Élmények a világ körül

Keresés

NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN

Katalógus ár: 1 499 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Kóstoljon bele az „Oroszlánváros”, Szingapúr metropoliszának lüktetésébe. A csillogó felhőkarcolókat, a zöldellő természetet és az ázsiai kultúrákat tökéletes arányban ötvöző város fő vonzereje az a kontrasztosság, mellyel Ázsia különböző arcait mutatja be. A helyi élet nyüzsgését átélni a Chinatown fülledt piacain vagy a Mumbaira emlékeztető Little Indiában felejthetetlen élmény. A vásárlás és a gasztronómia szerelmesei mindent megtalálnak ebben a különleges városban.

Innen egyeneses Malajzia egzotikus tájaira utazunk, melynek dél-keleti varázsa minden ide látogatót magával ragad. Nyugat-Malajzia a modern és nyüzsgő nagyvárosok, a nyugalmat árasztó szigetek, a bársonyos teaültetvények és a gyarmati építészet szépséges emlékeinek kincsesládája. Kuala Lumpur, Georgetown, Melaka a kultúra és a gasztronómia szerelmesei számára egyaránt tartogat izgalmakat. A számtalan nemzeti park és a föld legöregebb esőerdeje a természet páratlan közelségét, a paradicsomi tengerpartok, mint Langkawi vagy Penang strandjai az idilli kikapcsolódást nyújtják.
Tartson velünk ezen a különleges utazáson, mely a térség legjavát kínálja Önnek!

1. nap: Budapest

Elutazás Budapestről a reggeli órákban repülőgéppel Délkelet-Ázsia leggazdagabb városállamába, Szingapúrba.

2. nap: Budapest – Szingapúr

Megérkezés Szingapúrba a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába. A szállodai szobák elfoglalása után pihenés és szabadprogram. A tengerészek és kalózok már a III. századtól jól ismerték a Maláj-félszigettől délre fekvő kis szigetet, mely később fontos kereskedelmi kikötő volt. „Sing Apurát” a monda szerint egy szumátrai herceg alapította a XIII. században, aki a szigetre látogatva egy különös vadat látott, s ezt égi jelnek vette egy város alapítására. Innen ered az „Oroszlánváros” elnevezés. Bár a félelmetes fenevad valószínűleg maláj tigris volt, az állatok királya megmaradt a városállam jelképének.

3. nap: Szingapúr

Reggeli után félnapos városnézés Szingapúrban: látogatás a közigazgatási negyedben, a Raffles térnél, a Merlion Parkban, a Marina-öbölnél, ahol impozáns épületek sora található, mint a Fullerton Hotel. Később az Esplanade park, a Marina Bay Sands a Hotel, Helix-híd, a buddhista-taoista Thian Hock Keng templom megtekintése, majd látogatás a kínai negyedben és Botanikus kertben. Délután szabadprogram Szingapúrban, a város felfedezése az idegenvezetővel. A csillogó felhőkarcolókat, a zöldellő természetet és az ázsiai kultúrákat tökéletes arányban ötvöző város egyik legvonzóbb tulajdonsága a sok kontraszt, és Ázsia számos arca, mellyel az utazó találkozik. Chinatown fülledt piacai Hongkongra emlékeztetnek, Little Indiában Mumbai forgalmas utcáit idézik. A vásárlás szerelmeseinek Szingapúr valóságos paradicsom, csupán az Orchard Roadon 30 pláza kínálatában lehet elveszni, a kínai piacoktól a luxus boltokig. Az ázsiai konyha remekeiben sincs hiány: sokak szerint a város a világ gasztronómiájának egyik fellegvára. Este transzfer a szállodába.


Malajziában és Szingapúr - csooportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Szingapúr – Melaka

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás az UNESCO Világörökség részét képező Melakába, mely az egyik legkorábbi maláj szultanátus helyszíne volt. Előbb a portugálok, majd a hollandok, később a brit hódítók gyarmatosították. A Porta de Santiago, a Szent Pál-templom, a „Stadthuys” avagy a régi városháza, a holland Krisztus-templom, a Cheng Hoon Teng-templom megtekintése, majd a Jonker utca antikvitásainak felkeresése. Ebéd egy helyi étteremben, mely kiváló alkalom a tradicionális baba nyonya ebéd megkóstolására is. A baba nyonyák, más néven peranakánok kultúrája a XIV. és XVII. század között érkező kínai bevándorlók és a helyiek keveredéséből jött létre, ősi tradícióikat ma is őrzik leszármazottaik. Transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalása. Szállás Melakában.

5. nap: Melaka – Kuala Lumpur

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Kuala Lumpurba. Kuala Lumpur 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi és gazdasági központja, mely a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza. Kuala Lumpur a kontrasztok városa: az ultramodern üvegpalotákon, tágas, rendezett parkokon kívül brit gyarmati emlékek is találhatóak itt. A számos feltűnő és lenyűgöző épületet, műemléket és hidat különféle maláj, mór, perzsa, iszlám-mogul és európai építészeti elemek ihlették. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram.

6. nap: Kuala Lumpur

Délelőtt félnapos, autóbuszos városnézés Kuala Lumpurban. A maláj főváros lakói méltán büszkék lakóhelyükre. A város építészeti öröksége magában foglalja a mór stílusú építményeket, impozáns gyarmati épületeket és régi üzletházakat, valamint a legmodernebb irodaházakat és lakóépületeket is. A program során látogatás a Királyi Palotánál, a Nemzeti Emlékműnél, a Lake Gardens-nél és a Függetlenség terén, a China Town-ban, majd a Petronas-ikertornyoknál. Délután a város gyalogos felfedezése az idegenvezetővel. Szállás Kuala Lumpurban.

Malajziában és Szingapúr - csooportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

7. nap: Kuala Lumpur – Taman Negara

Reggel látogatás a Batu barlangokban. A főváros közelében található mészkőbarlangok egyike egy hatalmas, 60 méter magasan fekvő ősi hindu szentélyt rejt, mely több mint 270 lépcsőn közelíthető meg. A barlangok megtekintése után utazás Kuala Tahan településre, mely a Taman Negara Nemzeti Park mellett fekszik. A szállodai szobák elfoglalása után esti séta a Jungle Night Walk-on – az éjjeli dzsungelúton, mely során a 130 millió éves esőerdő éjszakai élővilága felfedezhető. A séta után transzfer a szállodába, vacsora.

8. nap: Taman Negara Nemzeti Park

A Taman Negara a Föld egyik legidősebb esőerdeje, korát 130 millió évesre becsülik. Régebbi, mint az Amazonas vagy a Kongó-medence. Több mint 10 000 növényfaj 1000 lepke, 140 különböző emlős, 350 madárfaj, 100 kígyóféle otthona. Délelőtt dzsungeltúra a Teresik-hegyen, majd séta a fák között kifeszített függőhidakon. A 45 méter magas és 510 méter hosszú lombkorona-sétány az egyik leghosszabb hasonló jellegű építmény a világon, melynek felfedezése különleges élmény. Út közben ebéd. Délután hajótúra a Sungai Tahanon, a folyóparti élővilág felfedezése, majd utazás Lata Berkoh vízeséseihez. A helyszínen lehetőség nyílik fürdőzésre a természetes jacuzziként működő vízesésekben, és az édesvízi sznorkelezés is kiváló program. Látogatás a Gunung Tahan forrásnál, majd transzfer a szállodába, vacsora.

9. nap: Taman Negara – Cameron-fennsík

Reggeli után elutazás Malajzia egyik legkülönlegesebb vidékére, a Kuala Lumpurtól 200 km-re északra fekvő Cameron-felföldre. A felföld 25 Celsius fok körüli, tavaszias klímájával az Egyenlítő környékén szinte hidegnek tűnik. Köszönhető ez az 1500 méteres tengerszint feletti magasságnak, ahol mintegy 700 négyzetkilométeren nyújtózkodik ez a nem mindennapi régió. Nevét felfedezőjéről, Sir William Cameron brit földmérőről kapta, aki 1855-ben járt itt először. A táj szépségét és vadságát nehéz szavakkal körülírni. A sötétzöld lankák vonulatát néhol egy angol gyarmati időkből itt maradt ház, vagy golfpálya töri meg. Az orchideák errefelé itt úgy nőnek az út mentén, akár a pitypang. A párás klíma miatt a felföld híres epertermő vidék, de van itt varázslatos pillangófarm és virágkertészet is. A legszebb látványt azonban a végtelennek tűnő, hullámzó teaültetvények nyújtják, melyeket szintén az angolok hagytak örökül. Az itt termő teacserjék adják a híres, jó aromájú maláj teák 70%-át, melyeket nemcsak megkóstolni lehet, de a számos teafeldolgozó üzem egyikében az is megszemlélhető, mi történik a cserjével a leszedéstől a csészébe jutásig. A leghíresebb teaültetvények a BOH és a Cameron Valley Tea Plantation, mindkettő közel százéves teakészítési hagyományokkal rendelkezik. Ezen a napon az ellátás reggeli.

Malajziában és Szingapúr - csooportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap: Cameron-fennsík – Penang

Reggeli, majd kirándulás a Cameron-fennsíkon. Először látogatás egy helyi teaültetvényen, illetve teagyárban, majd a helyi eperföldeken és a zöldségpiacon. Ezt követően továbbutazás Penangba. Útközben látogatás Ipohban, majd a helyi buddhista barlangtemplom megtekintése. Utazás Kuala Kangsar királyi városába, ahol látogatás az Ubudiah mecsetnél és az Iskandariah palotánál. A világ egyik leghosszabb hídján átkelve megérkezés a „Kelet gyöngyeként” (Pearl of the Orient) ismert Penangba. A sziget a Maláj-félsziget észak-nyugati részén található. A szárazföldtől a Malaka-szoros választja el, és az UNESCO Világörökség része. A sziget szerecsendió- és szegfűszegültetvényei, kiváló strandjai és egzotikus tájai miatt az egyik legkedveltebb úti cél a régióban.

11. nap: Penang és George Town

Reggeli a szállodában, majd városnézés Penangban és George Townban: látogatás a sziget közepén található 830 méteres Penang Hillnél, majd a monumentális Kek Lok Si-nél, a tízezer buddha templománál. A templomegyüttesnél egy hatalmas bronzszobor is található. George Townban ismerkedés a sziget történelmével, majd a Cornwallis erőd bejárása. A komplexum Malajzia legnagyobb és legjobban megőrzött erődje, több mint kétszáz éves színes történelemmel. Az erődöt Sir Francis Light, a Brit Kelet-indiai Társaság egyik kapitánya emeltette, hogy megvédje a szigetet a kalózoktól, a többi gyarmatosító hatalomtól és a szultán seregeitől. Az eredeti építmény csupán pálmatörzsekből állt, nevét Bengál akkori kormányzójáról kapta. Mai is látható, kőből épült, csillag formájú változata csak néhány évvel később készült el. Később a Wat Chayamangkalaram templom megtekintése, ahol a monumentális Fekvő Buddha szobor található. A Jalan Mesjid Kapitan Keling városrész – „a harmónia utcája” arról híres, hogy számos vallás: az anglikán Szent György-templom, a kínai Isteni Könyörület temploma, a hindu Sri Mariamman templom és a Kapitan Keling mecset épült erre a helyre.

12. nap: Penang – Langkawi

Reggeli után transzfer Penang kikötőjébe, majd utazás komppal Langkawira. A szállodai szobák elfoglalás után pihenés és szabadprogram. Langkawi a thai határ közelében fekvő sziget, Malajzia egyik legkeresettebb nyaralóhelye. Viszonylag gyéren lakott és sok az érintetlen erdő.

Malajziában és Szingapúr - csooportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

13-15. nap: Langkawi

Tengerparti pihenés Langkawin reggelis ellátással.

16. nap: Langkawi – Kuala Lumpur – Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Utazás helyi járattal Kuala Lumpurba, transzfer a szállodába, szállás Kuala Lumpurban.

17. nap: Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre. Megérkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 12 fő

Melyiket válasszam? Útmutató a Maldív-szigetekhez - utazási ajánlatok OTP Travel Utazási Iroda
Részletes útmutató a Maldív-szigetekhez. Segítünk a választásban!

10 török húsétel, amit ki kell próbálni! OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiai kalandozás Törökországban. Kebab, de milyen? Dolma, kofta, sarma... Kóstoljon bele a török konyha húsos finomságaiba!

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Némelyik csak szokatlan, mások azonban egyenesen furcsának tűnhetnek.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Malajzia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztrokalandozás Malajziában, Ázsia egyik legszínesebb konyhájával rendelkező országában. Kóstoljon bele a maláj finomságokba!

Malajzia - Ázsia felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Válogasson kedvére a maláj érdekességek között, majd győződjön meg róluk a saját szemével!

Omán 9 legszebb természeti csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Omán olyan érintetlen természeti különlegességeket tartogat, melyeket mindenképpen érdemes megismerni.

Utazás Ománba - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg napjaink egyik legkedveltebb úti célját!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
15 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos és négycsillagos superior szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli 2 alkalommal ebéd, 2 alkalommal vacsora
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Szingapúr és Langkawi – Kuala Lumpur – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, az utazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • 15 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos és négycsillagos superior szállodák kétágyas szobáiban
   
 • a programleírás szerinti ellátás (14 alkalommal reggeli, 2 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora)
   
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • helyszíni idegenforgalmi adók
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás