenyűgöző hajókirándulást találunk, a tervek szerint a környezettudatosság jegyében 2026-tól a fjordon csak nulla károsanyag-kibocsátású hajók közlekedhetnek. A fjord oldalai mentén számos, ma már elhagyatott tanya található, melyeken a Storfjordens venner egyesület némi helyreállítást végzett. Ezek közül a leggyakrabban látogatottak Skageflå, Knivsflå és Blomberg. Skageflå Geirangerből gyalogosan is megközelíthető, míg a többihez hajós kirándulás szükséges. A fjord több lenyűgöző vízesésnek is otthont ad, mint például a Seven Sisters Falls és a Suitor.

Bergen

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bergen Norvégia második legnagyobb városa, egyben a világhírű fjordok „kapuja”. Az 1070-ben alapított város a XIII. századtól a Hanza-szövetség legfontosabb telepe lett az északi partokról ide érkező szárított tőkehal miatt. A német kereskedők külön városrészben éltek, melyet kerítéssel választottak el a többi városrésztől. Az itt álló jellegzetes Hanza-házakat 1979-ben nyilvánították az UNESCO Világörökség részének. Érdekesség, hogy a Hanza-házakban nem gyújthattak tüzet az ott lakók, csak egy központi házban, valamint a Hanza-hivatalnokoknak cölibátust kellett fogadniuk. Legfőbb nevezetessége a Bryggen, mely a Hanza kereskedőházak sorát jelöli a fjord mentén, de számos egyéb történelmi épület, illetve kilátópont is csalogatja a turistákat.

Hardanger-fjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Hardangerfjord Bergen közelében található, Norvégia egyik legszebb vidékének tartják. Két nemzeti park, két lélegzetelállító autós útvonal, fjordok, vízesések és gleccserek várják az ide érkezőt. Hardanger évtizedek óta Norvégia egyik legfontosabb turisztikai célpontja. Azok a látnivalók, amelyek több mint 100 évvel ezelőtt is vonzották a látogatókat Hardangerbe, ma ugyanolyan turistamágnesek, a fjordok, gleccserek, hegyek és vízesések szépsége örök érvényű. 1904-ben Odda volt Norvégia legfontosabb sétahajókikötője, 88 hajó kötött ki itt, Hardanger legrégebbi szállodái pedig az 1700-as évekből származnak, így a város minden utcasarka történelemmel átitatott. Számos túraútvonalat tartogat a környék, mely közül a leghíresebb a Trolltunga – azaz a Troll nyelve -, mely 10-12 órás gyalogtúra. A másik lenyűgöző gyalogtúra Kinsarvikból a Husedalen-völgybe vezet, ahol négy vízesés található. Annak sem kell elkeseredni, aki más kihívásokra vágyik, felfedezheti a gleccsereket, kajakozhat, Via Ferrata útvonalakat mászhat meg, valamint nagyszerű kerékpárutak futnak a környéken.

Sognefjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia legnagyobb fjordja, a Sognefjord 204 kilométerre nyúlik a szárazföld felé a tengerparti Skjolden falutól, útközben pedig számtalan kisebb öbölre és fjordra ágazik szét. A fjordok királya - ahogy a norvégok nevezik - a legszélesebb pontján csaknem öt kilométer széles, a sziklafalak pedig egészen 1307 méter magasra nyúlnak, lélegzetelállító látványt nyújtva. A turisták a szűkebb ágakat is szívesen felfedezik, például a Naeroyfjordot, egy 17 kilométeres, látványos szakaszt, amelynek sziklafalait mindössze 250 méteres távolság választja el egymástól, és több mint 1700 méterrel magasodik a víz fölé.

Kapcsolódó inspirációk:


Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Görögország | Athén rejtett gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Athénról esik szó legtöbbször az Akropolisz és ókori múlt mesés hagyatéka a jut az eszünkbe. Athén azonban a legismertebb látnivalókon túl számos egyéb kincset is rejt.

Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Georgia kulturális kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A különleges dallamoktól a 8000 éves borkészítés hagyományáig Georgia számos kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg velünk ezt a páratlanul gazdag örökséget!

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

A fenséges szikláktól az ősi várakon át, a misztikus műemlékekig a Smaragd sziget igazi kincsesbánya a történelem szerelmeseinek. Tartson velünk Írország legszebb vidékeire.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Írország, az ősi folklór, a lélegzetelállító tájak és a különleges gasztronómiai különlegességek hazája.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Tartson velünk egy képzeletbeli utazásra, ahol az ír mitológia varázslatos lényei elevenednek meg.

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda

Csatlakozzon hozzánk egy ínycsiklandó utazásra, miközben felfedezzük az Athén kultúráját megtestesítő autentikus ételeket.

Kapcsolódó ajánlatok:


NORVÉG FJORDOK - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Norvégia
1 195 000 Ft-tól/fő

NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
1 855 000 Ft-tól/fő

SPITZBERGÁK ÉS NORVÉG FJORDOK

Norvégia
1 890 000 Ft-tól/fő

ÍNYENC ÉLMÉNYTÚRA A BALTI ÁLLAMOKBAN

Észtország, Litvánia, Lettország
érdeklődésre

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

SZEGEDI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

GYŐRI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

CONRAD CHIA LAGUNA SARDINIA*****

Olaszország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
érdeklődésre

DÉL-CSEHORSZÁG ÉS PLZEŇ

Csehország
érdeklődésre

DÉL-ALFÖLD - SZÁLLÁSHELYEK

Magyarország
3 700 Ft-tól/fő