Élmények a világ körül

Keresés

Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Szó szerint óriási élmény

A Tienanmen tér

A Tiltott Város főbejárata, vagyis a Mennyei Béke kapuja előtt elterülő grandiózus Tienanmen (Tiananmen) tér a világ legnagyobb tere. Az 500 méter széles és 880 méter hosszú téglalap alakú téren egymillió ember is elfér, nagyságát szinte nem is érzékeli első látásra a látogató. A Tienanmen tér központjában emelkedik Mao Ce-tung mauzóleuma, innen hirdette ki az elnök 1949 októberében a Kínai Népköztársaságot. Az épületet Mao Ce-tung útikönyvekből már jól ismert, hatalmas, hat méter magas, másfél tonnás képe díszíti, mely már messziről látszik. A mauzóleum a turisták által is látogatható, az egykori elnök teste kristálykoporsóban fekszik bebalzsamozva a központi kegyeleti csarnokban.

A mauzóleumom és a Tiltott Város korábbi kapuin és mai bejáratán kívül akad még itt bőven látnivaló: az 1958-ban gránitból emelt Népi Hősök Emlékműve, az Országos Népgyűlés Csarnoka és a Nemzeti Múzeum is itt található. A tér északi részén a kínai nemzeti zászló látható, melyet a Kínai Népköztársaság kikiáltásakor húzott fel először Mao elnök. A három zászlóőrből, egy zászlóvivőből és harminckét katonából, valamint egy komplett katonazenekarból álló díszes zászlófelvonás és –leeresztés szertartása a turisták körében is nagyon népszerű látványosság, bár a nyár reggel fél hat órás felvonáshoz korán kell felkelni. A szászlóleeresztés alkonyatkor van.

A Tienanmen tér mindig is fontos szereplője volt a kínai történelemnek, területén számos jelentős esemény zajlott. Ezek közül is az egyik legdrámaibb az 1989-es tavaszi diáktüntetés elfojtása volt, mely Tienanmen téri vérengzés néven vonult be a történelembe. Napjainkban a 440 000 m2-es téren a kíváncsi turisták mellett pihenő és kikapcsolódó helyiek népesítik be, nyáron sárkányt eregetnek a családok, ünnepekkor friss virággal díszítik a teret.

 

Kapcsolódó ajánlatok:


PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00