Élmények a világ körül

Keresés

Dallamos desztinációk

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Dallamos desztinációk - Nyári zenei fesztiválok

 
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is: a környező országokban több komoly-, és könnyűzenei, illetve dzsesszfesztivált rendeznek.
 

Miért ne kötnénk össze a kettőt?!

Bayreuthi Ünnepi Játékok

Bayreuth, Németország

Dallamos desztinációk - Nyári zenei fesztiválok - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár és a világ egyik legnevesebb komolyzenei eseménye a Bayreuthi Ünnepi Játékok. A fesztivál elindítója Richard Wagner volt, a Fesztiválpalotát az ő irányításával Gottfried Semper építész tervezte. A fesztivál már megnyitásakor a legkiválóbb művészeket és gondolkodókat fogadhatta vendégei között, köztük Liszt Ferenc, Anton Bruckner, Edvard Grieg, Csajkovszkij, Saint-Saëns és Lev Tolsztoj valamint Friedrich Nietzsche. A majdnem százötven éve megrendezésre kerülő ünnepi játékokon mind a mai napig a világ legjelentősebb művészei lépnek fel, a fesztivál előadásait hagyományosan július 25-e és augusztus 28-a között tartják. Két koncert között ellátogathatunk Liszt Ferenc házához (itt halt meg), a Wahnfried-házhoz, ahol Wagner és felesége van eltemetve. Az Új és a Régi kastély is nyitva áll a látogatók előtt, érdemes felkeresni. 2012-ben az UNESCO világörökségi bizottsága felvette a bayreuthi őrgrófsági operaházat (Markgräfliches Opernhaus) a világ kulturális és természeti örökségeinek listájára, lenyűgöző barokk épület.

Calvi on the rocks

Korzika, Franciaország

Dallamos desztinációk - Nyári zenei fesztiválok - OTP Travel Utazási Iroda
A festői, mediterrán Calvi látja vendégül az elektronikus zene rajongóit. Calvi a La Balagna tájegység fővárosa, a francia partokhoz legközelebb eső korzikai város. Gyönyörű fekvése, píneákkal szegélyezett, 6 km-es strandja és sokféle látnivalója miatt ma a sziget egyik idegenforgalmi központja. A program nem csak a zenéről szól, rengeteg kulturális eseményt is rendeznek. Calvi számos látnivalóval várja a látogatókat, ezek közül az egyik legjelentősebb a Felsőváros gránittömbjének tetején, a XIII-XIV. században épült genovai Fellegvár, és annak legnagyobb építménye a kormányzói palota. A közelben álló Pacciola-házon egy tábla jelzi, hogy 1793-ban, fiatal tüzértisztként itt lakott Napóleon. Az Alsóváros ernyős kávéházaival, teraszos vendéglőivel, szinte éjjel-nappal forgalmas sétányaival merő ellentéte a csendes és nyugodt Felsővárosnak. Érdemes kisétálni a móló végére, a kis világítótoronyhoz, mert innen nyílik a legszebb kilátás a Fellegvárra.

Montreux Jazz Festival

Montreux, Svájc

Dallamos desztinációk - Nyári zenei fesztiválok - OTP Travel Utazási Iroda
A Genfi–tóról a legtöbb magyarnak Sisi jut eszébe, 200 000 jazz-rajongónak viszont biztosan a zene. Svájcnak ezt a részét tartják a legelőkelőbb üdülőparadicsomnak. Hírnevét nagyban köszönheti a világ legismertebb személyiségeinek, mint Charlie Chaplin, Freddie Mercury, Gustav Eiffel, Ernest Hemingway vagy Sissi, akik sok időt töltöttek az országnak ezen csodás szegletében. Történelmi épületei, festői útvonalai, látnivalói és exkluzív vásárlási lehetőségei mellett Montreux vonzerejét tovább növeli a számos nemzetközi fesztivál és rendezvény, melynek minden évben otthont ad. Minden év júliusában a svájci Riviérán ad egymásnak randevút a zenei világ legjava, ez a környék első számú nyári attrakciója. Míg nappal a tó körüli gyalogos és kerékpáros túrákra mehetünk, (itt találhatók az UNESCO Világörökségek sorába tartozó Lavaux szőlőültetvények), addig este igényes zenét hallgathatunk.

Collisioni fesztivál

Barolo, Olaszország

Dallamos desztinációk - Nyári zenei fesztiválok - OTP Travel Utazási Iroda
A visszafogottabb élmények kedvelőinek az olaszországi Barolo megye zenei és művészeti fesztiválja a tökéletes választás. Mindegy, hogy egy kellemes koncertet hallgat egy pohár olasz vörösborral a kézben vagy egy nagy sétát tesz a festői város képzőművészeti kiállításain, az élmény hamisítatlanul olasz és mindenképpen felejthetetlen lesz. És ha már bor! A Barolo, az Olaszország északnyugati részében elhelyezkedő Piemonte legelső bora, amely minőségével és hírnevével méltó vetélytársa Toszkána legszebb vörösborainak.

Exit Festival

Újvidék, Szerbia

Dallamos desztinációk - Nyári zenei fesztiválok - OTP Travel Utazási Iroda
Az Újvidék városában, a Duna partján, egy 18. századi várban megszervezett fesztivál annak idején még Slobodan Milosevic kormánya elleni mozgalomként indult, száz napig tartott, és a zenei és képzőművészeti eseményeket aktuális problémákról szóló beszélgetések egészítették ki. Az első Exitnek a szavazás előtti napon lett vége, amikor sikerült leváltani Milosevicet. Ma a rendezvény már elmondhatja magáról, hogy a Legjobb nagyfesztivál díjat birtokolja. Nem kis teljesítmény ezt a címet elnyerni, ugyanakkor hűen tükrözi, hogyan is fejlődött az EXIT az évek során odáig, hogy a világ 60 országából összesen két és fél millió látogatót tud vonzani. Ami egy mozgalomnak indult, az ma már a világ egyik legrangosabb zenei eseménye. A vajdasági városban több látnivaló is van: a városháza, a neogótikus katolikus templom is, az újvidéki szerb érsek palotája, Pétervárad. A vár toronyórájának mutatói fordított szerepűek. A nagymutató mutatja az órák múlását abból a célból, hogy a Dunán elhaladó hajók messziről láthassák a helyi időt.

Festival Internacional de Benicàssim

Benicassim, Spanyolország

Dallamos desztinációk - Nyári zenei fesztiválok - OTP Travel Utazási Iroda
Benicassim városa félúton található Barcelona és Valencia között, ahol a fesztiválozók egyenesen a tengerben hűsölhetnek, miközben főként alternatív rockot és elektronikus műfajokat hallgathatnak. A városban, amely egykor kalózok és csempészek búvóhelye volt, 1995 óta szervezik meg a fesztivált. A látogatottság évről évre rekordokat dönt, már több mint 200 ezren voltak kíváncsiak a zenei kínálatra. Benicassim kevés szobrainak egyike éppen egy fesztiválozó lányt mintáz, amint a fesztiválhét egyik fontos csomópontjánál támaszkodik.
Az ellentétekkel teli Castellón tartományban található Banicassim. A térség belseje vad, szemben a parti sáv mentén végtelenig nyúló zöld szőnyeggel, melyet narancsültetvények tarkítanak. Régió gazdag történelme számos műemléket hagyott fent, melyek érintetlenül maradtak meg. Érdemes ezeket felkeresni az esti bulizás előtt.

Rock Werchter

Werchter, Belgium

A veteránok egyike: a rockfesztivált 1974 óta szervezik meg a Leuven melletti Werchter faluban, évente naponta 80 ezer látogató fordul meg a rendezvényen. A programban már olyan nevek szerepeltek, mint a Queens Of The Stone Age, Gorillaz, Marshmello, London Grammar, Snow Patrol, Pearl Jam, Jack White, Fleet Foxes, Khalid, Nick Cave And The Bad Seeds, Eels.

Kapcsolódó inspirációk:


Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik legszebb pontját a középkori felhőkarcolók városának is hívják. Tartson velünk San Gimignanoba!

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Utazás Európa legjobb városaiba  - OTP Travel Utazási Iroda
Kilenc város, ahová feltétlenül el kell utaznia!

Kapcsolódó ajánlatok:


TÜRINGIA, SZÁSZORSZÁG ÉS BERLIN FELFEDEZÉSE

Németország
779 000 Ft-tól/fő

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

CONRAD CHIA LAGUNA SARDINIA*****

Olaszország
érdeklődésre

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
érdeklődésre

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.