Élmények a világ körül

Keresés
 
Indonézia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Bali, a fantasztikus indonéz sziget feledhetetlen élményeket tartogat!

Indonézia

Úti célok Indonéziában


A Jáva és Lombok között fekvő Bali az indonéz szigetvilág legszebb és legkedveltebb úti célja. A vulkanikus hegyek, a zöldellő teraszos rizsföldek, az egzotikus, buja növényzet, a finom homokos strandok, valamint a vendégszeretetükről és kultúrájukról híres hindu szigetlakók varázslatos kikapcsolódást nyújtanak az ide érkező turisták számára. A tengerparti nyaralás mellett érdemes ellátogatni az ékszerkészítők, fafaragók és festők falvaiba is, de kihagyhatatlanok a vulkáni kúpokhoz vezető kirándulások is. A varázslatos hangulatú, parázson való sétálással végződő kecak vagy a látványos barong táncok bemutatói ámulatba ejtik a messzi földről érkező turistákat.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/indonezia

Csoportos ajánlatok

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
940 000 Ft-tól/fő

Üdülőprogramok

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
988 000 Ft-tól/fő

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - SEMINYAK

Indonézia
1 168 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Indonézia

  Főváros és legnagyobb város: Jakarta
  Nyelv: indonéz
  Vallás: iszlám
  Államforma: elnöki köztársaság
  Terület: 1 904 569 km2
  Népesség: 280 000 000 fő (2022-es becslés))
  Népsűrűség: 151 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $3 511 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: indonéz rúpia (IDR)
  Időeltérés: +6 - +8 óra (WITA, WIT, WIB, UTC+7 - +9)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 127V és 230V
  Csatlakozó és aljzat: C, F, G
  Országhívószám: +62
  Internet TLD: .id

  Magyar állampolgárok turisztikai céllal, 30 napnál rövidebb időre tervezett tartózkodással vízummentesen léphetnek Indonézia területére. A belépési vízum (VoA) 30 napig érvényes, de egyszeri alkalommal 30 nappal meghosszabbítható.

  Az országba történő belépés napjától számítva az útlevélnek legalább 180 napig érvényesnek kell lennie.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Bali egyik sajátosága, hogy számtalan jámbor, békés, szeretni való helyi emberrel találkozik az utazó. A közbiztonsággal nincs jelentős gond a turisták szempontjából. Hasznos azonban elkerülni az éjszakai mozgást gyanúsabb városi környékeken. A világ más országaiban is szokásos elővigyázatossági alapszabályokat kell betartani. A mozgalmas, forgalmas helyeken zsebesek ténykednek.

  Figyeljünk az értéktárgyakra, az útlevélre. Lehetőleg mindig igénybe kell venni a hotelek széfjét, értékmegőrzőjét. Bérelt gépkocsiban nem szabad értéktárgyat hagyni.
   
  Autóbérléshez, gépkocsivezetéshez szükséges a nemzetközi gépjárművezetői engedély. Alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt tilos gépjárművet vezetni. A biztonsági öv használata kötelező. Javasoljuk a gépkocsi ajtóinak zárva tartását, illetve az értékes személyes tárgyak csomagtartóban történő elhelyezését. Autóbérlés esetén az útlevelet ne, csak annak fénymásolatát adjuk át a kölcsönző cégnek, illetve gondosan tanulmányozzuk a biztosítási feltételeket.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Balira nincs kötelező oltás, a Hepatitis A és B, diftéria-tetanusz, polio, veszettség, agyhártyagyulladás elleni védőoltás javasolt, ezért kérjük, keresse fel háziorvosát vagy egy oltóközpontot két hónappal az utazás előtt. Jáván és Balin az elmúlt években nem történt maláriás megbetegedés. A maláriához hasonló tünetekkel járó dengue-láz és chikungunya-láz szúnyogcsípéssel terjed, védőoltás nem áll rendelkezésre, ezért érdemes az üzletekben országszerte könnyen és olcsón megvásárolható szúnyogriasztó termékek használata. Láz esetén javasolt haladéktalanul orvoshoz fordulni.

  A csapvíz közvetlen fogyasztásra nem alkalmas, javasolt szénsavmentes ásványvizet fogyasztani. Az üdítőkbe, koktélokba rakott jégkockák nem okoznak gondot, mert azokat nem vezetékes vízből fagyasztják. Utazás előtt javasolt minden kockázatra kiterjedő egészségügyi biztosítást kötni.

  A nagyobb városokban és üdülőövezetekben találhatók nemzetközi kórházak vagy rendelőintézetek, kisebb településeken pedig az állami vagy egyházi fenntartású egészségügyi hálózat intézményeit javasoljuk felkeresni megbetegedés esetén.
   
 • Térkép

Inspirációk

Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Fülöp-szigeteki gasztrokaland - OTP Travel Utazási Iroda
Kulináris utazásra invitáljuk Ázsiába. Kóstoljon bele velünk a Fülöp-szigetek különleges csemegéibe! Ínycsiklandó falatok várják.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Ubud népszerű célpont azok számára, akik nyugodt visszavonulásra vágynak, távol a tengerparti tömegek nyüzsgésétől.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Ubud a kreativitás, a spiritualitás és a természeti szépség központja. Bali több mint egy úti cél, sokkal inkább egy életforma.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!