Élmények a világ körül

Keresés

Porto titkai

Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban lenni különleges élmény és a város titkos szegleteit megismerve pár nap után már igazi tripeirosnak – portói lakosnak – érezheti magát az ember.

Porto titkai

 
Nehéz eldönteni, hogy kontinensünk egyik legrégebbi városában járva mi fogja meg inkább az utazót: az esti séták a folyóparton, a kopottas házak és paloták szépsége, vagy a borospincékben tett jóízű látogatások.
 

Egy biztos, Portóban lenni különleges élmény, és a város titkos szegleteit megismerve pár nap után már igazi tripeirosnak – portói lakosnak – érezheti magát az ember.

Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A Douro folyó valójában két várost választ el: Portót és a túlparti Vila Nova de Gaiát, ahol a legendás borospincék sorakoznak. Itt több mint 60 családi pincészet készít portóit, némelyikük eredete a XVIII. századra nyúlik vissza. A város fölött átívelő hat híd leghíresebbje a Gustave Eiffel tervezte Ponte de Dom Luís I., mely kétségtelenül Porto egyik jelképe. A kétszintes híd a Ribeira-negyedet köti össze Vila Nova de Gaiával.
Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
S ha már a hidakról esik szó, érdemes megemlíteni Porto legújabb hídját is, a 2003-ban átadott Infante D. Henrique hidat is, mely ma a világ leghosszabb, egybefüggő boltíves hídja. Porto csodás hídjai legjobban a „6 híd” hajókirándulással fedezhetők fel, mely során a Dourón kanyarogva a folyó mindkét oldala felfedi arcát.
Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Porto egyik leghíresebb nevezetessége a portói bor maga, mely egyes mendemondák szerint egy véletlen eredménye: állítólag brit tengerészek egy kereskedőút során brandyt öntöttek a dourói borba, hogy ne ecetesedjen meg, s hamar megkedvelték az így kapott kellemes ízű nedűt. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy már a nagy felfedezések korában is ismerték, és alkalmazták ezt a fajta tartósítási módot. A Douro völgyének lankáin megtermelt bort gályákon úsztatták le a folyó torkolatáig, majd Vila Nova de Gaia borházaiban érlelték. A XVII. század második felétől innen indult világhódító útjára, az ekkor már portói néven ismert ital.
Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A portói különlegessége, hogy az erjedést 3-4 nappal a beindulása után megállítják – avinálják a mustot –, majd hozzáadnak 77 százalékos, semleges borpárlatot. Az így kapott 18-22 százalékos alkoholtartalmú karakteres desszertbor természetesen édes marad. A borok kedvelőinek a gaiai pincék meglátogatása is „kötelező” látni- és kóstolni való.

Kapcsolódó inspirációk:


Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Fátima – a portugál zarándokhely - OTP Travel Utazási Iroda
A fátimai zarándokhelyet sokszor a spanyol Santiago de Compostelával vetik össze. 1917 óta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye, amelyet évente több ezer zarándok látogat.

Braga – a portugál Róma - OTP Travel Utazási Iroda
Közel 30 templom ékesíti Portugália harmadik legnagyobb városát, melyet a helyiek emiatt csak a portugál Rómának becéznek. Ismerje meg ezt a különleges várost.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda
Coimbra mindössze 200 kilométerre északra fekszik Lisszabontól. A nyüzsgő egyetemváros számtalan felfedezni valóval csalogat!

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Sintra talán az egyik legnépszerűbb egynapos kirándulás Lisszabonból. Fedezze fel csodáit!

Lisszabon, a nagy felfedezők városa - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

A portugál zöld bor titka - OTP Travel Utazási Iroda
Mitől Vinho Verde a portugálok híres itala? Valóban zöld, ahogy neve is utal rá? Tartson velünk és tudja meg a kulisszatitkokat!

Kapcsolódó ajánlatok:


SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
érdeklődésre

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
érdeklődésre

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
619 000 Ft-tól/fő

KÖRUTAZÁS DÉL-PORTUGÁLIÁBAN

Portugália
739 000 Ft-tól/fő