Élmények a világ körül

Keresés

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: 1 799 000 Ft-tól/fő

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Peking, Xi’an – Lhásza és Sanghaj – Peking – Budapest útvonalon,
  valamint helyi repülőjárattal Lhásza – Sanghaj útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  Peking – Xi’an között szuperexpressz vonattal másodosztályon,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 8 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
 • 8 alkalommal ebéd vagy vacsora
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • tibeti belépési engedély
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízumdíj
 • fakultatív programok
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetővel

Kína lenyűgöző kulturális örökségű, hatalmas és folyamatosan változó országa mindig meg tudja lepni látogatóit. A császárvárosok, a Nagy Fal, a Tiltott Város, a kínai agyaghadsereg az ősi dinasztiákat eleveníti fel, Peking és Sanghaj a modern Kína arcait mutatja meg. Tibet rejtőzködő vidékén, a felhőket karcoló Himalája csúcsai alatt sima tükrű tavak csillognak és a hegyi szélben lengedező megannyi ragyogó színű imazászló színesíti a tájképet. A dalai láma egykori otthona, a Potala Palota Lhásza környékének kihagyhatatlan látnivalója és Tibet legnagyszerűbb épülete. A gelugpa (sárga süveges) iskola remekbe szabott kolostorai, a Szera és a Drepung, Ganden közelről is bepillantást engednek a buddhista szerzetesek érdekes és titokzatos világába.

Kína és Tibet - csoportos körutazás

1. nap • Budapest – Peking

Délben elutazás repülőgéppel Budapestről Pekingbe közvetlen járattal.

2. nap • Peking

Megérkezés a kora hajnali órákban a kínai fővárosba, mely a XV. században vált valódi császári fővárossá. Peking képe ma is emlékeztet a régi Ming- és Csing-dinasztia kori négyzethálós elrendezésre. Rövid pihenő, majd látogatás a Tian’anmen térre, a Mennyei Béke kapujának terére, mely közel 440 ezer négyzetméteren terül el. Itt található a Mao Mauzóleum, az Országos Népi Gyűlés csarnoka, és a Tiltott Város bejárata, melyben a Palotamúzeum található. A császári udvarnak és előkelőségeknek fenntartott palotaegyüttest hatalmas belső udvarok, paloták, pavilonok, csarnokok, kertek tagolják, és magas fal veszi körül, melynek minden sarkán emeletes tetőszerkezetű nyíltorony áll. A Tiltott Város felfedezését követően riksákkal látogatás a környéken található szűk, kanyargós utcákból és régi udvarházakból álló hutongokban, ahol ismerkedés a helyiek mindennapjaival. Egy éjszakai szállás reggelivel Pekingben.

3. nap • Peking – kínai nagy fal – Xi’an

Reggel az Ég templomának felkeresése, mely egy hangulatos parkban található és több épületet foglal magában: az Égi Imádságok csarnoka, a Vöröslépcső-híd, a Visszhang fal, a Mindenség Istenének temploma és a kerek kőoltár. Később utazás a kínai nagy falhoz, mely több ezer kilométer hosszan kígyózik hegyeken, síkságokon, sivatagokon át. Késő délután elutazás szuperexpressz vonattal Xi’an városába. Egy éjszakai szállás reggelivel Xi’anban.

Kína és Tibet - csoportos körutazás

4. nap • Xi’an – Lhásza

Városnézés Xi’anban - Kína Shaanxi tartományi székhelyén: a régi városfal, majd a páratlan terrakotta agyagkatonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Délután továbbutazás helyi repülőjárattal a Tibeti Autonóm Terület központjába, Lhászába. Transzfer a hotelbe, majd pihenés a szállodában, akklimatizálódás világ egyik legmagasabban fekvő (3650 m) városának magassági régiójához. Négy éjszakai szállás reggelivel Lhászában.

5. nap • Lhásza

Városnézés Lhászában: a Marpo-hegyre épült Potala Palota megtekintése, mely a mindenkori dalai láma - Tibet spirituális vezetőjének – rezidenciája volt 1959-ig, amikor is a 14. dalai láma, Tendzin Gyaco Indiába menekült. A palotakomplexum 13 emeletével és több mint ezer termével Tibet legnagyobb műemléke. Az első palota építése VII. században kezdődött, majd ezt hozzácsatolták a nagyobb épülethez mely ma is áll. Később a Norbulingka megtekintése, mely egykoron a Dalai lámák nyári rezidenciája volt, majd látogatás Tibet legszentebb templománál, a Jokhang templomnál és az azt körülvevő piaci bódékkal szegélyezett Barkhoron. Alkonyatkor hatalmas tömegek végzik a zarándokkörüket a Jokhang körül, az óramutató járásának megfelelően.

Kína és Tibet - csoportos körutazás

6. nap • Lhásza – Ganden

Reggel utazás a hegygerincre épült Ganden kolostorhoz, mely egyike a három nagy tibeti gelugpa kolostornak, melyben hatalmas arany és ezüst csörten található. Egyik látványossága, a helyi zarándokok egy órás korája, körútja. Később a híres tibeti vezető és vallási filozófus Tsongkhapa által a XIV. században alapított sárga kalapos gelugpa rendhez tartozó Sera kolostor meglátogatása. A Sera kolostor nevezetes a tanítványok számára kötelező vitagyakorlatokról, melyet rituális gesztusok kísérnek.

7. nap • Lhásza – Yamdrok-tó

Reggeli, majd kirándulás a 4400 m magasan fekvő szent tóhoz, a Yamdrok-tóhoz, melyet a Gampala-hágón keresztül lehet megközelíteni. A tavat hófödte hegyek veszik körül lenyűgöző kilátást nyújtva a Nyenchen Khangsar Szent-hegyre (7191 m), mely a legmagasabb hegy Lhásza közelében. A hegyekhez hasonlóan a tavakat is szentként tisztelik a tibetiek, mivel az oltalmazó istenségek lakhelyeinek vélik, ezért különleges szellemi erőkkel ruházzák fel őket. Dél-Tibet legnagyobb tava, azt mondják, hogy ha a vize kiszárad, Tibet többé nem lesz lakható. Piknik ebéd a tónál, majd visszatérés Lhászába, ahol a Drepung kolostor felkeresése, mely a XVII. században élte virágkorát, négy iskolával rendelkezett és kb. tízezer szerzetessel, azonban mára csak kevesebb mint ezren élnek itt.

Kína és Tibet - csoportos körutazás

8. nap • Lhásza – Sanghaj

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és a déli órákban elutazás helyi repülőjáratokkal, átszállással Sanghajba, ahol transzfer a szállodába és két éjszakai szállás reggelivel.

9. nap • Sanghaj

A városnézés a Sanghaj Múzeumban kezdődik, amely gazdag és magas színvonalú ősi kínai bronz, kerámia, festészeti és kalligráfiai gyűjteménnyel rendelkezik. Később a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Délután a modern Pudong negyed felfedezése, ahol a felhőkarcolók között megtalálható a 468 méter magas Kelet Gyöngye tv-torony, a 420 méteres Jinmao-torony, a csavart formájú 632 méteres Shanghai Tower, és a sörnyitóra emlékeztető 492 méteres Shanghai World Financial Center. A nyitvatartás és elérhetőség függvényében látogatás az egyik torony kilátójában. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás a Huang Pu folyón.

Kína és Tibet - csoportos körutazás

10. nap • Sanghaj – Peking

Reggel az óváros, a Yu Yuan (Örömök) kertje, majd a francia koncessziós negyed és a hagyományokat tükröző, de újonnan épített elegáns bevásárló negyed, a Xintiandi meglátogatása. Séta a Bundon, a gyarmati kort tükröző utcáján, és a Nanjing úton, a népszerű bevásárló utcán. Rövid szabadidő, majd a vacsorát követően transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

11. nap • Peking – Budapest

Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.


Minimum létszám: 15 fő


Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kína feltárja Ön előtt minden titkát.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

Kína a tények tükrében - OTP Travel Utazási iroda
Kína hatalmas ország, óriási természeti értékkel, szinte végtelen forrásokkal. Egyszerre ősi és ultramodern.

A 15 legjobb pekingi étel, amit ki kell próbálni - OTP Travel Utazási iroda
Megmutatjuk, mit érdemes megkóstolni Pekingben. Értékes lista, hiszen Kínában megszámlálhatatlan finomság között válogathatunk.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Tibet titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Érdekességek a világ tetejéről

Nevezetes másolatok - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány különös, izgalmas, olykor bizarr érdekességet a világ legnépesebb országáról.

reptéri transzferek - OTP Travel Utazási Iroda
Taxi!! – vagy inkább…

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
8 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + 8 alkalommal ebéd vagy vacsora
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
tibeti belépési engedély

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.