Élmények a világ körül

Keresés

Jordánia és a holt-tengeri paradicsom

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia és a holt-tengeri paradicsom

A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különösen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell! A Holt-tenger vizében található ásványi anyagok csodálatos tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek szépítő és gyógyító szerként is rég óta használatosak. Már Kleopátra, Egyiptom uralkodója is használta, a Holt-tenger gyógyító erejét.

A Holt-tenger földrajza

Jordánia | Holt-tenger | - OTP Travel Utazási Iroda
A Jordániát nyugaton, Izraelt és Palesztinát keleten határoló Holt-tenger a csodák oázisa a közép-kelet-ázsiai térségben. A szuper sós víztest 3 millió éves múltra tekint vissza, és köztudottan mágikus gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Vizének sótartalma meghaladja a veszélyes határértékeket, tehát eszünkbe se jusson megkóstolni!

Hogyan juthatunk el a Holt-tengerhez?

Jordánia | Hol-tenger 2 | - OTP Travel Utazási Iroda
A Holt-tengertől 52,4 km-re található Jordánia fő repülőtere, a Queen Alia nemzetközi repülőtér. A repülőtér közvetlen összeköttetéssel rendelkezik Ázsia, Észak-Afrika, a Közel-Kelet és Európa országaival. A helyszínen könnyen elérhetőek a taxik, amelyek közvetlenül a Holt-tengerhez visznek. Az ár többnyire fix, és körülbelül 40 JOD (jordániai dinár) körül van.
Jordánia megfelelő közúti hálózattal rendelkezik, így érdemes elgondolkodni az autóbérlésről is.

Mikor menjünk a Holt-tengerhez?

Jordánia | Hol-tenger 3 | - OTP Travel Utazási Iroda
Az ősztől egészen a kora nyárig tartó időszak (szeptembertől május elejéig) talán legjobb a Holt-tenger meglátogatására. Ilyenkor a nappalok kellemesen melegek, az éjszakák pedig enyhék. A napközbeni hőmérséklet 23 fok körül jár, így a feltételek ideálisak egy Holt-tenger környéki kiránduláshoz. A Holt-tenger környéke ebben az időszakban nem zsúfolt, maximálisan kiévezhetjük a természet közelségét. A pénteki napot azonban ekkor is érdemes kerülni, a legtöbb szervezett túra ekkor érkezik a Holt-tenger vidékére.

Látnivalók a Holt-tenger környékén Jordániában

Mujib természetvédelmi terület

Jordánia | wadi al mujib | - OTP Travel Utazási Iroda
A Holt-tengert szegélyező magas hegyek teszik a Mujibot népszerű látványossággá. A 410 méterrel a tengerszint alatt fekvő bioszféra-rezervátum történetesen a világon a legalacsonyabban fekvő védett terület. Izgalmas túrák, kanyargó ösvények és a gyors folyású Mujib-folyó elragadó látványa adja a természetvédelmi varázsát.

O Beach

Az O Beach egy olyan eldugott hely, ahol szinte úgy érezhetjük, egy privát strand vendégei vagyunk. A partszakasz különösen híres a lenyűgöző kilátásról, és az árnyalatnyival sötétebb zöld vizéről.

Machaerus

Jordánia | Machaerus | - OTP Travel Utazási Iroda
A Holt-tenger keleti oldalán fekvő Machaerus várában tartották fogva, illetve végezték ki Keresztelő Szent Jánost. A történelmi helyszín egy órányi autóútra van Ammántól.

Kerak vára

Jordánia | Kerak vára | - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia földjén, a Holt-tenger környékén számos történelmi és vallási jelentőségű emlékhely található. Kerak vára is ilyen. A i.e. 9. században épült várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és környékére. A vár mellett találjuk a Keraki Régészeti Múzeumot, ahol értékes gyűjteményket tekinthetünk meg.

Kapcsolódó inspirációk:

Jordánia kötelező látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

Jordánia | útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Íme, egy első alkalomra szóló jordániai útikalauz, amely feltárja Jordánia történelmét, földrajzát, kultúráját, konyháját és tippeket ad.

Jordánia | strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Jordániában nincs sok strand, de a meglévők, egytől egyig nagyon exkluzív élményt nyújtanak. Bemutatjuk a legjobbakat, amelyeket egyszer meg kell látogatni!

Jordánia | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
A jordániai konyha 10 legnépszerűbb ételét helyeztük a fókuszba. Kóstoljon bele velünk a Közel-Kelet ínycsiklandó csemegéibe!

Jordánia | Wadi Rum - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legismertebb Jordániában forgatott filmeket, valamint Jordánia azon részeit, amelyek ezekben a mozikban szerepelnek.

Jordánia | Ammán - OTP Travel Utazási Iroda
Szánjunk néhány napot Ammánra, erre a közel-keleti kulturális központra! Mutatjuk a legfontosabb látnivalókat, legizgalmasabb elfoglaltságokat Jordánia fővárosában!

10 érdekesség Jordániáról - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gazdag kultúrája és történelme tele van érdekességekkel. Csokorba gyűjtöttünk 10 olyan különleges tényt, melyet kevesen ismernek.

Jordánia ínyencségei - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gasztronómiai olvasztótégelye minden érzékünket elvarázsolja. Tartson velünk egy kulináris utazásra!

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

JORDÁNIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Jordánia
567 000 Ft-tól/fő