Élmények a világ körül

Keresés

Singapore Sling, a legendás koktél

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél

A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.
A régimódi bár estére általában zsúfolásig megtelik, és az emberek egy marék mogyoróval élvezik a gyümölcsös koktélokat. A szálloda nagyon könnyen megtalálható, minden térképen jelölve van.

Nem véletlen a hely töretlen népszerűsége, van valami nagyon kellemes a Raffles Hotel hangulatában. Már kívülről is feltűnő a fehér gyarmati homlokzatával, amely a város ikonikus épületei közé emeli. Maga a bár is olyan, mintha jókorát visszalépnénk az időben: csiszolt teakfa bárpultjával, fonott székeivel a gyarmati időkbe repít minket vissza. Minden apró részletre figyelnek, a helyiséget hagyományos nádszálas ventilátorokkal hűtik.

A Raffles Hotel Long Bar másik jellegzetessége a padlót borító mogyoróhéjak jelenléte. Az asztalokon rágcsálnivaló csemegékkel teli dobozok találhatók, és a látogatókat kifejezetten arra biztatják, hogy dobják le a földre a héjakat, ahogy annak idején Somerset Maugham és Rudyard Kipling tette volna. A héjak estéről-estére megnyugtatóan ropognak minden lépésünk után a lábunk alatt.

A hely legnagyobb csáberejét, a legendás Singapore Slinget koktélt 1913-ban Ngiam Tong Boon, a Raffles Hotel csaposa fejlesztette ki. Az eredeti recept szerint gint, Benedictine-t, cseresznyefőzetet és friss ananászlevet tartalmaz. Az ital habos teteje a keverék erőteljes rázásával alakul ki.

Tekintettel arra, hogy hatalmas a forgalom a bárban, a pultosok gyakran használják az ital előre kikevert változatát, de a bárpultnál üldögélve elcsíphetjük a készítés folyamatát is, ahogy a szakavatott bártenderek mérik és rázzák az italkülönlegesség összetevőit. Maga a koktél nagyon édes és élénk rózsaszínű, de ha nem vagyunk vaskalaposok, számos más finomságot is kipróbálhatunk.

Bár a Long Bar vendégeinek többsége a Singapore Sling miatt van itt, az itallapon rengeteg más, kevésbé cukros lehetőség is helyet kapott, közülük kiemelkednek a gin-tonik variációk. Az adókkal együtt egy Singapore Sling a Raffles Hotelben körülbelül 30 dollárba kerül, de megéri az árát, hiszen valóságos élményt is kapunk az italunk mellé, nem csak egy cukros koktélért fizetünk.

Cím: 1 Beach Road, Singapore 189673, Szingapúr
Telefonszám: +65 6337 1886

Web: https://www.rafflessingapore.com/restaurant/long-bar/

Kapcsolódó inspirációk:


Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazó rémálma a hosszú csatlakozás egy repülőtéren. Bemutatjuk mivel is töltheti el idejét a világ legjobb légikikötőjében.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Borneo szigete tele van varázslatos látnivalókkal. Csokorba gyűjtöttük a bakancslistás helyeket!

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Malajzia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztrokalandozás Malajziában, Ázsia egyik legszínesebb konyhájával rendelkező országában. Kóstoljon bele a maláj finomságokba!

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Malajzia - Ázsia felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Válogasson kedvére a maláj érdekességek között, majd győződjön meg róluk a saját szemével!

Kapcsolódó ajánlatok:


BORNEÓI KALANDOK

Malajzia
1 969 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
940 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 649 000 Ft-tól/fő