OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu
Jordánia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Lépjen be az ősi kultúra birodalmába!

Jordánia

Úti célok Jordániában

A mai napig fenn- maradt ősi romvárosok, kiszáradt folyómedrek, misztikus sivatagi helyszínek elemi erővel vonzzák az ideérkezőket. A színes programlehetőségek, valamint a helyiek vendégszeretete pedig mindenkit levesz a lábáról. Utazásra ajánlott időszak: tavasszal és ősszel, áprilistól decemberig. A nyár forró, de a páratartalom alacsony, így könnyebben elviselhető. December és január a két leghidegebb hónap, de akkor is átlagosan 25 °C jellemző. Repülési idő Amannba kb. 3,5 óra, átszállási idő nélkül.

Ősi romvárosok, a Holt-tenger varázslatos vidéke, a Wadi Rum színpompás kőzetei, a Vörös- tenger egyedülálló élővilága és persze az egykori nabateus város, Petra, mind Jordániába csábítják a kalandvágyó embert. A bibliai Kánaán terüle- tén fekvő ország, néhány évezreddel ezelőtti klímája mára megváltozott, a hajdan tejjel-mézzel folyó tartományt részben sziklasivatag alkotja. Az itt élő kultúrák azonban visszavonhatatlanul e mesebeli tájon hagyták kézjegyüket. Lenyűgöző ásatási helyszínek, és olyan történelmi és természeti látnivalók találhatók itt, amiket látni kell, több napos kulturális túrák, és terepjárós versenyek egyaránt kivitelezhetők, egész évben napsütéses időjárás a jellemző, különleges élmény a fürdőzési lehetőség az egyedülállóan magas ásványi anyag- és só- tartalmú Holt-tengerben, szállás nomád Beduin törzseknél vagy igényes luxus szállodákban.

JORDÁNIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Ország: Jordánia
103 000 Ft/fő -től

JORDÁNIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: Jordánia
399 000 Ft/fő -től

IZRAEL - JORDÁNIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: Jordánia
519 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Jordánia

  Főváros és legnagyobb város: Amman
  Nyelv: arab
  Vallás: iszlám
  Államforma: királyság
  Terület: 89 342km2
  Népesség: 8 000 000 (2013-as becslés)
  Népsűrűség: 74,5/km2
  Egy főre jutó GDP: $5 599 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: jordán dínár (JOD)
  Időeltérés: +1 óra (UTC+2)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: B, C, D, F, G, J
  Országhívószám: +962
  Internet TLD: .jo

  Magyar állampolgár érvényes magyar útlevéllel, vízummal és megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Jordániába. A magyar állampolgárok vízumukat (kizárólag egyszeri belépésre jogosítót) felvehetik a határállomásokon is, kivéve az Izraellel közös King Hussein/Allenby Bridge átkelőnél levő határállomást. A határon történő felvétel esetén a vízum díja 40 JOD, kivéve az Eilat/Aqaba határátkelőhelyet, ahol ingyenes. A vízum egy hónapos tartózkodásra jogosít, azt meghaladó időtartam esetén, a rendőrségen még a vízum lejárta előtt meg kell hosszabbítani. A vízum határon történő felvétele esetén nem kérnek fényképet. Jordániából történő kilépés esetén kilépési illetéket kell fizetni, amelynek összege: 8 JOD.

  Az Izraellel összekötő jordán határátkelőhelyeket az izraeli hatóságok csak közvetlenül az intézkedés előtt bejelentve, bizonytalan időre lezárhatják, ezért nem javasoljuk, hogy az Izraelben szállással rendelkező turisták egynapos út keretében keressék fel a jordániai látnivalókat.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Az iraki és szíriai polgárháborús helyzet miatt nem javasoljuk az ország Irakkal határos keleti és Szíriával határos északi részére történő utazást, beleértve a kedvelt turista-látványosságnak számító Umm Qais/Gadara mellett található római kori romvárost.

  Jelenleg a konfliktusoktól terhelt közel-keleti térségben Jordánia még mindig a legbiztonságosabb országok egyike, ahova évente nagyszámú külföldi turista látogat el.

  Jordániában a bűnözés nemzetközi összehasonlításban nem számottevő, a turistákat ért ilyen jellegű cselekmények nem jellemzőek. A szokásos, alapvető elővigyázatosság ajánlott a nagy forgalmú, zsúfolt helyeken, szűk utcákon, ahol előfordulhatnak zseb- és táskatolvajok.

  A mecsetekben általában nem veszik jó néven nem muszlim vallásúak látogatását, de ha ilyenre sor kerül, a szerény, egyszerű, nők esetében a felsőtestet, a hajat és a végtagokat elfedő öltözet, kendő javasolt. Tartsuk be a viselkedésre, öltözködésre, fotózásra vonatkozó előírásokat, amelyeket célszerű előzetesen megérdeklődni. Embereket előzetes engedélyük nélkül ne fényképezzünk.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

  Kötelező védőoltás nincsen, de a Hepatitis A és B oltások javasoltak.

  Jordániában nincs járványveszély, a közegészségügyi helyzet a régió országai közül a legjobb. A nagyobb városokban biztosított a modern orvosi ellátás, bel- és külföldi gyógyszerek beszerezhetők. Az orvosi és kórházi kezelés költségeit általában azonnal és készpénzben kell kifizetni. Elsősorban a fővárosban és környékén - több Magyarországon végzett orvos praktizál, akiket az ammani nagykövetség, szükség esetén ajánlani tud. A két ország között 1981 óta, elsősorban a sürgősségi ellátást szabályozandó, egészségügyi megállapodás van hatályban.

  Fontos az általános utas-, poggyász- és balesetbiztosítás megléte. Súlyos megbetegedés esetén a költségeket a két ország között hatályos egészségbiztosítási egyezmény alapján a jordán fél felvállalja, azonban tapasztalat szerint azt csak utólag, akár hetekkel később fizeti vissza, ezért mindenképpen javasoljuk kiegészítő biztosítás megkötését.
   
 • Tudnivalók Jordániáról

  Jordánia modern, Nyugat-orientált ország, mégis az idelátogatónak figyelemmel kell lennie a tradíciókra és a ma is élő szokásokra, valamint az iszlám hit előírásaira. Az országban az iszlám államvallás.

  Jordánia kedvelt turisztikai célpontjává vált a magyar turistáknak, elsősorban a szervezett utak keretében érkezők számára. Az utóbbi években az ágazat fejlesztése következtében szinte minden kategóriában és ennek megfelelően eltérő árakon találhatók szállodák a kiemelt turisztikai helyeken. Az ország gazdag turisztikai látványosságokban, kulturális, civilizációs és történelmi helyszínekben. Jordániában található a világörökség részét képező sivatagi város, Petra. A munkahét vasárnap kezdődik és csütörtökig tart. A heti pihenőnapok: péntek és szombat.

  A nagyobb üzletekben és a bankokban a bankkártyát elfogadják. Készpénzzel történő fizetés esetén a helyi valutát fogadják el, de pénzt váltani hivatalos valutaváltóknál kora délelőttől késő estig minden nagyobb településen, általában a bevásárló helyek közelében lehet. A boltok péntek délután és szombaton is nyitva tartanak.

  Az étkezésnél indokolt a körültekintés, gyümölcsök, zöldség fogyasztását csak alapos mosás után javasoljuk, de fertőtleníteni nem kell. Az eltérő éghajlati viszonyokból adódó esetleges következményekre célszerű már az utazás előtt felkészülni gyógyszerekkel. Szállodákban és éttermekben bármilyen étel kockázatmentesen fogyasztható, utcai árusoktól vásárolva elsősorban a jól átsült ételek ajánlottak.

  Javasolt az utcai alkoholfogyasztás és a feltűnő viselkedés kerülése. Ramadán idején különösen tartózkodni kell a közterületen történő étkezéstől, ital- és alkoholfogyasztástól!

  Jordániában sok étteremben felszolgálnak alkoholt, vásárlása azonban csak kijelölt üzletekben lehetséges. Az országban működnek a magyar mobiltelefon-szolgáltatók kártyai, amennyiben az előfizetők rendelkeznek a megfelelő szerződéssel.

  A Jordániába utazó hölgyeknek javasolt a megfontolt viselkedés és az európai szokásoknál visszafogottabb öltözet. Lehetőség szerint ne utazzanak egyedül.
   
 • Térkép

Inspirációk

OTP Travel Utazási Iroda
Megnyílt a Louvre Abu Dhabi páratlan múzeuma, s végre feltárta kincseit a látogatók előtt!

OTP Travel Utazási Iroda
15 fantasztikus kép Dubaiból.

Dubai, Burj Khalifa - OTP Travel Utazási Iroda
Látványos filmek, amelyeket az Egyesült Arab Emirátusban forgattak.

Dubai, Burj Khalifa - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg az Egyesült Arab Emirátusok legismertebb városában, Dubaiban található Burj Khalifát, amely a világ legmagasabb építménye.

A közel-keleti kirándulástól mit vár az utazó? Havat keveset...

OTP Travel Utazási Iroda - Csodálatos Emirátusok
​A szezon egyik kedvenc célpontja az Egyesült Arab Emirátusok.

Feledhetetlen élmények kicsiknek és nagyoknak.

Ismerje meg napjaink egyik legkedveltebb úticélját!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!