Élmények a világ körül

Keresés

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Katalógus ár: 1 599 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Peking – Xi’an – Sanghaj – (Hangzhou) – Guilin – Yangshuo – Hongkong (Makaó)

Kína, ez a páratlan kulturális örökséggel rendelkező, szélsőségektől sem mentes ország hatalmas, sokszínű és folyamatosan változó. Kínába ezért mindig kihívás és kaland az utazás, akár először, akár többedszer járunk itt. Látnivalóinak száma szinte feldolgozhatatlan. A császárvárosok, a Nagy Fal, a kínai agyaghadsereg régmúlt időkről mesélnek, Sanghaj és Hongkong a modern Kína portréját festik meg, a Dél-Kínai hegyvidék és a Li folyó nyugalmas tájai a természet időtlenségét dicsőítik. A kínai körutazás a legszebb látnivalók mellett Kína igazi arcát is igyekszik megmutatni.

1. nap • Budapest – Peking

Délután elutazás repülőgéppel Budapestről Pekingbe átszállással.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG csodái körutazás - az OTP Travel utazási iroda szervezésében. Kattintson!

2. nap • Peking

Megérkezés délután Pekingbe, Kína fővárosába. Este egy igazi pekingi kacsavacsora élménye vár az utazóra. Séta Peking egyik leghíresebb bevásárló utcáján, a Wangfujingon. Transzfer a szállodába, szállás Pekingben.

3. nap • Peking

Ismerkedés Kína második legnépesebb városával. Peking nevének jelentése: „északi főváros”, amely a Ming Birodalomban elfoglalt helyét és betöltött központi szerepét tükrözi. Látogatás a Kunming-tó partján emelkedő Nyári Palotánál és egy helyi gyöngymanufaktúrában. Látogatás a világ legnagyobb terén, a Tian’anmen téren. Itt található a Mao Mauzóleum, valamint az Országos Népi Gyűlés csarnoka, valamint a Palotamúzeum bejárata. Az 1406-1420 között épült Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztia uralkodóinak lakóhelye volt, 24 császár uralkodott innen csaknem 500 éven keresztül. A császári udvarnak és előkelőségeknek fenntartott palotaegyüttes megtekintése. Séta Liulichang antik utcáján és vásárlási lehetőség. Szállás Pekingben.

4. nap • Peking

A 2008-as pekingi olimpiai falu – a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka megtekintése kívülről, majd a Szellemek útja és a Ming császárok temetkezési helyének megtekintése. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a kínai nagy fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A lenyűgöző nagy fal egyike a világ hét csodájának, a különböző korszakokban épült falszakaszok, erődítményrendszerek hossza megközelíti a 7200 km-t. Látogatás egy tradicionális teaházban. Szállás Pekingben.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG csodái körutazás - az OTP Travel utazási iroda szervezésében. Kattintson!

5. nap • Peking – Xi’an

Az Ég templomának - szó szerint lefordítva az Ég oltárának megtekintése, amely az egyik legnagyobb kínai templom-együttes. Az Égi Imádságok csarnokát a Vöröslépcső-híd köti össze a Mindenség Istenének templomával és a kőoltárral, ahol a császár mutatott be áldozatot az Égnek és őseinek a téli napforduló idején. Peking további felfedezése hutong túra keretében, jellegzetes helyi riksákkal a város keskeny sikátorain. Délután transzfer a pályaudvarra, elutazás szuperexpressz vonattal Xi'an városába (távolság 1134 km, menetidő kb. 4,5 óra). Érkezést követően transzfer a szállodába, majd szállás Xi’anban.

6. nap • Xi’an

Xi’an Kína egykori fővárosa, amely nevének jelentése „örök béke” elsősorban az agyaghadseregről nevezetes, de innen indult a híres selyemút is. Reggel a városon kívül található páratlan terrakotta katonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat i.e. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. A 652-ben épült Nagy Vadlúd pagoda megtekintése. A Wende császárné emlékének szentelt robosztus téglaépület fa belső szerkezetet rejt, főcsarnokában három Buddha-szobor látható. A régi városfal és a muszlim negyed felkeresése, séta a bazárban, melynek történelme a Tang dinasztia idejéig nyúlik vissza, és a selyemúton ideérkező muzulmán kereskedőknek adott otthont. Szállás Xi’anban.

7. nap • Xi’an - Sanghaj

Kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és elutazás belföldi repülőjárattal Sanghajba. Városnézés Sanghajban, Kína legnagyobb városában: a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Később a Yu Yuan (Örömök) kertje, az óváros és a Bund felfedezése, mely Sanghaj gyarmati korszakát idéző partszakasz a Huangpu folyó partján. Látogatás a folyó túloldalán a felhőkarcolókkal tarkított Pudong negyedben, a Kelet Gyöngye-tévétorony megtekintése. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huangpu folyón. Szállás Sanghajban.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG csodái körutazás - az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

8. nap • Sanghaj (Hangzhou)

Reggeli után szabadprogram Sanghajban vagy fakultatív program: egész napos kirándulás Hangzhou városába, ebéddel. A város központjában elterülő Nyugati-tavat Kína egyik legfestőibb vidékeként tartják számon. A lankás, zöld dombokkal övezett tó illatozó lótuszvirág-takarójával régi koroktól fogva ihletője a művészeteknek. Hajózás a Nyugati-tavon, majd a Hat Harmónia pagoda és a Lélek Rejteke kolostor felkeresése. Később látogatás egy tea ültetvényen, ahol Kína egyik leghíresebb zöldtea fajtáját termelik. Vacsora egyénileg. Szállás Sanghajban.

9. nap • Sanghaj – Guilin

Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Délkínai-hegyvidék jellegzetes mészkőtornyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádfuvola-cseppkőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy, valamint a Nap és Hold pagodák felkeresése. Szállás Guilinben.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG csodái körutazás

10. nap • Guilin – Yangshuo

Hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuo városába. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különleges hangulatot áraszt a mesebeli táj. Yangshuoba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Szállás Yangshuoban.

11. nap • Yangshuo – Gulin – Hongkong

Transzfer a vasútállomásra, elutazás szuperexpressz vonattal Guilinből Hongkongba, (menetidő kb. 4 óra) transzfer a szállodába. Hongkong és Makaó a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területei. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjainak egyike. Gyalogos városnézés a Kowloon-félszigeten, a város esti fényeinek megtekintése. Szállás Hongkongban.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG körutazás

12. nap • Hongkong (Makaó)

Egész napos szabadprogram Hongkongban vagy fakultatív kirándulás komppal Makaóra, a volt portugál gyarmatra, ahol városnézés ebéddel: a Makaó Múzeum, a Szent Pál katedrális romjai, Largo do Senado – a portugál városrész főtere, a Lou Lim Lok kert, majd látogatás egy kaszinóban. Délután visszautazás komppal Hongkongba. Vacsora egyénileg. Szállás Hongkongban.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG körutazás

13. nap • Hongkong

Félnapos városnézés Hongkong-sziget látnivalóival: a Man Mo templomot követően kirándulás a Viktória-csúcshoz, melyre az 1888-ban megépült sikló előtt kínai szolgák hada hordta fel a gazdag lakosokat. A csúcsról fenséges kilátás nyílik a felhőkarcolókkal teli kikötőre. Később Aberdeen nyüzsgő hajókkal tömött kikötőjének felkeresése, ahol kis lélekvesztő szampanok, halászhajók kacskaringóznak a hatalmas úszó éttermek között. A riviérára emlékeztető Repulse-öböl után Wanchai negyed felkeresése. Transzfer a repülőtérre, elutazás éjfél körül Budapestre átszállással.

14. nap • Hongkong - Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 15 fő.Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kína feltárja Ön előtt minden titkát.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

Kína a tények tükrében - OTP Travel Utazási iroda
Kína hatalmas ország, óriási természeti értékkel, szinte végtelen forrásokkal. Egyszerre ősi és ultramodern.

A 15 legjobb pekingi étel, amit ki kell próbálni - OTP Travel Utazási iroda
Megmutatjuk, mit érdemes megkóstolni Pekingben. Értékes lista, hiszen Kínában megszámlálhatatlan finomság között válogathatunk.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Tibet titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Érdekességek a világ tetejéről

Nevezetes másolatok - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány különös, izgalmas, olykor bizarr érdekességet a világ legnépesebb országáról.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
11 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel, 9 alkalommal ebéd vagy vacsora
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + 9 alkalommal ebéd vagy vacsora
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Gyöngymanufaktúra látogatás

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az óceánba nyíló termálvizes öböl vagy a trópusi páfrányerdő között megbúvó fürdő, esetleg egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk - ez São Miguel.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az Azori-szigeteket sokszor csak Európa Hawaii-jaként emlegetik. Ismerje meg legnagyobb szigetét São Miguel-t, mely a természetszeretők igazi fellegvára.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Lagom – a svéd boldogság kulcsa - OTP Travel Utazási Iroda

Bár Svédország a látnivalók gazdag tárházát kínálja, a lagom fogalma az, ami igazán összeköti az utazókat ennek az északi országnak a szívével.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Peking és Hongkong – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon,
  helyi repülőjáratokkal Xi'an – Sanghaj – Guilin útvonalon, 1 db feladott poggyásszal,
  Peking – Xi'an és Guilin – Hongkong között szuperexpressz vonattal, másodosztályon,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • 11 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás, valamint 9 alkalommal ebéd vagy vacsora
   
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízumdíj
 • fakultatív programok
 • borravaló (javasolt mértéke kb. 8-10 USD/fő/nap)
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok
  (minimum létszám: 10 fő)

  • Hangzhou kirándulás, ebéddel

  • Sanghaj – hajókirándulás a Huang Pu folyón

  • Makaó kirándulás, ebéddel