OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

NAGY KÖRUTAZÁS MEXIKÓBAN, CANCÚNI ÜDÜLÉSSEL


Katalógus ár: 559 000 Ft/fő-től

Mexikó
Mexico City
Hotel ****
Repülős
Leírás szerint Reggelis ellátás a körutazás, all inclusive a cancúni üdülés alatt

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban

Mexikóváros - Teotihuacan - Guadalupé - Mérida - Kabah - Uxmal - Izamal - Chichén Itzá – Cancún

Időpont: 2018. december 26. - 2019. január 5., 2019. február 19. - március 1., április 12-22 (9 éjszaka)

Kettő az egyben utazás! Körutazás Mexikó fantasztikus történelmi tájain, majd all-inclusive üdülés Cancún tengerpartján, fejedelmi körülmények között! Mexikót körbe utazni igazi időutazást jelent: az azték birodalomtól a spanyol hódításon át egészen a modern időkig sok évszázadnyi emlék vár felfedezésre a Közép-amerikai országban, melynek korszakait csak ott, a történelem helyszínein élheti át a látogató. Az izgalmas kalandokat és varázslatos történelmi emlékeket kínáló körutazás második felében a pihenés, a teljes kikapcsolódás válik főszereplővé. Mexikó legismertebb üdülőhelye Cancún az 1950-es évekig érintetlen volt a civilizációtól, utána viszont hihetetlen gyorsasággal nőtte ki magát az egyik legkedveltebb tengerparti üdülőhellyé, ahol minden a nyaralók kényelmét, kikapcsolódását szolgálja. A nagyszabású szállodák a hosszú és széles, finom homokú tengerpart mellett sorakoznak, szórakozóhelyei, éttermei és bárjai amerikai életérzést sugallnak.


Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 1. nap
Elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Mexikóvárosba. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Mexikóváros látkép

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 2. nap
A reggeli után félnapos városnézés a tengerszint felett 2000 méteren fekvő Mexikóvárosban. 1519-ben, a nagy felfedezők korában, érkezett ide Herman Cortéz konkvisztádor, aki a lerombolt azték főváros romjaira építette fel a várost. A program látnivalói: a főtér (Zocalo), ahol Mexikó és Amerika legnagyobb katedrálisa, a Metropolitan Katedrális látható, valamint a történelmi központ és a szövetségi negyed épületei. A Nemzeti Palota, az Alameda Park, Szépművészeti Palota megtekintése (kívülről). Látogatás a Plaza Garibaldin, a hangulatos „mariachik terén”, ahol muzsikájukkal mariachi zenészek szórakoztatják a turistákat. A városnézés után utazás Xochimilco kerületébe, hajókirándulás a mexikói színekben tarkálló, gondolákra emlékeztetőtó hajókon a környék csatornarendszerén. Visszautazás autóbusszal a Chapultepec Parkhoz, ahol szabadidő, vagy az Antropológiai Múzeum fakultatív megtekintése idegenvezetővel. A múzeumban az ország prekolumbián és még létező indián kultúráinak rendkívüli gyűjteménye, többek között a 24 tonnás bazalttömbből kifaragott híres Nap-kő vagy Naptár, az azték kultúra jelképe is látható. A belépő díja kb. M$70/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. Transzfer a szállodába, szállás Mexikóvárosban.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Teotihuacan látképe

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 3. nap
Egész napos kirándulás a Világörökség részét képező romvárosba, Teotihuacanba, mely a Kolumbusz előtti időkben Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa volt. A legkorábbi építkezések ie. 200-as évekre tehetők. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város nevezetességei a Nap piramis - Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, valamint a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik. Elbúcsúzva Teotihuacantól, Tollas Kígyótól és Esőistentől, a mexikói körutazás Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye felé folytatódik. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely Mexikóvárostól északra, annak a helynek a közelében épült, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. Az országból és a világ számos pontjáról érkeznek ide hívők és gyógyulni vágyók tömegei, színes forgataggá varázsolva a helyet. Visszautazás Mexikóvárosba, ahol szállás.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 4. nap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Méridába, Yucatán állam fővárosába belső repülőjárattal. A megérkezés után városnézés Méridában, a spanyol Francisco de Montejo "El Mozo" alapította városban, mely meghódításakor még T'ho néven volt maja romváros. A város lenyűgöző látnivalói közé tartozik a Plaza keleti oldalán lévő katedrális, a XVIII. századi Plaza a Palacio Municipal, vagy a XV. századi Casa de Montejo, mely a Yucatán uralkodó egykori otthona volt. Látogatás a híres Paseo de Montejo városrészben, ahol a XX. században számos milliomos épített csodálatos haciendát a város körüli dzsungelben. Transzfer a szállodába, szállás Méridában.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Cancún strand

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 5. nap
Egész napos kirándulás Kabah és Uxmal régészeti lelőhelyeire, a Puuc régió két legnagyobb városába. A városok i.sz.700 és 1000 között, a maja civilizáció késői, klasszikus korában élték virágzásukat. Kabah legkiemelkedőbb látnivalója a Maszkok Palotája, ahol összesen 260 változatban látható a hosszú orrú Chaac esőisten képmása. Uxmal, a maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Nincsenek, s nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken, ezért máig is rejtély, miért építettek itt várost. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultun-ok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. Fakultatív program: az Uxmal mellett található különleges Kakaó Múzeum megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$ 120/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. Visszautazás Méridába, ahol szállás.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 6. nap
Elutazás Chichen Itzába, Mexikó és a rejtélyekkel teli maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába, az ősi maja és a tolték idők emlékeinek páratlan helyszínére. Út közben Izamal, a lenyűgöző „sárga” város megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. Chichen Itzába érve a maja és tolték emlékek felfedezése. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik a Kukulkan (Tollaskígyó) isten tiszteletére emelt El Castillo (a Kastély. Az 55 méter magas templomra 91 lépcső visz fel. A bátrak megmászhatják a piramistemplomot, hogy onnan lássák a letűnt korok grandiózus épületeit. A különleges akusztikájú Labdajáték tere a maja élet mindennapjait örökíti meg. A látogatás után továbbutazás a Yucatán-félsziget egyik különleges természeti sajátosságához, egy cenotéhoz, vagyis beszakadt tetejű mészkőbarlanghoz, melynek kristálytiszta vizében fürdőzésre is alkalom nyílik. Utazás Cancúnba, a tengerpartra, ahol szállás.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Cancún strand

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 7-9. nap
Üdülés Cancúnban, a Riviera Maya központjában. A cancúni napok alatt az utazók kipihenhetik a körutazás eddigi látnivalóit, vagy fakultatív programlehetőségekkel fedezhetik fel a környék szépségeit. A Yucatán-félsziget Atlanti-óceán felöli partvidékén elterülő "Can Cún" egyesek szerint a mexikói maják nyelvén azt jelenti: "kígyófészek", mások szerint a név eredete "aranyedény". Cancún és a hozzá tartozó kisebb üdülőhelyek minden elvárásnak megfelelnek, hiszen a pezsgő tengerpartok mellett csendesebb, családias hangulatú partszakaszok is megtalálhatók. A világ egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma terül el ma ott, ahol egykor maja városok romjai és szerény halászfalvak álltak. Szállás Cancúnban all inclusive ellátással.

Fakultatív kirándulások magyarul beszélő idegenvezetéssel:
Minimum létszám: 15 fő

Tulum és Xel-Ha egész napos kirádulás ebéddel
A program a maja történelmi látnivalókat kombinálja egy felejthetetlen strandolással. Reggel elutazás autóbusszal a Cancúntól délre fekvő Tulum romvárosába, mely a legnagyobb épségben megmaradt tengerparti maja rom és a spanyol hódítások idején még fontos jelentőségű maja kikötőváros volt. A romváros szépségét elsősorban fekvése adja: egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült. Az építmény a türkiz árnyalataiban pompázó tenger látványával felejthetetlen élmény. Tulum megtekintése után utazás autóbusszal a Maya Riviera szívébe, Xel-Ha méltán természeti csodaként nyilvántartott vízi parkjába, ahol a fürdőzés mellett all inclusive ellátás nyújt feltöltődést. Az itt eltöltött idő alatt étkezések, korlátlan alkoholmentes italfogyasztás, snorkeling felszerelést és személyenként egy törölköző, valamint öltözőszekrény biztosított.
Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel
Xcaret fantasztikus eco-parkja egy festői tengerparton fekszik, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édes vízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel várja a kalandokra és a feltöltődésre vágyókat. Több mint negyven attrakciója a történelem, a kultúra, a gasztronómia és a természet világához visz közelebb, az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Tengeri teknősök, lamantinok, pillangók, orchideák csodálhatók meg többek között természetes környezetükben. Az itt eltöltött nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban. A program tartalmaz egy napközbeni büféétkezést alkoholmentes italokkal, 2 italkupont, snorkeling felszerelést, valamint személyenként egy törölközőt és öltözőszekrényt.
Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Egész napos kirándulás Isla Mujeresre – az „asszonyok szigetére”
A paradicsomi szépségű, csupán 8 km hosszú Isla Mujeres Cancún partjaitól rövid hajóútra tökéletes kikapcsolódással, a legszebb strandokkal és búvárkodási lehetőséggel várja az ide látogatókat. Utazás autóbusszal a kikötőbe, majd onnan hajóval az „asszonyok szigetére”. A hajóút során bár és snackek, a szigeten snorkel felszerelés biztosított. A búvárkodás után a ismerkedés a szigettel séta keretében, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután visszautazás Cancúnba hajóval.
A gyermek kedvezmény 5-11 év közötti gyermekekre vonatkozik. A 11 év feletti gyermek felnőtt árat fizet, az 5 év alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 10. nap
Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 11. nap
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.


Figyelem! Az áprilisi időpontban a hazaúti amerikai átszállás miatt ESTA engedély szükséges, melynek beszerzését irodánk 8 000 Ft/fő áron vállalja.


Minimum létszám: 20 fő


Mexikói utazások - OTP Travel Utazási Iroda
Tengerparti nyaralás vagy ősi indián kultúrák: Mexikó Önre vár!

Légies szépség - OTP Travel
Legszebb légikikötők ezúttal színtisztán építészeti szempontból

Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Nyaraljon az év bármely időszakában luxuskörülmények között!

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Hajóútjainkon fejedelmi luxusban látogathat el a világ távoli tájaira.

Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A tengerpart mellett a pöfögő régi amerikai autók látványa és a házakból kiszűrődő kubai zene elvarázsol.

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzon a hófehér homokú karibi álomstrandok hazájába!

Dominikai Köztársaság - Az életre kelt karibi álom
Dominikai Köztársaság - Punta Cana

Tudjon meg mindent a varázslatos Costa Ricáról!

Brazília - carioca - OTP Travel Utazási iroda
A jókedvű rióiak

Brazília - Ipanema - OTP Travel Utazási iroda
A strand, ahol egy legendás dal született

Brazília - a Megváltó szobra - OTP Travel Utazási iroda
Brazília leglátogatottabb emlékműve

Képek

Szállás

Szállás leírás
3 éjszakai szállás Mexikóvárosban, 2 éjszakai szállás Meridában középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelis ellátással, 4 éjszakai szállás Cancúnban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban all incusive ellátással.

A szilveszteri csoportnál felár ellenében foglalható 5*-os szálloda Cancunban all inclusive ellátással.
Szálloda: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe *****


Gyermek ár: legfeljebb egy 6-12 éves gyermek két teljes árat fizető felnőttel egy szobában. 3. fő esetén a szobákban 2 db franciaágyon történik az elhelyezés gyermek és felnőtt esetén is!
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Mexikóváros / Cancún - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjárattal Mexikóváros – Cancún útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal
 • 3 éjszakai szállás Mexikóvárosban, 2 éjszakai szállás Meridában középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban, 4 éjszakai szállás Cancúnban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
 • a körutazás során reggelis, az üdülés alatt all inclusive ellátás
 • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • illetékek
 • javasolt borravaló, melynek mértéke kb. 35 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • félpanzió felára
 • fakultatív programok és múzeumlátogatások
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok és múzeumlátogatások (minimum létszám: 15 fő)
  Tulum - Xel Ha egész napos kirándulás ebéddel 49 000,- Ft/felnőtt, 33 000 Ft/gyerek
  Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel 55 000,- Ft/felnőtt, 35 000 Ft/gyerek
  Félnapos hajókirándulás Isla Mujeresre 29 000,- Ft/felnőtt, 21 000 Ft/gyerek

Hasznos információk

Szolgáltatások
Időpont és csomag kijelölése

Legfrissebb inspirációk:


Múzeum-mustra
Mióta megindult a légiforgalom Budapest és Peking között, sokkal egyszerűbb megismerni ezt misztikus országot.  

Múzeum-mustra
2019. őszén csodás múzeumok nyílnak a nagyvilágban

Vagány Vakáció - OTP Travel
családi szórakozás

Tekintse meg pezsgőkóstoló ajánlatainkat!

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdése
kapcsán állnak rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes Utazási Szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Találkozzunk!

Irodáinkban
személyesen állunk
az Ön rendelkezésére!

  Kövessen minket: