Élmények a világ körül

Keresés

PILLANTÁS JORDÁNIÁRA

Katalógus ár: 249 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Amman – Madaba – Nebo hegy – Petra – Holt-tenger – Amman


1. nap: Budapest – Amman

Elutazás repülőgéppel Budapestről Ammanba az esti órákban. Bejelentkezés a szállodába Ammanban, ahol vacsora és szállás.

2. nap: Amman – Madaba – Nebo hegy – Petra

Reggeli után városnézés a hét dombra épült Ammanban, mely során a Fellegvár és mai napig is koncerteknek otthont adó ókori római amfiteátrum is látható kívülről. Elutazás a római kori Madaba városába, ahol a Szent György-templom padlóját páratlan, bizánci kori, Szentföldet ábrázoló mozaiktérkép díszíti. Utazás az 1000 méter magasan fekvő Nebo-hegyhez, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. A Mózes emlékére emelt templom meglátogatása után II. János Pál pápa jordániai látogatásának emlékműve is megtekinthető. Vacsora és szállás Petrában.

3. nap: Petra – Holt-tenger

Reggeli után gyalogos városnézés a kb. kétezer éve alapított Petrában. A nabateusok nomád, arab néptörzse építette a sivatag sziklái között megbúvó, egyedi építészeti stílusú, lenyűgöző várost, mely virágzását i.e. 200 és i.sz. 100 között élte. A vörös homokkőből kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A romváros legnevezetesebb látnivalói a királysírok, a kincsesház, a színház és az egykori városközpont a főtemplom maradványaival. Utazás a Föld legalacsonyabb pontjához, 430 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tengerhez (kb. négy órás út autóbusszal). Megérkezés után vacsora és szállás.

4. nap

Reggeli után fürdési lehetőség a Holt-tengerben, majd látogatás a fővárostól 50 km-re fekvő, a neolitikus korból származó városba, Jerash-ba. Az ókorban az átvezető karavánutaknak és a kereskedelemnek köszönhetően fontos központtá vált. Virágkorát a római uralom alatt élte, Dekapolisz szövetségének egyik legfontosabb városa volt. A több évszázados elhagyatottságnak köszönhetően a római és bizánci korból származó épületek kivételesen jó állapotban maradtak meg. Transzfer a repülőtérre, hazautazás az éjszakai órákban. Budapestre érkezés másnap.

Tervezett menetrend:
2022. június 4. Budapest - Amman 18.20 - 22.45 W6 2373
2022. június 7. Amman - Budapest 23.15 - 01.55 W6 2374 ( érkezés június 8.-án)
 

Minimum létszám: 20 fő

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia kötelező látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

A Holt-tenger titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Cikkünkben összegyűjtöttünk olyan érdekességet, amely még a gyakorlott utazó számára is tartogathat újdonságokat erről a különleges desztinációról!

Jordánia | útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Íme, egy első alkalomra szóló jordániai útikalauz, amely feltárja Jordánia történelmét, földrajzát, kultúráját, konyháját és tippeket ad.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás

félpanzió (3 alkalommal vacsora)
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Holt-tenger

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


USA | Hawaii a tények tükrében | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii az Egyesült Államok 50 állama közül a 40. legnépesebb méretét tekintve a 43. Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, amely Észak-Amerikán kívül található.

USA | Hawaii 5 legjobb strandja | OTP Travel Utazási Iroda
Nem egyszerű feladat kiválasztani Hawaii legjobb strandjait, hiszen a szigetcsoport képeslapra illő tengerpartok végeláthatatlan listájáról ismert. Mutatjuk a legjobbakat!

USA | Hawaii csemegék | OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiai sorozatunk Hawaii szigetein kalandozik, bemutatva egy különleges konyha, sokszínű ízvilágát. Kóstoljon bele a hawaii szakácsművészet remekeibe!

USA | Hawaii legszebb szigetei | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii a azúrkék víztől a zöldellő, buja növényzeten át a homokos strandokig rengeteg természeti szépségnek az otthona. Bemutatjuk Hawaii különleges szigetvilágát.

Garden Route - Dél-Afrika legszebb kilátásai - OTP Travel Utazási Iroda
A mesés panorámaút Dél-Afrika ikonikus, 200 kilométeres szakasza, ahol az utazás élménye kiteljesedhet. Ismerje meg a legszebb részeit.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Amman – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott 20 kg-os poggyásszal
   
 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás (vacsora 3 alkalommal)
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • vízumdíj
 • kilépési illetékek
 • szervizdíj
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás