Élmények a világ körül

Keresés

St. Moritz - az Alpok csillaga

Svájc | St. Moritz - OTP Travel Utazási Iroda
Az egyik legismertebb és méltán legnépszerűbb síközpont Svájcban. St. Moritz számos különleges látnivalóval is dicsekedhet.

St. Moritz - az Alpok csillaga

Az egyik legismertebb és méltán legnépszerűbb síközpont Svájcban. St. Moritz amellett, hogy valóban fantasztikus síelési és snowboardozási lehetőséget kínál számos különleges látnivalóval is dicsekedhet.

St Moritz-tó

Svájc, St. Moritz, St Moritz-tó - OTP Travel Utazási Iroda
A város talán legikonikusabb szimbóluma maga a lélegzetelállító St. Moritz-tó. Noha Svájc más tavaihoz képest meglehetősen kicsi, alig egy négyzetkilométer, egész évben számos sporttevékenységnek ad otthont, különösen fagyott állapotban. Február itt folyamán zajlik a „White Turf” lóverseny, amely 1907 óta élő hagyomány a befagyott St. Moritz-tavon. De 1988-óta jégkrikettversenynek is helyet ad a fagyott tófelszín.

Piz Nair

Svájc, St. Moritz, Piz Nair - OTP Travel Utazási Iroda
A Piz Nair az alpesi síelés egyik fellegvára, fantasztikus helyszín, amely az 1948-as téli olimpiának is otthont adott. St. Moritz városából felvonóval könnyen megközelíthető a lenyűgöző csúcs, amely fantasztikus sípályákat kínál, köztük egy, a legtapasztaltabbaknak is igazi kihívást jelentő fekete pályát.

Hanselmann Kávéház

Svájc, St. Moritz, Hanselmann Kávéház - OTP Travel Utazási Iroda
Kép: Paebi, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons
A Hanselmann hangulatos, autentikus kávézó. Valódi svájci csokoládék széles kínálatát, finom kávékat és különlegesen finom reggeli ételeket kóstolhatunk meg itt. A kilátás lenyűgöző, ablaka a tóra és a környező hegyekre néz. A sütemények közül kiemelkedik a helyi különlegesség, a Nusse Torte, amit nem szabad kihagyni!

Ferde torony

Svájc, St. Moritz, Ferde torony - OTP Travel Utazási Iroda
A XII. században épült, 33 méter magas torony St Moritz egyik szimbóluma. Az egykori Szent Mauritius-templom maradványa. 5,5 fokos lejtése nagyobb, mint a pisai ferde toronyé, ezzel Európa legdőltebb tornya. Mivel a talaj alatta instabil, néhány évente rendszeresen erősíteni kell az alapjait.

Piz Corvatsch

Svájc, St. Moritz, Piz Corvatsch - OTP Travel Utazási Iroda
A 3300 méter magasan fekvő Piz Corvatsch az egyik legmagasabb pont a környéken, különösen érdekes látnivalói közé tartoznak az alpesi gleccserei és a hatalmas jégbarlangja. Remek túracélpont a nyári időszakban!

Glacier Express

Svájc, St. Moritz, Glacier Express - OTP Travel Utazási Iroda
A St. Moritz közeléből induló Glacier Express a világ egyik leglátványosabb vasútvonala. Csaknem 300 hídon, lélegzetelállító völgyek felett, sűrű erdőkön keresztül, csobogó hegyi patakok mellett halad el. Az étkezőkocsiban gondosan elkészített ételeket kínálnak, így ez az egyedülálló utazás valóban fényűző élménnyé válhat.

Segantini Múzeum

Svájc, St. Moritz, Segantini Múzeum - OTP Travel Utazási Iroda
Giovanni Segantini: Élet (Segantini Museum, St. Moritz, Svájc)
Az 1890-es évek szimbolista festészetének kiemelkedő alakja, Giovanni Segantini elsősorban elsöprő erejű alpesi tájképeiről ismert. St. Moritz több mint egy évszázaddal ezelőtt alapított múzeuma ma a világ legnagyobb Segantini gyűjteménynek ad otthont. Érdemes meglátogatni!

Diavolezza hágó

Svájc, St. Moritz, Diavolezza hágó - OTP Travel Utazási Iroda
A hegy felvonóval megközelíthető a Bernina Pass völgyéből. A sikló bázisállomása 2093 méter magasan van. A felső állomáson egy étterem várja a turistákat. Innen indul a két híres és kedvelt sípálya, a vörös és a fekete lejtő. Ezeken rendezik meg teliholdkor rendszeresen az éjszakai holdfényes lesiklásokat. Fantasztikus élmény! Síelőknek egyszer mindenképpen ki kell próbálni!

Kapcsolódó inspirációk:


Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

5 különleges európai panoráma-vonatút - OTP Travel Utazási Iroda
Olyan különleges vonatutakra invitáljuk, ahol mesés panoráma koronázza meg a nem mindennapi utazást.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.