Élmények a világ körül

Keresés

Adventi programok New York-ban

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

A legjobb adventi programok New York-ban

 
New York adventkor téli pompájában tündököl, mindenhol karácsonyi dallamok csendülnek fel, a Nagy Alma karácsony fényekben és illatokban úszik.
 

Sok olyan programot találunk, melyek kifejezetten az ünnepi időszakra szólnak, ezzel New York új arcát ismerhetjük meg.

New York Botanical Garden Glow

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
A botanikus kert igazi tünde világgá alakul a téli időszakban, a szabadtéri fényparádét több ezer energiatakarékos LED világítás és ünnepi installáció teszi felejthetetlenné. Sötétedés után különleges élmény végigsétálni a Haupt Konzervatórium és a Mertz Könyvtár épülete között futó fényárban úszó parkon. Táncbemutatók, jégfaragó bemutatók, egyéb szezonális tevékenységek és gasztro kóstolók várják a látogatókat. Itt található a Holiday Train Show is, mely közel 30 éves ünnepi hagyománnyá vált. Mesébe illó kis modellvonatok zakatolnak a New York-i nevezetességek több mint 190 másolatát bemutató varázslatos kiállításon, amelyek mindegyike természetes anyagokból, például nyírfakéregből, lótuszgubóból és fahéjrúdból készült.

Fényjáték a Brooklyn Botanikus Kertben

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
A Brooklyn Botanikus Kert ismét megrendezi ezt a gyönyörű, sötétedés után kivilágított látványosságot. A Lightscape névre hallgató rendezvény helyi és nemzetközi művészek által készített, kivilágított művészeti ösvény, mely november 16-tól látható a botanikus kertben. Az útvonal mentén található ételkínálat olyan szezonális finomságokat kínál majd, mint a tradicionális pillecukorból, kekszből és csokoládéból álló s'mores vagy a mennyei forró csokoládé. Ez New York történetében a legnagyobb és legextravagánsabb, művészi téli fénykiállítás, mely az év legsötétebb időszakában boldogságot és a szépséget csempész a hétköznapokba.

Spectacular Factory - The Holiday Multiverse

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
A Chelsea művészeti központban 2022. november 19-től 2023. január 8-ig látogatható kiállítás az ünnepi falvak fantáziadús digitális multiverzuma lesz, ahol minden korosztály felülhet a virtuális körhintára, találkozhat több száz diótörővel, és még vonaton is utazhat az ünnepi díszek között.

Rockefeller Center karácsonyfa

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
A Rockefeller Center karácsonyfája több mint nyolc évtizede a New York-iak és a látogatók kedvenc ünnepi fénye. Bár a fények, a díszek és a csillagok az évek során változtak, a fa meglátogatása továbbra is New York egyik legmeghatározóbb élménye. 1931-ben Rockefeller Center dolgozói összedobták a pénzüket, hogy karácsonyfát vásároljanak. A férfiak a családjuk által készített kézzel készített füzérekkel díszítették fel a 6 méter magas balzsamfenyőt. 1933-ban a Rockefeller Center úgy döntött, hogy a karácsonyfát éves hagyománnyá teszi, és megtartotta a legelső fénygyújtási ünnepséget. A karácsonyfán több mint 50 000 többszínű LED-lámpa van a mintegy 8 km hosszú vezetéken. A Daniel Libeskind építész által 2018-ban tervezett háromdimenziós Swarovski-csillag súlya megközelítőleg 408,23 kg és 70, 3 millió kristállyal rakták ki. Az épület előtt található meg minden évben a város leghíresebb jégpályája is, mely a karácsonyi filmek egyik közkedvelt helyszíne.

Rockettes Christmas Spectacular Show

A Rockettes Christmas Spectacular Show az 1930-as évek óta lép fel a Radio City Music Hallban, gyerekekkel vagy barátokkal is tökéletes adventi program, melyre a helyiek is előszeretettel vesznek jegyet évről évre. A 90 perces előadás lenyűgöző koreográfiája kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol.

Louis Vuitton virtuális karácsonyfa

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i Midtown Manhattanben egy 12 emelet magas különleges karácsonyfa magasodik, az 57. utcai Louis Vuitton bolt homlokzatán. A színes 2 dimenziós karácsonyfát vibráló színes részletek és LV logós díszek teszik ünnepivé.

Kapcsolódó inspirációk:


A világ legizgalmasabb szilveszteri úti céljai - OTP Travel Utazási Iroda
Köszöntse az új évet a világ egzotikus tájain! Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb szilveszteri helyszíneket szerte a világban.

Különös szilveszter - OTP Travel Utazási Iroda
Dobáljon TV-t, üljön meg 7 hullámot, húzzon piros bugyit...

Karacsonyi kaloriakorkep  - OTP Travel Utazási Iroda
Mi kerül a világban az ünnepi asztalra?

Így eszik a világ szilveszterkor - OTP Travel Utazási Iroda
Induljunk egy képzeletbeli utazásra és nézzünk szét a különböző kultúrák milyen gasztronómiai különlegeségekkel ünnepelnek szerte a világon.

A világ leghíresebb karácsonyfái - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a leghíresebb fenyőket, hogy nekünk már csak azt kelljen eldönteni melyik alatt állnánk boldogan az év ezen különleges időszakában.