Élmények a világ körül

Keresés

Jamaica legszebb strandjai

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

Jamaica legszebb strandjai

Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket! Jamaica strandjai a világ minden tájáról vonzzák a turistákat, nem véletlenül. A kristálytiszta víz, a selymes, fehér homok, a pálmafák már önmagukban elegendőek lennének, de mindezt a hamisítatlan jamaicai hangulat tovább fűszerezi.

Jamaica, Seven Mile Beach

Jamaica, Seven Mile Beach - OTP Travel Utazási Iroda
A turisták egyik nagy kedvence a Seven Mile Beach Negril üdülővárosában, Jamaica nyugati csücskén. A nyugodt tengerpart tökéletes helyszíne lehet egy kiadós családi strandolásnak. De sétálgathatunk is a kellemes fövenyen, amelyet különleges formájú sziklaalakzatok szegélyeznek. A kalandot keresők felfedezhetik a sziklák rejtett barlangjait is, esetleg kipróbálhatják magukat egy Hobie Cat minivitorlás irányításában. A Seven Mile Beach esténként is csodákat kínál, ez az egyik legjobb helyszín Jamaicán a naplemente megtekintésére.

Jamaica, Treasure Beach

Jamaica, Treasure Beach - OTP Travel Utazási Iroda
Ha egy kicsit elszakadnánk civilizáció pezsgésétől és csendesebb, békésebb vizekre vágynánk, irány Jamaica kevésbé látogatott déli partvidéke! Itt találjuk a festői szépségű Treasure Beach-et is. A kis halászvárosban hat mérföldes strand terül el, amely korall és fekete színű homokkal örvendezteti meg a látogatót. Itt minden bizonnyal találunk majd egy csendes kis öblöt, ahol akár magunkban is lehetünk, érdemes azonban óvatosan vízbe merülni; a partvonal nagy része sziklás és a tenger is tud meglepetéseket okozni. Ha visszafogottabban választanánk a legkedveltebb strandok valamelyikét érdemes megcélozni. Ilyen a Billy's, a French's, a Calabash, a Fort Charles (más néven Starve Gut) és a Great Beach.

Jamaica, Doctor’s Cave Beach

Jamaica, Doctor’s Cave Beach - OTP Travel Utazási Iroda
Montego Bayben a Gloucester Avenue keresztül juthatunk le a Doctor's Cave Beach-re. A strand kifejezetten családbarát, a víz meleg, a hullámok általában szelídek, a tenger lassan mélyül, a partmenti homok pedig erődök építésére sarkall. A partot körbeölelő pálmafáknak köszönhetően rengeteg árnyékos terület áll rendelkezésre.

Jamaica, Frenchman’s Cove

Jamaica, Frenchman’s Cove - OTP Travel Utazási Iroda
A Frenchman's Cove Beach igazi rejtett kincs a jamaicai Port Antonio-ban. A strandon aranyszínű homok és kristálytiszta, smaragdszínű víz csábít a csobbanásra. A partot gazdag növényvilág és különleges sziklák övezik. A strand egyébként egyedülálló Jamaicában, ugyanis egy a Blue Mountains-ben eredő folyó itt éri el a Karib-tengert, páratlan trópusi oázist teremtve maga körül. A privát strand látogatása belépőjegy ellenében lehetséges.

Jamaica, Boston Bay

Jamaica, Boston Bay - OTP Travel Utazási Iroda
Ha igazi hullámokra vágyunk, irány a Port Antonio Parish-ban található Boston Bay! Jamaica ezen partszakaszain egész évben a hullámverés uralja a tengert. Nem véletlenül lett a vidék a szörfösök paradicsoma. Itt egész évben szezon van! A parton szörfiskolák sora várja a turistákat, ha kedvet kapna ehhez az igazán izgalmas és páratlan élményekkel kecsegtető sporthoz. Itt igazi profiktól tanulhatunk. De ha nem is vágunk bele a sportba, a szörfösök mutatványait a parton heverészve is érdemes hosszan csodálni.

Jamaica, Lime Cay

Jamaica, Lime Cay - OTP Travel Utazási Iroda
Jamaica szerte számos kisebb-nagyobb öblöt találhatunk, amelyek közül sok páratlan szépségű stranddal is rendelkezik. Ilyen a Lime Cay is, amely mindössze 15 perces hajóútra található Kingston kikötőjétől a Port Royaltól. Az alacsonyan fekvő öböl a legnagyobb a környéken és időnként elárasztja az ár, így nincsenek megtelepült árusok sem. Csak a természet! Ha ide indulnánk mindenképpen legyen nálunk elegendő elemózsia és frissítő.

Kapcsolódó inspirációk:


Mesélő épületek Havannában | OTP Travel utazási iroda
Kubában az építészeti stílusok vibrálóan színes kavalkádja jelenik meg. Tudjon meg többet arról, milyen építészeti jegyek hatottak Havanna gyönyörű lakóházaira és híres épületeire!

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

A kubai zene nyomában | OTP Travel utazási iroda
A zene a kubai mindennapok lüktető ütőere. Ismerje meg izgalmas gyökereit!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Karib-tegeri kaland-kalózkodás - OTP Travel Utazási Iroda
A Karib-térség sokkal többet kínál, mint csupán kristályvizű tengerpartot.

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE LUXURY RUNAWAY BEACH *****

Jamaica
749 000 Ft-tól/fő