Élmények a világ körül

Keresés

Jamaica legszebb strandjai

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

Jamaica legszebb strandjai

Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket! Jamaica strandjai a világ minden tájáról vonzzák a turistákat, nem véletlenül. A kristálytiszta víz, a selymes, fehér homok, a pálmafák már önmagukban elegendőek lennének, de mindezt a hamisítatlan jamaicai hangulat tovább fűszerezi.

Jamaica, Seven Mile Beach

Jamaica, Seven Mile Beach - OTP Travel Utazási Iroda
A turisták egyik nagy kedvence a Seven Mile Beach Negril üdülővárosában, Jamaica nyugati csücskén. A nyugodt tengerpart tökéletes helyszíne lehet egy kiadós családi strandolásnak. De sétálgathatunk is a kellemes fövenyen, amelyet különleges formájú sziklaalakzatok szegélyeznek. A kalandot keresők felfedezhetik a sziklák rejtett barlangjait is, esetleg kipróbálhatják magukat egy Hobie Cat minivitorlás irányításában. A Seven Mile Beach esténként is csodákat kínál, ez az egyik legjobb helyszín Jamaicán a naplemente megtekintésére.

Jamaica, Treasure Beach

Jamaica, Treasure Beach - OTP Travel Utazási Iroda
Ha egy kicsit elszakadnánk civilizáció pezsgésétől és csendesebb, békésebb vizekre vágynánk, irány Jamaica kevésbé látogatott déli partvidéke! Itt találjuk a festői szépségű Treasure Beach-et is. A kis halászvárosban hat mérföldes strand terül el, amely korall és fekete színű homokkal örvendezteti meg a látogatót. Itt minden bizonnyal találunk majd egy csendes kis öblöt, ahol akár magunkban is lehetünk, érdemes azonban óvatosan vízbe merülni; a partvonal nagy része sziklás és a tenger is tud meglepetéseket okozni. Ha visszafogottabban választanánk a legkedveltebb strandok valamelyikét érdemes megcélozni. Ilyen a Billy's, a French's, a Calabash, a Fort Charles (más néven Starve Gut) és a Great Beach.

Jamaica, Doctor’s Cave Beach

Jamaica, Doctor’s Cave Beach - OTP Travel Utazási Iroda
Montego Bayben a Gloucester Avenue keresztül juthatunk le a Doctor's Cave Beach-re. A strand kifejezetten családbarát, a víz meleg, a hullámok általában szelídek, a tenger lassan mélyül, a partmenti homok pedig erődök építésére sarkall. A partot körbeölelő pálmafáknak köszönhetően rengeteg árnyékos terület áll rendelkezésre.

Jamaica, Frenchman’s Cove

Jamaica, Frenchman’s Cove - OTP Travel Utazási Iroda
A Frenchman's Cove Beach igazi rejtett kincs a jamaicai Port Antonio-ban. A strandon aranyszínű homok és kristálytiszta, smaragdszínű víz csábít a csobbanásra. A partot gazdag növényvilág és különleges sziklák övezik. A strand egyébként egyedülálló Jamaicában, ugyanis egy a Blue Mountains-ben eredő folyó itt éri el a Karib-tengert, páratlan trópusi oázist teremtve maga körül. A privát strand látogatása belépőjegy ellenében lehetséges.

Jamaica, Boston Bay

Jamaica, Boston Bay - OTP Travel Utazási Iroda
Ha igazi hullámokra vágyunk, irány a Port Antonio Parish-ban található Boston Bay! Jamaica ezen partszakaszain egész évben a hullámverés uralja a tengert. Nem véletlenül lett a vidék a szörfösök paradicsoma. Itt egész évben szezon van! A parton szörfiskolák sora várja a turistákat, ha kedvet kapna ehhez az igazán izgalmas és páratlan élményekkel kecsegtető sporthoz. Itt igazi profiktól tanulhatunk. De ha nem is vágunk bele a sportba, a szörfösök mutatványait a parton heverészve is érdemes hosszan csodálni.

Jamaica, Lime Cay

Jamaica, Lime Cay - OTP Travel Utazási Iroda
Jamaica szerte számos kisebb-nagyobb öblöt találhatunk, amelyek közül sok páratlan szépségű stranddal is rendelkezik. Ilyen a Lime Cay is, amely mindössze 15 perces hajóútra található Kingston kikötőjétől a Port Royaltól. Az alacsonyan fekvő öböl a legnagyobb a környéken és időnként elárasztja az ár, így nincsenek megtelepült árusok sem. Csak a természet! Ha ide indulnánk mindenképpen legyen nálunk elegendő elemózsia és frissítő.

Kapcsolódó inspirációk:


Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

Jamaica | Port Royal, a kalózváros | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai Port Royal egykoron a "világ legvadabb városaként" tartották számon. Kalózok, bűnözök és rabszolgák éltek itt elképesztő gazdagságban.

Jamaicai csemegék | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány specialitást, amelyeket Jamaicán járva mindenképpen meg kell kóstolni.

Jamaica | Bob Marley Múzeum | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója, egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell.

 Kóstoljon bele Jamaicába! | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai konyha felfedezése is tartogat izgalmakat. Tíz ételt mutatunk be, amelyeket Jamaicában járva feltétlenül meg kell kóstolni!

Kincses sziget: Jamaica | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica a smaragdzöld hegyek, a buja esőerdők, a korallzátonyok, homokos strandok és a ragyogó kék tenger hazája. 10 csoda, amelyeket itt járva nem szabad kihagynia.

Kevéssé ismert tények Jamaicáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica, a Nagy-Antillák harmadik legnagyobb szigetén fekvő ország felszínének több mint háromnegyede hegyvidék. Elárulunk 38 érdekességet erről a fantasztikus országról.

4 ínycsiklandó arubai snack - OTP Travel Utazási Iroda
Négy jellegzetes arubai snack-et mutatunk be. Kóstoljon bele a finom falatokba ön is!

15 érdekes tény Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
A 180 négyzetkilométeren elhelyezkedő országról keveset hallunk. Most összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt, hogy jobban megismerhessük ezt a különleges országot.

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE LUXURY RUNAWAY BEACH *****

Jamaica
749 000 Ft/fő-től