Élmények a világ körül

Keresés

Norvégia felejthetetlen látnivalói

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket!

Norvégia felejthetetlen látnivalói

Norvégia a kulturális és természeti csodák hihetetlen keverékét kínálja a látogatóknak. A kozmopolita Oslótól a végtelen hófödte hegycsúcsokig és a mély fjordokig, az utazóknak végtelen választási lehetőséget kínál tálcán az éjféli nap és a lenyűgöző sarki fény országa.
A világ egyik legvirágzóbb nemzetének, Norvégiának úgy tűnik, szinte minden fontos aspektusára van egy izgalmas múzeuma, melyekben megismerkedhetünk a vikingektől kezdve a tengerészeten és halászaton át a művészetig és a kultúrájukig mindennel.
Norvégia látványos tájakban is gazdag. Európa egyik legsokoldalúbb országa a lélegzetelállító fjordoktól kezdve a látványos hegyekig és gleccserekig - melyek közül sok könnyen megközelíthető a turisták számára is – tartogat látnivalókat. Csokorba gyűjtöttük a legszebb helyeket, melyeket mindenképpen érdemes bakancslistánkra tűzni.

Roros

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Roros egykori bányavárosában rézércet bányásztak a XVII. századtól kezdve, mely nagyban meghatározta a település életét. Az UNESCO világörökségi helyszínnek számító város az ország egyik leghidegebb vidékén fekszik. A sajátos hegyi városkában az épületek szinte csak kizárólag fából készültek. A kultúrák olvasztótégelyének számított, mivel Norvégiának nem voltak bányász hagyományai, így egész Európából érkeztek ide az elhivatott bányászok.

Trondheim

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Trondheim-fjord partján fekvő településen május és július között nincs valódi éjszakai sötétség, hiszen a nap éjszaka is igen kevéssel ereszkedik a horizont alá. A város több ezer éves történelmi múltra tekint vissza, az ősi királyokat az itt tartott népgyűlés választotta meg. A város két fő látványossága a Nidarosi katedrális és az érseki palota. A katedrális Norvégia legjelentősebb gótikus épülete, Észak-Európa legjelentősebb zarándokhelyének számított, a norvég királyok koronázó temploma.

Atlanti-óceáni út – Alesund

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
1989-en épült Norvégia egyik legszebb útja, mely Averøy-szigetét köti össze a kontinensen található Eidével. A 8274 méteres Atlanti-óceáni út számos kis szigetet és sziklaképződményt érint, melyeket több kanyargó viadukt és híd köt össze - a legjelentősebb a Storseisundet híd. Az út a kulturális örökség része, nemzeti turisztikai útvonal és az „Évszázad norvég konstrukciója” lett 2005-ben. A környéken előforduló viharok drámai látványát gyakran örökítik meg reklámokban és a fotósoknak is kedvelt helyszíne.

Trollstigen – Geiranger

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A festői útvonalat Trollstigen – Geiranger között a meredek hegyoldalak és a kékeszöld fjordok teszik nemzeti jelképpé. Az útvonal a nyugat-norvégiai természeti értékeket a legvadabb formájában mutatja be, szédítő kilátással a meredek hegyoldalakra, mély fjordokra és termékeny völgyekre. Trollstigen az út 1936-os megnyitása óta mágnesként vonzza a turistákat. A mérnökök és útépítők szakértelmének köszönhetjük, hogy a Trollstigfotenről Stigrøra felé haladva fel tudunk hajtani ezeken a meredek hegyoldalakon. Geirangerre is rányomták bélyegüket a lélegzetelállító helyek, ahol az Ørnevegen, a Geirangervegen és a Dalsnibba felé vezető úton számos egyedülálló kilátópontot találunk. A Geirangerfjord és a Nærøyfjord az UNESCO világörökségi listáján szereplő nyugat-norvégiai fjordvidéket képviseli. A nyár rövid hónapjaiban sétahajók nemzetközi serege pöttyözi a fjord vizét, de az ősi természetben és a környék magas legelőire és hegyeihez vezető utak között békére lelnek azok is, akik a szárazföldön maradnak.

Geiranger-fjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A fjord Norvégia egyik leglátogatottabb turistalátványossága, melyet 2005-ben a Nærøyfjorddal együtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. A fjord mentén számos lenyűgöző hajókirándulást találunk, a tervek szerint a környezettudatosság jegyében 2026-tól a fjordon csak nulla károsanyag-kibocsátású hajók közlekedhetnek. A fjord oldalai mentén számos, ma már elhagyatott tanya található, melyeken a Storfjordens venner egyesület némi helyreállítást végzett. Ezek közül a leggyakrabban látogatottak Skageflå, Knivsflå és Blomberg. Skageflå Geirangerből gyalogosan is megközelíthető, míg a többihez hajós kirándulás szükséges. A fjord több lenyűgöző vízesésnek is otthont ad, mint például a Seven Sisters Falls és a Suitor.

Bergen

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bergen Norvégia második legnagyobb városa, egyben a világhírű fjordok „kapuja”. Az 1070-ben alapított város a XIII. századtól a Hanza-szövetség legfontosabb telepe lett az északi partokról ide érkező szárított tőkehal miatt. A német kereskedők külön városrészben éltek, melyet kerítéssel választottak el a többi városrésztől. Az itt álló jellegzetes Hanza-házakat 1979-ben nyilvánították az UNESCO Világörökség részének. Érdekesség, hogy a Hanza-házakban nem gyújthattak tüzet az ott lakók, csak egy központi házban, valamint a Hanza-hivatalnokoknak cölibátust kellett fogadniuk. Legfőbb nevezetessége a Bryggen, mely a Hanza kereskedőházak sorát jelöli a fjord mentén, de számos egyéb történelmi épület, illetve kilátópont is csalogatja a turistákat.

Hardanger-fjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Hardangerfjord Bergen közelében található, Norvégia egyik legszebb vidékének tartják. Két nemzeti park, két lélegzetelállító autós útvonal, fjordok, vízesések és gleccserek várják az ide érkezőt. Hardanger évtizedek óta Norvégia egyik legfontosabb turisztikai célpontja. Azok a látnivalók, amelyek több mint 100 évvel ezelőtt is vonzották a látogatókat Hardangerbe, ma ugyanolyan turistamágnesek, a fjordok, gleccserek, hegyek és vízesések szépsége örök érvényű. 1904-ben Odda volt Norvégia legfontosabb sétahajókikötője, 88 hajó kötött ki itt, Hardanger legrégebbi szállodái pedig az 1700-as évekből származnak, így a város minden utcasarka történelemmel átitatott. Számos túraútvonalat tartogat a környék, mely közül a leghíresebb a Trolltunga – azaz a Troll nyelve -, mely 10-12 órás gyalogtúra. A másik lenyűgöző gyalogtúra Kinsarvikból a Husedalen-völgybe vezet, ahol négy vízesés található. Annak sem kell elkeseredni, aki más kihívásokra vágyik, felfedezheti a gleccsereket, kajakozhat, Via Ferrata útvonalakat mászhat meg, valamint nagyszerű kerékpárutak futnak a környéken.

Sognefjord

Norvégia felejthetetlen látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Norvégia legnagyobb fjordja, a Sognefjord 204 kilométerre nyúlik a szárazföld felé a tengerparti Skjolden falutól, útközben pedig számtalan kisebb öbölre és fjordra ágazik szét. A fjordok királya - ahogy a norvégok nevezik - a legszélesebb pontján csaknem öt kilométer széles, a sziklafalak pedig egészen 1307 méter magasra nyúlnak, lélegzetelállító látványt nyújtva. A turisták a szűkebb ágakat is szívesen felfedezik, például a Naeroyfjordot, egy 17 kilométeres, látványos szakaszt, amelynek sziklafalait mindössze 250 méteres távolság választja el egymástól, és több mint 1700 méterrel magasodik a víz fölé.

Kapcsolódó inspirációk:


Kréta - Kalandok kék-fehérben - OTP Travel Utazási Iroda
A szigeten járva alig akad olyan település, ahol a történelmi emlékek, kulturális látnivalók, és más érdekességek széles skálájának darabkái ne lennének láthatóak.

5 érdekesség Nicosiáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus fővárosa Nicosia történelmi és kulturális értelemben egyaránt különleges város. Ismerje meg velünk a kettéosztott ciprusi fővárost.

Firenze titkai  - OTP TRAVEL utazási iroda
Firenze az intrikák és inspirációk városa, tele különös titkokkal.

Isten megteremtette Grúziát, ők meg a bort - OTP Travel Utazási Iroda
Georgia (Grúzia) elképesztő hely, s az országnak mindene adott, hogy Európa új turistaparadicsoma legyen.

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Izland fővárosa Reykjavík rengeteg izgalmas épülettel és kiállítással büszkélkedhet. Összeszedtük a 10 legérdekesebbet, fedezze fel velünk!

Izland lenyűgöző élővilága - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Izland lenyűgöző élővilágát földön, vízen és levegőben. Parádés meglepetéseket tartogat, bárhova is kalandozzon tekintetünk!

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia tálcán kínálja az aktív programlehetőségeket a családdal érkezőknek. Csokorba gyűjtöttük kedvenceinket.

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Az extrém élmények szerelmeseit vízen, földön és levegőben is adrenalinforraló kalandok várják Szlovéniában. Fedezze fel velünk a legizgalmasabbakat!

Családi nyaralás: irány Barcelona! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona igazi családbarát úti cél. Bemutatjuk kedvelt látványosságait, amelyek a gyerekek érdeklődésére is joggal tarthatnak számot.

Családi kalandok Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
Lisszabont az elmúlt években többször a legjobb városi úti céljának választották, tökéletes döntés gyerekekkel is. Irány Portugália legnagyobb városa családdal, gyerekekkel!

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Athén augusztusban szinte üres, a legtöbb görög a szigetekre megy nyaralni. Télen pedig ideális helyszíne lehet egy hétvégi kiruccanásnak. Fedezze fel a világ egyik legrégebbi városát!

Csábító családi úti cél: Portugália | Faro - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália családbarát úti cél. Ideális nyaralóhely a zajosabb gyerek társaságok és a nagyobb családok számára egyaránt. Ezúttal Faro városában és környékén kalandozunk.

Róma - családi nyaralás - OTP Travel Utazási Iroda
Róma ezernyi kincset, páratlan látnivalót tartogat. Végig járjuk az örök város kincseit úgy, hogy az a legkisebbek számára is élvezhető, fogyasztható legyen.

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szerelemhez a világ minden táján számos legenda kötődik, nincs ez másként Cipruson sem. Fedezze fel velünk a sziget legromantikusabb helyszíneit.

7 ókori emlék Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Merüljön el velünk Ciprus gazdag történelmi múltjába és helyszíneibe.

Ciprus vad arca | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus érintetlen természeti kincseit nemzeti parkok sokasága őrzi. Fedezze fel velünk a sziget vad szépségét!

Ciprusi strandmustra | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csendes, védett területektől kezdve az igazi buliközpontokig csokorba szedtük Ciprus legnépszerűbb tengerpartjait. Ezt a 8 strandot Önnek is látnia kell!

Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
Két lenyűgöző város – méretek és szépségek szempontjából egyaránt. Tartson velünk és fedezze fel a két orosz metropolisz jellegzetességeit.

Izmir | Antalya | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Szmirna ma Törökország harmadik legnagyobb városa. Izmir igazi kozmopolita metropolisz, amely tele van ókori csodákkal. Ismerje meg velünk!

Aszpendosz csodája | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
A Törökország Antalya tartományában fekvő ősi Aszpendosz leginkább a színházáról ismert, amely a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori építménye.

Kapcsolódó ajánlatok:


NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
990 000 Ft-tól/fő

FERTŐD - RUSZT, A FERTŐ-TÁJ ÉKKÖVEI

Magyarország
érdeklődésre

KRAKKÓ KÖZÉPKORI MŰVÉSZETE - SZAKÉRTŐVEL

Lengyelország
érdeklődésre

FELVIDÉKI TÁJAKON

Szlovákia
érdeklődésre

HAMBURG - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Németország
érdeklődésre

TAVASZI HÉTVÉGÉK A CLUB HOTEL FÜREDBEN

Magyarország
érdeklődésre

SZEGED ÉS KÖRNYÉKE

Magyarország
érdeklődésre

KIRÁNDULÁS A KÖRÖSÖK VIDÉKÉN

Magyarország
érdeklődésre

ÓPUSZTASZERI CSALÁDI NAP

Magyarország
érdeklődésre

EGY NAP ESZTERGOMBAN

Magyarország
érdeklődésre

BALATONFÜRED LÁTNIVALÓI

Magyarország
érdeklődésre

MÜNCHEN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Németország
érdeklődésre

REPTÁR ÉS REPÜLŐTÉR LÁTOGATÁS

Magyarország
érdeklődésre

BERLIN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Németország
érdeklődésre

KÁROLYI- ÉS BRUNSZVIK-KASTÉLY, BORY-VÁR

Magyarország
érdeklődésre

BALTIKUM, HÁROM ORSZÁG CSODÁI

Litvánia, Lettország, Észtország
érdeklődésre