Élmények a világ körül

Keresés

Szingapúr tengerpartjai

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr tengerpartjai

Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít. A városállam kicsiny méretének és városias jellegének köszönhetően a katalógusokban tengerpartjai sokszor háttérbe szorulnak. A maguk sajátos hangulatával azonban Szingapúr partjai, strandjai mindenképpen említést érdemelnek. A fehér homokos, mesterségesen kialakított partszakaszoktól kezdve, az eldugott, apróbb strandokig a városállam területén szinte minden megtalálható.

Buli a Tanjong Beachen

Szingapúr déli partjainál fekvő Sentosa-sziget ad otthont Szingapúr három legjobb strandjának. Mindhárom az Indonéziából és Malajziából behozott homokból kialakított, rekultivált területen fekszik. Ha ringatózó pálmafákra és trópusi hangulatra vágynánk, irány a Tanjong strand! A partszakasz a családok és a kutyatulajdonosok nagy kedvence. A helyszínen a Tanjong Beach Club trópusi hangulattal, finom falatokkal és csodálatos koktélokkal várja a vendégeket. Hétvégén rendszerint valóságos tengerparti parti zajlik itt.

Nyugalmas fürdőzés a Lazarus-szigeten

Nyolc kis sziget alkotja "Szingapúr déli szigeteit", egyikük a Lazarus. Nehezebb megközelíthetősége miatt a Lazarus Beach az egyik legszebb, legnyugodtabb. Menetrend szerinti komppal lehet eljutni a Marina South Pierről a St John's-szigetre, ahonnan egy 100 méteres kövezett gát vezet át a Lazarusra. A helyi strand hétköznapokon teljesen a miénk lehet. De fontos észben tartani, hogy helyben nincsenek üzletek, ami azt is jelenti, hogy saját magunknak kell ellátmányról gondoskodnunk.

Siloso Beach, Sentosa-sziget

Szingapúrban sok strand van, de csak egy valódi tengerparti üdülőhely: a fényűző Shangri-La's Rasa Sentosa. Míg a Siloso Beachre bárki bejuthat, a nyugati partszakaszt kizárólag a szálloda vendégei használhatják. Ha kalandos módon szeretnénk megérkezni, érdemes a MegaAdventure's MegaZip-et igénybe venni. Ami nem más, mint egy 450 méter hosszú kötélpálya. Igénybevételével az Imbiah-hegy erdejéből indulva izgalmas utazást tehetünk egészen a Siloso Beachig.

Fekete sziklák, Punggol Beach

Szingapúr északi részén található a Punggol Beach. Fontos történelmi helyszín, 1942-ben itt zajlott a Sook Ching mészárlás, de ma csak egy viszonylag kihalt strand, amelyet a homokban szétszórt fekete sziklák tesznek lenyűgözővé. Javasoljuk, hogy a Punggol Beach meglátogatást kombináljuk a Coney Island felfedezésével.

Palawan Beach, Sentosa

A nyugodt partszakasz Sentosa Siloso és Tanjong strandjai között fekszik. A gyerekek imádni fogják a Palawant, különösen a HydroDash-t! Az izgalmakkal teli aquapark ötéves kortól várja a gyerekeket, ám ha hétvégén látogatnánk ide, ajánlatos előre jegyet váltani. A Palawan Beachen található az különleges a függőhíd is, amely "Ázsia legdélebbi kontinentális pontjára" vezet, ahonnan két kilátótoronyból végtelen panoráma nyílik a Dél-kínai-tengerre.

Káprázatos napfelkelte a Changi Beachen

A Changi Beach a sziget keleti részén található, így a tökéletes hely a napfelkelte megtekintésére. A közeli East Coast Beach kevésbé népszerű párja ez a természetes strand. Mivel közvetlenül a Changi repülőtér előtt terül el, a repülés szerelmesei is imádni fogják a gépek megfigyelésére alkalmas kilátópontokat.

Kirándulás Pulau Ubinra

A Changi Point kompkikötőből 15 perces hajóúttal juthatunk el Pulau Ubin szigetére, amely tökéletes menekülés lehet, ha belefáradtunk a nyüzsgő város forgatagába. Érdemes helyben kerékpárt bérelni és ennek nyergéből felfedezni az 1020 hektáros szigetet és ezzel együtt Szingapúr utolsó megmaradt faluját is. Itt található a Chek Jawa Wetlands is, amely Szingapúr egyik leggazdagabb vizes ökoszisztémájának ad otthont. A sziget strandja a Mamam Beach, amely egyúttal népszerű kemping is, alapvető létesítményekkel.

Kapcsolódó inspirációk:


Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazó rémálma a hosszú csatlakozás egy repülőtéren. Bemutatjuk mivel is töltheti el idejét a világ legjobb légikikötőjében.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Borneo szigete tele van varázslatos látnivalókkal. Csokorba gyűjtöttük a bakancslistás helyeket!

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Malajzia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztrokalandozás Malajziában, Ázsia egyik legszínesebb konyhájával rendelkező országában. Kóstoljon bele a maláj finomságokba!

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Malajzia - Ázsia felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Válogasson kedvére a maláj érdekességek között, majd győződjön meg róluk a saját szemével!

Kapcsolódó ajánlatok:


BORNEÓI KALANDOK

Malajzia
1 969 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
933 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 149 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő