Élmények a világ körül

Keresés

Huahin, a halászfaluból lett kedvenc

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin a városi élet és a tengerparti üdülőhely frissítő keveréke, élénk piacokkal, jó golfpályákkal és vízi parkokkal, kiváló gasztronómiával.

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely

A Bangkoktól kb. 200 km-re található Huahin, a Thaiföldre utazók népszerű úti célja, ahol a nyüzsgő tengerparti élet mellett számos program közül lehet válogatni.
 

Huahin bizonyosan nem okoz csalódást, a rengeteg látnivalót vagy teendőt szinte nehéz beilleszteni az útitervbe. Szerencsére a kemény munkát elvégeztünk Ön helyett, összeszedtük miként tölthet el 48 tartalmas órát Huahin tengerpartján.

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Kevés az idő és sok a látnivaló? A meleg miatt érdemes kicsivel korábban kelni és benevezni egy kerékpáros túrára. Az ideális útvonalat az erőnlét és a látnivalók függvényében érdemes kiválasztani. A kissé kaotikus thai közlekedés miatt szervezett túrát ajánlunk, ekkor a nagyobb biztonság érdekében autó is kíséri a sportos turistákat. A rövidebb útvonalon - a Dolphin-öböltől a Khao Kalokig – a tengerparti utakról gyönyörű kilátás nyílik az óceánra, alkalmanként érdemes letérni és elidőzni egy-egy hagyományos halászfaluban. A hosszabb út a mianmari határtól indul, és egész Huahint átszeli, miközben három festői öböl és gyönyörű templomok látványa teszi felejthetetlenné az élményt.
Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Amint a nap lemegy, az étvágy felkel. Ideje elindulni az éjszakai piacra! De nem csak ezért. A művészet helyi felfogását legjobban egy thaiföldi bolhapiac mutatja be. Ha ilyesfajta élményt keres Thaiföldön, akkor a Cicada Market a legjobb választás. Mint a legtöbb thaiföldi éjszakai piac, ez is egy élénk, színes forgatag fantasztikus thai ételek hatalmas választékával. Ideális hely a vásárláshoz is, a kínálatban mindenféle faragott, kézműves portékát és csecsebecsét kínálnak az árusok. A piacon számos bár található, ahol bőséges a kínálat, de ne maradjanak túl sokáig - holnap is mozgalmas nap lesz.
Nyitva tartás: péntek – szombat 16:00 - 23:00, vasárnap 16:00 - 22:00 között.
Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
A Wat Tham Khao Tao buddhista templom meglátogatása szintén kitűnő program. Ide is legjobb reggel érkezni, mivel egy csúcsra kell felkapaszkodni. De mindenképp megéri, a tetőn nem csupán egy nagy Buddha-szobor található, hanem lélegzetelállító kilátás nyílik az óceánra és az alant elterülő halászfalvakra. A dombról leereszkedve folytassuk utunkat a Plearn Wan bevásárlóközpontba! Igazi időutazás a múlt század közepébe. A „kellemes múlt” névre hallgató menő hely tervezői Huahin régi arculatát szándékoztak megidézni komplett faépületekkel, régi autókkal és korhű üzletekkel, amelyek ételeket, csemegéket és ruházatot árusítanak. Egyedülálló élmény, és nagyszerű módja annak, hogy elképzeljük, milyen lehetett az élet, mielőtt a város fejlődésnek indult és turistaparadicsommá vált.
Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
A másik nevezetes bevásárlóközpont a Velence. Felhúzták ide a Szent Márk téri harangtorony másolatát, sőt magát a Canale Grandét is, amin még gondolázni is lehet. A 73 600 négyzetméter alapterületen 316 üzlet, színes mediterrán házak, és teraszok vannak elhelyezve a csatorna mindkét oldalán. A két nagy templomszerű épület egyike egy importált termékekre specializálódott szupermarket, a másik egy mini állatkert. A fedett részen a megfáradt turista akár lovaskocsival is közlekedhet, arról intézheti a bevásárlást.
Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
A tematikus turistalátványosságok sorának még nincs vége, Itália mellett Görögország is megihlette a helyi építészeket. A Santorini Park egy csipetnyi Hellasz Délkelet-Ázsiában. Minden részlet rendben van, a klasszikus fehérre meszelt épületektől, a színesre festett ablakokig, a macskaköves utcáktól a kupolás tornyokig. A legkülönfélébb üzletek, éttermek és a vidámpark mindenki számára tökéletes kikapcsolódást ígér. Van itt óriáskerék, csúszdák, játéksziget a legkisebbeknek, minden adott egy vidám naphoz. Az út túloldalán a vizes kalandok csábítják a lazításra vágyókat. A Santorini Water Parkban a legőrültebb módon lehet lecsúszni, de a kevésbé bátrakra is gondoltak. Családi részleg, pancsoló, pezsgőfürdő várja a családokat.

Egyébként nem ez az egyetlen aquapark a környéken. A Black Mountain Water Park hat medencével és kilenc csúszdával rendelkezik, mellette pezsgőfürdő és persze a thai masszázst is ki lehet próbálni. Dilis program a For Art’s Sake múzeum felkeresése is. Ez egy olyan 4D-s művészeti múzeum, ahol tucatnyi szórakoztató fénykép készíthető, a falra és padlóra festett négydimenziós művészeti alkotások között. A műalkotások azt az illúziót keltik, mintha a tárgyak valóban léteznének, valójában csupán a falon lévő festmények teremtik ezt a látszatot. Kitűnő szórakozás mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. Hagyja, hogy a kreativitása elszabaduljon, miközben a személyzet segít a legjobb képek elkészítésében. Szívesen megmutatják a fotósnak és a modellnek, hogy hol álljon, és hogyan pózoljon a tökéletes hatás érdekében. Az Art’s Sake zónákra van osztva, mindegyik külön témával foglalkozik. Számos tipikus huahini jelenet megtalálható itt, mint például szörfözés, homokos játék a tengerparton, kite szörfözés, majometetés a Majom Hegyen vagy a vonat a híres vasútállomáson. Ez utóbbi önmagában is egy nevezetesség, kár lenne kihagyni. Az 1910-ben épült, majd 1926-ban újraépített megálló a déli vonalon található, Thaiföld egyik legrégibb ilyen jellegű épülete. A vörös faborítás a viktoriánus stílust tükrözi, ehhez thai elemeket adtak, így alakult ki a különleges design. Annak idején az uralkodónak Vajiravudhnak külön királyi várótermet építettek az állomásra.
Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
És ha már királyi család! A Maruekathaiyawan palota a királyi család nyári rezidenciája. Az 1920-as évek elején építették VI. Ráma király uralkodása idején. A thaiföldi hibrid építészeti stílus tökéletes példája. Verandákat, rácsos munkákat és magas mennyezetet használ, amelyek lehetővé teszik a tenger felől érkező szél épületbe való bejutását és az épület természetes hűtését. A palota 1000 teakfa oszlopra támaszkodik, így a tengervíz nem tud bejutni és kárt tenni abban. A palotát a Szerelem és Reménység Palotája néven is emlegetik, amely azt a reményt jelképezi, hogy a király és felesége reménnyel és szeretettel telve élhet. Az épületegyüttes múzeumként funkcionál, remek hely, hogy betekintést nyerjünk az ország történetébe.
Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin szerencsére természeti kincseket is rejt, a legismertebb talán a Khao Takiab. Szó szerinti fordításban „Evőpálcika hegy”, de az itt élő rengeteg majom miatt gyakran Majom-hegyként hivatkoznak rá. Csúcsáról elképesztő látvány nyílik az ember szeme előtt, a parti részen pedig vízi kikapcsolódások egész sora várja a pihenésre áhítozókat. De kiemelt vallási jelentősége is van Khao Takiab környékének. Itt található a Wat Huay Mongkol templom. Ezt a templomot Thaiföld egyik leghíresebb szerzetese, Luand Phor Thuad nevű imádatára építették. Csodatévőként tekintenek rá Thaiföldön, aki a sós vizet ivóvízzé változtatta, így mentve meg egy teljes hajó legénységét. A helyiek szerint a hatalmas, 12 méter magas és 10 méter széles szobor felállítása megvédi őket és családjukat. Gyakran látogatnak el ide, hogy szerencsét, egészséget, boldogságot kérjenek. A szobor mindkét oldalán hatalmas elefántok állnak, és a jobb szerencse érdekében az állathasa alatt kell átsétálni. A szobor körül thai stílusú pavilonok állnak, ezek mögött egy kidőlt teakfa, melynek varázserőt tulajdonítanak, így gyakran gyűlnek köré imádkozó helyiek.
Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Thaiföld egyik legmisztikusabb helye is csak egy kőhajításnyira van Huahintől. 45 percet kell utazni, hogy az egyedülálló Phraya Nakhon barlanghoz érkezzünk. Nehezen megközelíthető hely, de megéri a fáradságot: a barlangban megbújó arany-zöld templom olyan, mintha csak egy Indiana Jones film helyszíne lenne.
Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin a városi élet és a tengerparti üdülőhely frissítő keveréke, élénk piacokkal, jó golfpályákkal és vízi parkokkal, kiváló gasztronómiával és olyan légkörrel, amely révén egyre menőbbé és kozmopolitábbá válik. Valójában sokkal több, mint homokos strand, tökéletes úti cél.

Kapcsolódó inspirációk:


Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Thaiföld gasztronómiája az egész világon népszerű. Tartson velünk egy felejthetetlen ízutazásra!

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
A háromnapos fesztivál a hagyományos thai újév kezdetét jelzi és a turisták egyik fő attrakciója.

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Melyiket válasszuk? Útmutató Thaiföld lenyűgöző tájaihoz és időjárásához.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Kapcsolódó ajánlatok:


KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT KATA**** – PHUKET

Thaiföld
785 000 Ft-tól/fő

BANGKOK ÉS KOH CHANG

Thaiföld
939 000 Ft/fő

BEYOND KANDA BUURI**** – KOH SAMUI

Thaiföld
989 000 Ft-tól/fő

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

Thaiföld
995 000 Ft-tól/fő

MELATI BEACH RESORT & SPA**** – KOH SAMUI

Thaiföld
1 029 000 Ft-tól/fő