Élmények a világ körül

Keresés

PILLANTÁS JORDÁNIÁRA

Katalógus ár: 339 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Amman – Jerash – Holt-tenger – Madaba – Nebo hegy – Petra

Jordánia gazdag kultúrája és történelme tele van érdekességekkel. Petra látványos homokkő városát a Kr. e. III. században építették a nabateusok, akik palotákat, templomokat, sírokat, raktárakat és istállókat faragtak a jól formálható kősziklákból. Ammán az ország politikai és kulturális fővárosa. A város, amely egykor olyan ősi civilizációknak adott otthont, mint a rómaiak és a bizánciak, ma is pezseg az élettől. A Holt-tenger különösen sós vizét pedig csak az tudja elképzelni, aki megmártózott a csodálatos ásványi anyagokkal átitatott rengerben. Tartson velünk különleges utazásunkon Jordániában!

1. nap • Budapest – Jerash – Amman

Elutazás repülőgéppel Budapestről Ammanba a hajnali órákban. Érkezést követően látogatás a fővárostól 50 km-re fekvő, a neolitikus korból származó városba, Jerash-ba. Az ókorban az átvezető karavánutaknak és a kereskedelemnek köszönhetően fontos központtá vált. Virágkorát a római uralom alatt élte, Dekapolisz szövetségének egyik legfontosabb városa volt. A több évszázados elhagyatottságnak köszönhetően a római és bizánci korból származó épületek kivételesen jó állapotban maradtak meg. Bejelentkezés a szállodába Ammanban, ahol vacsora és szállás.

2. nap • Amman – Madaba – Nebo hegy – Petra

Reggeli után városnézés a hét dombra épült Ammanban, mely során a Fellegvár és mai napig is koncerteknek otthont adó ókori római amfiteátrum is látható kívülről. Utazás a római kori Madaba városába, ahol a Szent György templom padlóját egy páratlan, bizánci kori, Szentföldet ábrázoló mozaiktérkép díszíti. Utazás az 1000 méter magasan fekvő Nebo-hegyhez, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. A Mózes emlékére emelt templom meglátogatása után II. János Pál pápa jordániai látogatásának emlékműve is megtekinthető. Vacsora és szállás Petrában.

3. nap • Petra – Holt-tenger

Reggeli után gyalogos városnézés a kb. kétezer éve alapított Petrában. Egy arab néptörzs, a nabateusok egykor virágzó, a sivatag sziklái között megbúvó karavánközpontban. A vörös homokkőből kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A romváros legnevezetesebb látnivalói a királysírok, a kincsesház, a színház és az egykori városközpont a főtemplom maradványaival. Utazás a Föld legalacsonyabb pontjához, 430 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tengerhez, ahol vacsora és szállás.

4. nap • Amman – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a délelőtti órákban a májusi időpontban.
A márciusi időpontban délelőtt fürdési lehetőség a Holt-tengerben, az időjárás függvényében. Transzfer Ammanba, ahol késői ebéd, és látogatás a fellegvárban és a 6 000 fős római kori színházban. Transzfer a repülőtérre, hazautazás.


Minimum létszám: 20 fő

Jordánia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Lépjen be az ősi kultúra birodalmába!

Jordánia ínyencségei - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gasztronómiai olvasztótégelye minden érzékünket elvarázsolja. Tartson velünk egy kulináris utazásra!

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia kötelező látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás

félpanzió (3 alkalommal vacsora)
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Holt-tenger

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Bejártuk Chile legszebb vidékeit - OTP Travel Utazási Iroda
A 6000 km hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába.

Chile a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Chile fővárosa és egyben legnagyobb városa Santiago. Nemzeti nyelve a spanyol, hivatalos pénzneme a peso. Ismerje meg velünk ezt a különleges országot ön is a tények tükrében.

Chile szíve: Santiago de Chile - OTP Travel Utazási Iroda
Santiago de Chilét a spanyolok alapították 1541-ben, és a gyarmati idők óta Chile fővárosa. A több mint hatmillió lakosú település épületeiben még ma is fellelhetőek a spanyol örökség nyomai.

A chilei Húsvét-sziget titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Chile államhoz tartozik, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán szívében bújik meg. A helyiek nyelvén a világ köldökének nevezett szigetet sokan a bolygó egyik legfélreesőbb helyének tartják.

Chile csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Chile különleges attrakciót bemutató sorozatunk újabb darabjában természeti és kulturális kincseket is igyekszünk bemutatni. Tartsanak velünk a különleges chilei kalandban!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Amman – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott 20 kg-os poggyásszal
   
 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás (vacsora 3 alkalommal)
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • vízumdíj
 • kilépési illetékek
 • szervizdíj
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás