Élmények a világ körül

Keresés
 
Délkelet-Ázsia összes szépsége egy országban!

Malajzia

Úti célok Malajziában

Malajzia, ez a gyönyörű, egzotikus délkelet-ázsiai ország két teljesen különböző világ, melyeket a Dél-kínai-tenger választ ketté.
A Maláj-félszigeten, Thaiföld és Szingapúr között fekvő Nyugat-Malajzia a modern és nyüzsgő nagyvárosok, a nyugalmat árasztó szigetek, a bársonyos teaültetvények és a gyarmati építészet szépséges emlékeinek kincsesládája. Kuala Lumpur, Georgetown, Melaka a kultúra és a gasztronómia szerelmesei számára egyaránt tartogat izgalmakat. A számtalan nemzeti park és a föld legöregebb őserdeje a természet páratlan közelségét, a paradicsomi tengerpartok, mint Langkawi vagy Penang strandjai az idilli kikapcsolódást nyújtják.

Mintegy 600 kilométernyi hajóút után a túlparton, Borneó északi részén Kelet-Malajzia és maga a vadvilág vár. Sarawah és Sabah nemzeti parkjaiban sűrű esőerdők, orángutánok, borneói nagyorrúmajmok, magas hegyek, vízesések, gazdag víz alatti élet és vadon élő törzsek titkos világa tárul fel.
A két tartomány közé Brunei szultánsága ékelődik, mely szintén megér egy látogatást, ha már itt járunk.
Malajzia egy országban egyesíti Délkelet-Ázsia összes szépségét, multikulturális sokszínűségének köszönhetően itt mindig van olyan izgalmas esemény, fesztivál, melyhez csatlakozhat a látogató.
 
A malajziai utazás időpontjának kiválasztása az időjárás, a turista tömegek és a fesztiválok függvénye. Az időjárás a félsziget keleti és nyugati partján, valamint Borneón is eltérő. Érdemes a legesősebb hónapokat elkerülni, bár csapadékra az ország fekvéséből adódóan mindig számítani kell. Kuala Lumpur „legszárazabb” időszaka június és augusztus között van, Langkawin és Penang szigetén január-március között esik a legkevesebb eső. Maláj Borneó felfedezésére a nyári hónapok a legideálisabbak.

Budapestről Kuala Lumpurba menetrend szerinti repülőjáratokkal, több átszállással lehet eljutni, a repülési idő kb. 15   óra (átszállási idő nélkül).

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/malajzia

Csoportos ajánlatok

BORNEÓI KALANDOK

Malajzia
1 969 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Malajzia

  Főváros és legnagyobb város: Kuala Lumpur
  Nyelv: maláj, angol
  Vallás: 61% szunnita muszlim, 20% buddhista, 9% keresztény, 6% hindu
  Államforma: föderatív választói (alkotmányos) monarchia
  Terület: 329 847 km2
  Népesség: 33 940 000 fő (2022-es becslés)
  Népsűrűség: 103 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 10 544
  Hivatalos pénznem: ringgit (MYR)
  Időeltérés: +7 óra (MYT, UTC+8)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 240V
  Csatlakozó és aljzat: G
  Országhívószám: +60
  Internet TLD: .my

  Magyar állampolgárok legfeljebb 90 napig vízummentesen (pl. turizmus, látogatás céljából) tartózkodhatnak Malajzia területén. Az útlevélnek a tervezett elutazás napjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és haza- vagy továbbutazásra jogosító repülőjegyet vagy egyéb jegyet kell bemutatni.

  2019. szeptember 1-től 1,7 és 32 euró közötti értékű kiutazási illetéket kell fizetniük a Malajziából külföldre induló utasoknak, kivéve az átszállókat. Az új adót nem a helyszínen kell leróni, hanem a repülőjegyek ára tartalmazza majd felárként.

  Kiskorú felnőtt kíséretében, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazása esetén angol nyelvű szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) szükséges.
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Malajzia közbiztonsága alapvetően kielégítő, ugyanakkor folyamatosan növekszik a bűncselekmények, elsősorban a vagyon és értéktárgyak elleni lopások, rablások száma. Az országban fejlett a motorizáció. A gépjárművek nagy száma mellett – a jó infrastruktúra ellenére – magas a közlekedési balesetek száma.
  A fővárosban és más, turisták által gyakran látogatott területeken gyakoriak a motorbiciklis rablások. Az elmúlt időszakban előfordultak külföldiek ellen, bevásárlóközpontokban, illetve késő esti órákban az utcán elkövetett lopások, rablások is.
  Továbbra is jelentős mértékű a hitelkártya hamisítás, valamint a bank automaták manipulálása.
   
  A Borneó szigetén található Sabah államban utazóknak a Külügyminisztérium javasolja, hogy tájékozódjanak, mielőtt a területre utaznak, és utazásuk során legyenek körültekintőek.
  Az utóbbi időszakban a Fülöp-szigetek déli részéről származó iszlamista szélsőségesek váltságdíj reményében több alkalommal is emberrablásokat hajtottak végre a Borneón található Sabah szövetségi állam keleti és északkeleti partvidékén, így felhívják a magyar állampolgárok figyelmét, hogy amennyiben az érintett térségbe történő utazás mellett döntenek, fokozott óvatossággal és körültekintéssel járjanak el!
   
  A taxik használata elsősorban nappal ajánlatos, és érdemes odafigyelni, hogy a taxaméter mindig legyen bekapcsolva. Hölgyek egyedül, este ne üljenek taxiba. Biztonságosabbá és gazdaságosabbá tehető a városi taxival történő közlekedés a MyTeksi mobiltelefonos alkalmazás használatával. Ez egy egyszerű regisztrációt követően - melyhez mobiltelefonszám és e-mail cím megadása szükséges - könnyen használható applikáció, mely rögzíti az utazás részleteit is. 
   
  Javasolt a Malajziában tartózkodó, illetve oda utazni szándékozó magyar állampolgároknak, hogy nevük, utazási időpontjuk, tartózkodási helyük és elérhetőségeik megadásával regisztráljanak a Konzuli Szolgálat honlapján, illetve a nagykövetség elérhetőségein, annak érdekében, hogy vészhelyzet esetén megkönnyítsék a kapcsolatfelvételt és a segítségnyújtást.
  https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat

  Kuala Lumpurban a konzuli hivatal jelenleg nem üzemel, így az elveszett, megsemmisült, ellopott úti okmányok pótlásához adott esetben az eredeti útitervet is befolyásoló plusz idő szükséges. Ezért az esetleges zsebtolvajlások, utcai rablások nem kívánt következményeinek elkerülése érdekében a Külügyminisztérium hangsúlyozottan javasolja, hogy utazás előtt készítsenek fénymásolatokat úti okmányuk arcképes oldaláról, és szálláshelyüket kizárólag ezen másolatokkal, illetve csak az adott úthoz feltétlenül szükséges készpénz összeggel hagyják el, eredeti úti okmányaikat, egyéb értékeiket helyezzék letétbe a szállodák recepcióin található értékmegőrzőben. (A szállodai szobákban hagyott okmányokért, értéktárgyakért a szállodák nem vállalnak felelősséget.)

  Az ország segélyhívó vonalai:
  Rendőrség/Mentőszolgálat: 999 / Mobiltelefonról 112
  Turistákat segítő rendőrségi szolgálat (Tourist Police): (+60)-3-2149 6590
  Tűzoltóság: 994 / Mobiltelefonról 112
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Malajzia egyenlítői égövi fekvése miatt az utazóknak valamennyi ázsiai trópusi betegség, elsősorban a malária, hastífusz és a hepatitisz elleni védekezésre ajánlatos felkészülniük. A turisták által leginkább látogatott övezetekben a higiénés viszonyok megfelelőek. Az ország egyes elmaradottabb területein továbbra is gondot okoz a malária. A csapvíz közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.
   
  Az országban a dengue-lázas megbetegedés állandóan létező kockázat. A dengue-kór magas lázzal járó vírusos megbetegedés, amelyet szúnyogok terjesztenek. Általában trópusi, szubtrópusi éghajlatú régiókban, főként városi és városi külterületi környezetben fordul elő. Tünetei az influenzához hasonlóak. Védőoltás a kór ellen nincs, megelőzésként a szúnyogcsípés elkerülését szolgáló normál óvintézkedések javasolhatók. Malajziai tartózkodás idején, vagy azt követően bekövetkező belázasodás esetén javasolt haladéktalanul orvoshoz fordulni, tájékoztatva a dengue-láz lehetőségéről. 
  Az elmúlt időszakban a dengue-lázas megbetegedések száma megnövekedett, kiemelten Johor és Selangor tagállamok területeit tekintve. A kockázati tényezők mérséklése érdekében fokozottabb elővigyázatosság szükséges az oda utazni kívánók részérpől.
  Az Egészségügyi Minisztérium iDengue néven mobiltelefonos alkalmazást indított, ahol a felhasználók valós idejű információkat kaphatnak a Dengue-lázzal kapcsolatos helyzetről, beleértve a fertőzési helyszínek (hotspotok) elhelyezkedésére vonatkozó térképeket is. Az alkalmazás elérhető Android és iOS eszközökön.
   
 • Térkép

Inspirációk

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Borneo szigete tele van varázslatos látnivalókkal. Csokorba gyűjtöttük a bakancslistás helyeket!

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!