Élmények a világ körül

Keresés

Seychelles ékkövei II. – Praslin

A Seychelles-szigetek ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Minden, amit a Seychelle-szigetek második legnagyobb szigetéről, Praslinról tudni kell!

A Seychelle-szigetek ékkövei II. – Praslin

A Seychelle-szigetek második legnagyobb szigete Praslin, mely Mahétól mindössze 45 kilométerre található.
 

Ideális úti cél lehet azok számára, akik szeretnék megtapasztalni a trópusi életérzést. Mérete is optimális, nagyjából két óra alatt bejárható autóval. Egyedül Praslinon található meg eredeti környezetében számtalan növény és állatfaj, valamint ideális kiindulópont a környező kisebb szigetek felfedezéséhez is. Mindegyiket érdemes bejárni - ha időnk engedi -, hiszen a trópusi csodavilág különböző arcait fedik fel az ide érkezők előtt. Érdekesség, hogy Praslin nevét 1768-ban Franciaország tengerészeti minisztere után kapta, így ebben is tetten érhető a francia - majd később angol - gyarmatbirodalom hatása.

Vallee de Mai – Május-völgy

A Seychelles-szigetek ékkövei - OTP Travel Utazási Iroda
A Seychelle-szigetek kiemelt látványossága az UNESCO világörökségi helyszíne. A helyi legenda szerint ez volt egykoron az Édenkert, ahol Ádám és Éva élt. Az 1930-as évekig emberi behatástól teljesen érintetlen őserdő volt, melyet 1966-tól hivatalosan is természetvédelmi területnek nyilvánítottak. Ezáltal sikerült szinte teljesen természetesen állapotában megőrizni állat- és növényvilágát. A 19,5 hektáros védett területen öt endemikus pálmafajt fedezhetünk fel, köztük a Coco de Mert, melynek jellegzetes termése a világ legnagyobbjának számít. A különleges pálma termésével már Magellán is találkozott, aki azt hitte, hogy egy a tengerben növő fa gyümölcse. Szinte csak ennek a fának az elhalt törzsében fészkel a szigetek emblematikus madara, a fekete papagáj.

Fond Ferdinand Nemzeti Park

A Seychelles-szigetek ékkövei - OTP Travel Utazási Iroda
2012-ben nyitotta meg kapuit Praslin egyik legfiatalabb nemzeti parkja, ahol szintén az ikonikus Coco de Mer cseperedő pálmái árnyékában barangolhatunk. A területet 2008-ban tűzvész sújtotta, azonban áldozatos munkájuknak köszönhetően napjainkra buja trópusi vegetáció borítja a 122 hektáros parkot. Kilátójából lélegzetelállító látvány tárul elénk a Baie St. Anne öbölre, valamint La Digue szigetére is.

Az Édenkert partjai

A Seychelles-szigetek ékkövei - OTP Travel Utazási Iroda
Praslin partszakaszai közül számos a világ 10 legszebb partja között kapott helyet. Az egyik ilyen Anse Lazio, ahol vakítóan fehér homok, képeslapra illő gránitsziklák és türkizkék óceán várja a turistákat. Praslin partszakaszai közül egyedül itt találunk vízi mentőket, akik a turisták biztonságát felügyelik. A környék vizeiben gyakran felbukkannak a közönséges cserepes teknősök, így ideális hely a sznorkelezésre és a víz alatti élővilág felfedezésére. Anse Georgette meglátogatásához előre be kell jelentkezni, hiszen a sétaút egy hotelen keresztül vezet a gyönyörű partszakaszra. Érdekesség, hogy a Seychelle-szigeteken egyetlen partot sem sajátíthatnak ki, így átjárást kell biztosítani hozzá. Anse Lazioról a kalandor lelkűek egy trópusi gyalogtúrával is átjuthatnak Anse Georgette-re, útközben a szemfülesek még vadon növő vaníliát is szüretelhetnek a dzsungelben. A Cote D’Or az egyik legnépszerűbb strand a turisták körében, sekély vizeiben lubickolni felér egy termálfürdővel, hófehér homokjának tündökléséről pedig képtelen leszünk levenni a szemünk. Számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk: a búvárkodástól kezdve, a szörfözésen át a vitorlázásig mindenre van lehetőség. Az itt található Praslin Múzeumban pedig a seychellois kultúra esszenciájában és természeti különlegességeiben merülhetünk el.

Környező szigetek

Curieuse

A Seychelles-szigetek ékkövei - OTP Travel Utazási Iroda
Egykor lepratelepként működött a Praslintól mindössze egy kőhajításnyira található sziget. Az egykori doktor, Anse St. Joseph háza napjainkban is látogatható, múzeummá alakították. A szigeten aldabrai óriásteknősöket nevelnek, akikkel mi is úton útfélen találkozhatunk a kirándulás során, valamint megismerkedhetünk a mangrove mocsarak különleges élővilágával is. Curieuse belső lagúnájában a természetvédelmi szakemberek és önkéntesek a cserepes teknősök és citromcápák populációinak tanulmányozásával segítik a tengeri élővilág gazdagságának fenntartását.

St.Pierre

A Seychelles-szigetek ékkövei - OTP Travel Utazási Iroda
A Praslin és Curieuse között található talpalatnyi sziklacsoport az egyik legsűrűbben fényképezett sziget a Seychelle-szigeteken. A sznorkelezők egyik fellegvárának tartják számon, hiszen a víz alá merülve gyakran találkozhatunk fenséges szirti cápákkal vagy méltóságteljesen tovaúszó cserepes teknősökkel.

Cousin

A Seychelles-szigetek ékkövei - OTP Travel Utazási Iroda
Cousin egy 27 hektáros, apró ékszerdoboz, a természetvédelmi terület alig 2 kilométerre Praslin partjaitól. Az egykor kókuszültetvényként működő szigetet 1975-ben nyilvánították védetté, egy apró madár, a seychelle-szigeteki poszáta mentsvárakét. Napjainkban a Nature Sechelles kezeli a területetet, mely a Seychelle-szigetek természeti kincsestárává vált. Évente közel 250 000 különböző madár fészkel a talpalatnyi földdarabon, partjaira novembertől márciusig cserepes és zöld teknősök térnek vissza tojást rakni. A szigeten csak a helyi személyzet, valamint egy maroknyi természetvédelmi önkéntes lakik, azonban hétköznaponként 10-12 óráig a turisták számára is megnyitja kapuit. Különlegessége, hogy partjaira kizárólag Cousin saját csónakjaival juthatunk el. A szigorú szabályozásnak természetvédelmi okai vannak, ezzel szeretnék megelőzni, hogy bármilyen ragadozó a törékeny helyi élővilágot veszélyeztesse.

Aride

A Seychelles-szigetek ékkövei - OTP Travel Utazási Iroda
Praslintól nagyjából 9 kilométerre fekszik Aride. Az egyik legvadregényesebb szigetet az Indiai-óceán madár fellegváraként ismerik, ahol olyan gigantikus légtornászokat láthatunk itt testközelből, mint a fregattmadarak. Az 1967-ben védettség alá került szigeten napjainkban aktív természetvédelmi és kutatómunka zajlik, azonban külön egyeztetéssel turisták is látogathatják. Partjait sokszor nehéz megközelíteni az erős hullámtörés miatt, így csak a sziget speciális csónakjai köthetnek ki.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Seychelle-szigetek-i strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
A Seychelle-szigetek egy távoli paradicsom, pálmafákkal, fehér homokú partokkal és türkizkék óceánnal.

Seychelles érintetlen szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a Seychelle-szigetek érintetlen szigeteit!

Fenntartható turizmus a Seychelle-szigeteken - OTP Travel Utazási Iroda
Figyeljünk a környezetünkre!

Dubai ismét várja Önt! - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk a varázslatos La Digue-ot, a Seychelle-szigetek harmadik legnagyobb szigetét!

A Seychelles-szigetek ékkövei - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a Seychelle-szigetek csodáit!

Seychelle-szigetek | óriásteknős - OTP Travel Utazási Iroda
Az aldabrai óriásteknős nevét élőhelyéről, a Seychelle-szigetekhez tartozó Aldabra-atollról kapta. A terület fokozottan védett - többek között a teknősök miatt.

Seychelle-szigetek | 7 Seychelle-szigeteki csemege - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk 7 Seychelle-szigeteki csemegét, plusz egy különleges ráadás ételt, ami inkább csak specialitásként került az összeállításba.

Seychelle-szigetek | tengerpart sziklákkal - OTP Travel Utazási Iroda
A Seychelle-szigetekről sokaknak egy trópusi, luxusnászút jut az eszébe, pedig ennél sokkal többet nyújt.

Seychelle-szigetek | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Azt mindenki tudja, hogy a Seychelle-szigetek egy földi paradicsom. A következő érdekességekkel azonban kevesen vannak tisztában.

Kapcsolódó ajánlatok:


CORAL STRAND SMART CHOICE****

Seychelle-szigetek
569 000 Ft-tól/fő

SAVOY SEYCHELLES RESORT & SPA*****

Seychelle-szigetek
699 000 Ft-tól/fő

COCO DE MER HOTEL & BLACK PARROTT SUITES ****+

Seychelle-szigetek
799 000 Ft-tól/fő

HILTON SEYCHELLES NORTHOLME RESORT *****

Seychelle-szigetek
899 000 Ft-tól/fő

STORY SEYCHELLES*****

Seychelle-szigetek
909 000 Ft-tól/fő

KEMPINSKI SEYCHELLES RESORT BAIE LAZARE*****

Seychelle-szigetek
979 000 Ft-tól/fő

CONSTANCE EPHELIA*****

Seychelle-szigetek
1 299 000 Ft-tól/fő

CONSTANCE LEMURIA*****

Seychelle-szigetek
1 535 000 Ft-tól/fő

FOUR SEASONS RESORT SEYCHELLES*****

Seychelle-szigetek
1 675 000 Ft-tól/fő

FOUR SEASONS RESORT SEYCHELLES AT DESROCHES ISLAND *****

Seychelle-szigetek
1 855 000 Ft-tól/fő

SEYCHELLES - AZ INDIAI-ÓCEÁN ÁLOMSZIGETEI

Seychelle-szigetek
1 885 000 Ft-tól/fő

ANANTARA MAIA SEYCHELLES VILLAS*****

Seychelle-szigetek
4 135 000 Ft-tól/fő