Élmények a világ körül

Keresés
 
Jamaicai utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Lazuljon Ön is a csodás karibi országban!

Jamaica

Úti célok Jamaicán

A Nagy-Antillák harmadik legnagyobb szigetén fekvő ország felszínének több mint háromnegyede hegyvidék. Az ország mai neve a Xaymaca szóból ered, ami az aravak indián őslakók nyelvén azt jelenti „A források szigete”. A lakosság túlnyomó többsége az Afrikából áthurcolt rabszolgák leszármazottja, kevesen tudják, de Jamaica az amerikai szubkontinens harmadik legnépesebb, többségben angol anyanyelvű országa az Egyesült Államok és Kanada után. De csodás homokos tengeröblei mellett meg kell említeni az ország vízeséseit, a dzsungelben található vad folyóit és csodálatos hegyeit is. A helyi emberek vendégszeretete messze földön híres, de Jamaicáról elsőként talán mindenkinek Bob Marley és a reggae zene jut eszébe! Repülési idő Kingstonba kb. 13-14 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/jamaica


BAHIA PRINCIPE LUXURY RUNAWAY BEACH *****

Jamaica
1 049 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Jamaica

  Főváros és legnagyobb város: Kingston
  Nyelv: angol
  Vallás: protestáns
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 10 991km2
  Népesség: 2 950 210 (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 252/km2
  Egy főre jutó GDP: $5 657 (2012-es becslés)
  Hivatalos pénznem: jamaikai dollár (JMD)
  Időeltérés: -6 óra (UTC-5)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 110V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1-876
  Internet TLD: .jm

  Turisztikai utazások vonatkozásában – maximum 30 napos tartózkodás idejére – magyar állampolgárok mentesülnek a beutazó vízum előzetes igénylése alól.

  Az útlevélnek a tervezett tartózkodás végétől számított, plusz három hónapig érvényesnek kell lennie.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Jamaicában nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal. Kingstonban tiszteletbeli konzul van. Felügyelő képviselet Havanna.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  A jamaikai tartózkodás akkor lesz felhőtlenül élvezhető, ha értékeinkre vigyázunk (pl. gépkocsiban vagy autóbuszban ne hagyjuk őrizetlenül okmányainkat vagy egyéb értékeinket) és, ha betartjuk a megelőzés és megfontoltság diktálta alapvető szabályokat.

  Az országban előforduló erőszakos büncselekmények legnagyobb részét jól körülhatárolható területeken (nagyobb városok bizonyos részein, a kingstoni downtownban, a rendőrseg által jól ismert negyedekben) követik el. A hirhedten rossz környékeket kerülni kell.

  A szervezett utazás keretében érkezőknek érdemes az utazási iroda csoportjának programját követniük.

  Extrém időjárási viszonyokra a hurrikánszezonban számíthatunk, amelynek hivatalos periódusa június 1-től november 30-ig tart. Ezen a szezonon belül augusztusban és októberben van a legnagyobb esélye hurrikán kialakulásnak. Ekkor nagyobb esőzések is előfordulhatnak, amelyek időnként áradásokat okoznak.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Több közép-amerikai országban nagy számú megbetegedések fordultak elő, és sok helyről járványgócokat is jelentettek a moszkitók ( szúnyogok) által terjesztett, és az említett zónákban kialakult DENGIE-Láz megbetegedések következtében.

  A Karib-tengeri országokba, a közép –amerikai térségbe készülők védekező szúnyogriasztók, krémek vagy más hasonló készítmények fokozottabban szükséges használatára tervezetten készüljenek fel.

  Kérjék ki a hazai ÁNTSZ-szakorvosok véleményét, különösen a kis gyermekkel utazást tervezők, vagy immun-betegségben a közelmúltban átesett utazást szervezők esetében is.

  Külföldiként az esetleges orvosi ellátásért minden esetben fizetni kell, emiatt célszerű biztosítást kötnünk az utazás megkezdése előtt. Azt is ellenőrizzük előre, hogy az adott biztosítást valóban elfogadják-e Jamaicában, és az milyen ellátási keretet adhat számunkra.
   
 • Tudnivalók Jamaicáról

  Jamaicában utasforgalomra kialakított vasúthálózat nem működik, a helyi közlekedés legnagyobb része autóbusszal és taxival történik. A tömegközlekedésre szánt autóbuszok zsúfoltak, illetve gyakori rajtuk a zseblopás. Emiatt a buszokon fokozottan ügyeljünk értékeinkre! Ha a taxival való közlekedést választjuk, érdemes a szálloda által hívott taxit igénybe venni (a regisztrált taxik rendszáma piros alapon fehér, mindenképp csak ilyenbe szálljunk be!). Autóbérlés esetén figyelembe kell venni, hogy műszaki hiba vagy defekt esetén a városokban problémás, vidéken pedig még nehézkesebb a szervizeltetést gyorsan megoldani. Az országban a “balra hajts szabály” van érvényben, az utak állapota sok helyütt nagyon rossz. Éjszaka lehetőleg ne vezessünk!
   
 • Térkép

Inspirációk

Karib-tegeri kaland-kalózkodás - OTP Travel Utazási Iroda
A Karib-térség sokkal többet kínál, mint csupán kristályvizű tengerpartot.

Jamaica | Port Royal, a kalózváros | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai Port Royal egykoron a "világ legvadabb városaként" tartották számon. Kalózok, bűnözök és rabszolgák éltek itt elképesztő gazdagságban.

Jamaicai csemegék | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány specialitást, amelyeket Jamaicán járva mindenképpen meg kell kóstolni.

Jamaica | Bob Marley Múzeum | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója, egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell.

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

 Kóstoljon bele Jamaicába! | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai konyha felfedezése is tartogat izgalmakat. Tíz ételt mutatunk be, amelyeket Jamaicában járva feltétlenül meg kell kóstolni!

Kincses sziget: Jamaica | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica a smaragdzöld hegyek, a buja esőerdők, a korallzátonyok, homokos strandok és a ragyogó kék tenger hazája. 10 csoda, amelyeket itt járva nem szabad kihagynia.

Kevéssé ismert tények Jamaicáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica, a Nagy-Antillák harmadik legnagyobb szigetén fekvő ország felszínének több mint háromnegyede hegyvidék. Elárulunk 38 érdekességet erről a fantasztikus országról.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!