Élmények a világ körül

Keresés

Jamaica legszebb strandjai

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

Jamaica legszebb strandjai

Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket! Jamaica strandjai a világ minden tájáról vonzzák a turistákat, nem véletlenül. A kristálytiszta víz, a selymes, fehér homok, a pálmafák már önmagukban elegendőek lennének, de mindezt a hamisítatlan jamaicai hangulat tovább fűszerezi.

Jamaica, Seven Mile Beach

Jamaica, Seven Mile Beach - OTP Travel Utazási Iroda
A turisták egyik nagy kedvence a Seven Mile Beach Negril üdülővárosában, Jamaica nyugati csücskén. A nyugodt tengerpart tökéletes helyszíne lehet egy kiadós családi strandolásnak. De sétálgathatunk is a kellemes fövenyen, amelyet különleges formájú sziklaalakzatok szegélyeznek. A kalandot keresők felfedezhetik a sziklák rejtett barlangjait is, esetleg kipróbálhatják magukat egy Hobie Cat minivitorlás irányításában. A Seven Mile Beach esténként is csodákat kínál, ez az egyik legjobb helyszín Jamaicán a naplemente megtekintésére.

Jamaica, Treasure Beach

Jamaica, Treasure Beach - OTP Travel Utazási Iroda
Ha egy kicsit elszakadnánk civilizáció pezsgésétől és csendesebb, békésebb vizekre vágynánk, irány Jamaica kevésbé látogatott déli partvidéke! Itt találjuk a festői szépségű Treasure Beach-et is. A kis halászvárosban hat mérföldes strand terül el, amely korall és fekete színű homokkal örvendezteti meg a látogatót. Itt minden bizonnyal találunk majd egy csendes kis öblöt, ahol akár magunkban is lehetünk, érdemes azonban óvatosan vízbe merülni; a partvonal nagy része sziklás és a tenger is tud meglepetéseket okozni. Ha visszafogottabban választanánk a legkedveltebb strandok valamelyikét érdemes megcélozni. Ilyen a Billy's, a French's, a Calabash, a Fort Charles (más néven Starve Gut) és a Great Beach.

Jamaica, Doctor’s Cave Beach

Jamaica, Doctor’s Cave Beach - OTP Travel Utazási Iroda
Montego Bayben a Gloucester Avenue keresztül juthatunk le a Doctor's Cave Beach-re. A strand kifejezetten családbarát, a víz meleg, a hullámok általában szelídek, a tenger lassan mélyül, a partmenti homok pedig erődök építésére sarkall. A partot körbeölelő pálmafáknak köszönhetően rengeteg árnyékos terület áll rendelkezésre.

Jamaica, Frenchman’s Cove

Jamaica, Frenchman’s Cove - OTP Travel Utazási Iroda
A Frenchman's Cove Beach igazi rejtett kincs a jamaicai Port Antonio-ban. A strandon aranyszínű homok és kristálytiszta, smaragdszínű víz csábít a csobbanásra. A partot gazdag növényvilág és különleges sziklák övezik. A strand egyébként egyedülálló Jamaicában, ugyanis egy a Blue Mountains-ben eredő folyó itt éri el a Karib-tengert, páratlan trópusi oázist teremtve maga körül. A privát strand látogatása belépőjegy ellenében lehetséges.

Jamaica, Boston Bay

Jamaica, Boston Bay - OTP Travel Utazási Iroda
Ha igazi hullámokra vágyunk, irány a Port Antonio Parish-ban található Boston Bay! Jamaica ezen partszakaszain egész évben a hullámverés uralja a tengert. Nem véletlenül lett a vidék a szörfösök paradicsoma. Itt egész évben szezon van! A parton szörfiskolák sora várja a turistákat, ha kedvet kapna ehhez az igazán izgalmas és páratlan élményekkel kecsegtető sporthoz. Itt igazi profiktól tanulhatunk. De ha nem is vágunk bele a sportba, a szörfösök mutatványait a parton heverészve is érdemes hosszan csodálni.

Jamaica, Lime Cay

Jamaica, Lime Cay - OTP Travel Utazási Iroda
Jamaica szerte számos kisebb-nagyobb öblöt találhatunk, amelyek közül sok páratlan szépségű stranddal is rendelkezik. Ilyen a Lime Cay is, amely mindössze 15 perces hajóútra található Kingston kikötőjétől a Port Royaltól. Az alacsonyan fekvő öböl a legnagyobb a környéken és időnként elárasztja az ár, így nincsenek megtelepült árusok sem. Csak a természet! Ha ide indulnánk mindenképpen legyen nálunk elegendő elemózsia és frissítő.

Kapcsolódó inspirációk:


Peru és Bolívia: az inkák földjén - OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Inka Birodalom két központi országának felfedezése jóval több egy egzotikus körutazásnál.

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

A panamakalap időtlen eleganciája - OTP Travel Utazási Iroda

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE LUXURY RUNAWAY BEACH *****

Jamaica
1 049 000 Ft-tól/fő