Élmények a világ körül

Keresés

Merüljön el a japán nyugalomban!

Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Merüljön el a japán nyugalomban!

Japán a geotermikus fürdők országa.
 

A nyugati ember nem is gondolná, hogy a fürdőzésnek itt milyen komoly hagyományai vannak. Egyúttal speciális etikettje is. Összeszedtük a legfontosabb tippeket, hogy Ön is felhőtlenül élvezhesse az onsenek különleges varázsát.

Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
Cipőben nem léphetünk be. A lábbeliknek a bejárat előtt van a helyük. Zokniban, esetleg a helyben biztosított papucsban közlekedhetünk.

Általában közvetlenül a belépés után kell fizetni. Néhány onsenben csak a készpénzt fogadják el, így érdemes erre felkészülni, illetve nem árt, ha van nálunk egy 100 jenes érme is, ez az öltözőszekrényeknél lehet hasznos. Belépés előtt tanácsos egy hideg italt is beszerezni, jól jön majd még a későbbiekben!
Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
Az árak változóak. Ha egy szálloda onsenjét vesszük igénybe, akár még ingyenes is lehet, de csak a szállóvendégek számára. A nyilvános onseneknél 500–1000 jen közötti belépődíjjal érdemes kalkulálni. A törölköző használatáért általában külön díjat kérnek. A nyugati vendég számára talán különleges lehet, de egyes onsenekben nem veszik jó néven, ha láthatóak a tetoválásaink. A kisebb méretűeket ragtapasszal, esetleg speciális sminkkel a belépés előtt el kell takarni.
Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
Ha túl nagy a tetoválás, marad a családi fürdő. Ami egy privát onsen, ahol zárt ajtók mögött magunkban lehetünk. Ennek használatáért természetesen felárat kell fizetni, illetve elképzelhető, hogy időben is korlátozott lehet a használatuk. Az onsenbe meztelenül kell érkezni, ám nem veszik rossz néven, ha valaki magára tekeri törülközőét. A nemek elkülönítve használják a fürdőt, így kevésbé lehet mindez zavarba ejtő.
Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
Hasznos lehet indulás előtt memorizálni a japán férfi, illetve női karaktert. A 男 férfit, míg a 女 nőt jelenti. Segítség lehet, hogy általában pirossal jelölik a női-, míg kékkel a férfi szárnyat. Az öltözőben mindent le kell venni magunkról. A fürdőbe mobiltelefont, fényképezőgépet, ékszert nem szabad bevinni. Az egyetlen ami a törölközőn kívül nálunk lehet, az valami innivaló. A belépés előtt tanácsos használni a wc-t is, mert a fürdő területén erre nincs mód. Az onsenbe lépés előtt alaposan le kell tisztálkodni. Erre külön helység van kialakítva. Kis zsámollyal, fürdővödörrel, tisztálkodó szerekkel. A fürdés végén illendő a zsámolyt leöblíteni és a fürdővödröt lefordítva ráhelyezni.
Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
A fürdőben nem lehet ugrálni, fröcskölni, sőt ajánlott lassan mozogni, hogy a többi vendéget ne zavarjuk a mozgásunkkal keltett hullámokkal. Ez a csend szigete. Az onsenben nem érdemes rohanni! Relaxálni járnak ide a japánok, tegyük mi is ezt. A fejünket ne tegyük bele a vízbe, nem illendő. Az igazán profi onsen használók a fejükre tekerik a törölközőt. Szaunázás után mindig le kell magunkat öblíteni, mielőtt a vízbe merülnénk ismét.
Merüljön el a japán nyugalomban! - OTP Travel Utazási Iroda
Ne felejtsük el, hogy az onsenvizek gyógyvizek és ásványi anyagokban gazdagok, így számos egészségügyi problémára is hasznosak. Általában ezek fel is vannak tüntetve a fürdőkben, de többnyire csak japánul, így vélhetően nem sokat fogunk ezekből megérteni. A fürdőszeánsz befejeztével sem érdemes elrohanni. Az onsenekben mindig van egy úgynevezett pihenőhelyiség, ahol kényelmes matracokon elnyúlva elfogyaszthatunk egy hideg italt esetleg valami könnyű fogást is. Nem érdemes kihagyni!

Kapcsolódó inspirációk:


Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Különc Tokió - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány alternatív látnivaló:

Szusizzunk japán-módra! - OTP Travel Utazási Iroda
A szusi nem más, mint egy darabka nyers hal (esetleg más vízi állat) egy kis adag ecetes rizsre pakolva.

Kapcsolódó ajánlatok:


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
2 075 000 Ft-tól/fő

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.