Élmények a világ körül

Keresés

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Katalógus ár: 890 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Kaliforniai képeslapok - egyéni körutazás repülőjeggyel, bérautóval, 10 éjszaka szállással

 

Kalifornia fantasztikus úti cél! Változatos és izgalmas hely, lenyűgöző városokkal, elképesztő tengerpartokkal, ragyogó nemzeti parkokkal és a kaliforniai életérzéssel, mely előbb-utóbb mindenkire átragad az utazás során. Az „arany állam” (Golden State) az USA egyik legnagyobb és legnépesebb állama, lakosainak száma meghaladja a 30 millió főt. A „repülj és vezess” (fly-and-drive) utazási formát mintha csak Kalifornia bebarangolására találták volna ki. Mindenki egyéni igénye és ritmusa szerint fedezheti fel e csodálatos állam legkiemelkedőbb látnivalóit: Los Angeles csillogását, San Francisco színes forgatagát, a festői tengerpartokat, a természet lenyűgöző alkotásait, mint a Murir Woods National Monuments és a Yosemite Nemzeti Park. A kaliforniai álom csak Önre vár!

A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az ár változhat. A kiemelt nyári szezonban a helyek telítettek, így a foglalás mielőbbi megtétele szükséges.

Ajánlott program

1. nap: Los Angeles

Megérkezés Los Angelesbe a menetrend szerint. A bérautó felvétele a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren.
A menetrend függvényében Los Angeles, Kaliforniai állam legnépesebb városának felfedezése. Ismerkedés a tengerparttal: Santa Monica csodás, homokos strandjaival, Venice mesterséges csatornáival vált méltán népszerű üdülőhellyé, ez utóbbi az otthona a Muscle Beach-nek, a testépítők szabadtéri „edzőtermének” is, ahol számos híresség kezdte pályafutását. Los Angeles leghíresebb negyede Beverly Hills, a sztárok és leggazdagabbak otthona. Érdemes végigsétálni legendás sétányain, a Wilshire Boulevardon és a Rodeo Drive-on, ahol Julia Roberts is bevásárló útra indult a Pretty Woman emlékezetes jelenetében. Los Angeles egyik legismertebb sétánya a Hollywood Boulevard, mögötte emelkedik a Hollywood Hills és emblematikus HOLLYWOOD felirata. Először 1923-ban került fel a felirat - akkor még Hollywoodland – a hegyre, betűi ki voltak világítva, az izzók cseréjéért az egyik L betű mögött lakó gondnok felelt. A ma álló, 13,7 méter magas, rozsdamentes acél és beton betűket 1987-ban állították fel, szigorúan őrzik őket. A sétány nevezetessége a Walk of Fame – a Hírességek sétánya, ahol a legnagyobb filmcsillagok kéz-és lábnyomai, valamint aláírásai találhatók. Hollywood csodás panoráma útja az Észak-Hollywoodot Malibuval összekötő Mulholland Drive. A Sunset Boulevard csillogó szállodáiról, szórakozóhelyeiről, klubjairól nevezetes és több filmstúdió is található közelében.
Szállás: Los Angeles (Crowne Plaza Los Angeles Airport vagy hasonló).


USA utazás - Kalifornia körutazás - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

2. nap: Los Angeles

Az egész nap rendelkezésre áll az „Angyalok Városának” további felfedezésére, vagy az élményparkok valamelyikének bejárására.
A Downtown csillogó felhőkarcolói megannyi világhírű filmből lehetnek ismerősek. A főutcáról (Main Street) számos neves épület és múzeum bejárható: a páratlan kortárs művészeti gyűjteménnyel rendelkező Museum of Contemporary Art, a 2 millió könyvnek otthont adó Central Library vagy az 1928-ban épült Los Angeles City Hall. Érdemes felfedezni a belváros peremén fekvő El Pueblo legrégebbi negyedét, a Little Tokyót, a Chinatown-t és a Grand Central Marketet is. Az Exposition Park and University of Southern California és a Westwood Village híres egyetemi és kulturális központok, páratlan múzeumokkal.
Aki a filmek varázsát kedveli, szánja ezt a napot a Hollywoodtól nyugatra fekvő Universal City felfedezésére, ahol a hatalmas Universal Studios filmgyár is található. Szórakoztató parkjában korábbi népszerű filmek díszletei, háromdimenziós mozik és a hollywoodi filmkészítés kulisszatitkai ejtik ámulatba a látogatókat.
Gyerekekkel utazóknak kihagyhatatlan látnivaló az anaheimi Disneyland Resort, melynek élményparkjában a képzeletet is felülmúló szórakozási lehetőségek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, akik Miki egérrel és a Disney klasszikus mesehőseivel tölthetik együtt a napot.
Szállás: Los Angeles (Crowne Plaza Los Angeles Airport vagy hasonló).

3. nap: Los Angeles - Pacific Coast Highway - Malibu - Santa Barbara - Central Coast (táv kb.330 km)

Elutazás Los Angeles festői partvidéken Santa Monica és Malibu híres strandjainak irányába. Az úr Santa Barbarába, a gyönyörű, tengerparti városba vezet, ahol Nyugat-Amerika legnagyobb missziója is található. Érdemes egy kicsit elidőzni itt, a kikötő és a Stearns Wharf gyalogos bejárása mellett biciklire pattanva élvezetesebb a városnézés. A Museum of Art lenyűgöző gyűjteménye és a Paseo Nuevo szabadtéri piaca is megér egy látogatást.
Észak felé haladva a kaliforniai Central Coast városai várnak.
Szállás: a Central Coast szívében (Oxford Suites – Pismo Beach, vagy hasonló).

4. nap: Central Coast - Highway 1 - Carmel/Monterey - San Francisco (táv kb.480 km)

Tovább utazva észak irányába, San Luis Obispónál csatlakozás az 1-es számú főútra (Highway 1), Amerika egyik legfestőibb útjára. Az út során a sziklás partokban és a végtelen kék Csendes-óceánban gyönyörködhet az utazó. Carmel bájos városától a Monterey-félsziget panoráma útján, a 17-Mile Drive-on haladva az egyik legszebb útszakasz következik, mely áthalad a híres Pebble Beachen híres golfpályák és villák mentén, és a Pacific Growe óceánparti üdülőjénél ér véget. Monterey városa gyarmati hangulatú történelmi épületeiről és a Monterey Bay Aquariumról nevezetes elsősorban, mely több ezer tengeri élőlény látványos otthona. Továbbutazás San Francisco-ba, ahová megérkezés a késő délutáni órákban.
Szállás: San Francisco (Best Western Plus Americana vagy hasonló).


USA utazás - Kalifornia körutazás - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

5. nap: San Francisco

A lenyűgöző város felfedezése egyénileg, a kitűnő tömegközlekedést kihasználva, vagy egy helyi idegenvezetővel tett privát túrával. A káprázatos látnivalók közé tartozik a színes és izgalmas Kínai negyed, a Fisherman's Wharf, mely egykor rakparti móló volt, ma az egyik leglátogatottabb városrész, a San Francisco-i öblöt Marin megyével 1937 óta összekötő Golden Gate híd, a Nob Hill dombjának a szemet gyönyörködtető házai, ahonnan a híres villamosok gördülnek alá. A 49 Mile Scenic Drive gyönyörű panoráma útjáról számtalan híres emlékmű és páratlan gyűjteménnyel rendelkező múzeum érhető el. Jó időben érdemes hajóval megkerülni az Alcatrazt, vagy csak ücsörögni North Beach olasz negyedének egyik kávézójában és bámulni az embereket.
Szállás: San Francisco (Best Western Plus Americana vagy hasonló).

6. nap: San Francisco Muir Woods - California Wine Country (táv kb.200 km)

Az út kelet felé folytatódik. Áthaladva a Golden Gate hídon, először a bohém hangulatú Sausalito megtekintésére nyílik lehetőség, majd rövid autóútra a Muir Woods National Monuments vár. A park a gyönyörű parti mamutfenyők szentélye, 1908-ban alapították a különleges, itt élő fák védelmére. Kelet felé továbbhaladva Napa and Sonoma a következő két állomás, ez a környék világszínvonalú borairól nevezetes, mely készítése a XIX. századra nyúlik vissza.
Szállás: Santa Rosa vagy környéke (Best Western Garden Inn vagy hasonló).USA utazás - Kalifornia körutazás - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

7. nap: California Wine Country - Gold Country - Yosemite (táv kb.500 km)

Kora reggel utazás Kalifornia mezőgazdasági központjába, a Central Valley-be. A Sierra Nevada lábai előtt csatlakozás a 49-es főútra és utazás a kanyargós, gyönyörű úton délre, Gold Country-ba az 1849-es Aranyláz idején kincs után kutató aranyásók lábnyomain. Állítólag a vidék patakjai és folyói mai is a legjobb aranylelő helyek közé tartoznak. Továbbutazás a Yosemite Nemzeti Parkhoz, az Egyesült Államok második legrégebbi nemzeti parkjához.
Szállás a Yosemite környékén (Comfort Inn Yosemite Area vagy hasonló).

8. nap: Yosemite Nemzeti Park

Egész napos felfedezőút a lenyűgöző parkban, mely sziklás hegyeknek, csodálatos völgyeknek, mélybe zuhogó vízeséseknek, réteknek és örökzöld erdőségeknek otthona. Jég formálta gránithegyei közül a hatalmas El Capitan gránitsziklája a park jelképe, közelében zúdul alá 739 méteres magasságból a Yosemite vízesés. A Yosemitében nőnek a több évszázados hegyi mamutfenyők, és lakói közé tartoznak a hanyag látogatók uzsonnamaradékait előszeretettel eltüntető grizzly- és mosómedvék is. A kimerítő és élményekben gazdag nap után visszatérés a szálláshelyre.
Szállás a Yosemite környékén (Comfort Inn Yosemite Area vagy hasonló).

9. nap: Yosemite - San Francisco (táv kb.350 km)

Utazás a Yosemitéből San Francisco-ba.
Szállás: San Francisco (Best Western Plus Americana vagy hasonló).USA utazás - Kalifornia körutazás - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

10. nap: San Francisco

Egész nap szabad program San Francisco-ban. Érdemes az utolsó napot minél tartalmasabban eltölteni ebben a csodálatos városban és kihasználni minden percét.
Szállás: San Francisco (Best Western Plus Americana vagy hasonló).

11. nap: San Francisco - repülőtér

Szabad program a menetrend függvényében. Utazás a San Franciscói repülőtérre, ahol a bérautó leadása. Elutazás Budapestre a menetrend szerint. Éjszaka a repülőn.

További tudnivalók:

 • Az Egyesült Államokba történő utazáshoz ESTA belépési engedély vagy vízum szükséges.
 • A gépkocsi átvételekor depozitot kérnek, melyhez a foglaláskor megadott gépkocsivezető nevére kiállított, megfelelő fedezettel rendelkező dombornyomású hitelkártya szükséges.
 • Magasabb kategóriájú szállás foglalása felár ellenében lehetséges.
Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást az OTP Travel Kft. irodáiban, vagy az  USA Nagykövetsége Magyarországon weboldalon kaphat.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Képek
A programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest - Los Angeles / San Francisco - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • illetékek
 • bérautó: Midsize kategória (5 férőhelyes, automata sebességváltóval, légkondicionálóval, 2 nagy bőrönd + 2 kis bőrönd számára elegendő csomagtérrel), a gépkocsi repülőtéri felvétele és leadása, alap törés- és lopáskár elleni biztosítás, felelősségbiztosítás kiegészítés
 • 10 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodákban az útvonal szerint
 • elhelyezés kétágyas szobában (2 éjszaka Los Angeles, 1 éjszaka Central Coast, 2 éjszaka San Francisco, 1 éjszaka Santa Rosa vagy környéke, 2 éjszaka Yosemite Nemzeti Park környéke, 2 éjszaka San Francisco)
 • térkép és angol nyelvű utazási segédanyag

  Az irányár 2 fő egy autóval történő utazása és egy szobában történő elhelyezése esetén érvényes. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás és az utazási szezon függvényében a részvételi díj változhat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • ESTA engedély
 • a gépkocsihoz kapcsolódó extra szolgáltatások, az üzemanyag költsége, útdíjak, parkolási díjak
 • ellátás és étkezések
 • kirándulások, programok és belépők
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás díja
 • útlemondási biztosítás díja

Elhelyezés

Szállás leírás
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Nincs
Gépkocsibérlés
Nincs belépőjegy
Nincs idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.