Élmények a világ körül

Keresés

Top 4 - szilveszteri úti célok

A világ legizgalmasabb szilveszteri úti céljai - OTP Travel Utazási Iroda
Köszöntse az új évet a világ egzotikus tájain! Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb szilveszteri helyszíneket szerte a világban.

A világ legizgalmasabb szilveszteri úti céljai

Az új esztendőt egy különleges országban köszönteni életre szóló élmény.
 

A világ minden táján különleges vacsoraélmények, bulik és lélegzetelállító tűzijátékok várják az utazókat. Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb úti célokat szilveszterre.

Dubai

A világ legizgalmasabb szilveszteri úti céljai - OTP Travel Utazási Iroda
A nemzetközi felmérések szerint Dubai az egyik legnépszerűbb turistacélpontnak számít az új esztendő köszöntésére. Az év ezen szakában a kellemesebb hőmérsékletben azok is élvezhetik a város szépségeit, akik nem szeretik a perzselő hőséget. A Burj Kalifa szilveszteri tűzijátéka ikonikus attrakciónak számít, életre szóló élmény a színes fények pompájában látni az impozáns épületet. Nem maradhat ki a fényűzésből a világ legnépszerűbb luxusszállodái sem, a Burj Al Arab és az Atlantis The Palm szintén káprázatos tűzijátékkal készül minden évben. Dubai a világ egyik legfényűzőbb országa, különleges éttermei és újévi rendezvényeinek sokasága tökéletes szilveszteri úti céllá emelik.

Barcelona

A világ legizgalmasabb szilveszteri úti céljai - OTP Travel Utazási Iroda
A csillogó fények, a kellemes időjárás és az öröm és az ünneplés hangulata határozza meg legjobban a barcelonai szilvesztert. A katalán főváros decemberben igazi ünnepi pompában tündököl. A káprázatos tűzijátékoktól a flamenco show-kon át a hangulatos vacsorákig mindenki számára van valami egyedi és érdekes szilveszterkor Barcelonában. A katalán és spanyol autentikus szilveszteri hagyományokat mindenképpen tűzzük bakancslistánkra. Melyek ezek? A spanyolok 12 szem szőlőt esznek, amikor az óra tizenkétszer elüti az éjfélt, piros alsóneműt viselnek, hogy szerelmet vonzanak az életükbe, arany ékszert raknak pezsgős poharukba, hogy gazdagság várja őket az új évben, illetve csokoládét és halvát esznek, hogy boldogságot vigyenek otthonaikba. Az El Primer Bany de l'Any egy egyedülálló hagyomány Barcelonában, amikor az átmulatott éjszaka után január 1-jén délben a San Sebastián strandon megmártózhatunk a helyiekkel.

Cancún és a maja Riviéra

A világ legizgalmasabb szilveszteri úti céljai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban december 12-én kezdődik a Guadalupe-Reyes elnevezésű ünnepi időszak, mely a karácsonyi vacsora után a szilveszteri előkészületekkel folytatódik. Az új évet sok helyen a szilveszteri pinata felbontásával ünneplik. Az újév előestéjén fogyasztott hagyományos ételek közé tartozik a bacalao, a sózott, szárított tőkehal, amelyet friss csilivel és zöld olajbogyóval készítenek; a tamales, édes vagy sós hozzávalókkal ízesített fogás, amelyet kukoricalevélbe tekernek és párolnak; valamint a bañuelos, a könnyű és ropogós mexikói ostyák, melyeket édes sziruppal locsolnak meg. Cancúnban 10 kék zászló minősítésű strandot találunk, ezzel az ország legnépszerűbb nyaralóhelyének számít.

Honolulu

A világ legizgalmasabb szilveszteri úti céljai - OTP Travel Utazási Iroda
Akár meghitt hangulatban szeretjük ünnepelni a szilvesztert, akár az elegáns éjszakai szórakozásra vágyunk az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii tökéletes úti cél. A trópusi, napsütötte Honolulu az egyik legnépszerűbb szilveszteri célpont Hawaii államban. A leghíresebb látványosság a Waikiki Beach-en megrendezett tűzijáték.

Kapcsolódó inspirációk:


Különös szilveszter - OTP Travel Utazási Iroda
Dobáljon TV-t, üljön meg 7 hullámot, húzzon piros bugyit...

Karacsonyi kaloriakorkep  - OTP Travel Utazási Iroda
Mi kerül a világban az ünnepi asztalra?

Így eszik a világ szilveszterkor - OTP Travel Utazási Iroda
Induljunk egy képzeletbeli utazásra és nézzünk szét a különböző kultúrák milyen gasztronómiai különlegeségekkel ünnepelnek szerte a világon.

A világ leghíresebb karácsonyfái - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a leghíresebb fenyőket, hogy nekünk már csak azt kelljen eldönteni melyik alatt állnánk boldogan az év ezen különleges időszakában.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

Melyiket válasszam? Útmutató a Maldív-szigetekhez  - utazási ajánlatok OTP Travel Utazási Iroda
Részletes útmutató a Maldív-szigetekhez. Segítünk a választásban!

12 szórakoztató tény a Maldív-szigetekről - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány szórakoztató tény a Maldív-szigetekről, amelyeket valószínűen kevesen ismernek.

Seychelles érintetlen szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a Seychelle-szigetek érintetlen szigeteit!

Kapcsolódó ajánlatok:


SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő