Élmények a világ körül

Keresés

AZORI-SZIGETEK – SAO MIGUEL ÉS TERCEIRA

Katalógus ár: 969 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Az Atlanti-óceán közepén, Portugália partjaitól 1500 km-re fekvő 9 varázslatos szigetet a XV. században portugál tengerészek felfedezték fel az Újvilág felé vezető úton. Vulkanikus eredetük miatt a világon egyedülálló természeti szépségűek: óriási kráterekben kialakult szikrázóan kék vizű tavakkal, magas hegyek övezte óceánpartokkal, buja-zölden hullámzó völgyekkel, magas ásványianyag tartalmú, meleg vizű forrásokkal. A lakosság egy része a városokban él, de vidéken még mindig tisztelik és őrzik a hagyományokat és tapintható a nyugalom, az életöröm, mely felgyorsult mindennapjainkban oly sokszor hiányzik. A mezőgazdaság és halászat fontos meghatározója a sziget gazdaságának, sajtjaik, teájuk, helyi ételeik különlegesek. A körutazás 2 sziget, Sao Miguel és Terceira legszebb látnivalóit mutatja be.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

1. nap • Bécs – Lisszabon – Ponta Delgada (Sao Miguel sziget)

Elutazás Bécsből a kora délutáni órákban lisszaboni átszállással az Azori-szigetek fővárosába, Ponta Delgadába, amely egyben a legnagyobb sziget, Sao Miguel központja. (A bécsi repülőtérre Budapestről fakultatív transzfer kérhető). Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

2. nap • Ponta Delgada (Sao Miguel sziget)

A 65 km hosszú, 14 km széles és kb. 750 km² területű sziget dús növényzete miatt kapta a „zöld sziget” elnevezést. Természetes melegvizű, iszapos medencéiről és termálvizes forrásairól, színvonalas múzeumairól és a XVII-XVIII. századi portugál építészet jeles darabjairól híres. Reggelit követően félnapos gyalogos városnézés keretében a déli parton elhelyezkedő Ponta Delgada nevezetességeinek felkeresése: a helyi piacon tett látogatást követően a XV. században épült Sao Sebastiao-templom megtekintése, mely a híres portugál Mánuel stílusban épült, belsejében jelentős fafaragások találhatóak. Séta a főtéren, ahol a régi városfal három boltíve látható. A Városháza Ponta Delgada egyik legszebb barokk épülete, mely eredetileg egy gazdag kereskedőcsalád háza volt a XVII. században.
Szabadidő ebédre, délután szabad program.

Délután fakultatív programlehetőség: hajókirándulás, ahol bálna és delfin megfigyelésére lesz lehetőség. Séta a kikötőbe, ahonnan kezdetét veszi a kb. háromórás program. A kihajózás előtt biztonsági tájékoztató, majd ismertető az aznap jó eséllyel lencsevégre kapható példányokról. A kirándulás kizárólag megfelelő időjárási viszonyok esetén indul, és az állatok természetes közegükben láthatók. Nem javasolt a kirándulás 6 év alatti gyermekeknek, kismamáknak, hát-, gerinc- és ízületi fájdalom esetén. A program végeztével séta a kikötőből a szállodába.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

3. nap • Vila Franca do Campo – Furnas (Sao Miguel sziget)

Egész napos kirándulás: reggeli után elutazás déli parton Furnasba, mely termálvizéről és gejzírjeiről híres. Útközben megálló Vila Franca do Campóban, a sziget egykori fővárosában, mely az 1522 évi földrengés során semmisült meg. Ezt követően látogatás a Furnas Megfigyelő és Kutatóközpontba (CMIF). A Furnas-tó déli partján található központot 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy elősegítse a vízminőség és a Furnas-tó ökoszisztémájának helyreállítását célzó tevékenységeket. Interaktív kiállítás során kerül sor a Furnas-völgy és a tó természeti örökségének, geológiai és vulkanikus eredetének és őshonos növény- és állatvilágának bemutatására. Látogatás a Furnas völgyben: a botanikus kert és a források megtekintése. Az egykori vulkánkráter területén található Terra Nostra park Európa egyik legszebb botanikus kertje, ahol kb. 2000 különféle fa található a világ minden tájáról. A park leglátványosabb része kétségkívül a park közepén lévő sárga tó, amelynek 35-40 fokos, magas vastartalmú vize fürdésre alkalmas. A program során lehetőség nyílik megmártózni a szabadtéri tóban. E napon különleges lesz az ebéd: a helyiek által készített Cozido das Caldeiras, mely a „vulkánban”, vagyis a földbe eltemetett nagy edényben, zöldségekből és húsokból készülő jellegzetes helyi étel. A páratlan élményt követően egy forrásnál ásványvizet kóstolhatnak, majd a sziget északi része felé haladva egy teaültetvényt látogatnak meg. Visszautazás a szállodába, szállás Ponta Delgadában.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

4. nap • Lagoa de Fogo (Tűztó) - Sete Citades (Sao Miguel sziget)

Reggelit követően egész napos kirándulás: látogatás egy ananászültetvényen, ahol az üvegházas művelés és a növény fejlődésének fázisaiba nyernek bepillantást. A sziget déli részén, hegyi utakon haladva érhető el az a kilátópont, melyről letekintve csodálatos látvány tárul a látogatók elé: a sziget legmagasabban fekvő krátertava, a Lagoa da Fogo (Tűztó), mely 1974 óta természetvédelmi terület és 900 méterrel található a tengerszint felett. A Caldeira Velha Nemzeti Parkban tett látogatás bepillantást nyújt a szubtrópusi klíma buja növényzetébe, ahol a geotermikus tevékenység következtében hőforrások, vízesések és termálmedencék alakultak ki. A sziget északi része felé utazva rövid séta a sziget második legnagyobb városában: a bazaltkő építészetéről nevezetes Ribiera Grande történelmi városrésze, szűk utcái hűen őrzik a XVII-XVIII. századi építészeti emlékeket. Ebéd egy helyi étteremben Délután a sziget északnyugati partvidékén haladva, kis falvakat érintve a vulkanikus eredetű, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű, zöld és kék színekben pompázó Sete Cidades tavakhoz érkeznek, melyekre tiszta időben a Vista do Rei kilátópontról csodálatos panoráma nyílik. Séta a tavak körül, majd visszatérés a szállodába, szállás Ponta Delgadában.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

5. nap • Ponta Delgada (Sao Miguel sziget) – Terceira sziget

Reggeli a szállodában, majd késő délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás Terceira szigetére helyi repülőjárattal. Terceira egyike annak az öt szigetnek, melyek az Azori-szigetek központi csoportjába tartoznak. 1534-ben városi rangra emelték és az Azori-szigetek érseki székhelyévé vált. Egy rövid időre a királyság fővárosa lett, amikor a nemzeti terület összes többi része spanyol fennhatóság alatt állt. A sziget fővárosának műemléki öröksége és eredeti építészete, a XV. és XVI. századi úthálózat megőrzése miatt 1983-ban az UNESCO Világörökség részévé nyilvánította. Érkezést követően félnapos városnézés keretében Prais da Vitória és Sao Sebastiao látnivalóinak megtekintése. Utazás a Serra do Cume kilátóhoz, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a Praia da Vitória-öbölre és a vulkáni kőfalak által tagolt egyedi tájra. Tovább utazás Praia da Vitória városába, ahol egy rövid séta keretében ismerkedhetnek meg látnivalóival. A sziget déli oldalán utazva a következő megálló São Sebastião, melyet 1455 körül a sziget első telepesei építettek. Továbbhaladva Porto Judeu és Ribeirinha falvak érintésével megálló a São João Baptista erőddel körülvett Monte Brasilnél, mely egy ősi kialudt vulkán, Angra do Heroísmo egyik emblematikus helye, ahonnan a legjobb panoráma nyílik a városra és öblére. Szállás Angra do Heroísmóban.

6. nap • Angra do Heroísmo (Terceira sziget)

Reggeli után félnapos gyalogos városnézés Terceira fővárosában: Angra do Heroísmo történelmi központja 1983 óta az UNESCO Világörökség része, mely egyetlen az Azori-szigeteken. A város a portugál történelemről és különösen a portugál hajózás történetéről tanúskodik. A trachit kőből készült homlokzatokon élénk színű festmények, erkélyek és díszített ablakok váltják egymást. A történelmi központ színes házakkal díszített bájos utcáin sétálva fedezhetők fel a legfontosabb épületek: a Praça Velha (Régi tér), ahol a városháza található, valamint a közeli Duque de Ávila kert és a Sé katedrális. Ez a szigetcsoport legnagyobb temploma, mely egy XV. századi gótikus templom romjain épült újjá. Az építkezés 1570-ben kezdődött és 42 éven át tartott. Legfőbb látványossága az ezüst oltár, melyet helyi kézművesek készítettek a XVIII. században. Ezt követően látogatás a főkapitány palotájában, mely egykor jezsuita kollégium volt. Az Angra do Heroísmo-öböl érintését követően érkezés gyalogosan a szállodába. Szabadidő ebédre, délután szabad program.

Azori-szigetek – Sao Miguel és Terceira - csoportos körutazás - OTP Travel Utazási Iroda

7. nap • Biscoitos – Algar do Carvao (Terceira sziget)

Reggelit követően egész napos kirándulás a szigeten. Festői autóúton haladva a sziget északi és nyugati részén halászfalvak mellett haladva az első megálló a sziget északi részén, Biscoitosban lesz, amely a hosszú bortermesztési hagyományairól és a természetes fekete vulkáni kőzetű tengeri medencékről ismert. Lehetőség fürdőzésre, majd látogatás a bormúzeumban, ahol saját előállítású borból készült kóstolóval kedveskednek. A bor eredetileg a partra szálló portugál hadsereg ellátására készült. Ebéd egy helyi étteremben, ahol a sziget híres étele az alcatra kóstolható meg: ez egy agyagedényben lassú tűzön főzött, marha- vagy sertéshús és több fűszer felhasználásával készült hagyományos helyi étel. Az ebédet követően a sziget középső részén áthaladva Algar do Carvão-t, egy 90 méter mély vulkáni kürtőt tekinthetnek meg, amely körülbelül 3200 évvel ezelőtt alakult ki, miután a magma a fő kéményből kiürült és visszahúzódott a magmakamrába. Mennyezetét cseppkövek díszítik. Visszautazás a szállodába.

8. nap • Terceira – Lisszabon – Bécs

Kora reggel kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás repülőgéppel lisszaboni átszállással Bécsbe. Érkezés az esti órákban. (A bécsi repülőtérről Budapestre fakultatív transzfer kérhető).


Minimum létszám: 15 fő

Fontos információ az út nehézségi szintjével kapcsolatban:
A körutazás számos gyalogos programot és túrát tartalmaz, melyek átlagos fizikai erőnléttel teljesíthetők. Egyes természeti képződmények autóbusszal csak a parkolóig közelíthetők meg, onnan gyalogosan lehet megközelíteni a látnivalót, a legtöbb helyen kiépített sétányon, de előfordulnak egyenetlen terepek, földutak is.

 

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Óceánba nyíló termálvizes öböl, trópusi erdő között megbúvó fürdő, egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk.

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az Azori-szigeteket sokszor csak Európa Hawaii-jaként emlegetik. Ismerje meg legnagyobb szigetét São Miguel-t.

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől. Fedezze fel velünk!

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Portugália, avagy a luzitán melankólia - OTP Travel Utazási Iroda
Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

Ha végre itt a nyár - OTP Travel Utazási Iroda
A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Lisszabon, a nagy felfedezők városa - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

Fátima – a portugál zarándokhely - OTP Travel Utazási Iroda
A fátimai zarándokhelyet sokszor a spanyol Santiago de Compostelával vetik össze. 1917 óta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye, amelyet évente több ezer zarándok látogat.

Braga – a portugál Róma - OTP Travel Utazási Iroda
Közel 30 templom ékesíti Portugália harmadik legnagyobb városát, melyet a helyiek emiatt csak a portugál Rómának becéznek. Ismerje meg ezt a különleges várost.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda
Coimbra mindössze 200 kilométerre északra fekszik Lisszabontól. A nyüzsgő egyetemváros számtalan felfedezni valóval csalogat!

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Sintra talán az egyik legnépszerűbb egynapos kirándulás Lisszabonból. Fedezze fel csodáit!

A portugál zöld bor titka - OTP Travel Utazási Iroda
Mitől Vinho Verde a portugálok híres itala? Valóban zöld, ahogy neve is utal rá? Tartson velünk és tudja meg a kulisszatitkokat!

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Családi kalandok Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
Lisszabont az elmúlt években többször a legjobb városi úti céljának választották, tökéletes döntés gyerekekkel is. Irány Portugália legnagyobb városa családdal, gyerekekkel!

Portugál bor és kultúra - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália a világ 6. legnagyobb bortermelője.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Bécs – Lisszabon – Ponta Delgada és Terceira – Lisszabon - Bécs útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  belső repülőjárattal Ponta Delgada – Terceira útvonalon,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 4 éjszakai szállás Sao Miguel szigetén és 3 éjszakai szállás Terceire szigetén helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • 6 reggeli és 1 reggeli hidegcsomag, 3 ebéd helyi éttermekben italfogyasztással
 • programok belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára
   

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • félpanzió felára (6 vacsora italfogyasztás nélkül)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • igény szerint transzfer a bécsi repülőtérre
 • fakultatív program (min. 10 fő előzetes jelentkezése esetén)
  · Hajókirándulás és bálnales
  · Budapest – Bécs – Budapest transzfer
Az utazás menetrendje és a légitársaság, a szállodák azonos kategórián belül, valamint a programok sorrendje változhat.

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszakai szállás Sao Miguel szigetén és 3 éjszakai szállás Terceire szigetén helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli + 1 reggeli hidegcsomag és 3 ebéd
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Környezettudatos utazás

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Görögország | Athén rejtett gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Athénról esik szó legtöbbször az Akropolisz és ókori múlt mesés hagyatéka a jut az eszünkbe. Athén azonban a legismertebb látnivalókon túl számos egyéb kincset is rejt.

Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Hasznos információk

Környezettudatos utazás

 • Környezetvédelem mellett elkötelezett térség
 • A természetes környezet és az élővilág megóvása