Élmények a világ körül

Keresés
 
Megszámlálhatatlan élmény várja Önt!

Thaiföld

Úti célok ThaiföldönThaiföld csupa misztikum, ahol szikrázó napsütés, ősi műemlékek, arany templomok, buddhista szerzetesek, nyüzsgő piacok, a forgalomban szlalomozó tuk tuk-ok, felhőkarcolók, korallzátonyok, homokos tengerpartok, vízesések, és még számtalan életre szóló élményt ígérő látnivaló összpontosul egy helyen. Az aktív programok után érdemes megpihenni az ország pálmafákkal tűzdelt tengerpartjainak egyikén, ahol kényeztető thai masszázzsal lazíthatjuk el fáradt tagjainkat. Utazásra ajánlott időszak: novembertől márciusig (ekkor tart a száraz évszak, a nyári hónapokban jellemző a gyakori heves esőzésekkel járó monszun). Repülési idő Bangkokba: kb. 11 óra, Phuketre vagy Ko Samuira kb. 13 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/thaifold


Csoportos ajánlatok

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

 

Üdülőprogramok

Phuket

BEYOND RESORT KATA**** – PHUKET

Thaiföld
785 000 Ft-tól/fő

SANTHIYA PHUKET NATAI RESORT & SPA***** - PHUKET

Thaiföld
1 155 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

DUSIT THANI LAGUNA RESORT***** – PHUKET

Thaiföld
1 390 000 Ft-tól/fő

Krabi

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

Koh Samui

MELATI BEACH RESORT & SPA**** – KOH SAMUI

Thaiföld
1 029 000 Ft-tól/fő

CHAWENG REGENT BEACH RESORT***** – KOH SAMUI

Thaiföld
1 029 000 Ft-tól/fő

BEYOND KANDA BUURI**** – KOH SAMUI

Thaiföld
989 000 Ft-tól/fő

Khao Lak

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

Koh Lanta

PIMALAI RESORT & SPA ***** - KOH LANTA

Thaiföld
1 109 000 Ft-tól/fő

Koh Yao Yai

Koh Phangan

SANTHIYA KOH PHANGAN***** - KOH PHANGAN

Thaiföld
1 195 000 Ft-tól/fő

Koh Chang

SANTHIYA TREE KOH CHANG RESORT***** - KOH CHANG

Thaiföld
1 119 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Thaiföld

  Főváros és legnagyobb város: Bangkok
  Nyelv: thai
  Vallás: buddhista
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 513 120km2
  Népesség: 70 160 000 fő (2022-es becslés)
  Népsűrűség: 137 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 5 426 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: thai baht (฿) (THB)
  Időeltérés: +6 óra (CET, UTC +7)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: A, B, C
  Országhívószám: +66
  Internet TLD: .th

  Magyar állampolgár Magyarország, illetve más ország területéről 2022. október 1-től mindenféle korlátozás nélkül beléphet az országba, valamint a thai kormány döntése értelmében 30 nap helyett 45 napig tartózkodhatnak vízummentesen Thaiföldön.
  A nem turista célú, illetve 45 napot meghaladó beutazások továbbra is vízumkötelesek.

  Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében, ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi, és beléptető pecsét hiányában az utast - annak ellenére, hogy a mulasztást a thai hatóságok követték el - idegenrendészeti őrizetbe vehetik, és bírósági eljárást követően kitoloncolhatják az országból. A beléptető pecséten szereplő dátum határozza meg, hogy az utas meddig tartózkodhat jogszerűen Thaiföldön.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Thaiföldi tartózkodásuk és utazásuk alatt kérjük, tanúsítsanak fokozott óvatosságot, tartsák maguknál úti okmányukat, és maradéktalanul kövessék a hatóságok utasításait. A helyzet képlékenysége miatt folyamatosan kísérjék figyelemmel a helyi híradásokat. Feltétlenül kerüljék az esetleges tömegmegmozdulásokat. Amennyiben akaratlanul egy politikai demonstráció közelébe kerülnek, a lehető leggyorsabban hagyják el a helyszínt. Ha bármi kétségük van a biztonságuk felől, inkább maradjanak szálláshelyeiken.

  Javasoljuk, hogy Thaiföldre utazásuk előtt tájékozódjanak biztosítójuknál, mert egyes biztosítótársaságoknál a katonai hatalomátvétel kizáró okot jelenthet az esetleges kártérítésnél.

  Határozottan ajánljuk minden Thaiföldre látogató, vagy már ott tartózkodó magyar állampolgárnak, hogy regisztrálja magát konzuli védelemre, amit ezen a linken (https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat) tehet meg.

  Thaiföld legdélebbi térségei – Narathiwat, Yala, Pattani, Songkhla és Satun tartományok– az utazás és ott tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriába tartoznak.

  A kelet-thaiföldi Si Sa Ket tartományban, a thai-kambodzsai határon található, vitatott hovatartozású Preah Viehar hindu templom környéki területekre való utazás, illetve az ország észak-nyugati részén a thaiföldi-mianmari határtérség thaiföldi oldalának felkeresése előtt tanácsos az aktuális biztonsági helyzetről előzetesen tájékozódni.

  A fenti területek kivételével az általános közbiztonság megfelelő, az idegenforgalom feltételei biztosítottak.

  Thaiföldön a közbiztonság jó, de célszerű fokozottan vigyázni az értékekre, repülőjegyekre, illetve útlevelekre. Változó intenzitással - általában a téli turistaszezon idején - fordulnak elő turisták kárára elkövetett bűncselekmények (zsebtolvajlás, útlevél eltulajdonítás, bérelt járművek esetén hamis kártérítési követelés stb.) Tanácsos az útlevelet, vagy legalább annak személyi azonosító és a vízumpecsétet tartalmazó oldalairól készített fénymásolatot állandóan magunknál tartani.

  Thaiföld a földrengésveszélyes indonéz szigetvilág közelében helyezkedik el. Az indiai óceánon, vagy az indonéziai Szumátra térségében előforduló földrengések és az azok generálta szökőárak Thaiföld nyugati tengerpartjait és tengeri üdülőit veszélyeztethetik.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az orvosi ellátás a fővárosban és a turisztikai központokban jó, viszont ebből következőleg meglehetősen költséges is - ezért feltétlenül javasolt már a kiutazás előtt, otthon, teljes körű utasbiztosítást kötni.

  Thaiföldön előfordul a malária, a dengue-láz és az ahhoz hasonló chikungunya vírus is. Az elmúlt években különösen magas volt a dengue-lázas megbetegedések száma, ezért ajánlatosak a lázat okozó szúnyogfajta csípései elleni óvintézkedések nem csak vidéki, hanem városi környezetben is. Javasoljuk, hogy thaiföldi utazás esetén fokozott figyelmet fordítsanak a járványokat is terjesztő vérszívó rovarok elleni védekezésre, használjanak rovarriasztót, természetjáráskor viseljenek hosszú ujjú inget, hosszú szárú nadrágot és zárt cipőt.

  Az ország időjárása trópusi jellegű - ebből és a helyi higiéniás viszonyokból következően speciális megbetegedések fordulhatnak elő (pl. kiszáradás, napszúrás, erős hasmenés stb.).

  Mint Ázsiában általában, Thaiföldön is célszerű az alapvető higiéniás elővigyázatosság és körültekintés. A csapvíz, valamint az ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztását kerülni kell. 

  A felnőtt lakosság 1.3% -a (mintegy 520.000 ember) HIV fertőzött.

  A gyógyszerkezelés alatt álló személyek Thaiföldre való zavartalan belépése csak abban az esetben lehetséges, ha a betegségükről készült orvosi igazolással, a gyógyszerek receptjeivel, valamint azok hiteles angol – ideális esetben thai nyelvű - fordításával a behozatal tényét a vámvizsgálatnál előre bejelentik.

  Ajánlott, hogy utazás előtt konzultáljanak háziorvosukkal, védőoltások ügyében pedig vegyék fel a kapcsolatot az Országos Epidemiológiai Központtal.
   
 • Térkép

Inspirációk

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Thaiföld gasztronómiája az egész világon népszerű. Tartson velünk egy felejthetetlen ízutazásra!

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
A háromnapos fesztivál a hagyományos thai újév kezdetét jelzi és a turisták egyik fő attrakciója.

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Melyiket válasszuk? Útmutató Thaiföld lenyűgöző tájaihoz és időjárásához.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin a városi élet és a tengerparti üdülőhely frissítő keveréke, élénk piacokkal, jó golfpályákkal és vízi parkokkal, kiváló gasztronómiával.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Thaiföld – Közelebb mint valaha! - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Ázsia egyik legsokszínűbb turistaparadicsomát!

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!