Élmények a világ körül

Keresés
 
Japán utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A Távol-Kelet minden szépsége Önre vár.

Japán

Úti célok JapánbanJapánba érkezve még a sokat látott utazó is meglepődik: egy minden porcikájában különleges országba csöppen. Varázslatos kultúráját, az európai szemnek oly egzotikus világát a külvilágtól való sok évszázados elszigeteltségnek köszönheti. Japánban utazva a múlt és jelen szemet gyönyörködtető kontrasztjai ejtenek ámulatba lépten-nyomon: jól megférnek egymás mellett a hipermodern nagyvárosok, a buddhista és sintoista emlékek és az érintetlen szépségű vidékek. Japánt négy nagy és közel hétezer kis sziget alkotja. Minden évszak tartogat valami különlegességet: télen az északi sípályák, nyáron Okinawa strandjai, tavasszal a virágzó cseresznyefák, ősszel a japán juhar csodás, vörös színe nyűgöz le. A pontosság, a biztonság, az őszinte kedvesség és a makulátlan tisztaság teszik még szerethetőbbé ezt a gyönyörű országot. Repülési idő Tokióba kb. 12,5 óra, csatlakozási idők nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/japan


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
2 075 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Japán

  Főváros és legnagyobb város : Tokió
  Nyelv: japán
  Vallás: sintoista, buddhista
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 377 944 km2
  Népesség: 125 400 000 fő (2022-es adat)
  Népsűrűség: 336 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 33 223 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: japán yen (JPY)
  Időeltérés: +8 óra (UTC+9)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 100V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +81
  Internet TLD: .jp

  Magyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet felmutatása mellett legfeljebb 90 nap időtartamra vízummentesen utazhat Japánba.

  A „megfelelő anyagi fedezet” meglétének megítélése a japán hatóságok illetékességébe tartozik, tartózkodási naponként nagyságrendileg alábbi költségekkel lehet számolni: napi 8-10.000 JPY szállásköltség, közép szintű, tokiói hotel esetén; 4000 JPY étkezésre; 700-900 JPY helyi közlekedésre. E költségek nem foglalják magukban az igen drága belföldi utazást, és egyéb kiadásokat. A fenti költségek a beutazók igényei és programjai szerint jelentősen eltérőek lehetnek.

  A turizmus céljából magánútlevéllel beutazni kívánóktól alábbi iratokat kérhetik a Japánba történő belépéskor:

  - az ország elhagyására szolgáló érvényes menetjegyet, vagy az azt helyettesítő igazolást,

  - az országban való tartózkodás alatt felmerülő összes költség megtérítését bizonyítani képes hivatalos igazolást, bankkártyát vagy okiratot

  - az országban való tartózkodás alatt felmerülő összes költség megtérítését bizonyítani képes hivatalos igazolást, bankkártyát vagy okiratot,

  - a tartózkodás idejére szóló szállásfoglalás igazolását,

  - a tartózkodás idejére kötött utazási biztosítás igazolását,

  - látogatás esetén a meglátogatott személy neve és elérhetőségei.


  Minden 16. életévét betöltött külföldi állampolgár az alábbi kötelező vizsgálaton esik át:

  - az útlevél és az előre kitöltött belépési formanyomtatvány bemutatását követően digitális ujjlenyomat olvasóval két mutatóujjról (ennek akadálya esetén más  ujjról) ujjlenyomatot vesznek

  - ezt követően az arcról fényképet készítenek,

  - majd rövid interjúra kerül sor.  Abban az esetben, ha a külföldi állampolgár megtagadja az eljárás lefolytatását, a japán idegenrendészeti hatóságok nem engedik belépni az országba.

   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Japán földrengések tekintetében a világ egyik legaktívabb zónája, tűzhányó tevékenység, földrengés és szökőár veszély folyamatosan fennáll. A Japánban tartózkodó magyar állampolgárok életviszonyait érintő objektív körülmény a földrengésveszély. A kisebb földmozgások rendszeresek, de bármikor bekövetkezhet nagy erejű földrengés. A földrengésbiztos technológiák fejlődésével egyre nagyobb biztonságot nyújtó épületek készülnek, az apró, egy-két másodpercig tartó, kárt nem okozó földmozgások nem kell, hogy riadalmat keltsenek.

  Természeti katasztrófák kezelésére a japán hatóságok folyamatosan készenlétben állnak, a helyi önkormányzatokban működő központok iránymutatásait a TV és a rádió közvetíti veszély esetén. A mobil és internethálózatok esetleges kiesésével számolni kell. A Japánba utazókra fokozottan érvényes, hogy tájékozódjanak a helyi katasztrófavédelmi intézkedésekről, vészkijáratok, tűzoltó készülékek stb. elhelyezkedéséről a szállodában vagy lakókörnyezetben.

  A japánok a magyarokat rokon népnek tartják, és a közös történelmi kapcsolódások miatt is általában szimpatizálnak a magyarokkal. Ez azonban nem jelent különleges elbánást, és nem segít a nyelvi nehézségek leküzdésében sem. Külföldiek előállítása esetén a rendőrség többnyire biztosít anyanyelvű tolmácsot (javasoljuk, hogy a magyar előállított ehhez ragaszkodjon is, mert az idegen nyelven történő kommunikáció félrevezető lehet) és értesíti az adott ország nagykövetségét, de a nagykövetség munkatársainak, valamint az ügyvédnek a jelenlétét a kihallgatásokon általában nem engedi.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Japánban nagy súlyt fektetnek a tisztaságra, és a japán kultúrában gyökerező közösségi szellem érzékelhető az egészségügy területén is. Beteg emberek gyakran maszkokban járnak, hogy ne fertőzzék meg embertársaikat, a mentőhálózat – melyet a tűzoltóság működtet – jól felszerelt, az önkormányzatok rendelkeznek járványügyi programokkal. Japán egészségügyi és járványügyi helyzete igen jó, az utazók számára védőoltás nem szükséges.

  Míg a japán egészségügyi hálózat jól kiépített és magas színvonalon működő, az országra általában jellemző magas árszínvonal itt is érvényes. Egy váratlan kórházi ellátás így komoly költségekkel járhat. Ezért minden japánba utazó magyar állampolgárnak nyomatékosan javasoljuk elutazása előtt személyre szabott utasbiztosítás megkötését.
   
 • Tudnivalók Japánról

  Japánban magyar, illetve Magyarországon kiállított nemzetközi jogosítvánnyal nem lehet autót bérelni. Az autóbérlés előfeltétele a japán jogosítvány megléte. A vasúti közlekedés pontos és megbízható. A két legnagyobb légitársaság (ANA, JAL) járatai behálózzák a szigetországot.

  A pénzváltás az országba érkezéskor valamennyi nemzetközi repülőtéren és kikötőben megoldott. Ugyancsak általános a pénzváltás a nagyobb szállodákban. Fontos figyelembe venni, hogy az eurót nem minden bankban váltják. A pénzváltás szempontjából legszélesebb körben elfogadott külföldi valuta az USA dollár.

  A külföldi bankkártyák használata korlátozott. Míg igen sok helyen tud bankkártyával fizetni, egyes ATM-ek csak a japán bankok által kibocsátott kártyákat fogadják, és utóbbiak igen sok esetben nem elérhetőek munkaidő után, hétvégéken és szünnapokon. ATM-ek igen sok helyen (így a Tokióban szinte nagy számban fellelhető 7-Eleven boltokban, a postákon) találhatók, és ezek, valamint a Citibank ATM-jei többnyire lehetővé teszik a nem Japánban kibocsátott bankkártyákkal (hitel és betéti kártyákkal) való pénzfelvételt. Úgy nevezett nemzetközi ATM-ek emellett a repülőtereken, és nagy áruházakban is találhatók. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a külföldi pénzfelvételnek, bankjától függően komoly költségei lehetnek. Erről kérjük tájékozódjanak utazásuk előtt a bankjuknál.

  A legtöbb bankkártyát többnyire elfogadják Japánban a városokban és nagy bevásárlóközpontokban, de gondot jelenthet a (külföldi)kártyás fizetés kisebb boltokban és vidéken. A taxik ablakukon jelzik, hogy mely kártyákat fogadják el.

  Emellett a pénzváltás is a vártnál nehézkesebbnek bizonyulhat. A bankok többnyire rendelkeznek ilyen szolgáltatással (amelyhez útlevél szükséges), és nagyobb szállodákban is van lehetőség a pénzváltásra, de a váltási árfolyam általában mindkét esetben rosszabb, mint a repülőtereken működő pénzváltóknál. Ezen felül igen nehéz pénzváltókat találni még a japán nagyvárosokban is, ezért javasoljuk a Magyarországon vagy a repülőtéren való pénzváltást.

  Japánban a leginkább – de így is igen korlátozottan - használt idegen nyelv az angol. Általában nagyon nehézkes idegen nyelven kommunikálni.

  A hálózati feszültség egyedülállóan 100 V (nem az amerikai kontinensen használt 110V). Kelet-Japánban 50 Hz, Nyugat-Japánban 60 Hz. A hálózati csatlakozóhoz adapterre van szükség. Erre elektronikai cikkek vásárlásakor is figyelemmel kell lenni.

  Japánban a mobiltelefon hálózatok 2 gigahertzes technológiával működnek és nem GSM rendszerűek. A külföldi mobiltelefon készülékek - beleértve az ún. háromnormás készülékeket is - Japánban nagyrészt nem működnek.
   
 • Térkép

Inspirációk

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Különc Tokió - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány alternatív látnivaló:

Szusizzunk japán-módra! - OTP Travel Utazási Iroda
A szusi nem más, mint egy darabka nyers hal (esetleg más vízi állat) egy kis adag ecetes rizsre pakolva.

Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!