Élmények a világ körül

Keresés
 
Fedezze fel Észak-Amerika fantasztikus meglepetéseit!

Kanada

Úti célok KanadábanKanada a világ második legnagyobb országa, területén Magyarország 107-szer is elférne. Tájai ezer színben és formában pompáznak: égig érő hegyek, csillogó gleccserek, sejtelmes esőerdők és távoli partok húzódnak méltóságteljes nyugalomban a hat időzóna szélességében. A vadon állatainak megannyi fajtája, grizzly medvék, jegesmedvék, bálnák és jávorszarvasok élnek itt békésen, természetes környezetükben. A csodálatos természeti szépségekben bővelkedő Kanada hatalmas területén összesen 48 nemzeti park található. Ezek a különleges parkok és régiók fontos védelmet jelentenek a szárazföldi és tengeri élőhelyek, földrajzi sajátosságok, kulturális helyszínek számára.
Kanada városaira multikulturális sokszínűség jellemző, olyan jeles fesztiválokkal és eseményekkel fűszerezve, mint Montreal Jazz Fesztiválja, Toronto Filmfesztiválja vagy Ontario Stratford Fesztiválja Észak-Amerika legnagyobb klasszikus színházi repertoárjával.
Kanadában az utazásra legjobb időszak június-augusztus között van, de májusban, szeptemberben és októberben is kellemes kirándulóidő van. A nagyvárosokba Budapestről egy vagy több átszállással lehet eljutni. Június 10 és október 15. között az Air Canada Rouge közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Toronto között. A repülési idő kb. 9 óra. A kanadai beutazáshoz elektromos utazási engedély (eTA) szükséges.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kanada

Csoportos ajánlatok

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 259 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Kanada

  Főváros: Ottawa
  Legnagyobb város: Toronto
  Nyelv: angol, francia
  Vallás: római katolikus
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 9 984 670 km2
  Népesség: 35 851 774 (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 3,41/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 43 935 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: kanadai dollár ($) (CAD)
  Időeltérés: -4,5 - -9 óra (UTC-3,5 - UTC-8)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 117V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1
  Internet TLD: .ca

  Kanada 2015. augusztus 1-jén bevezette az elektronikus utazási engedélyt (Electronic Travel Authorisation / Autorisation de voyage électronique, röviden eTA). Az 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet 7 kanadai dolláros díj ellenében igényelni. A beutazási engedély 2016. március 15-től kötelező és a vízummentes beutazás feltétele, ennek hiányában a Kanadába induló repülőjáratra történő beszállítást a légitársaság meg fogja tagadni.

  Az eTA megléte önmagában nem biztosít belépési jogot! A határellenőrzést végző kanadai hatóság ugyanúgy kérheti a beutazó magyar állampolgároktól a kiindulás országához történő kötődésének, illetve a tervezett kanadai beutazása céljának és körülményeinek bemutatását.

  A kanadai beutazási és tartózkodási feltételek meghatározása a kanadai hatóságok kizárólagos hatáskörébe tartozik. Éppen ezért a magyar konzuli szolgálat által közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek, amelyek segítik a felkészülést az utazásra, de nem pótolják a kanadai hatóságokkal történő közvetlen kapcsolatfelvételt.

  A fentiekre tekintettel javasoljuk, hogy elutazás előtt a személyre szabott beutazási és tartózkodási feltételekről minden esetben tájékozódjon a lakóhely szerint illetékes kanadai nagykövetségen. Magyarországon tartózkodó magyar állampolgárok vonatkozásában Kanada bécsi nagykövetsége az illetékes.

  Az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Kanadába legfeljebb hat hónapos időtartamra turizmus, látogatás vagy üzleti tárgyalás céljából. Vízummentes beutazás esetén az útlevélnek a kanadai tartózkodás teljes időtartama alatt, valamint legalább a visszautazáshoz érvényesnek kell lennie.

  A vízummentesség nem jelenti automatikusan a belépés abszolút lehetőségét. Feltétlenül szükséges a beutazás céljának megfelelő dokumentumokkal történő alátámasztása. Abban az esetben, ha a beutazás célja turizmus, akkor a szállodafoglalást igazoló okmány bemutatása szükséges. Fontos tudni, hogy a valótlan tények, adatok közlése (tények „ártatlan” csúsztatása is) önmagában megalapozza azt, hogy az érintett személyt ne engedjék Kanada területére belépni.

  A határátkelőhelyen a kanadai határőr vizsgálja, eleget tesz-e a belépni szándékozó magyar állampolgár az idegenrendészeti előírásoknak, és dönt a beléptetés engedélyezéséről, vagy megtagadásáról. Utóbbi esetben az utasnak a legközelebbi lehetőséggel el kell hagynia Kanadát. Amennyiben az utas nem kívánja elfogadni a határőr döntését, és nem hajlandó önként elhagyni Kanadát, akkor kérésére ügyét a kanadai határőrség felülvizsgálja. Ilyen esetben az utas egy nyilatkozat aláírásával kéri a felülvizsgálatot, amelynek idejére idegenrendészeti őrizetbe kerül a repülőtéren – vagy a repülőtér közvetlen közelében- kialakított fogvatartási központban, amit az eljárás végéig nem hagyhat el.

  Több meghallgatásra is sor kerülhet, mire a kanadai hatóságok meghozzák a döntést: helyben hagyják a határőr döntését vagy felülbírálják azt és az utast mégis beléptetik Kanadába. Utóbbira a tapasztalatok szerint ritkábban van példa. Felhívjuk a figyelmet, hogy a felülvizsgálati eljárás több hétig is eltarthat, amelynek során nincs mód a kérelem visszavonására, így az idegenrendészeti őrizet lerövidítésére. A magyar konzuli tisztviselőnek nincs jogi lehetősége az eljárás felgyorsítására vagy a döntés befolyásolására, sem pedig az őrizet megszüntetésére, mivel utóbbihoz az állampolgár aláírásával maga járult hozzá. Fontos tudni, hogy a konkrét kanadai tartózkodás időtartamát a belépésnél eljáró határőr határozza meg, és az útlevélbe bejegyzi azt az időpontot, ameddig az utasnak el kell hagynia az országot. A turista céllal beutazni kívánó külföldieknek érvényes egészségügyi / utazási biztosítással kell rendelkezniük.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Kanadában kiemelt terrorista-fenyegetéssel nem kell számolni, de a globális terrorizmus jelentette kockázat itt is jelen van.

  A kanadai közbiztonság kifejezetten jó, azonban a nagyvárosok egyes elhagyatottabb, külső kerületeit fokozottabb óvatossággal keressék az ottani látogatás során.

  A nagy hidegben a repülőgépek időnként indulás előtt jégtelenítésre szorulnak, ami a járatok késését eredményezheti. Ugyancsak a szélsőséges időjárás miatt bekövetkező esetleges áramkimaradások bármilyen utazás esetén késleltethetik a menetrendszerű érkezést.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A kanadai egészségügyi és kórházi ellátás magas színvonalú. Mivel Magyarország és Kanada között nincs kölcsönös egészségügyi ellátásra vonatkozó nemzetközi megállapodás, ezért a konkrét orvosi vagy kórházi ellátás során felmerülő igen magas költségeket helyben kell rendezni készpénzben vagy itt elfogadott biztosítás révén. Ezért a kiutazás előtt olyan egészségügyi biztosítás megkötése javasolt, amit Kanadában elfogadnak, így megelőzhető az, hogy előre ki kell fizetni a számlát, amit aztán csak utólag térítene meg a biztosító.

  Sürgős orvosi ellátás szükségessége esetén olyan orvosi rendelőket lehet felkeresni, ahol nem kell előzetesen időpontot kérni (walk-in clinics). Azonnali ellátást vagy beavatkozást igénylő esetekben a kórházak ügyeleti ellátó részlegére lehet menni (hospital’s emergency room), ahol azonban az éppen jelentkező sürgősségi esetek számának függvényében jelentős is lehet a várakozási idő.

  Nagy hideg esetén, szabadtéren ajánlatos kerülni a megerőltető tevékenységeket. Ilyenkor ajánlott az orr- és szájnyílás befedése, hogy a tüdőt a hideg levegőtől és az esetlegesen fellépő tüdőgyulladástól meg lehessen óvni. A jó napszemüveg használata ajánlott a nagy és összefüggő hó felülettel rendelkező területeken.
   
 • Térkép

Inspirációk

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia fővárosának neve ismerősen csenghet, fedezze fel a bájos tengerparti várost, Halifax-ot.

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!