Élmények a világ körül

Keresés

VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Katalógus ár: 2 075 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Tokió - (Fuji) - Kamakura - Matsumoto - Takayama - Shirakawa - Kanazawa - Kiotó - Hirosima - Itsukushima - Kurashiki - Himeji - Oszaka - Nara - (Kobe) - (Uji)

Japán kultúrája csodálatos és sokarcú. Egyrészt mélyen és évezredekre visszanyúlóan tradicionális, másrészt modern, fiatal és mai. A nagyvárosok hihetetlen tempóját, a vidék szépségét és harmóniáját mind megtapasztalhatja az utazás során.
A programot nagy helyismerettel és tapasztalattal rendelkező, japánul kiválóan beszélő magyar idegenvezető kíséri!

1. nap • Budapest - Tokió

Elutazás Budapestről Tokióba a délutáni órákban, átszállással. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap • Tokió

Megérkezés Tokióba késő délután, transzfer a szállodába. Szállás Tokióban.

3. nap • Tokió

Reggeli, majd városnézés Tokióban. A város mindig meg tud újulni és soha nem alszik, naponta új bárok, éttermek, szórakozóhelyek nyílnak utcáin. Hatalmas metropolisz, gazdag, csillogó, hagyományos és ultra modern egyben. Látogatás a Sensoji templomban, a Meiji Jingu szentélyben, a császári palotánál és a Tokyo Metropolitan Torony 202 méter magas kilátójában, ahonnan tiszta időben a Fuji csúcsa is látszik. Szállás Tokióban.

Világörökségek Japánban - nagy körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap • Tokió

Reggeli a szállodában, szabadprogram Tokióban a metropolisz egyéni felfedezésére. Fakultatív programlehetőség: részletek hamarosan.

5. nap • Tokió – Kamakura – Narusawa

Reggeli után elutazás Kamakurába autóbusszal. A város és egykori politikai központ Tokiótól 50 km-re, kb. egy órányi utazásra található. A templomok, szent helyek és történelmi épületek sokasága miatt a turisták kedvelt úticélja. Városnézés látogatással a Tsurugaoka Hachiman szentélyben és a Kotokuin templomban, ahol a Nagy Buddha, a több, mint 13 méter magas bronz Buddha szobor látható, mely a XIII. században készült és eredetileg egy templom belsejében volt elhelyezve. Szabadidő ebédre, majd utazás Narusawa-Murába. Útközben rövid megálló a Kawaguchi tónál, amely a Fuji térséget körülvevő 5 tó egyike. Vacsora és szállás Narusawa-Murában.

Világörökségek Japánban - nagy körutazás - OTP Travel utazási iroda

6. nap • Narusawa – Fudzsikavagucsiko – Matsumoto – Takayama

Reggeli, majd látogatás az Itchiku Kubota Szépművészeti Múzeumban. Itchiku Kubota a XIV. századi kimonófestészet – vagy selyemfestészet – világát hozta vissza modern korba és a múzeumban sok gyönyörű alkotása látható. Elutazás Matsumotóba, ahol látogatás egy miso készítő üzemben. Matsumoto hegyekkel körülvett városa népszerű a turisták körében nem csupán kulturális látnivalói, hanem értékes termékei: hőforrásai, wasabi farmja miatt is. A program közben a Matsumoto kastély meglátogatása, mely a XVI. századból való és Japán egyik legértékesebb műemléke. Vacsora és szállás Takayamában, japán stílusú szálláshelyen, tatamis szobákban.

Világörökségek Japánban - nagy körutazás - OTP Travel utazási iroda

7. nap • Takayama – Shirakawa – Kiotó

Takayama a hegyvidéki Hida régióban fekszik, óvárosa az egyik legszebben megőrzött hagyományos negyed Japánban. Épületei a középkor legkiemelkedőbb munkájú ácsainak műveit őrzik. Reggeli után gyalogos városnézés Takayamában, a reggeli piac meglátogatása, majd látogatás egy szaké üzletben. Séta az óvárosban a Kamisannomachi utcán és a Takayama Jinya XVII. századi hivatali épületek megtekintése. Elutazás Kiotóba, útközben rövid megálló Shirakawában, ahol szabadidő ebédre. Megérkezés Kiotóba, ahol szállás.

8. nap • Kiotó

Kiotó főváros és uralkodói székhely volt a VIII-XIX. század között, ma az ország hetedik legnagyobb városa. Történelme során számtalan háború, rombolás dúlta szét, de szerencsére a XX. században megmenekült a további csapástól, így számtalan templom, szent hely és felbecsülhetetlen értékű műemlék maradt meg az utókornak. Reggeli után egész napos kirándulás: a Nijo kastély és a Ninomaru-Goten palota, a Kinkakuji (Aranytemplom), a Kiyomizu templom és a Fushimi Inari-nagyszentély megtekintése. Szállás Kiotóban.

9. nap • Kiotó

Reggelit követően a kiotói városnézés folytatása. Látogatás a lenyűgöző Arashiyama bambuszerdőben, majd a XVI. században Nichiren stílusban épült Jojakkuji templom megtekintése. Utazás a bambuszerdő panorámavasútjával, amely kb. 7 kilométer hosszan biztosít gyönyörű kilátást a bambusszal benőtt tájra. Átkelés a Hozu folyó északi és déli partját összekötő Togetsu-hídon. Látogatás az 1482-ben alapított Ginkakuji templomkomplexumban, melynek mára már csak két épülete maradt fenn épen. Séta Kiotó egyik leghíresebb, cseresznyefákkal és történelmi épületekkel tarkított sétálóutcáján, a Filozófusok sétányán. Szállás Kiotóban.

10. nap • Kiotó – Miyajima – Hirosima

Reggeli, majd transzfer a pályaudvarra, elutazás Shinkanzen szuperexpresszel Hirosimába. Megérkezés után transzfer Miyajimaguchiba és komppal Miyajimába. Látogatás az Itsukushima kegyhelyen. Visszautazás Hirosimába: a Béke Emlék Múzeum és az Atombomba Dóm meglátogatása, melynek váza az 1945. augusztus 6-án Hirosimát ért atomtámadásban megmaradt és azóta is romosan áll, emlékeztetve az utókort a tragédiára. Vacsora helyi étteremben, szállás Hirosimában.

Világörökségek Japánban - nagy körutazás - OTP Travel utazási iroda

11. nap • Hirosima – Kurashiki – Himeji – Oszaka

Reggeli után elutazás Kurashikibe, ahol a XVI-XIX. századi Edo periódusból való kanálisok romantikus hangulatot árasztanak. A város egykor rizselosztó hely volt, és neve is a kereskedő házakra utal, ahol a terményt tárolták. Ezek a házak ma múzeumok vagy kiállításoknak adnak otthont. Séta az óvárosban, rövid szabadidő ebédre. Továbbutazás Himejibe, látogatás a Himeji kastélyban (a vártorony látogatást a program nem tartalmazza), majd a Kokoen kertek megtekintése. Transzfer Oszakába, ahol szállás.

12. nap • Oszaka – Nara

Oszaka Japán második legnagyobb metropolisza, egykori régiós székhely és politikai központ, sok látványossága mellett gasztronómiájáról is híres. Reggeli, majd egész napos kirándulás Narába és városnézés Oszakában. Narában, Japán ősi fővárosában a Nara park meglátogatása és belépő a Kasuga-Taisha búcsújáróhelyre. Ebéd a program közben egy szusi étteremben, a szusi készítés élményével. Visszautazás Oszakába, ahol látogatás a Dotonbori negyedben. A negyed kanális köré épült, híres gasztronómiájáról és középkori hangulatáról. Belépő a Umeda Sky épületébe, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. Szállás Oszakában.

13. nap • Oszaka (Kobe)

Reggeli után egész napos szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Kobéba. Elutazás autóbusszal Kobéba, Japán hetedik legnagyobb városába. Az Akashi Kaikyo-híd megtekintése, majd látogatás Kobe forgalmas kikötőjében. Séta a kínai negyedben, ahol számos üzlet, étterem és templom található. A kikötőparti Meriken-park megtekintése, amely kortárs szobroknak, a jellegzetes vörös színű kikötőtoronynak és a tengerészeti múzeumnak ad otthont. Utazás Arima onsen-városába a Rokko hegycsúcs festői tájain átívelő felvonóval, ahol séta. Visszautazás Oszakába, ahol szállás.

14. nap • Oszaka (Oszaka Várkastély és Uji)

Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: látogatás az Oszaka Várkastélyban és félnapos kirándulás Ujiba. A XVI. századi Oszaka Várkastély megtekintése, amelynek főtornya ma múzeumként működik, tele történelmi emlékekkel. Továbbutazás Ujiba, az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központjába. A középkor óta termesztik itt a világ legjobb minőségű zöld teáit. Városnézés belépővel a Világörökség részét képező Byodoin templomba, majd részvétel egy igazi japán zöldtea (matcha) ceremónián. Visszautazás Oszakába, majd az esti órákban transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre, átszállással a késő esti órákban.

15. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.


Minimum létszám: 18 fő.

Fudzsi - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Japánról beszélünk, a napkorongot ábrázoló zászlón kívül a Fudzsi, Japán egyik kihagyhatatlan és kötelező látnivalója ugrik be azonnal. Íme néhány mítosz és ismeretlen tény a Fudzsi-hegyről.

Japán utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A Távol-Kelet minden szépsége Önre vár.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Különc Tokió - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány alternatív látnivaló:

Szusizzunk japán-módra! - OTP Travel Utazási Iroda
A szusi nem más, mint egy darabka nyers hal (esetleg más vízi állat) egy kis adag ecetes rizsre pakolva.

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Japán legújabb turistamágnesei - OTP Travel Utazási Iroda
Az újonnan megnyitott helyek felfedezése mindig szórakoztató. Íme 6 új turisztikai látványosság, amelyet 2022-ben adnak át Japánban a nagyközönségnek!

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Japán utazás | Tokió legszebb templomai - OTP Travel Utazási Iroda
Tokió számos különleges helyszínt kínál. Ezúttal a japán főváros templomait és szentélyeit vettük sorra, ahol elkészíthetjük Japánban tett utazásunk egyik valóban különleges hangulatú fotóját.

Japán utazás | daibutsu - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban Buddha-szobrokból a kicsiktől a hatalmasokig számtalan variáció található. A Buddha-szobrokat a polgárok békéjének és boldogságának reményében állították. Ezúttal a legnagyobbakat mutatjuk be.

Japán finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
A japán konyha nem kizárólag a szusik világában tud ínycsiklandó csemegéket alkotni. Összeállításunkban a szusik mellett egyéb megkóstolandó finomságok is szerepelnek. Tartsanak velünk!

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Tokió és Oszaka – Budapest útvonalon turista osztályon, valamint a Shinkanzen szuperexpresszel Kiotó – Hirosima útvonalon másodosztályon
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban
 • 12 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók
 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
- Egész napos kirándulás Kobéba (13. nap)
Elutazás autóbusszal Kobéba, Japán hetedik legnagyobb városába. Az Akashi Kaikyo-híd megtekintése, majd látogatás Kobe forgalmas kikötőjében. Séta a kínai negyedben, ahol számos üzlet, étterem és templom található. A kikötőparti Meriken-park megtekintése, amely kortárs szobroknak, a jellegzetes vörös színű kikötőtoronynak és a tengerészeti múzeumnak ad otthont. Utazás Arima onsen-városába a Rokko hegycsúcs festői tájain átívelő felvonóval, ahol séta.
A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

- Oszaka Várkastély és félnapos kirándulás Ujiba (14. nap)
A XVI. századi Oszaka Várkastély megtekintése, amelynek főtornya ma múzeumként működik, tele történelmi emlékekkel. Továbbutazás Ujiba, az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központjába. A középkor óta termesztik itt a világ legjobb minőségű zöld teáit. Városnézés belépővel a Világörökség részét képező Byodoin templomba, majd részvétel egy igazi japán zöldtea (matcha) ceremónián.
A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

Elhelyezés

Szállás leírás

12 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + ebéd és vacsora a leírás szerint
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.