Élmények a világ körül

Keresés
 
Jordánia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Lépjen be az ősi kultúra birodalmába!

Jordánia

Úti célok Jordániában

A mai napig fennmaradt ősi romvárosok, kiszáradt folyómedrek, misztikus sivatagi helyszínek elemi erővel vonzzák az ideérkezőket. A színes programlehetőségek, valamint a helyiek vendégszeretete pedig mindenkit levesz a lábáról. Utazásra ajánlott időszak: tavasszal és ősszel, áprilistól decemberig. A nyár forró, de a páratartalom alacsony, így könnyebben elviselhető. December és január a két leghidegebb hónap, de akkor is átlagosan 25 °C jellemző. Repülési idő Amannba kb. 3,5 óra, átszállási idő nélkül.

Ősi romvárosok, a Holt-tenger varázslatos vidéke, a Wadi Rum színpompás kőzetei, a Vörös- tenger egyedülálló élővilága és persze az egykori nabateus város, Petra, mind Jordániába csábítják a kalandvágyó embert. A bibliai Kánaán terüle- tén fekvő ország, néhány évezreddel ezelőtti klímája mára megváltozott, a hajdan tejjel-mézzel folyó tartományt részben sziklasivatag alkotja. Az itt élő kultúrák azonban visszavonhatatlanul e mesebeli tájon hagyták kézjegyüket. Lenyűgöző ásatási helyszínek, és olyan történelmi és természeti látnivalók találhatók itt, amiket látni kell, több napos kulturális túrák, és terepjárós versenyek egyaránt kivitelezhetők, egész évben napsütéses időjárás a jellemző, különleges élmény a fürdőzési lehetőség az egyedülállóan magas ásványi anyag- és só- tartalmú Holt-tengerben, szállás nomád Beduin törzseknél vagy igényes luxus szállodákban.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/jordania

 

Csoportos ajánlatok

JORDÁNIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Jordánia
525 000 Ft-tól/fő

JORDÁNIA – SZAÚD-ARÁBIA

Szaúd-arábia, Jordánia
1 998 000 Ft-tól/fő

Tengerparti szállás ajánlatok

JORDÁNIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Jordánia
567 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Jordánia

  Főváros és legnagyobb város: Amman
  Nyelv: arab
  Vallás: iszlám
  Államforma: királyság
  Terület: 89 342km2
  Népesség: 8 000 000 (2013-as becslés)
  Népsűrűség: 74,5/km2
  Egy főre jutó GDP: $5 599 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: jordán dínár (JOD)
  Időeltérés: +1 óra (UTC+2)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: B, C, D, F, G, J
  Országhívószám: +962
  Internet TLD: .jo

  Magyar állampolgár érvényes magyar útlevéllel, vízummal és megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Jordániába. Az útlevélnek az utazás utolsó napjától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
  A magyar állampolgárok vízumukat (kizárólag egyszeri belépésre jogosítót) felvehetik a határállomásokon is, kivéve az Izraellel közös King Hussein/Allenby Bridge átkelőnél levő határállomást, ahol nincs lehetőség jordán vízum felvételére. A határon történő felvétel esetén a vízum díja 40 JOD, kivéve az aqabai repülőtéren, ahol ingyenes. A vízum egy hónapos tartózkodásra jogosít, azt meghaladó időtartam esetén, a rendőrségen még a vízum lejárta előtt meg kell hosszabbítani. Az aqabai közúti és tengeri határátkelőhelyen történő kilépés esetén 10 jordán dínár kilépési illetéket kell fizetni. Azoknak az aqabai turistáknak, akik nem töltenek ott legalább két éjszakát vagy nem tudják bemutatni petrai belépőjegyüket, elutazáskor 20 jordán dínárt kell fizetniük az Aqabai Különleges Gazdasági Övezet Hatóság (ASEZA) számára.
  Azoknak a turistáknak, akik Jordániából kívánnak ellátogatni Izraelbe illetve a Palesztin Hatóság területére, majd visszatérnének Jordániába, kétszeri/többszöri belépésre jogosító vízummal kell rendelkezniük. Ilyen vízumot a Jordán Hásemita Királyság budapesti konzulátusán lehet beszerezni.

  Az Izraellel összekötő jordán határátkelőhelyeket az izraeli hatóságok csak közvetlenül az intézkedés előtt bejelentve, bizonytalan időre lezárhatják, ezért nem javasoljuk, hogy az Izraelben szállással rendelkező turisták egynapos út keretében keressék fel a jordániai látnivalókat.

  A csoportos körutazásainkon résztvevő utasok számára a vízumot irodánk intézi.
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  A térségen belül Jordánia biztonságos úticélnak számít, ritkán fordul elő magánszemélyek ellen elkövetett bűncselekmény vagy más erőszakos cselekedet. Az utazás során javasolt mindig körültekintően viselkedni, kerülni az esetleges helyi csoportosulásokat - különösen a péntek déli ima után - vagy tüntetéseket, és célszerű figyelemmel kísérni a helyi és regionális eseményeket.  

  Az iraki és szíriai polgárháborús helyzet miatt nem javasolt az ország Irakkal határos keleti és Szíriával határos északi részére történő utazás, beleértve a kedvelt turista-látványosságnak számító Umm Qais/Gadara mellett található római kori romvárost.

  Jelenleg a konfliktusoktól terhelt közel-keleti térségben Jordánia még mindig a legbiztonságosabb országok egyike, ahova évente nagyszámú külföldi turista látogat el.

  Jordániában a bűnözés nemzetközi összehasonlításban nem számottevő, a turistákat ért ilyen jellegű cselekmények nem jellemzőek. A szokásos, alapvető elővigyázatosság ajánlott a nagy forgalmú, zsúfolt helyeken, szűk utcákon, ahol előfordulhatnak zseb- és táskatolvajok.

  A mecsetekben általában nem veszik jó néven nem muszlim vallásúak látogatását, de ha ilyenre sor kerül, a szerény, egyszerű, nők esetében a felsőtestet, a hajat és a végtagokat elfedő öltözet, kendő javasolt. Tartsuk be a viselkedésre, öltözködésre, fotózásra vonatkozó előírásokat, amelyeket célszerű előzetesen megérdeklődni. Embereket előzetes engedélyük nélkül ne fényképezzünk.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.
  Kötelező védőoltás nincsen, de a Hepatitis A és B oltások javasoltak.
  Jordániában nincs járványveszély, a közegészségügyi helyzet a régió országai közül a legjobb. A nagyobb városokban biztosított a modern orvosi ellátás, bel- és külföldi gyógyszerek beszerezhetők. Az orvosi és kórházi kezelés költségeit általában azonnal és készpénzben kell kifizetni. Elsősorban a fővárosban és környékén - több Magyarországon végzett orvos praktizál, akiket az ammani nagykövetség, szükség esetén ajánlani tud. A két ország között 1981 óta, elsősorban a sürgősségi ellátást szabályozandó, egészségügyi megállapodás van hatályban.

  Fontos az általános utas-, poggyász- és balesetbiztosítás megléte. Súlyos megbetegedés esetén a költségeket a két ország között hatályos egészségbiztosítási egyezmény alapján a jordán fél felvállalja, azonban tapasztalat szerint azt csak utólag, akár hetekkel később fizeti vissza, ezért mindenképpen javasoljuk kiegészítő biztosítás megkötését.
   
 • További tudnivalók Jordániáról

  Jordánia modern, Nyugat-orientált ország, mégis az idelátogatónak figyelemmel kell lennie a tradíciókra és a ma is élő szokásokra, valamint az iszlám hit előírásaira. Az országban az iszlám államvallás.

  A Jordániába utazó hölgyeknek javasolt a megfontolt viselkedés és az európai szokásoknál visszafogottabb öltözet. A külföldi turisták által látogatott tengerpartokon illetve szállodai úszómedencék esetében elfogadott ugyan a fürdőruha vagy bikini viselete, de egyéb helyszíneken a könnyű pamutruha viselete célszerű. A hölgyek ne hordjanak túl rövid vagy túl nyitott ruhadarabokat, póló, és lábakat takaró nadrág vagy háromnegyedes szoknya viselete az elfogadott.

  Hölgyek lehetőség szerint ne utazzanak egyedül.

  Jordánia kedvelt turisztikai célpontjává vált a magyar turistáknak, elsősorban a szervezett utak keretében érkezők számára. Az utóbbi években az ágazat fejlesztése következtében szinte minden kategóriában és ennek megfelelően eltérő árakon találhatók szállodák a kiemelt turisztikai helyeken. Az ország gazdag turisztikai látványosságokban, kulturális, civilizációs és történelmi helyszínekben. Jordániában található a világörökség részét képező sivatagi város, Petra.

  A munkahét vasárnap kezdődik és csütörtökig tart. A heti pihenőnapok: péntek és szombat.

  A nagyobb üzletekben és a bankokban a bankkártyát elfogadják. Készpénzzel történő fizetés esetén a helyi valutát fogadják el, de pénzt váltani hivatalos valutaváltóknál kora délelőttől késő estig minden nagyobb településen, általában a bevásárló helyek közelében lehet. A boltok péntek délután és szombaton is nyitva tartanak.

  Az étkezésnél indokolt a körültekintés, gyümölcsök, zöldség fogyasztását csak alapos mosás után javasoljuk, de fertőtleníteni nem kell. Az eltérő éghajlati viszonyokból adódó esetleges következményekre célszerű már az utazás előtt felkészülni gyógyszerekkel. Szállodákban és éttermekben bármilyen étel kockázatmentesen fogyasztható, utcai árusoktól vásárolva elsősorban a jól átsült ételek ajánlottak.

  Javasolt az utcai alkoholfogyasztás és a feltűnő viselkedés kerülése. Ramadán idején különösen tartózkodni kell a közterületen történő étkezéstől, ital- és alkoholfogyasztástól!

  Jordániában sok étteremben felszolgálnak alkoholt, vásárlása azonban csak kijelölt üzletekben lehetséges.

  Az országban működnek a magyar mobiltelefon-szolgáltatók kártyai, amennyiben az előfizetők rendelkeznek a megfelelő szerződéssel.
   
 • Térkép

Inspirációk

Utazás: Azerbajdzsán csodái | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk!

Utazás: azerbajdzsáni kisokos | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Íme néhány ártatlannak tűnő dolog, amit a külföldieknek mindenképpen kerülnie kell Azerbajdzsánban.

Utazás: Azerbajdzsán, a kézművesek paradicsoma | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg az azeri mesterek csodálatos munkáit, amelyeket a mai napig, hagyományos módokon készítenek.

Utazás: Azerbajdzsán ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Izgalmas gasztronómiai kalandra csábítjuk, ezúttal a Kaukázus sokszínű konyháinak egyikébe kóstoltunk bele. Tartson velünk!

Utazás: Azerbajdzsán a tények tükrében | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Azerbajdzsán Eurázsia dél-kaukázusi régiójában fekszik. Számos természeti érték és kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg közelebbről néhány érdekes tényen keresztül.

Utazás: Azerbajdzsán kincsei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Különleges élményeket tartogat a Kaukázus fel nem fedezett gyöngye. Ajánlunk néhány programot, amelyeket Azerbajdzsánban nem szabad kihagyni!

Izrael természeti kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Íme egy kis ízelítő Izrael legkülönlegesebb természeti csodáiból!

Omán 9 legszebb természeti csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Omán olyan érintetlen természeti különlegességeket tartogat, melyeket mindenképpen érdemes megismerni.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!