Élmények a világ körül

Keresés

NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN

Katalógus ár: 1 599 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Kóstoljon bele az „Oroszlánváros”, Szingapúr metropoliszának lüktetésébe. A csillogó felhőkarcolókat, a zöldellő természetet és az ázsiai kultúrákat tökéletes arányban ötvöző város fő vonzereje az a kontrasztosság, mellyel Ázsia különböző arcait mutatja be. A helyi élet nyüzsgését átélni a Chinatown fülledt piacain vagy a Mumbaira emlékeztető Little Indiában felejthetetlen élmény. A vásárlás és a gasztronómia szerelmesei mindent megtalálnak ebben a különleges városban.

Innen egyeneses Malajzia egzotikus tájaira utazunk, melynek dél-keleti varázsa minden ide látogatót magával ragad. Nyugat-Malajzia a modern és nyüzsgő nagyvárosok, a nyugalmat árasztó szigetek, a bársonyos teaültetvények és a gyarmati építészet szépséges emlékeinek kincsesládája. Kuala Lumpur, Georgetown, Melaka a kultúra és a gasztronómia szerelmesei számára egyaránt tartogat izgalmakat. A számtalan nemzeti park és a föld legöregebb esőerdeje a természet páratlan közelségét, a paradicsomi tengerpartok, mint Langkawi vagy Penang strandjai az idilli kikapcsolódást nyújtják.
Tartson velünk ezen a különleges utazáson, mely a térség legjavát kínálja Önnek!

1. nap: Budapest

Elutazás Budapestről a reggeli órákban repülőgéppel Délkelet-Ázsia leggazdagabb városállamába, Szingapúrba.

2. nap: Budapest – Szingapúr

Megérkezés Szingapúrba a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába. A szállodai szobák elfoglalása után pihenés és szabadprogram. A tengerészek és kalózok már a III. századtól jól ismerték a Maláj-félszigettől délre fekvő kis szigetet, mely később fontos kereskedelmi kikötő volt. „Sing Apurát” a monda szerint egy szumátrai herceg alapította a XIII. században, aki a szigetre látogatva egy különös vadat látott, s ezt égi jelnek vette egy város alapítására. Innen ered az „Oroszlánváros” elnevezés. Bár a félelmetes fenevad valószínűleg maláj tigris volt, az állatok királya megmaradt a városállam jelképének.

3. nap: Szingapúr

Reggeli után félnapos városnézés Szingapúrban: látogatás a közigazgatási negyedben, a Raffles térnél, a Merlion Parkban, a Marina-öbölnél, ahol impozáns épületek sora található, mint a Fullerton Hotel. Később az Esplanade park, a Marina Bay Sands a Hotel, Helix-híd, a buddhista-taoista Thian Hock Keng templom megtekintése, majd látogatás a kínai negyedben és Botanikus kertben. Délután szabadprogram Szingapúrban, a város felfedezése az idegenvezetővel. A csillogó felhőkarcolókat, a zöldellő természetet és az ázsiai kultúrákat tökéletes arányban ötvöző város egyik legvonzóbb tulajdonsága a sok kontraszt, és Ázsia számos arca, mellyel az utazó találkozik. Chinatown fülledt piacai Hongkongra emlékeztetnek, Little Indiában Mumbai forgalmas utcáit idézik. A vásárlás szerelmeseinek Szingapúr valóságos paradicsom, csupán az Orchard Roadon 30 pláza kínálatában lehet elveszni, a kínai piacoktól a luxus boltokig. Az ázsiai konyha remekeiben sincs hiány: sokak szerint a város a világ gasztronómiájának egyik fellegvára. Este transzfer a szállodába.


Malajziában és Szingapúr - csooportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Szingapúr – Melaka

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás az UNESCO Világörökség részét képező Melakába, mely az egyik legkorábbi maláj szultanátus helyszíne volt. Előbb a portugálok, majd a hollandok, később a brit hódítók gyarmatosították. A Porta de Santiago, a Szent Pál-templom, a „Stadthuys” avagy a régi városháza, a holland Krisztus-templom, a Cheng Hoon Teng-templom megtekintése, majd a Jonker utca antikvitásainak felkeresése. Ebéd egy helyi étteremben, mely kiváló alkalom a tradicionális baba nyonya ebéd megkóstolására is. A baba nyonyák, más néven peranakánok kultúrája a XIV. és XVII. század között érkező kínai bevándorlók és a helyiek keveredéséből jött létre, ősi tradícióikat ma is őrzik leszármazottaik. Transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalása. Szállás Melakában.

5. nap: Melaka – Kuala Lumpur

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Kuala Lumpurba. Kuala Lumpur 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi és gazdasági központja, mely a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza. Kuala Lumpur a kontrasztok városa: az ultramodern üvegpalotákon, tágas, rendezett parkokon kívül brit gyarmati emlékek is találhatóak itt. A számos feltűnő és lenyűgöző épületet, műemléket és hidat különféle maláj, mór, perzsa, iszlám-mogul és európai építészeti elemek ihlették. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram.

6. nap: Kuala Lumpur

Délelőtt félnapos, autóbuszos városnézés Kuala Lumpurban. A maláj főváros lakói méltán büszkék lakóhelyükre. A város építészeti öröksége magában foglalja a mór stílusú építményeket, impozáns gyarmati épületeket és régi üzletházakat, valamint a legmodernebb irodaházakat és lakóépületeket is. A program során látogatás a Királyi Palotánál, a Nemzeti Emlékműnél, a Lake Gardens-nél és a Függetlenség terén, a China Town-ban, majd a Petronas-ikertornyoknál. Délután a város gyalogos felfedezése az idegenvezetővel. Szállás Kuala Lumpurban.

Malajziában és Szingapúr - csooportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

7. nap: Kuala Lumpur – Taman Negara

Reggel látogatás a Batu barlangokban. A főváros közelében található mészkőbarlangok egyike egy hatalmas, 60 méter magasan fekvő ősi hindu szentélyt rejt, mely több mint 270 lépcsőn közelíthető meg. A barlangok megtekintése után utazás Kuala Tahan településre, mely a Taman Negara Nemzeti Park mellett fekszik. A szállodai szobák elfoglalása után esti séta a Jungle Night Walk-on – az éjjeli dzsungelúton, mely során a 130 millió éves esőerdő éjszakai élővilága felfedezhető. A séta után transzfer a szállodába, vacsora.

8. nap: Taman Negara Nemzeti Park

A Taman Negara a Föld egyik legidősebb esőerdeje, korát 130 millió évesre becsülik. Régebbi, mint az Amazonas vagy a Kongó-medence. Több mint 10 000 növényfaj 1000 lepke, 140 különböző emlős, 350 madárfaj, 100 kígyóféle otthona. Délelőtt dzsungeltúra a Teresik-hegyen, majd séta a fák között kifeszített függőhidakon. A 45 méter magas és 510 méter hosszú lombkorona-sétány az egyik leghosszabb hasonló jellegű építmény a világon, melynek felfedezése különleges élmény. Út közben ebéd. Délután hajótúra a Sungai Tahanon, a folyóparti élővilág felfedezése, majd utazás Lata Berkoh vízeséseihez. A helyszínen lehetőség nyílik fürdőzésre a természetes jacuzziként működő vízesésekben, és az édesvízi sznorkelezés is kiváló program. Látogatás a Gunung Tahan forrásnál, majd transzfer a szállodába, vacsora.

9. nap: Taman Negara – Cameron-fennsík

Reggeli után elutazás Malajzia egyik legkülönlegesebb vidékére, a Kuala Lumpurtól 200 km-re északra fekvő Cameron-felföldre. A felföld 25 Celsius fok körüli, tavaszias klímájával az Egyenlítő környékén szinte hidegnek tűnik. Köszönhető ez az 1500 méteres tengerszint feletti magasságnak, ahol mintegy 700 négyzetkilométeren nyújtózkodik ez a nem mindennapi régió. Nevét felfedezőjéről, Sir William Cameron brit földmérőről kapta, aki 1855-ben járt itt először. A táj szépségét és vadságát nehéz szavakkal körülírni. A sötétzöld lankák vonulatát néhol egy angol gyarmati időkből itt maradt ház, vagy golfpálya töri meg. Az orchideák errefelé itt úgy nőnek az út mentén, akár a pitypang. A párás klíma miatt a felföld híres epertermő vidék, de van itt varázslatos pillangófarm és virágkertészet is. A legszebb látványt azonban a végtelennek tűnő, hullámzó teaültetvények nyújtják, melyeket szintén az angolok hagytak örökül. Az itt termő teacserjék adják a híres, jó aromájú maláj teák 70%-át, melyeket nemcsak megkóstolni lehet, de a számos teafeldolgozó üzem egyikében az is megszemlélhető, mi történik a cserjével a leszedéstől a csészébe jutásig. A leghíresebb teaültetvények a BOH és a Cameron Valley Tea Plantation, mindkettő közel százéves teakészítési hagyományokkal rendelkezik. Ezen a napon az ellátás reggeli.

Malajziában és Szingapúr - csooportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap: Cameron-fennsík – Penang

Reggeli, majd kirándulás a Cameron-fennsíkon. Először látogatás egy helyi teaültetvényen, illetve teagyárban, majd a helyi eperföldeken és a zöldségpiacon. Ezt követően továbbutazás Penangba. Útközben látogatás Ipohban, majd a helyi buddhista barlangtemplom megtekintése. Utazás Kuala Kangsar királyi városába, ahol látogatás az Ubudiah mecsetnél és az Iskandariah palotánál. A világ egyik leghosszabb hídján átkelve megérkezés a „Kelet gyöngyeként” (Pearl of the Orient) ismert Penangba. A sziget a Maláj-félsziget észak-nyugati részén található. A szárazföldtől a Malaka-szoros választja el, és az UNESCO Világörökség része. A sziget szerecsendió- és szegfűszegültetvényei, kiváló strandjai és egzotikus tájai miatt az egyik legkedveltebb úti cél a régióban.

11. nap: Penang és George Town

Reggeli a szállodában, majd városnézés Penangban és George Townban: látogatás a sziget közepén található 830 méteres Penang Hillnél, majd a monumentális Kek Lok Si-nél, a tízezer buddha templománál. A templomegyüttesnél egy hatalmas bronzszobor is található. George Townban ismerkedés a sziget történelmével, majd a Cornwallis erőd bejárása. A komplexum Malajzia legnagyobb és legjobban megőrzött erődje, több mint kétszáz éves színes történelemmel. Az erődöt Sir Francis Light, a Brit Kelet-indiai Társaság egyik kapitánya emeltette, hogy megvédje a szigetet a kalózoktól, a többi gyarmatosító hatalomtól és a szultán seregeitől. Az eredeti építmény csupán pálmatörzsekből állt, nevét Bengál akkori kormányzójáról kapta. Mai is látható, kőből épült, csillag formájú változata csak néhány évvel később készült el. Később a Wat Chayamangkalaram templom megtekintése, ahol a monumentális Fekvő Buddha szobor található. A Jalan Mesjid Kapitan Keling városrész – „a harmónia utcája” arról híres, hogy számos vallás: az anglikán Szent György-templom, a kínai Isteni Könyörület temploma, a hindu Sri Mariamman templom és a Kapitan Keling mecset épült erre a helyre.

12. nap: Penang – Langkawi

Reggeli után transzfer Penang kikötőjébe, majd utazás komppal Langkawira. A szállodai szobák elfoglalás után pihenés és szabadprogram. Langkawi a thai határ közelében fekvő sziget, Malajzia egyik legkeresettebb nyaralóhelye. Viszonylag gyéren lakott és sok az érintetlen erdő.

Malajziában és Szingapúr - csooportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

13-15. nap: Langkawi

Tengerparti pihenés Langkawin reggelis ellátással.

16. nap: Langkawi – Kuala Lumpur – Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Utazás helyi járattal Kuala Lumpurba, transzfer a szállodába, szállás Kuala Lumpurban.

17. nap: Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre. Megérkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 12 fő

Utazás: Azerbajdzsán csodái | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk!

Utazás: azerbajdzsáni kisokos | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Íme néhány ártatlannak tűnő dolog, amit a külföldieknek mindenképpen kerülnie kell Azerbajdzsánban.

Utazás: Azerbajdzsán, a kézművesek paradicsoma | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg az azeri mesterek csodálatos munkáit, amelyeket a mai napig, hagyományos módokon készítenek.

Utazás: Azerbajdzsán ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Izgalmas gasztronómiai kalandra csábítjuk, ezúttal a Kaukázus sokszínű konyháinak egyikébe kóstoltunk bele. Tartson velünk!

Utazás: Azerbajdzsán a tények tükrében | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Azerbajdzsán Eurázsia dél-kaukázusi régiójában fekszik. Számos természeti érték és kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg közelebbről néhány érdekes tényen keresztül.

Utazás: Azerbajdzsán kincsei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Különleges élményeket tartogat a Kaukázus fel nem fedezett gyöngye. Ajánlunk néhány programot, amelyeket Azerbajdzsánban nem szabad kihagyni!

Nepál: programok - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.

Nepál: ír kocsma - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál legmagasabban fekvő ír pubja az Everest csúcsára igyekvő túrázók utolsó megállója. Ennél magasabban már megszűnik az emberi civilizáció.

Fedezze fel Nepál kincseit a fotelből! - OTP Travel Utazási Iroda
Az innovatív nepáli múzeum összekapcsolja a nepáliakat kulturális örökségükkel, a világnak pedig segít abban, a művészet, a kultúra és a történelem révén megismerjék az országot.

Nepál csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Nepál különleges csodáit! A hegyvidéki ország jóval többet nyújt a Himalája szemet gyönyörködtető csúcsainál.

Nepál tények - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál a lélegzetelállító szépségű, sokszínű ország, maga a világ teteje. Ismerje meg velünk néhány érdekes tényen keresztül.

Nepál ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál gasztronómiai különlegességeit jártuk körbe. Kóstoljon bele a hegyvidéki ország csemegéibe!

Melyiket válasszam? Útmutató a Maldív-szigetekhez  - utazási ajánlatok OTP Travel Utazási Iroda
Részletes útmutató a Maldív-szigetekhez. Segítünk a választásban!

10 török húsétel, amit ki kell próbálni! OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiai kalandozás Törökországban. Kebab, de milyen? Dolma, kofta, sarma... Kóstoljon bele a török konyha húsos finomságaiba!

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
15 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos és négycsillagos superior szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli 2 alkalommal ebéd, 2 alkalommal vacsora
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Utazás: Azerbajdzsán csodái | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk!

Utazás: azerbajdzsáni kisokos | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Íme néhány ártatlannak tűnő dolog, amit a külföldieknek mindenképpen kerülnie kell Azerbajdzsánban.

Utazás: Azerbajdzsán, a kézművesek paradicsoma | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg az azeri mesterek csodálatos munkáit, amelyeket a mai napig, hagyományos módokon készítenek.

Utazás: Azerbajdzsán ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Izgalmas gasztronómiai kalandra csábítjuk, ezúttal a Kaukázus sokszínű konyháinak egyikébe kóstoltunk bele. Tartson velünk!

Utazás: Azerbajdzsán a tények tükrében | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Azerbajdzsán Eurázsia dél-kaukázusi régiójában fekszik. Számos természeti érték és kulturális kincs birtokosa. Ismerje meg közelebbről néhány érdekes tényen keresztül.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás repülőgéppel Budapest – Szingapúr és Langkawi – Kuala Lumpur – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, az utazás alatt légkondicionált autóbusszal
     
  • 15 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos és négycsillagos superior szállodák kétágyas szobáiban
     
  • a programleírás szerinti ellátás (14 alkalommal reggeli, 2 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora)
     
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
  • helyszíni idegenforgalmi adók
  • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
     
  • útlemondási biztosítás