Élmények a világ körül

Keresés

VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Katalógus ár: 1 899 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Tokió - (Nikkó) - Kamakura - Matsumoto - Takayama - Shirakawa - Kanazawa - Kiotó - Hirosima - Itsukushima - Kurashiki - Himeji - Oszaka - Nara - (Uji) - (Ise)

Japán kultúrája csodálatos és sokarcú. Egyrészt mélyen és évezredekre visszanyúlóan tradicionális, másrészt modern, fiatal és mai. A nagyvárosok hihetetlen tempóját, a vidék szépségét és harmóniáját mind megtapasztalhatja az utazás során.

A programot nagy helyismerettel és tapasztalattal rendelkező, japánul kiválóan beszélő magyar idegenvezető kíséri!

1. nap • Budapest - Tokió

Elutazás Budapestről Tokióba a délutáni órákban (2023. novemberi és 2024. áprilisi időpont) vagy a kora esti órákban (2024. márciusi időpont) átszállással. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap • Tokió

Megérkezés Tokióba késő délután (2023. novemberi és 2024. áprilisi időpont) vagy az esti órákban (2024. márciusi időpont), transzfer a szállodába. Szállás Tokióban.

3. nap • Tokió

Reggeli, majd városnézés Tokióban. A város mindig meg tud újulni és soha nem alszik, naponta új bárok, éttermek, szórakozóhelyek nyílnak utcáin. Hatalmas metropolisz, gazdag, csillogó, hagyományos és ultra modern egyben. Látogatás a Sensoji templomban, a Meiji Jingu szentélyben, a császári palotánál és a Tokyo Metropolitan Torony 202 méter magas kilátójában, ahonnan tiszta időben a Fuji csúcsa is látszik. Szállás Tokióban.


Világörökségek Japánban - nagy körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap • Tokió (Nikko)

Reggeli a szállodában, szabadprogram Tokióban a metropolisz egyéni felfedezésére. Fakultatív programlehetőség ebéddel: kirándulás Nikkóba, a Tokiótól 140 km-re, Tocsigu prefektúra hegyei között fekvő városba, ahol az ősi és az új látnivalók ötvöződnek és a sógunok korának világa elevenedik meg. A város felfedezése: a Toshogu kegyhely – 400 éves szent hely az Edo periódusból, a Nantai hegy vulkanikus kráterében létrejött Chuzenji tó és felette Japán egyik legnagyobb vízesése, a 97 méter magas Kegon-vízesés. Szállás Tokióban.

5. nap • Tokió – Kamakura – Narusawa

Reggeli után elutazás Kamakurába autóbusszal. A város és egykori politikai központ Tokiótól 50 km-re, kb. egy órányi utazásra található. A templomok, szent helyek és történelmi épületek sokasága miatt a turisták kedvelt úticélja. Városnézés látogatással a Tsurugaoka Hachiman szentélyben és a Kotokuin templomban, ahol a Nagy Buddha, a több, mint 13 méter magas bronz Buddha szobor látható, mely a XIII. században készült és eredetileg egy templom belsejében volt elhelyezve. Szabadidő ebédre, majd utazás Narusawa-Murába. Útközben rövid megálló a Kawaguchi tónál, amely a Fuji térséget körülvevő 5 tó egyike. Vacsora és szállás Narusawa-Murában.


Világörökségek Japánban - nagy körutazás - OTP Travel utazási iroda

6. nap • Narusawa – Fudzsikavagucsiko – Matsumoto – Takayama

Reggeli, majd látogatás az Itchiku Kubota Szépművészeti Múzeumban. Itchiku Kubota a XIV. századi kimonófestészet – vagy selyemfestészet – világát hozta vissza modern korba és a múzeumban sok gyönyörű alkotása látható. Elutazás Matsumotóba. A hegyekkel körülvett város nem csupán kulturális látnivalói miatt népszerű a turisták körében, hanem értékes termékei: hőforrásai, wasabi farmja miatt is. Látogatás a Matsumoto kastélyban, mely a XVI. századból való és Japán egyik legértékesebb műemléke. Vacsora és szállás Takayamában, japán stílusú szálláshelyen, tatamis szobákban.

7. nap • Takayama – Shirakawa – Kanazawa

Takayama a hegyvidéki Hida régióban fekszik, óvárosa az egyik legszebben megőrzött hagyományos negyed Japánban. Épületei a középkor legkiemelkedőbb munkájú ácsainak műveit őrzik. Reggeli után gyalogos városnézés Takayamában, a reggeli piac meglátogatása, majd látogatás egy szaké üzletben. Séta az óvárosban a Kamisannomachi utcán és a Takayama Jinya XVII. századi hivatali épületek megtekintése. Elutazás Kanazawába, útközben rövid megálló Shirakawában, ahol szabadidő ebédre. Megérkezés Kanazawába, ahol szállás.

8. nap • Kanazawa – Kiotó

Reggeli, majd panoráma városnézés Kanazawában, belépővel a Kenrokuen parkba, mely Japán három legszebb parkjának egyike és a XIX. században nyílt meg a nagyközönség előtt. Rövid szabadidő ebédre, majd utazás Kiotóba, ahol szállás.

9. nap • Kiotó

Kiotó főváros és uralkodói székhely volt a VIII-XIX. század között, ma az ország hetedik legnagyobb városa. Történelme során számtalan háború, rombolás dúlta szét, de szerencsére a XX. században megmenekült a további csapástól, így számtalan templom, szent hely és felbecsülhetetlen értékű műemlék maradt meg az utókornak. Reggeli után egész napos kirándulás: a Nijo kastély és a Ninomaru-Goten palota, a Kinkakuji templom, a Kiyomizu templom és a Fushimi Inari-nagyszentély megtekintése. Szállás Kiotóban.


Világörökségek Japánban - nagy körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap • Kiotó – Miyajima – Hirosima

Reggeli, majd transzfer a pályaudvarra, elutazás Shinkanzen szuperexpresszel Hirosimába. Megérkezés után továbbutazás busszal Miyajimaguchiba, majd komppal Miyajimába. Látogatás az Itsukushima kegyhelyen. Visszautazás Hirosimába: a Béke Emlék Múzeum és az Atombomba Dóm meglátogatása, melynek váza az 1945. augusztus 6-án Hirosimát ért atomtámadásban megmaradt és azóta is romosan áll, emlékeztetve az utókort a tragédiára. Vacsora helyi étteremben, szállás Hirosimában.

11. nap • Hirosima – Kurashiki – Himeji – Oszaka

Reggeli után elutazás Kurashikibe, ahol a XVI-XIX. századi Edo periódusból való kanálisok romantikus hangulatot árasztanak. A város egykor rizselosztó hely volt, és neve is a kereskedő házakra utal, ahol a terményt tárolták. Ezek a házak ma múzeumok vagy kiállításoknak adnak otthont. Séta az óvárosban, rövid szabadidő ebédre. Továbbutazás Himejibe, látogatás a Himeji kastélyban, majd transzfer Oszakába, ahol szállás.


Világörökségek Japánban - nagy körutazás - OTP Travel utazási iroda

12. nap • Oszaka - Nara

Oszaka Japán második legnagyobb metropolisza, egykori régiós székhely és politikai központ, sok látványossága mellett gasztronómiájáról is híres. Reggeli, majd egész napos kirándulás Narába és városnézés Oszakában. Narában, Japán ősi fővárosában a Nara park meglátogatása és belépő a Kasuga-Taisha búcsújáróhelyre. Ebéd a program közben egy szusi étteremben, a szusi készítés élményével. Visszautazás Oszakába, ahol látogatás a Dotonbori negyedben. A negyed kanális köré épült, híres gasztronómiájáról és középkori hangulatáról. Belépő a Umeda Sky épületébe, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. Szállás Oszakában.

13 – 15. nap – 2023. novemberi és 2024. áprilisi időpontok:


13. nap / Oszaka (Ise)

Reggeli után egész napos szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Isébe. Ise Jinguban 125 shinto szentély található Amaterasu napistennek ajánlva, ahol évente 1500 rituálét tartanak a királyi család jólétéért, a békéért és a gazdag termésért. Séta a szállodából a pályaudvarra, elutazás helyi vonattal a kb. 2 órányira lévő Ise helységbe. Megérkezés után gyalogos városnézés belépővel az Ise Jingu szentélybe és séta a hangulatos Okage Yokocho eredeti házai között. Visszautazás Oszakába, ahol szállás.

14. nap / Oszaka (Uji)

Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív program keretében félnapos kirándulás Ujiba. A város az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központja, Kiotó és Nara között fekszik, és a középkortól termesztik itt a világ legjobb minőségű zöld teáit. Utazás Ujiba privát autóbusszal, majd városnézés belépővel a Világörökség részét képező Byodoin templomba, majd részvétel egy igazi japán zöldtea (matcha) ceremónián. Visszautazás Oszakába, majd az esti órákban transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre, átszállással a késő esti órákban.

15. nap / Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

13 – 15. nap – 2024. márciusi időpont:


13. nap / Oszaka (Uji)

Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív program keretében félnapos kirándulás Ujiba. A város az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központja, Kiotó és Nara között fekszik, és a középkortól termesztik itt a világ legjobb minőségű zöld teáit. Utazás Ujiba privát autóbusszal, majd városnézés belépővel a Világörökség részét képező Byodoin templomba, majd részvétel egy igazi japán zöldtea (matcha) ceremónián. Visszautazás Oszakába, ahol szállás.

14. nap / Oszaka – Szöul

Reggelit követően, a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Szöulba. A délután folyamán ismerkedés Dél-Korea fővárosával: a Jogyesa buddhista templom megtekintése, majd látogatás a Gyeongbokgung Palotában, mely történelmi épületeivel és hatalmas kertjével nyújt betekintést a város 500 éves történelmébe. Idő függvényében a királyi őrségváltás is megtekinthető. Séta a Gwangjang piacon, este vacsora helyi étteremben. Szállás Szöulban.

15. nap / Szöul – Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. A déli órákban hazautazás, érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.


Minimum létszám: 20 fő.


Japán utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A Távol-Kelet minden szépsége Önre vár.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Különc Tokió - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány alternatív látnivaló:

Szusizzunk japán-módra! - OTP Travel Utazási Iroda
A szusi nem más, mint egy darabka nyers hal (esetleg más vízi állat) egy kis adag ecetes rizsre pakolva.

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Japán legújabb turistamágnesei - OTP Travel Utazási Iroda
Az újonnan megnyitott helyek felfedezése mindig szórakoztató. Íme 6 új turisztikai látványosság, amelyet 2022-ben adnak át Japánban a nagyközönségnek!

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Japán utazás | Tokió legszebb templomai - OTP Travel Utazási Iroda
Tokió számos különleges helyszínt kínál. Ezúttal a japán főváros templomait és szentélyeit vettük sorra, ahol elkészíthetjük Japánban tett utazásunk egyik valóban különleges hangulatú fotóját.

Japán utazás | daibutsu - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban Buddha-szobrokból a kicsiktől a hatalmasokig számtalan variáció található. A Buddha-szobrokat a polgárok békéjének és boldogságának reményében állították. Ezúttal a legnagyobbakat mutatjuk be.

Fudzsi - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Japánról beszélünk, a napkorongot ábrázoló zászlón kívül a Fudzsi, Japán egyik kihagyhatatlan és kötelező látnivalója ugrik be azonnal. Íme néhány mítosz és ismeretlen tény a Fudzsi-hegyről.

Japán finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
A japán konyha nem kizárólag a szusik világában tud ínycsiklandó csemegéket alkotni. Összeállításunkban a szusik mellett egyéb megkóstolandó finomságok is szerepelnek. Tartsanak velünk!

Japán leghíresebb fesztiváljai - OTP Travel Utazási Iroda
Japánban egymást érik a fesztiválok, az ünnepek és az ünnepi rendezvények. A japánok maguk is azt mondják, nincs olyan nap, hogy ne lenne valahol valamilyen esemény. Íme a kedvenceink!

Becsengettek
A világ legszebb egyetemei

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás

2023. november/2024. április: 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban

2024. március: 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban

 

Ellátás

2023. november/2024. április: 12 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint

2024. március: 13 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd és 4 alkalommal vacsora a leírás szerint

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + ebéd és vacsora a leírás szerint
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Utazás: Azerbajdzsán csodái | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk!

Utazás: azerbajdzsáni kisokos | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Íme néhány ártatlannak tűnő dolog, amit a külföldieknek mindenképpen kerülnie kell Azerbajdzsánban.

Utazás: Azerbajdzsán, a kézművesek paradicsoma | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg az azeri mesterek csodálatos munkáit, amelyeket a mai napig, hagyományos módokon készítenek.

Utazás: Azerbajdzsán ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Izgalmas gasztronómiai kalandra csábítjuk, ezúttal a Kaukázus sokszínű konyháinak egyikébe kóstoltunk bele. Tartson velünk!

Utazás: Azerbajdzsán a tények tükrében | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Azerbajdzsán Eurázsia dél-kaukázusi régiójában fekszik. Számos természeti érték és kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg közelebbről néhány érdekes tényen keresztül.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • 2023. november/2024. április: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Tokió és Oszaka – Budapest útvonalon turista osztályon, valamint a Shinkanzen szuperexpresszel Kiotó – Hirosima útvonalon másodosztályon
   
 • 2024. március: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Tokió és Oszaka – (Szöul) – Budapest útvonalon turista osztályon, valamint a Shinkanzen szuperexpresszel Kiotó – Hirosima útvonalon másodosztályon
   
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
   
 • 2023. november/2024. április: 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban
   
 • 2024. március: 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban
   
 • 2023. november/2024. április: 12 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint
   
 • 2024. március: 13 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd és 4 alkalommal vacsora a leírás szerint
   
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)

Egész napos kirándulás Nikkóba (4. nap)

Kirándulás Nikkóba, a Tokiótól 140 km-re, Tocsigu prefektúra hegyei között fekvő városba, ahol az ősi és az új látnivalók ötvöződnek és a sógunok korának világa elevenedik meg. A város felfedezése: a Toshogu kegyhely – 400 éves szent hely az Edo periódusból, a Nantai hegy vulkanikus kráterében létrejött Chuzenji tó és felette Japán egyik legnagyobb vízesése, a 97 méter magas Kegon-vizesés. Privát autóbuszos transzferekkel, helyi és magyar idegenvezetővel, ebéddel és a szükséges belépőkkel (Toshogu szentély és Kegon-vízesés).
A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!


Egész napos kirándulás Isébe
(13. nap – 2023. novemberi és 2024. áprilisi időpontokban; a fakultatív program a 2024. márciusi időpontban nem foglalható)

Ise Jinguban 125 shinto szentély található Amaterasu napistennek ajánlva, ahol évente 1500 rituálét tartanak a királyi család jólétéért, a békéért és a gazdag termésért. Séta a szállodából a pályaudvarra, elutazás a kb. 2 órányira lévő Ise helységbe. Megérkezés után gyalogos városnézés belépővel az Ise Jingu szentélybe és séta a hangulatos Okage Yokocho eredeti házai között.
A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!


Félnapos kirándulás Ujiba
(14. nap – 2023. novemberi és 2024. áprilisi időpontokban; 13. nap – 2024. márciusi időpontban)

Félnapos kirándulás Ujiba, mely az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központja. A város Kiotó és Nara között fekszik, s a középkortól termesztik itt a világ legjobb minőségű zöld teáit. Városnézés és részvételi egy igazi japán tea ceremónián. (A hotelben csomagszoba áll rendelkezésre 10 óra után.)
Privát autóbuszos transzferekkel, helyi és magyar idegenvezetővel, zöld tea ceremóniával és belépővel a Byodoin templomba (UNESCO Világörökség).
A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!