Élmények a világ körül

Keresés
 
Finnország az ezer tó és a Mikulás hazája, ahol alanyi jogon jár a szélessáv!

Finnország

Úti célok Finnországban
 

Finnország egy csodálatos ország, melyet csak szeretni lehet! És nem csak azért, mert rokon nyelvcsaládba tartozunk, és mert itt lakik az igazi Mikulás.

Finnország egy csupa zöld, csodaszép, tiszta és biztonságos hely, elragadó városokkal, kedves és szép lakókkal, izgalmas ételekkel. Finnország több erdőség hazája, mint bármelyik más Európai ország és tavak is akadnak itt szép számmal, összesen 188 ezer! Helsinki a világ egyik legtisztább csapvízének otthona, Lappföld a legtisztább európai levegőé.

Télen lehet itt síelni, sarki fényt nézni, jókat szaunázni és utána meghempergőzni a hóban, no meg persze találkozni Lappföldön Jouluppukival. Nyáron a jó illatú levegőt szinte harapni lehet, az erdők és tavak felfedezése mellett északon még éjszaka is gyönyörködhetünk a finn napsütésben, melyet hosszúra nyúló fesztiválok is ünnepelnek. És persze ekkor sem szabad kihagyni a szaunázás, majd tóba csobbanás élményét.
A finn szigetvilág mintegy 70 000 szigetből áll, némelyikükön ódon világítótornyokból átalakított aprócska szállodák kínálnak különleges időtöltést.

Finnországban a tél nagyon hideg és hosszú, így a nyárnak mindenki örül. Lappföld felfedezésére, természetjárásra, kirándulásra a június közepétől augusztus közepéig tartó időszak a legideálisabb. Azokra, akik a téli sportokat és aktív időtöltést kedvelik, és nem riadnak vissza a hidegtől, októbertől májusig vár az északi ország.
Helsinkibe Budapestről közvetlen járattal lehet eljutni, a repülési idő kb. 2,5 óra. További két izgalmas úti cél is, Tampere és Lappeenranta is elérhető átszállás nélkül, a járatokat a ryanair üzemelteti.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/finnorszag


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.
 

Fontos információk

 • Vízum

  Finnország

  Főváros és legnagyobb város : Helsinki
  Nyelv: finn, svéd
  Vallás: evangélikus (89%)
  Államforma: parlamentáris köztársaság
  Terület: 338 145 km2
  Népesség: : 5 470 437 fő (2014-es adat)
  Népsűrűség: 16 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 49 146
  Hivatalos pénznem: EURO (€)
  Időeltérés: +1 óra (EET, UTC+2)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: C, F
  Országhívószám: +358
  Internet TLD: .fi

  Magyar állampolgárok 90 napnál rövidebb Finnországba történő beutazása a magyar hatóság által kiállított érvényes útlevéllel vagy érvényes személyazonosító igazolvánnyal történhet. A személyazonosító igazolvány lehet állandó vagy ideiglenes. Tapasztalat az, hogy a finn hatóságok a régi, kiskönyv formátumú személyi igazolványokat nem szívesen fogadják el, ezért az utazást ezzel az úti okmánnyal továbbra sem javasolt.
  Finnországban a megélhetés a magyarországi viszonyokhoz képest igen költséges, ezért megfelelő anyagi fedezet és a hazatérést, illetve továbbutazást biztosító vonat- vagy repülőjegy nélkül nem ajánlott elindulni.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.

  Finnország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Nem kell tartani rablótámadástól, erőszakos cselekményektől vagy gépkocsilopástól. Ennek ellenére az egy főre jutó erőszakos bűncselekmények – ezen belül is a személy elleni bűntettek – száma magas a nyugat-európai országok átlagához viszonyítva. A jó közbiztonság ellenére tehát javasolt az alapvető óvatosság.
  A Finn Rendőrség segélyhívó száma 112, további információk a Finn Rendőrség honlapján találhatók: www.poliisi.f

  Az ország ritkán lakott területein nem tanácsos egyedül útnak indulni, vagy úgy, hogy nincs megfelelő kapcsolat a külvilággal. (Ez például az erdei túrákon, kirándulásokon bekövetkező balesetek esetén lehet életfontosságú.) A ritkán lakott vidékre utazóknál feltétlenül legyen feltöltött mobiltelefon, és legyenek olyan személyek is, akik be vannak avatva a tervezett útvonalba.
  Télen érdemes indulás előtt tájékozódni a hóhelyzetről, míg nyáron – leginkább a víz közelében pihenőknek – érdemes követni a vihar-előrejelzést.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az egészségügyi, higiéniai viszonyok megfelelnek az Európai Unióban uralkodó általános szabályoknak és követelményeknek. A finn szabályozás a környezetvédelem számos területén meghaladja az EU-s átlagot. Finnország a világ legtisztább országainak egyike.

  A finn egészségügyi szolgáltatások igénybevételére való jogosultságot érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyával kell igazolni. Ezt a lakóhely szerinti Megyei Egészségügyi Pénztártól, az utazást megelőzően kell megkérni. További információk a http://www.neak.gov.hu/ és a www.kela.fi honlapokon találhatók.

  A szaunázásnak nincsenek szabályai, mindenki a maga egészségi állapota és igényei szerint addig és úgy szaunázik, ahogy neki jól esik. Óvatosság különösen a téli ún. lékfürdőzés vagy a hóban való felfrissülés esetén indokolt.
 • Térkép

 

Inspirációk

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

reptéri transzferek - OTP Travel Utazási Iroda
Taxi!! – vagy inkább…

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!