Élmények a világ körül

Keresés

AZORI-SZIGETEK – SAO MIGUEL ÉS TERCEIRA

Katalógus ár: 969 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Az Atlanti-óceán közepén, Portugália partjaitól 1500 km-re fekvő 9 varázslatos szigetet a XV. században portugál tengerészek felfedezték fel az Újvilág felé vezető úton. Vulkanikus eredetük miatt a világon egyedülálló természeti szépségűek: óriási kráterekben kialakult szikrázóan kék vizű tavakkal, magas hegyek övezte óceánpartokkal, buja-zölden hullámzó völgyekkel, magas ásványianyag tartalmú, meleg vizű forrásokkal. A lakosság egy része a városokban él, de vidéken még mindig tisztelik és őrzik a hagyományokat és tapintható a nyugalom, az életöröm, mely felgyorsult mindennapjainkban oly sokszor hiányzik. A mezőgazdaság és halászat fontos meghatározója a sziget gazdaságának, sajtjaik, teájuk, helyi ételeik különlegesek. A körutazás 2 sziget, Sao Miguel és Terceira legszebb látnivalóit mutatja be.

Garantált indulás: 2024. június 21-28. 
További időpont: 2024. július 26. - augusztus 2.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

1. nap • Bécs – Lisszabon – Ponta Delgada (Sao Miguel sziget)

Elutazás Bécsből a kora délutáni órákban lisszaboni átszállással az Azori-szigetek fővárosába, Ponta Delgadába, amely egyben a legnagyobb sziget, Sao Miguel központja. (A bécsi repülőtérre Budapestről fakultatív transzfer kérhető). Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

2. nap • Ponta Delgada (Sao Miguel sziget)

A 65 km hosszú, 14 km széles és kb. 750 km² területű sziget dús növényzete miatt kapta a „zöld sziget” elnevezést. Természetes melegvizű, iszapos medencéiről és termálvizes forrásairól, színvonalas múzeumairól és a XVII-XVIII. századi portugál építészet jeles darabjairól híres. Reggelit követően félnapos gyalogos városnézés keretében a déli parton elhelyezkedő Ponta Delgada nevezetességeinek felkeresése: a helyi piacon tett látogatást követően a XV. században épült Sao Sebastiao-templom megtekintése, mely a híres portugál Mánuel stílusban épült, belsejében jelentős fafaragások találhatóak. Séta a főtéren, ahol a régi városfal három boltíve látható. A Városháza Ponta Delgada egyik legszebb barokk épülete, mely eredetileg egy gazdag kereskedőcsalád háza volt a XVII. században.
Szabadidő ebédre, délután szabad program.

Délután fakultatív programlehetőség: hajókirándulás, ahol bálna és delfin megfigyelésére lesz lehetőség. Séta a kikötőbe, ahonnan kezdetét veszi a kb. háromórás program. A kihajózás előtt biztonsági tájékoztató, majd ismertető az aznap jó eséllyel lencsevégre kapható példányokról. A kirándulás kizárólag megfelelő időjárási viszonyok esetén indul, és az állatok természetes közegükben láthatók. Nem javasolt a kirándulás 6 év alatti gyermekeknek, kismamáknak, hát-, gerinc- és ízületi fájdalom esetén. A program végeztével séta a kikötőből a szállodába.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

3. nap • Vila Franca do Campo – Furnas (Sao Miguel sziget)

Egész napos kirándulás: reggeli után elutazás déli parton Furnasba, mely termálvizéről és gejzírjeiről híres. Útközben megálló Vila Franca do Campóban, a sziget egykori fővárosában, mely az 1522 évi földrengés során semmisült meg. Ezt követően látogatás a Furnas Megfigyelő és Kutatóközpontba (CMIF). A Furnas-tó déli partján található központot 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy elősegítse a vízminőség és a Furnas-tó ökoszisztémájának helyreállítását célzó tevékenységeket. Interaktív kiállítás során kerül sor a Furnas-völgy és a tó természeti örökségének, geológiai és vulkanikus eredetének és őshonos növény- és állatvilágának bemutatására. Látogatás a Furnas völgyben: a botanikus kert és a források megtekintése. Az egykori vulkánkráter területén található Terra Nostra park Európa egyik legszebb botanikus kertje, ahol kb. 2000 különféle fa található a világ minden tájáról. A park leglátványosabb része kétségkívül a park közepén lévő sárga tó, amelynek 35-40 fokos, magas vastartalmú vize fürdésre alkalmas. A program során lehetőség nyílik megmártózni a szabadtéri tóban. E napon különleges lesz az ebéd: a helyiek által készített Cozido das Caldeiras, mely a „vulkánban”, vagyis a földbe eltemetett nagy edényben, zöldségekből és húsokból készülő jellegzetes helyi étel. A páratlan élményt követően egy forrásnál ásványvizet kóstolhatnak, majd a sziget északi része felé haladva egy teaültetvényt látogatnak meg. Visszautazás a szállodába, szállás Ponta Delgadában.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

4. nap • Lagoa de Fogo (Tűztó) - Sete Citades (Sao Miguel sziget)

Reggelit követően egész napos kirándulás: látogatás egy ananászültetvényen, ahol az üvegházas művelés és a növény fejlődésének fázisaiba nyernek bepillantást. A sziget déli részén, hegyi utakon haladva érhető el az a kilátópont, melyről letekintve csodálatos látvány tárul a látogatók elé: a sziget legmagasabban fekvő krátertava, a Lagoa da Fogo (Tűztó), mely 1974 óta természetvédelmi terület és 900 méterrel található a tengerszint felett. A Caldeira Velha Nemzeti Parkban tett látogatás bepillantást nyújt a szubtrópusi klíma buja növényzetébe, ahol a geotermikus tevékenység következtében hőforrások, vízesések és termálmedencék alakultak ki. A sziget északi része felé utazva rövid séta a sziget második legnagyobb városában: a bazaltkő építészetéről nevezetes Ribiera Grande történelmi városrésze, szűk utcái hűen őrzik a XVII-XVIII. századi építészeti emlékeket. Ebéd egy helyi étteremben Délután a sziget északnyugati partvidékén haladva, kis falvakat érintve a vulkanikus eredetű, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű, zöld és kék színekben pompázó Sete Cidades tavakhoz érkeznek, melyekre tiszta időben a Vista do Rei kilátópontról csodálatos panoráma nyílik. Séta a tavak körül, majd visszatérés a szállodába, szállás Ponta Delgadában.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

5. nap • Ponta Delgada (Sao Miguel sziget) – Terceira sziget

Reggeli a szállodában, majd késő délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás Terceira szigetére helyi repülőjárattal. Terceira egyike annak az öt szigetnek, melyek az Azori-szigetek központi csoportjába tartoznak. 1534-ben városi rangra emelték és az Azori-szigetek érseki székhelyévé vált. Egy rövid időre a királyság fővárosa lett, amikor a nemzeti terület összes többi része spanyol fennhatóság alatt állt. A sziget fővárosának műemléki öröksége és eredeti építészete, a XV. és XVI. századi úthálózat megőrzése miatt 1983-ban az UNESCO Világörökség részévé nyilvánította. Érkezést követően félnapos városnézés keretében Prais da Vitória és Sao Sebastiao látnivalóinak megtekintése. Utazás a Serra do Cume kilátóhoz, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a Praia da Vitória-öbölre és a vulkáni kőfalak által tagolt egyedi tájra. Tovább utazás Praia da Vitória városába, ahol egy rövid séta keretében ismerkedhetnek meg látnivalóival. A sziget déli oldalán utazva a következő megálló São Sebastião, melyet 1455 körül a sziget első telepesei építettek. Továbbhaladva Porto Judeu és Ribeirinha falvak érintésével megálló a São João Baptista erőddel körülvett Monte Brasilnél, mely egy ősi kialudt vulkán, Angra do Heroísmo egyik emblematikus helye, ahonnan a legjobb panoráma nyílik a városra és öblére. Szállás Angra do Heroísmóban.

6. nap • Angra do Heroísmo (Terceira sziget)

Reggeli után félnapos gyalogos városnézés Terceira fővárosában: Angra do Heroísmo történelmi központja 1983 óta az UNESCO Világörökség része, mely egyetlen az Azori-szigeteken. A város a portugál történelemről és különösen a portugál hajózás történetéről tanúskodik. A trachit kőből készült homlokzatokon élénk színű festmények, erkélyek és díszített ablakok váltják egymást. A történelmi központ színes házakkal díszített bájos utcáin sétálva fedezhetők fel a legfontosabb épületek: a Praça Velha (Régi tér), ahol a városháza található, valamint a közeli Duque de Ávila kert és a Sé katedrális. Ez a szigetcsoport legnagyobb temploma, mely egy XV. századi gótikus templom romjain épült újjá. Az építkezés 1570-ben kezdődött és 42 éven át tartott. Legfőbb látványossága az ezüst oltár, melyet helyi kézművesek készítettek a XVIII. században. Ezt követően látogatás a főkapitány palotájában, mely egykor jezsuita kollégium volt. Az Angra do Heroísmo-öböl érintését követően érkezés gyalogosan a szállodába. Szabadidő ebédre, délután szabad program.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

7. nap • Biscoitos – Algar do Carvao (Terceira sziget)

Reggelit követően egész napos kirándulás a szigeten. Festői autóúton haladva a sziget északi és nyugati részén halászfalvak mellett haladva az első megálló a sziget északi részén, Biscoitosban lesz, amely a hosszú bortermesztési hagyományairól és a természetes fekete vulkáni kőzetű tengeri medencékről ismert. Lehetőség fürdőzésre, majd látogatás a bormúzeumban, ahol saját előállítású borból készült kóstolóval kedveskednek. A bor eredetileg a partra szálló portugál hadsereg ellátására készült. Ebéd egy helyi étteremben, ahol a sziget híres étele az alcatra kóstolható meg: ez egy agyagedényben lassú tűzön főzött, marha- vagy sertéshús és több fűszer felhasználásával készült hagyományos helyi étel. Az ebédet követően a sziget középső részén áthaladva Algar do Carvão-t, egy 90 méter mély vulkáni kürtőt tekinthetnek meg, amely körülbelül 3200 évvel ezelőtt alakult ki, miután a magma a fő kéményből kiürült és visszahúzódott a magmakamrába. Mennyezetét cseppkövek díszítik. Visszautazás a szállodába.

8. nap • Terceira – Lisszabon – Bécs

Kora reggel kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás repülőgéppel lisszaboni átszállással Bécsbe. Érkezés az esti órákban. (A bécsi repülőtérről Budapestre fakultatív transzfer kérhető).


Minimum létszám: 15 fő

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Óceánba nyíló termálvizes öböl, trópusi erdő között megbúvó fürdő, egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk.

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az Azori-szigeteket sokszor csak Európa Hawaii-jaként emlegetik. Ismerje meg legnagyobb szigetét São Miguel-t.

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől. Fedezze fel velünk!

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Portugália, avagy a luzitán melankólia - OTP Travel Utazási Iroda
Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

Ha végre itt a nyár - OTP Travel Utazási Iroda
A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Lisszabon, a nagy felfedezők városa - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

Fátima – a portugál zarándokhely - OTP Travel Utazási Iroda
A fátimai zarándokhelyet sokszor a spanyol Santiago de Compostelával vetik össze. 1917 óta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye, amelyet évente több ezer zarándok látogat.

Braga – a portugál Róma - OTP Travel Utazási Iroda
Közel 30 templom ékesíti Portugália harmadik legnagyobb városát, melyet a helyiek emiatt csak a portugál Rómának becéznek. Ismerje meg ezt a különleges várost.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda
Coimbra mindössze 200 kilométerre északra fekszik Lisszabontól. A nyüzsgő egyetemváros számtalan felfedezni valóval csalogat!

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Sintra talán az egyik legnépszerűbb egynapos kirándulás Lisszabonból. Fedezze fel csodáit!

A portugál zöld bor titka - OTP Travel Utazási Iroda
Mitől Vinho Verde a portugálok híres itala? Valóban zöld, ahogy neve is utal rá? Tartson velünk és tudja meg a kulisszatitkokat!

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Családi kalandok Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
Lisszabont az elmúlt években többször a legjobb városi úti céljának választották, tökéletes döntés gyerekekkel is. Irány Portugália legnagyobb városa családdal, gyerekekkel!

Portugál bor és kultúra - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália a világ 6. legnagyobb bortermelője.

Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban lenni különleges élmény és a város titkos szegleteit megismerve pár nap után már igazi tripeirosnak – portói lakosnak – érezheti magát az ember.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Bécs – Lisszabon – Ponta Delgada és Terceira – Lisszabon - Bécs útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  belső repülőjárattal Ponta Delgada – Terceira útvonalon,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 4 éjszakai szállás Sao Miguel szigetén és 3 éjszakai szállás Terceire szigetén helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • 6 reggeli és 1 reggeli hidegcsomag, 3 ebéd helyi éttermekben italfogyasztással
 • programok belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára
   

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • félpanzió felára (6 vacsora italfogyasztás nélkül)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • igény szerint transzfer a bécsi repülőtérre
 • fakultatív program (min. 10 fő előzetes jelentkezése esetén)
  · Hajókirándulás és bálnales
  · Budapest – Bécs – Budapest transzfer
Az utazás menetrendje és a légitársaság, a szállodák azonos kategórián belül, valamint a programok sorrendje változhat.

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszakai szállás Sao Miguel szigetén és 3 éjszakai szállás Terceire szigetén helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli + 1 reggeli hidegcsomag és 3 ebéd
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Környezettudatos utazás

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Hasznos információk

Környezettudatos utazás

 • Környezetvédelem mellett elkötelezett térség
 • A természetes környezet és az élővilág megóvása