OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu
Utazzon velünk a világ végére!

Új-Zéland

Úti célok Új-Zélandon
 


Új-Zéland, vagy a hosszú fehér felhő földje, ahogyan maori nyelven nevezik az országot, valóban a világ túloldalán van, ennél messzebbre már nem nagyon lehet elutazni. Új-Zéland szépsége elsősorban a páratlan természeti látnivalókban rejlik. A Gyűrűk urának Középfölde kel életre zöldellő dombok és hósipkás hegyláncok mentén. Tolkien helyszínei közül Hobbitfalva díszletei ma is megtekinthetők, Aucklandtől kétórányira. Vulkánok, barlangok, gleccserek, különleges sziklák, homokdűnék szabdalta tengerpartok, bugyogva feltörő termálvizek, tavak, borvidékek, madár-és bálnales, sőt még birkanyírás is megcsodálható az Északi- és Déli-szigeten, melyek között komppal lehet átkelni. A meseszép tájak, a nyugalom és béke birodalma ez a csodálatos ország.
Új-Zéland főszezonja a decembertől februárig tartó nyár. Kellemes időszak az utazásra még a március-május és szeptember-november is. Budapestről egy vagy több átszállással lehet eljutni Új-Zéland nagyobb városaiba. Budapest-Auckland útvonalon a repülési idő kb. 24 óra (átszállási idő nélkül).
 


ÚJ-ZÉLAND - A HOSSZÚ FEHÉR FELHŐ FÖLDJE

Ország: Új-Zéland
869 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Új-Zéland

  Főváros: Wellington
  Legnagyobb város : Auckland
  Nyelv: angol, maori
  Vallás: ateista, anglikán, római katolikus, presbiteriánus
  Államforma: köztársaság
  Terület: 268 021 km2
  Népesség: 4 596 700 (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 17,2/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 36 964 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: új-zélandi dollár (NZD)
  Időeltérés: +11 óra (NZST UTC +12)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: I
  Országhívószám: +64
  Internet TLD: .nz

  A magyar állampolgárok turistaként vagy látogatóként vízum nélkül utazhatnak be Új-Zélandra, ha 90 napnál kevesebb időt akarnak eltölteni a szigetországban. Útlevelük érvényességének 3 hónappal meg kell haladnia elutazásuk tervezett időpontját. A beutazni akaró magyar állampolgároknak igazolniuk kell, hogy elegendő pénzzel (körülbelül 1000 új-zélandi dollár/fő/hónap) rendelkeznek.

  2019. október 1-től azon magyar állampolgárok, akik vízummentesen utazhatnak Új-Zélandra, a jövőben előregisztrációval (NZeTA - New Zealand Electronic Authority) kell, hogy rendelkezzenek. Ennek hiányában a légitársaságok/hajótársaságok az utasokat nem veszik fel, ami az utazás meghiúsulásához vezet. Az NZeTA visszaigazolása minimum 72 órát vesz igénybe. Ezzel egyidőben bevezetésre kerül egy környezetvédelmi adó (IVL - International Visitor Conservation and Tourism Levy), amely minden, az országba látogató turistának kötelező.

  az NZeTA költsége NZ$ 9 - mobilapplikáció használata esetén
  az NZeTA költsége NZ$ 12 - weboldalon történő igénylése esetén
  az IVL költsége NZD$ 35
  A két fizetendő díj összevonva egyszeri fizetéssel lehetséges
  Előreláthatóan július közepétől lehet megkezdeni az NZeTA bejelentkezéseket.
  Részletes naprakész tájékoztatás az alábbi honlapon található:
  immigration.govt.nz/nzeta

  A vízummentesség nem jelenti automatikusan a belépés abszolút lehetőségét. A határátkelőhelyen a határőr vizsgálhatja, hogy eleget tesz-e a belépni szándékozó magyar állampolgár az idegenrendészeti előírásoknak, és dönt a beléptetés engedélyezéséről, vagy megtagadásáról. Már a tranzit reptéren is sor kerülhet idegenrendészeti vizsgálatra a bevándorlási hatóság közreműködésével, melynek alapján az új-zélandi tovább utazást is megtagadhatják, amennyiben a beutazási feltételeket a magyar állampolgár nem teljesíti vagy kétség merül fel a beutazás célját illetően.

  Az Új-Zélandról Ausztráliába beutazni akaró magyar állampolgárok vegyék figyelembe, hogy csak vízum birtokában léphetnek be Ausztráliába!

  Magyar állampolgárok látogatás jellegű utazása esetén - amennyiben annak időtartama nem haladja meg a 3 hónapot - vízummentesen utazhatnak és tartózkodhatnak Új-Zéland területén.

  Érkezéskor belépési nyilatkozatot kell kitölteni (Bővebb információk).

  Felhívjuk az Új-Zélandra Ausztrálián keresztül érkezők figyelmét, hogy Ausztráliába magyar állampolgár csak vízummal utazhat be. A fenti főszabály alól kivételt képeznek azok a magyar állampolgárok, akik a belépéstől számított 8 órán belül továbbutaznak Ausztráliából, és nem hagyják el a repülőtér tranzit várótermét, illetve megfelelnek a célországba történő belépés feltételeinek (vízum) valamint érvényes helyfoglalással rendelkeznek. Az ennél hosszabb ausztráliai tranzit tartózkodáshoz vízum szükséges.

  Az Új-Zélandra, Óceániába Ausztrálián át utazó, illetve az onnan hazatérőben Ausztráliában átszálló honfitársainknak, amennyiben tranzit tartózkodásuk meghaladja a 8 órát, célszerű többszöri beutazásra alkalmas ausztrál vízumot beszerezni indulás előtt. A megfelelő vízum, vagy úti okmány nélkül érkezőket, illetve az őket szállító légitársaságokat 3.000 dollár pénzbírsággal büntethetik az ausztrál hatóságok. Egyéb, a turistákat segítő információ található a www.purenz.com honlapon.
 • Elérhető külképviselet/ek

  Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen hivatásos magyar képviselet nincs. Az Új-Zélandra is akkreditált magyar nagykövetség Canberrában (Ausztrália) található, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása nem megoldott, illetve rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vehet igénybe. Ezért javasoljuk, hogy vegyék föl a kapcsolatot Magyarország Új-Zélandon működő tiszteletbeli konzulátusaival Aucklandben vagy Wellingtonban vagy az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Új-Zélandon a terrorista fenyegetettség szintje alacsony. Az ide utazó magyar állampolgároknak azonban tisztában kell lenniük azzal, hogy napjainkban a terroristák bárhol elkövethetnek terrorcselekményeket, beleértve a turisták által sűrűn látogatott helyeket is.

  Új-Zéland biztonságos ország, a turisták elleni erőszakos bűncselekmények ritkák. Kisebb vagyon elleni bűncselekmények, jellemzően lopások, gépkocsi-feltörések fordulnak elő a turisták által látogatott helyeken (Coromandel-félsziget, Rotorua, Queenstown).

  Új-Zéland egyes – köztük sűrűn lakott – területei aktív szeizmikus zónában fekszenek. Az Új-Zélandon tartózkodó magyar állampolgárok földrengés esetén értelemszerűen kövessék a helyi hatóságok útmutatásait.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Védőoltásra nincs szükség. A magas orvosi és gyógyszer költségekre tekintettel, elutazás előtt utazási biztosítás megkötését ajánljuk.

  Új-Zélandon a közegészségügyi helyzet jó. Az orvosi ellátás színvonala megbízható. A csapvíz iható.

  Az ország alaposan felkészült a járványos megbetegedések elleni védekezésre.

  Javasoljuk, hogy kössön teljes körű egészségügyi- és balesetbiztosítást arra az időszakra, amíg Új-Zélandon tartózkodik. Új-Zélandra látogató állampolgáraink lehetőség szerint figyeljenek oda arra, hogy biztosításuk kiterjedjen minden olyan tevékenységre (búvárkodás, vadvízi evezés, hegy- és sziklamászás stb.), amelyet új-zélandi tartózkodásuk alatt folytatni szeretnének.

  Amennyiben gyógyszert hoznak magukkal, azt tartsák a kézipoggyászban, és ne bontsák ki az eredeti csomagolásból. Nagyobb mennyiségű gyógyszer esetén hozzanak angolra fordított igazolást háziorvosuktól, melyet szükség szerint be tudnak mutatni.
   
 • Térkép

Inspirációk

OTP Travel Utazási Iroda - A legjobb mobilalkalmazások utazáshoz
Összegyűjtöttünk néhány alkalmazást, amely gördülékennyé és felejthetetlenné teheti az utazást.

Új-Zéland Top utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Adj egy hongit!

 Ayers Rock OTP Travel Utazási Iroda
1000 színű Uluru 10 módon.

Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

"A váratlanra várva". Kalandortippjeink világutazóknak.

Hajóútjainkon fejedelmi luxusban látogathat el a világ távoli tájaira.

Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!