Élmények a világ körül

Keresés
 
Fanasztikus kalandok várják az Egyenlítőnél Ecuadorban és a Galapagos-szigeteken!

Ecuador

Úti célok EcuadorbanHa Dél-Amerika arcait csupán egy országon keresztül szeretnénk megismerni, a különleges Ecuador kitűnő választás! Ecuador ugyanis földrésze minden jellegzetességéből tartalmaz egy csipetnyit: amazóniai esőerdők, az Andok csúcsai, vulkánok, az inkák öröksége, a spanyol hódítások gyarmati városai, Kichwa falvak, színes indián piacok, napsütötte strandok gazdagítják káprázatos tájait, nem beszélve a Galápagos-szigetek híres vulkanikus láncáról és páratlan élővilágáról. Mindez ebben a viszonylag kisméretű országban mind megtalálható, ahol a rövid távolságok lehetővé teszik, hogy e sok szépség egy utazás során is felfedezhető legyen.

Ecuador fantasztikus látnivalói mellett itt van a világ közepe (Mitad del Mundo) is, és aki eljut Quitóba, még az Egyenlítőn is sétálhat. Az ecuadoriak jószívű és nagylelkű emberek, akik szívélyesen fogadják az országba látogatókat.

Ecuador időjárása a földrajzi viszonyok különbözősége miatt országon belül is igen eltérő, összességében azonban december és május között a legideálisabb az utazás. A felföldön novembertől áprilisig hűvös és esősebb az idő, júniustól novemberig szárazabb, több napsütéssel. A dzsungel egész évben párás, esős. A Galápagos-szigeteken december és május között van a legmelegebb (25 – 30 Celsius fokos hőmérséklettel), és legcsapadékosabb idő, rövid és erős esők jellemzőek, s a tenger ilyenkor a legcsendesebb. Június és december között hűvösebb az idő és a hullámzás is erősebb.

Ecuuador fővárosába, Quitóba Budapestről egy (vagy több) átszállással lehet eljutni, a repülési idő kb. 16 óra (átszállási idő nélkül).

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ecuador

Csoportos ajánlatok

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

Egyéni ajánlatok

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Ecuador

  Főváros: Quito
  Legnagyobb város : Guayaquil
  Nyelv: spanyol, kecsua
  Vallás: római katolikus
  Államforma: elnöki köztársaság
  Terület: 283 560 km2
  Népesség: 18 228 000 fő (2022-es becslés)
  Népsűrűség: 71 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 2 987
  Hivatalos pénznem: amerikai dollár (USD)
  Időeltérés: -6 / - 7 óra (PET, UTC -5 / -6)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 120V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +593
  Internet TLD: .ec

  Magyar állampolgárok turista célú beutazása évente maximum 90 napig vízummentes. A 90 napot az első beutazás napjától számolják. A túltartózkodást az ecuadori hatóságok pénzbírsággal büntetik.
  Magyar állampolgár a beutazástól számított legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhat Ecuadorba.
  Amennyiben a 18. életévét be nem töltött kiskorú valamely szülője kíséretében, vagy egyedül utazik, az ecuadori hatóságok közjegyző által hitelesített (spanyol vagy angol nyelvű) szülői hozzájáruló nyilatkozatot (vagy gyámhatósági hozzájárulást) kérhetnek. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását.
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
 • Biztonság

  Utas- és balesetbiztosítás megkötése a tervezett utazás előtt feltétlenül ajánlott. Meglévő biztosítás esetén célszerű ellenőrizni, hogy érvényessége kiterjed-e Ecuadorra is.

  Az ország terrorista fenyegetettsége alacsony, mindazonáltal a közbiztonság általában véve rossznak mondható. Közbiztonság szempontjából a legveszélyesebb terület a kolumbiai határ mentén elterülő Sucumbios tartomány, ahol felfegyverzett csoportok tevékenykednek. A veszélyeztetettebb területek közé tartozik Guayaquil is.
  Ecuador területén mind az erőszakos, mind az erőszak nélküli bűnözés formái igen gyakran előfordulnak. A külföldiek által látogatott nagyvárosok közül elsősorban Quitóban (Panecillo, El Tejar, Parroquia San Sebastian, Av. Cristóbal Colón y Gonzalez Suarez városrészek) és Guayaquilban (repülőtér, La Bahia, Cerro del Carmen városrészek) kell különös óvatosságot tanúsítani.
  Az Ecuadorban szabálysértést, vagy bűncselekményt elkövető külföldi állampolgár jelentős pénzbüntetésre, azonnali kiutasításra, rosszabb esetben letartóztatásra és hosszú börtönbüntetésre számíthat. Különösen vonatkozik mindez a fegyver, vagy kábítószer illegális birtoklásának és csempészetének bűncselekményére, melyet a helyi hatóságok rendkívül szigorúan büntetnek. Különös gondossággal kell ügyelni arra, hogy személyes holmihoz, poggyászhoz idegen személy ne férhessen hozzá és célszerű erről tüzetes ellenőrzéssel is meggyőződni.

  A Külgazdasági és Külügyminisztérium Ecuador Sucumbios tartományt, illetve az ország Kolumbiával határos vidékét a „II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek” kategóriába sorolta.

  Ecuador tektonikai szempontból földrengésveszélyes terület. Az országban gyakoriak a kisebb-nagyobb földmozgások és vulkáni tevékenységek. Ecuador területén jelenleg mintegy 30 működő vulkánt tartanak számon, melyek időszakos tevékenysége és az ezt kísérő földrengések jelentős károkat okoznak. Jelenleg is aktív a Tungurahua, a Reventador, a Sangay és a Cotopaxi vulkán. Utazás előtt feltétlenül javasolt a körültekintő tájékozódás!

  Figyelem! A Quitótól 70 kilométerre északkeletre található Cayambe vulkán erősödő aktivitását mérik a szakemberek. Középtávon nem kizárt a vulkán kitörése. Javasoljuk, hogy a térségbe készülők megfelelő körültekintéssel tájékozódjanak utazásuk előtt.
 • Egészségügyi tudnivalók

  A Konzuli Szolgálat felhívja az Ecuadorba utazók figyelmét, hogy amennyiben ecuadori utazásuk előtt sárgalázzal fertőzött országokban – Brazília, Kongói Demokratikus Köztársaság, Angola, Uganda – jártak, illetve amennyiben Ecuador amazóniai térségébe terveznek utazni, az országba való belépésük előtt legalább tíz nappal be kell oltaniuk magukat sárgazláz ellen és az oltási könyvet az országba való belépéskor fel kell mutatni.

  A főváros, Quito magas fekvése miatt jelent egészségügyi kockázatot a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára, az alacsonyabban fekvő részeken pedig trópusi betegségek (malária, dengue, sárgaláz) előfordulásával lehet számolni. A sürgősségi egészségügyi ellátás színvonala általában rendkívül alacsony. A Galápagos-szigetekre utazóknak számolniuk kell azzal, hogy komolyabb orvosi beavatkozást lehetővé tévő orvosi infrastruktúra a helyszínen nem áll rendelkezésre, a legközelebbi kórház kb. 1000 km-re található.

  A dengue-láz gyakori helyi népbetegségnek számít Latin-Amerikában és a Karib-tenger térségében. 

  A 2015-ben Dél-Amerika szerte elterjedt a Zika-láz vírusfertőzés. A Zika-vírust a sárgaláz, a dengue-láz és a chikungunya-láz kórokozóját is terjesztő Aedes aegypti szúnyog hordozza. Ecuadorban 2016 januárjáig összesen 17 esetben igazolódott be a fertőzés. Az ecuadori kormány megelőző intézkedések bevezetését írta elő az ország egész területén, illetve az egészségügyi intézményeket a gyanús esetek jelentésére kötelezte. A vírushordozó szúnyog csípését követő 3-12 napon belül négy emberből háromnál megjelennek a betegség tünetei, köztük az enyhe láz, a piros foltos bőrkiütés, a fejfájás és az ízületi fájdalom. Egyelőre nincs megelőző hatású védőoltás vagy orvosság a kór kezelésére. Az utazóknak azt javasolják, hogy védekezzenek a szúnyogcsípés ellen. Használjanak szúnyoghálót, ruházatként világos öltözet, hosszú ujjú inget, hosszú nadrágot és zárt cipőt, továbbá a fedetlen bőrfelületeket szúnyogriasztó szereket alkalmazzanak. Fontos, hogy a tünetek megjelenésekor azonnal forduljanak orvoshoz! A Zika-fertőzés és a kisfejűség között vélhető összefüggés miatt a WHO azt javasolja a Zika-láz által érintett térségekbe utazó kismamáknak, hogy a kiutazás előtt és hazatérve is menjenek el orvoshoz.

  Az Ecuadorba utazók és a lakosság a fertőzés jellegéről és az aktuális helyzetről a www.salud.gob.ec/zikahonlapon tájékozódhat!

  Az országban a csapvíz nem iható, még fogmosásra sem alkalmas, csak palackozott ásványvíz fogyasztása javasolt.
 • Tudnivalók Ecuadorról:


  Időjárás: Az éghajlat elsősorban a magasság függvényében alakul. Trópusi a klíma a csendes óceáni partvidéken (23-36 C, esős időszak: december-május) és az amazóniai részen (23-26, esős időszak: januártól szeptemberig). Az egyenlítői hatással enyhített magashegyi klíma a jellemző a Sierra és Andok térségében: 13-22 C, esős időszak: november-április. Galápagos-szigetek: mérsékelt klíma, 22-32 C. 

  Közlekedés: A szárazföldi közlekedés biztonsága erős kívánnivalókat hagy maga után, különösen az esti és az éjszakai órákban. A távolsági tömegközlekedésben résztvevők gyakran célpontjai olyan köztörvényes bűncselekményeknek, mint rablás és szexuális zaklatás. Az úthálózat minősége rendkívül rossz, a közlekedési szabályok betartása esetleges. Az esőzések a hegyvidéki zónákban gyakran okoznak földcsuszamlást, az alacsonyabban fekvő területeken pedig árvizet. A hegyek között gyakran erős köd nehezíti a közlekedést.

  Kokatea: A kokatea Latin-Amerikában általában nem minősül kábítószernek, számos boltban vagy piacon szabadon kapható, (fogyasztása az érzékszervekre éppúgy nem káros, mint Magyarországon a mákos tészta evése), azonban még a legkisebb mennyiségben való behozatala esetén is az USA, az EU és hazánk vámszervei büntetőeljárást indítanak. Javasolt utazás előtt a körültekintő tájékozódás a kokateával kapcsolatos helyi szokásokról!
   
 • Térkép

Inspirációk

A panamakalap időtlen eleganciája - OTP Travel Utazási Iroda

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Ecuador - Mitad del Mundo | OTP Travel utazási iroda
Ecuador leglátogatottabb turista attrakciója a Mitad del Mundo, ami (elvileg) a világ közepe.

Quito Ecuador utazás - OTP Travel Utazási Iroda
ahol 23 óra 56 perc és 04 másodperc egy nap.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!