Élmények a világ körül

 
Megszámlálhatatlan élmény várja Önt!

Thaiföld

Úti célok Thaiföldön

Tájékoztató a Thaiföldre utazók részére: itt


Thaiföld csupa misztikum, ahol szikrázó napsütés, ősi műemlékek, arany templomok, buddhista szerzetesek, nyüzsgő piacok, a forgalomban szlalomozó tuk tuk-ok, felhőkarcolók, korallzátonyok, homokos tengerpartok, vízesések, és még számtalan életre szóló élményt ígérő látnivaló összpontosul egy helyen. Az aktív programok után érdemes megpihenni az ország pálmafákkal tűzdelt tengerpartjainak egyikén, ahol kényeztető thai masszázzsal lazíthatjuk el fáradt tagjainkat. Utazásra ajánlott időszak: novembertől márciusig (ekkor tart a száraz évszak, a nyári hónapokban jellemző a gyakori heves esőzésekkel járó monszun). Repülési idő Bangkokba: kb. 11 óra, Phuketre vagy Ko Samuira kb. 13 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


Csoportos körutazások:

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
érdeklődésre

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

Thaiföld
599 000 Ft/fő-től

 

Üdülés Phuketen:

AMARI PHUKET****+

Thaiföld
535 000 Ft/fő-től

NAI HARN PHUKET*****

Thaiföld
649 000 Ft/fő-től

DUSIT THANI LAGUNA RESORT*****

Thaiföld
659 000 Ft/fő-től

THE SLATE*****

Thaiföld
699 000 Ft/fő-től

THE SHORE AT KATATHANI*****

Thaiföld
990 000 Ft/fő-től

KEEMALA*****

Thaiföld
1 215 000 Ft/fő-től

 

Üdülés Pattayán:

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft/fő-től

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft/fő-től

Fontos információk

 • Vízum

  Thaiföld

  Főváros és legnagyobb város: Bangkok
  Nyelv: thai
  Vallás: buddhista
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 513 120km2
  Népesség: 67 091 120 (2014-es becslés)
  Népsűrűség: 132,1/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 5 426 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: thai baht (฿) (THB)
  Időeltérés: +6 óra (CET, UTC +7)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: A, B, C
  Országhívószám: +66
  Internet TLD: .th

  Felhívjuk a Thaiföldre több alkalommal látogató, illetve az országban tartósan tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a thaiföldi idegenrendészeti hatóságok 2014 májusától kezdődően szigorították a vízummentesen az ország területére belépő külföldi állampolgárok ellenőrzését. Az intézkedés célja az ún. „visa run” jelenség felszámolása és ezzel annak megakadályozása, hogy külföldi állampolgárok vízummentes státuszukat tartós thaiföldi tartózkodásra, esetleg munkavállalásra használják fel.

  A Thaiföldön tartósan tartózkodó egyes külföldi állampolgárok körében az elmúlt évek során gyakorlattá vált, hogy a vízummentesen beutazók az engedélyezett tartózkodás időtartamának letelte előtt valamely szomszédos országba utaztak ki, ahonnan újra belépve vízummentességük alapján újabb tartózkodási jogosultságot szerezhettek. A thai hatóságok a jövőben ezt a gyakorlatot nem tolerálják.

  Vízummentesen beutazó külföldi állampolgárok szárazföldi határátkelőhelyen történő beutazás esetén évente két alkalommal 30 napig vízummentes, azon túl vízumköteles a tartózkodás..
  Légi úton történő belépés esetén, amennyiben megalapozott a gyanú, hogy a külföldi állampolgár vízummentességét tartós thaiföldi tartózkodásra próbálja felhasználni, az idegenrendészeti hatóság figyelmeztetik a megfelelő vízum beszerzésének szükségességére.

  Az idegenrendészeti hatóságok fokozott mértékben kívánják érvényesíteni és ellenőrizni, hogy a vízummentesen Thaiföldre belépő külföldi állampolgárok kizárólag turizmus céljával tehessék azt, mivel a vízummentesség biztosításának fő célja a turizmus ösztönzése. A turizmus céljával történő vízummentes belépés feltétele a belépéskor minimum, 6 hónapig érvényes útlevél, az oda- és visszaútra szóló repülőjegy és megfelelő anyagi feltételek (személyenként 10 ezer thai Baht, vagy családonként 20 ezer thai Baht) megléte.

  A 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól.

  Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében, ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi, és beléptető pecsét hiányában az utast - annak ellenére, hogy a mulasztást a thai hatóságok követték el - idegenrendészeti őrizetbe vehetik, és bírósági eljárást követően kitoloncolhatják az országból. A beléptető pecséten szereplő dátum határozza meg, hogy az utas meddig tartózkodhat jogszerűen Thaiföldön.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Thaiföldi tartózkodásuk és utazásuk alatt kérjük, tanúsítsanak fokozott óvatosságot, tartsák maguknál úti okmányukat, és maradéktalanul kövessék a hatóságok utasításait. A helyzet képlékenysége miatt folyamatosan kísérjék figyelemmel a helyi híradásokat. Feltétlenül kerüljék az esetleges tömegmegmozdulásokat. Amennyiben akaratlanul egy politikai demonstráció közelébe kerülnek, a lehető leggyorsabban hagyják el a helyszínt. Ha bármi kétségük van a biztonságuk felől, inkább maradjanak szálláshelyeiken.

  Javasoljuk, hogy Thaiföldre utazásuk előtt tájékozódjanak biztosítójuknál, mert egyes biztosítótársaságoknál a katonai hatalomátvétel kizáró okot jelenthet az esetleges kártérítésnél.

  Határozottan ajánljuk minden Thaiföldre látogató, vagy már ott tartózkodó magyar állampolgárnak, hogy regisztrálja magát konzuli védelemre, amit ezen a linken (https://konzved.mfa.gov.hu/) tehet meg.

  Thaiföld legdélebbi térségei – Narathiwat, Yala, Pattani, Songkhla és Satun tartományok– az utazás és ott tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriába tartoznak.

  A kelet-thaiföldi Si Sa Ket tartományban, a thai-kambodzsai határon található, vitatott hovatartozású Preah Viehar hindu templom környéki területekre való utazás, illetve az ország észak-nyugati részén a thaiföldi-mianmari határtérség thaiföldi oldalának felkeresése előtt tanácsos az aktuális biztonsági helyzetről előzetesen tájékozódni.

  A fenti területek kivételével az általános közbiztonság megfelelő, az idegenforgalom feltételei biztosítottak.

  Thaiföldön a közbiztonság jó, de célszerű fokozottan vigyázni az értékekre, repülőjegyekre, illetve útlevelekre. Változó intenzitással - általában a téli turistaszezon idején - fordulnak elő turisták kárára elkövetett bűncselekmények (zsebtolvajlás, útlevél eltulajdonítás, bérelt járművek esetén hamis kártérítési követelés stb.) Tanácsos az útlevelet, vagy legalább annak személyi azonosító és a vízumpecsétet tartalmazó oldalairól készített fénymásolatot állandóan magunknál tartani.

  Thaiföld a földrengésveszélyes indonéz szigetvilág közelében helyezkedik el. Az indiai óceánon, vagy az indonéziai Szumátra térségében előforduló földrengések és az azok generálta szökőárak Thaiföld nyugati tengerpartjait és tengeri üdülőit veszélyeztethetik.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az orvosi ellátás a fővárosban és a turisztikai központokban jó, viszont ebből következőleg meglehetősen költséges is - ezért feltétlenül javasolt már a kiutazás előtt, otthon, teljes körű utasbiztosítást kötni.

  Thaiföldön előfordul a malária, a dengue-láz és az ahhoz hasonló chikungunya vírus is. Az elmúlt években különösen magas volt a dengue-lázas megbetegedések száma, ezért ajánlatosak a lázat okozó szúnyogfajta csípései elleni óvintézkedések nem csak vidéki, hanem városi környezetben is. Javasoljuk, hogy thaiföldi utazás esetén fokozott figyelmet fordítsanak a járványokat is terjesztő vérszívó rovarok elleni védekezésre, használjanak rovarriasztót, természetjáráskor viseljenek hosszú ujjú inget, hosszú szárú nadrágot és zárt cipőt.

  Az ország időjárása trópusi jellegű - ebből és a helyi higiéniás viszonyokból következően speciális megbetegedések fordulhatnak elő (pl. kiszáradás, napszúrás, erős hasmenés stb.).

  Mint Ázsiában általában, Thaiföldön is célszerű az alapvető higiéniás elővigyázatosság és körültekintés. A csapvíz, valamint az ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztását kerülni kell. 

  A felnőtt lakosság 1.3% -a (mintegy 520.000 ember) HIV fertőzött.

  A gyógyszerkezelés alatt álló személyek Thaiföldre való zavartalan belépése csak abban az esetben lehetséges, ha a betegségükről készült orvosi igazolással, a gyógyszerek receptjeivel, valamint azok hiteles angol – ideális esetben thai nyelvű - fordításával a behozatal tényét a vámvizsgálatnál előre bejelentik.

  Ajánlott, hogy utazás előtt konzultáljanak háziorvosukkal, védőoltások ügyében pedig vegyék fel a kapcsolatot az Országos Epidemiológiai Központtal.
   
 • Térkép

Inspirációk

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulóhelyeket, melyeket mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Ázsia, Top10 tea | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Namaste - OTP Travel utazási iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

A vilag egy nagy színpad - OTP Travel utazási iroda
Szeret bulizni? Akkor jó helyen jár! Íme a legfontosabb ünnepek és fesztiválok listája, amelyeken az életben legalább egyszer részt kell venni.

Namaste - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin a városi élet és a tengerparti üdülőhely frissítő keveréke, élénk piacokkal, jó golfpályákkal és vízi parkokkal, kiváló gasztronómiával.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!