Élmények a világ körül

Keresés

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme

 
A kanadai Új-Skóciában, az Annapolis-medence festői partjai mentén fekszik Annapolis Royal történelmi városa. Ez a festői és elbűvölő úti cél egy rejtett gyöngyszem, amely a gazdag történelem, a természeti szépség és a vibráló kultúra tökéletes keverékét kínálja. Akár a történelem rajongója, akár a természet szerelmese, vagy egyszerűen csak egy békés pihenésre vágyik, Annapolis Royal mindenkinek kínál valamit.
 

Annapolis Royal történelme egészen 1605-ig nyúlik vissza, amikor francia felfedezők telepedtek le itt. Ez a legrégebbi európaiak által lakott település Észak-Amerikában, kezdetben Port Royal néven ismerték, majd Annapolis Royalra nevezték át Anna királynő tiszteletére. Ezt a gazdag történelmet a Fort Anne Nemzeti Történelmi Emlékhelyen is nyomon lehet követni, a csillag alakú erőd évszázadokon át tanúja volt a változásoknak és konfliktusoknak. Az informatív kiállítások és a vezetett túrák visszarepítenek az időben, és lehetővé teszik, hogy megismerjük a régió összetett történelmét.

Kultúra és művészetek

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
Annapolis Royal élénk művészeti és kulturális színtérrel büszkélkedhet, amely biztosan megragadja az érzékeinket. A város ad otthont a Kings Theatre-nek, egy gyönyörűen felújított történelmi színháznak, amely az élő zenétől a színházi előadásokig számos előadásnak ad otthont. Az Annapolis Royal szívében található publikus kert a szépség és a nyugalom paradicsoma. Ezek a gondosan karbantartott terek a virágok, növények és tematikus kerti bemutatók széles választékát vonultatják fel. A kertekben tett kényelmes séta a természet csodáinak világába repít és békés kikapcsolódást nyújt a mindennapok rohanásából.

Természeti szépségek

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
Annapolis Royal a szabadtéri tevékenységek paradicsoma. Az Annapolis-medence nyugodt vizével és lenyűgöző kilátásával tökéletes a kajakozásra, vitorlázásra és madármegfigyelésre. Fedezzük fel az öböl gazdag tengeri élővilágát, és élvezzük a lélegzetelállító naplementéket a vízen. A túrázás szerelmesei számára a közeli Kejimkujik Nemzeti Park számtalan túraútvonalat kínál, amely erdőkön, tavak mentén, sőt még ősi Mi'kmaq rajzok mellett is elhalad.

Történelmi világítótorony

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
Az új-skóciai Annapolis Royalban található történelmi világítótorony Kanada egyik legnagyobb nemzeti történelmi kerületének szívében található. Az 1833-ban leégett régi kormányház (a helyőrség mérnökének rezidenciája) ennek helyén épült 1889-ben. A fény 9,1 méteres magasságban, a főutcán álló, 8,5 méter magas, fehér toronyból világít. A világítótorony automata világítással van ellátva, amely éjjel felgyullad, nappal pedig kialszik.

Annapolis ár-apály központ

Az Annapolis folyó torkolatánál lévő Hogg-szigeten működő árapályerőmű 1984-ben lépett működésbe. A turbina egy 7,6 m átmérőjű, vízszintes tengelyű Straflow-turbina, amelyet úgy terveztek, hogy a tározóból a tengerbe történő leeresztés során áramot termeljen. Teljesítménye 20 megawatt, napi teljesítménye pedig az árapályoktól függően nagyjából 80-100 megawattóra.

Kapcsolódó inspirációk:


Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia fővárosának neve ismerősen csenghet, fedezze fel a bájos tengerparti várost, Halifax-ot.

Kapcsolódó ajánlatok:


USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 199 000 Ft-tól/fő